PHP Palīdzība

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
TheFly
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 36
Pievienojies: 11 Mai 2009, 20:58
Reputācija: 0

PHP Palīdzība

Post no TheFly » 22 Mai 2009, 13:15

Tātad es taisu vienu lietiņu un man vajag izdarīt tā kad

Code: Select all

input type="password" /
Tas kods ir iekš < />

Ierakstot piem paroli - "kaste" Met uz sakums.php un ja neieraksta to paroli "kaste" tad met uz error.php
Spiežot pogu <submit ....... bla bla bla bla

Ja ir tāda iespēja tad lūdzu palīdziet, esmu vel tāds iesācējs

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 22 Mai 2009, 13:23

Iemet to visu savu kodu šeit:

http://paste.php.lv/

Mums šiet neņem pretī kodus.

Nu tur jau ar sesijām vajadzētu.

Uz ātro varētu izlīdzēties ar šo pamācību:

http://adriaanvm.com/archives/howto-cre ... orm-in-php

Vai arī google ieraksti: php login form
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Morpheus

Post no Morpheus » 22 Mai 2009, 14:33

Diezgan daudz ko kodēt un daudz kas tur būtībā atšķiras, main vadlīnijas


-Jauzveido fiziski lapa kas saņem datus
-Jaizveido lapa kas tos saņem un apstrādā, salidzina paroles, lietotājvārdus un citus datus.

Pirmajā tev būs nepieciešama parasta html input forma, dodies un atrodi, daudz pat ģeneratoru tam ir,
Nakamais ir apstrāde, kurā tad nonāks tavi ievadītie dati, pati login forma nekur nepārmet, tā "padod savus datus
uz citu lapu, lai tā varētu tos apstrādāt un izlemt ko vajag darīt ar lietotāju tālāk". Tutorials augstāk būs gana labs, ja jau esi iepazinies ar funkcijām if un else , tad tev būs vieglāk uzveidot pašam pēc shēmas:

-Mainīgais1 ir POST mainīgais 1
-mysql query dati no lietotāju datu bāzes vai include once .dat fread un tā tālāk ja dati glabājas teksta failā

-if mainigais1 ir lietotaju datu bazee
----piešķiram sesijas identifikatoru un cookie kas atbild par atkartotu atpazišanu
-else suutam uz citu lapu kuraa rakstits piemeram lietotajs nepastav
Mainly tev jāsaprot pats princips, tad arī koda daļu sapratisi.

pats kods http://paste.php.lv/313120b92fbdfe8cba4 ... c830/nonum tev piemēram derēs

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 22 Mai 2009, 22:06

50 ls un reģistrācijas forma tava.

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06
Reputācija: 0

Post no Creep » 22 Mai 2009, 22:42

Nemaz nezinaaju, ka arii notepad lietotaaji ar smadzeneem nedraudzeejas... Vai pirmo postu izlasiijaat? Pavisam elementaari to panaakt:
if($_POST['parole'] === 'kaste')
header("Location: sakums.php");
else
header("Location: error.php");


Lai autors pielaago savai situaacijai un prasiitais dariits...

Morpheus

Post no Morpheus » 23 Mai 2009, 00:57

Creep wrote:Nemaz nezinaaju, ka arii notepad lietotaaji ar smadzeneem nedraudzeejas... Vai pirmo postu izlasiijaat? Pavisam elementaari to panaakt:
if($_POST['parole'] === 'kaste')
header("Location: sakums.php");
else
header("Location: error.php");


Lai autors pielaago savai situaacijai un prasiitais dariits...

