Nedēļa atpakaļ?
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Tātad:
Serveris.lv laikam aizlada pie dieviem kārtējo HDD, kur glabājās notepad.lv dati, līdz ar to, liekas, ka nekādi backupi nebūs, kas ir tas ir. Aizrakstīju ļoti smagu vēstuli uz supportu, pretī saņēmu pliku atvainošanos.
Š oreiz plika atvainošanās mani galīgi kaut kā nepievelk, šaubos vai kāds var samaksāt par zaudētiem datiem, zaudētu trafiku, apmeklētājiem, utt..
Uz nano.lv atgādināšu ka bija līdzīgas problēmas, tur mums divas reizes atkāvas HDD.
Taka šoreiz, visas pretenzijas uz serveris.lv.
P.S. Es biju pārsteigts, ka ļoti daudz lietotāju centās uzzināt kas par problēmām, personīgi mani sakontaktēja vismaz 50 cilvēku ar vienu un to pašu jautājumu, nācās piestrādāt par centrāles operātoru.
Tagad gaidu oficiālo paziņojumu no serveris.lv puses, kā arī morālā un materiālā kaitējuma atlīdzināšanas risinājumu. Saprastu, firmas webs nosprāgst, datus atliek no backup, bet portāls nav firmu webs, dati pienāk ik sekundi, tad nu ir jāskatās.
Plus interesanti, kas ta šamiem raid fīčas nav saslēgtas.
Serveris.lv laikam aizlada pie dieviem kārtējo HDD, kur glabājās notepad.lv dati, līdz ar to, liekas, ka nekādi backupi nebūs, kas ir tas ir. Aizrakstīju ļoti smagu vēstuli uz supportu, pretī saņēmu pliku atvainošanos.
Š oreiz plika atvainošanās mani galīgi kaut kā nepievelk, šaubos vai kāds var samaksāt par zaudētiem datiem, zaudētu trafiku, apmeklētājiem, utt..
Uz nano.lv atgādināšu ka bija līdzīgas problēmas, tur mums divas reizes atkāvas HDD.
Taka šoreiz, visas pretenzijas uz serveris.lv.
P.S. Es biju pārsteigts, ka ļoti daudz lietotāju centās uzzināt kas par problēmām, personīgi mani sakontaktēja vismaz 50 cilvēku ar vienu un to pašu jautājumu, nācās piestrādāt par centrāles operātoru.
Tagad gaidu oficiālo paziņojumu no serveris.lv puses, kā arī morālā un materiālā kaitējuma atlīdzināšanas risinājumu. Saprastu, firmas webs nosprāgst, datus atliek no backup, bet portāls nav firmu webs, dati pienāk ik sekundi, tad nu ir jāskatās.
Plus interesanti, kas ta šamiem raid fīčas nav saslēgtas.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- foxsk8
- Moderators
jau domāju kur pazuda tēma par LAC 
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
Atziishos ka arii man nav nevienai kastei Raid, bet ar hostingu nenodarbojos. Tik cik savaaam un chomu vajadziibaam viss darbojas. Toties backupojas viss katru nakti uz citu kasti.
Tomeer nesaprotu kaapeec vinji taisa backupus tikai reizi nedeeljaa? boot.lv ar pirms paaris meeneshiem tieshi shaadaa pashaa veidaa pakaasa chetru dienu datus. Tagad vinjiem backupus it kaa taisot katru nakti.
Taa kaa vajag vinjus piespiest, lai backupus vismaz taisa katru nakti... .
Tomeer nesaprotu kaapeec vinji taisa backupus tikai reizi nedeeljaa? boot.lv ar pirms paaris meeneshiem tieshi shaadaa pashaa veidaa pakaasa chetru dienu datus. Tagad vinjiem backupus it kaa taisot katru nakti.
Taa kaa vajag vinjus piespiest, lai backupus vismaz taisa katru nakti... .
- elvisburdajs
- E-žurnālists
- Atbildes: 1028
- Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
- Atrodas: Rīga
Man viens vecs un uzticams ir Edmunda kantoris, reku vinja rekviziiti: http://ubags.lv/details.html
Veel jau ir Tokrai valsts.lv, bet nenjemos spriest, jo nekaads sakars nav bijis un diivainaa kaartaa nekaadas atsauksmes ar iisti nav dzirdeetas... .
Veel jau ir Tokrai valsts.lv, bet nenjemos spriest, jo nekaads sakars nav bijis un diivainaa kaartaa nekaadas atsauksmes ar iisti nav dzirdeetas... .
Ja šitā ir bijis vienreiz,tad būs arī otrreiz. Viennozīmīgi jāmaina hostētājs.
P.S. ob1, tu nemāki savu domu izteikt bez lamuvārdiem? Tu vispār kādreiz dzīvē esi redzējis īstu idiotu vai kretīnu? Tie ir slimi cilvēki un ar hostētājiem tiem nav nekāda sakara. Izskatās, ka vai nu tev ir 300 terminu vārdu krājums, vai arī tu centies būt "kruts". Varbūt nevajag?
P.S. ob1, tu nemāki savu domu izteikt bez lamuvārdiem? Tu vispār kādreiz dzīvē esi redzējis īstu idiotu vai kretīnu? Tie ir slimi cilvēki un ar hostētājiem tiem nav nekāda sakara. Izskatās, ka vai nu tev ir 300 terminu vārdu krājums, vai arī tu centies būt "kruts". Varbūt nevajag?
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Wallaby: Vienreiz jau hostētāju mainījām, jo problēmas bija pārāk bieži. Kad ar viņiem ievada sarunas - visi dzied kā lakstīgalas par savu super-duper servisu
Bet tikt iekšā apskatīties to saimniecību jau nevar, maybe tiem kaut kādi birojos norakstīti 10 gadus veci lūžņi tēlo serveru lomu 
Atliek tik taisīt dežūru grafiku un ik dienas vilkt pašiem bekapus.
Atliek tik taisīt dežūru grafiku un ik dienas vilkt pašiem bekapus.

- foxsk8
- Moderators
Info no viņu puses arī nekāda nav sniegta, tikai dziļa atvainošanās un viss. Redzēs, kā tur kas beigsies.
Varēja jau vismaz datubāzi backupot, jo nu source jau katru dienu nemainās un kodu taču ir vieglāk atjaunot, nekā datubāzes info. Taka visu lapu, var backupot 2 reiz nedēļā, bet datubāzi vajadzētu tomēr katru dienu uzņemt.
Privātie kantori no malas varbūt izskatās okey, bet kā jau te minēja, uzticēties nevari nevienam.
Ja nu vienīgi pats ņem kasti un turi to visu pats, bet kam būs laika viņu moderēt, suportēt, plus vēl datu centros turēt sanāk sālīti, nav mums tik lieli ienākumi no portāla, lai varētu domāt paši par savu serveri.
Varēja jau vismaz datubāzi backupot, jo nu source jau katru dienu nemainās un kodu taču ir vieglāk atjaunot, nekā datubāzes info. Taka visu lapu, var backupot 2 reiz nedēļā, bet datubāzi vajadzētu tomēr katru dienu uzņemt.
Privātie kantori no malas varbūt izskatās okey, bet kā jau te minēja, uzticēties nevari nevienam.
- foxsk8
- Moderators
Serveris.lv atbilde:
Īsumā - nobruka diski uz kuriem "griezās" serveris.
Plašāk - RAID5 masīvs, kurš spēj izturēt viena atsevišķa diska bojāeju un turpināt darboties, vienlaicīgi nobruka divi diski no pieciem, līdz ar to dati bija jāceļ bekupa pirms tam atjaunojot sistēmas darbību kā tādu.
- Morpheus
- foxsk8
- Moderators
- Morpheus
- foxsk8
- Moderators
- Morpheus
nu vo, pagraizi dumpu uz to kas noticis piemēram pēdējās nedēļās laikā un nogriez datus kas nemainās piemēram foruma iestatijumus etc kurus saglabā atsevišķi, 100mb izkūpēs gaisā kā nebijuši. Un prosta kautvai klasi uzveido. Pēc tam ja nebūsi sliņķis uzveidosi vēl skriptu kas automatiski atjaunos datus no tavas sources , un tad tulīt kā šitāds lags notiks varēsi 5min laikā atjaunot visu. vai arī vel labāk, uzmet uz savas kastes remote sql dzini, un notepad prosta uzraksti kalsi kura tev updeitos tos datus pec izsaukuma kautvai. nu nez, krch domāt vajag , tad nebūs jaraud ka kkas pazūd.
- foxsk8
- Moderators
- Morpheus
- foxsk8
- Moderators
- Morpheus
nu i, apskatiju? ko tālāk? mērķē ka es kautko uzsāku un nedabeidzu vai uz ko? nu ja pirmais, tad tavai zināšanai cms top nav uz mirkli apstājies, ja vēl gribi papērties, liram jau sen auto backup sistēma ir saveidota :P Gribi pamērīties ar krāniņiem? aber lūdzu, mēries bet nu anyway :P tikai kur te ir pārgudrs secinājums? Lv ir pietiekami maz hostu lai šamiem klientu netrūktu un ne visi ir tādā lietas kursā lai zinatu kada kurai hosta kompanijai reputacija un tas ka tu te viens pakaligaasi kko vinjiem dizhi daudz neraustisfoxsk8 wrote:Morpheus: Vajadzētu tev tādu kantori kā viņiem, tad nu gribētu redzēt, cik tālu ar tavu atbildi tu tiktuBet nu reāli sava taisnība jau tev tur ir.
Plus ieteiktu apskatīt savu CMS tēmu vēlreiz un neaizrauties ar pārgudriem secinājumiem.
- foxsk8
- Moderators
Man radusies tāda sajūta, ka tu te visus uzskati par kaut kādiem atpalikušiem luzeriem vai kā. Man besī tas, ka tu gudri nīdi un notikušajā kaut ko mēģini piešūt man, par to, ka es neesmu uzdevuma augstumos.
Ta manis pēc tev varbūt pašam sava serveru telpa vai datu centrs, kraniņa garums paliks tāds kāds viņš ir, gan man, gan tev.
Tev vēl piemīt tāda tīģerēnu domāšana. Nāks laiks, nāks padoms.
Un kurš tad nu te galu galā staipa:
<<<liram jau sen auto backup sistēma ir saveidota
Par CMS tēmu biju domājis, ka lai paskaties, ko cilvēki tev gribēja pateikt. Personīgi man nepatīk ar kādu te strīdēties, bet ja izved no pacietības, tad velns iet vaļā. Miers.
Ta manis pēc tev varbūt pašam sava serveru telpa vai datu centrs, kraniņa garums paliks tāds kāds viņš ir, gan man, gan tev.
Tev vēl piemīt tāda tīģerēnu domāšana. Nāks laiks, nāks padoms.
Un kurš tad nu te galu galā staipa:
<<<liram jau sen auto backup sistēma ir saveidota
Par CMS tēmu biju domājis, ka lai paskaties, ko cilvēki tev gribēja pateikt. Personīgi man nepatīk ar kādu te strīdēties, bet ja izved no pacietības, tad velns iet vaļā. Miers.
- Morpheus
da nu kautvai
tikai apskaties ko es tev tagad gribeju pateikt, ne breec te pa visu pagstu
kameer nesaaksi kko nopietni darit te, nekas uz priekshu neies, ir ir gruti, es to saprotu, bet teikshu tev to pashu ko tu un citi teica man, ja paprasisi normali tev palidzes, es domaju ka daudzi notepadieši veletos un varetu ieguldit savu artavau gan taja ko mes te peremies, gan taja pašā v3, tev ir daudz usticigu useru kas te tuse nepartraukti, bet tev tikai laika trukums :P neizmanto tu vnk visu kas tev dots, un ja šitā turpinasi v3 mes ieraudzisim atrakais pec gada un pie tam ne taadu ka gaidits. pie tam lietotajiem jau ta zuud tev uzticiba, par to ka sasoliji v3 jau kad bet vel neesi uzlicis. sen to vareji izdarit ja beigtu gudri dirsties un tapat ka es celt degunu debesiis un izmetet no sevis kruto adminu :P zajebal tu jau isteniba ar savu idešanu, to nevar šito nevar. **dritvai kociņ** ja labi grib visu var, vajag tikai gribet. da lab lai gan man pajaat , dari ka zini, ne man tevi macit. man šaja topika vairs nav ko piebilst.
- foxsk8
- Moderators
Es par tavu bazaru tikai pasmejos. Bez finansējuma tā jau daudz kas ir izdarīts. Ja piesaistīšu 20 userus, kas viņus vadīs, uzraudzīs, lai auzas netaisa, šaubos, ka man vai tev būs tik daudz laika.
Pats tagad sapinies vārdos:
ja gribi kautko izdarit labi, dari pats...
Tā es arī daru, bet tavu brīnumu, otrā komentā sākas pretrunas. Interesanti.
Pats tagad sapinies vārdos:
ja gribi kautko izdarit labi, dari pats...
Tā es arī daru, bet tavu brīnumu, otrā komentā sākas pretrunas. Interesanti.
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Morpheus: ja tu gribi iet un graizīt Notepad datubāzi, tad labāk ej un nogriez sev krānu. Nepatīk ja pļūta par lietām ko pats nezin.
Datubāze ir 160 MB liels fails, kurš arhivēts aizņem 12 MB, un tur nekas nedublējas. Ir vēl lapas source ar bilžu mapi - tā vēl daudz lielāka apjomā.
Nav nekādu problēmu ik dienas pašiem bekapot tikai pliku db, bet visu lapu - tur jau sākas problēmas. Un tur ir arī pamatīgs bardaks.
Datubāze ir 160 MB liels fails, kurš arhivēts aizņem 12 MB, un tur nekas nedublējas. Ir vēl lapas source ar bilžu mapi - tā vēl daudz lielāka apjomā.
Nav nekādu problēmu ik dienas pašiem bekapot tikai pliku db, bet visu lapu - tur jau sākas problēmas. Un tur ir arī pamatīgs bardaks.

- Morpheus
nu tak man poh, darat ka gribat tikai te luk redzams **dritvai kociņ** jusu darbibas rezultats, "dati **dritvai kociņ** un tas un sis un ak un vai"
nu forši, ja 12 mb , njem un met uz mailu
samurajs un velreiz izlasi ko rakstiju par apgraizišanu, un iebrauc ka tavs koments ir bik ne taja pusē tobiš domāju ar to ka vajag beckupot urgent datus tādusw ka pedjeos komentus, mailu etc bet konfigus kuri mainas labi ja reizi gada backupot nah katru dienu bet iestoret vienreiz un lai puust ne aktivo db apgraizit, joptvaju, neesmu tak vakar dzimis.. bardaks? un nah ir tas bardaks tur? manis, tevis, useru deļ? ja nav problemas tad kapec ir sitada piša ?
foxi kas tev liek piesaistit 20 userus m? piesaisti 2, varbut 3 joptvai, par to lai dari pats ir risinajums tad ja nav kam paprasit palidzet, man reali ta ir, kam es te presishgu? tev? khah! salidzinaji radio lapu ar zinju portalu, cita specifika un cita domašana vajadziga a tu man te tagad gvelz ka es nonaku pretrunas un aplaužos savos vardos! blja iemacies lasit tekstu ne katru vardu atsevišķi! joptvaju, bernudarznieks esi ? tu ko doma tev vienigajam japisas 24/7 un nav laika? laiks ir jaatrod ne janiid pa netaisnigo pasauli... kustini smadzeni un domaa kopumaa ne niidi te kautko... teoretikjis jau tu esi labs bet tev problema iedomaties kopainu... un to ka viens liels portals tev var ienest dhja lielaku pelnju un portfolio nozimet vairak ka 50 suda firmeļu lapeles kuras diena apmekle maks 100 useru ... Gudrs šito cilveks man pateica, tagad pasaku sev. doma ar galvu ne **dritvai kociņ**, tiešam ja rupji nepasaka tad tu jau neklausies... ppc stulbums...
foxi kas tev liek piesaistit 20 userus m? piesaisti 2, varbut 3 joptvai, par to lai dari pats ir risinajums tad ja nav kam paprasit palidzet, man reali ta ir, kam es te presishgu? tev? khah! salidzinaji radio lapu ar zinju portalu, cita specifika un cita domašana vajadziga a tu man te tagad gvelz ka es nonaku pretrunas un aplaužos savos vardos! blja iemacies lasit tekstu ne katru vardu atsevišķi! joptvaju, bernudarznieks esi ? tu ko doma tev vienigajam japisas 24/7 un nav laika? laiks ir jaatrod ne janiid pa netaisnigo pasauli... kustini smadzeni un domaa kopumaa ne niidi te kautko... teoretikjis jau tu esi labs bet tev problema iedomaties kopainu... un to ka viens liels portals tev var ienest dhja lielaku pelnju un portfolio nozimet vairak ka 50 suda firmeļu lapeles kuras diena apmekle maks 100 useru ... Gudrs šito cilveks man pateica, tagad pasaku sev. doma ar galvu ne **dritvai kociņ**, tiešam ja rupji nepasaka tad tu jau neklausies... ppc stulbums...