Pielagos bet cik ilgi... Ta rodas šitādi šit-masteri, uztaisa kko no kkā gatava un tad tizlo pa netu, kjip, krutie webmāsteri... Un tādi kā tu vel piepalīdz tādiem vairoties.... Pie tam tavs risinājums ir totāls kaks... Ej uz php.net un lasi tutoriaļus par header location... PPC
lietotaaji ar smadzeneem nedraudzeejas
šito kā personigu insult paņemšu

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Mai 2009, 02:53

nu creep paradija bezmaz sleegtaa tipa lapas variantu (Apmeram ka draugiem.lv), bet ja veelas piemeram m-lapu, kuraa var ielogoties jebkuraa vietaa un malaa, un lasiit infu arii neregistreets lietotaajs, tad domaajams nederiigs piemeers!
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06
Reputācija: 0

Post no Creep » 23 Mai 2009, 08:14

Kaa jau teicu: pilno url pats var ierakstiit shams. Uzdrukaaju preciizi to ko autors prasiija, neko vairaak, neko mazaak, un nekaadu ielogoshanaas sisteemu vinsh neprasiija..

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1631
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 23 Mai 2009, 08:33

Morpheus, parādi kā tu māki, nevis noliec Creep!

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1631
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 23 Mai 2009, 08:35

TheFly, cik daudz tu no php sajēdz? Vieglu log-in sistēmu uztaisīt ar session

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06
Reputācija: 0

Post no Creep » 23 Mai 2009, 09:01

Ja reiz pirmajaa postaa mineeto rezultaatu nevareeja dabuut, taatad cilveeks loti nesen saacis maaciities, liidzarto par sesijaam ko mineet domaaju, ka buutu lieki.
Labi, Morpheus, vai nu ar smadzeneem nedraudzeejas, vai arii ir analfabeeti, un lasiit nemaak. Labaak palika?
Zinu, ka nav labi shitaa runaat, bet domaaju, ka pashi cilveeki, par kuriem es runaaju, arii sapratiis, par ko un kaapeec es taa rakstu.
Cilvees parasiija pavisam elementaaru if...else... skriptu, a juus te uzbaazhaties ar baigaam registraacijaam, loginiem utt. Kad cilveeks buus tam gatavs, tad arii uztaisiis to, ko vinam vajadzees, pagaidaam neko kompliceetu nav jeegas dot, taapat neko nesapratiis chalis.
Protams, vareetu es arii nopietnu login skriptu uztaisiit, bet juus te visu ka tik sarezhgiitaak.

Morpheus

Post no Morpheus » 23 Mai 2009, 09:49

Loading wrote:Morpheus, parādi kā tu māki, nevis noliec Creep!
Es man domāt to sen jau esmu parādijis. Ej atpūties, keep loading....

@Creep or palīdzi viņam jau tagad iemācities domāt loģiski . Pie tam padomāt par visu, neviens normāls koderis nav normāls koderis ja neparedz kas notiks talak... Okei, viņš tagad paķers tavu vieglo variantu, uzliks viņu uz sava serva, post datus neparbaudīs, un pie pirmās izdevības viņa lapu(dajebko) kāds tikpat gudrs cilvēks noliks uz ausīm... Domā es te kasos lai sevi parādītu? Da labi, es varēju arī uzdrukāt pa 15 min tādu skripu ka šam paliktu acis uz kātiem, bet, jaatceras arī tas, ka ja kāds kko prasa no tā no kā maz vai vsp neko nejēdz, tad ir tas jaapsver un jāpiedāvā viņam tas varinats kurš viņam būtu optimālākais, jo tu taču zini, bet viņš nē.

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06
Reputācija: 0

Post no Creep » 23 Mai 2009, 16:57

Labi, ja reiz taa uzskati, tad peec taviem vaardiem uzdrukaat vinam arii kautko ir bezjeedziigi...
Taatad: lai guuglee par $_POST, $_COOKIES un uztaisa pats, protams, tas nebuus pa autora praatam aciimredzot, bet buus vismaz par kripatu gudraaks.
P.S. ak jaa, pievienoshu arii header() un die() pie autora mekleeshaas darbiem...

Morpheus

Post no Morpheus » 24 Mai 2009, 05:13

Creep wrote:Labi, ja reiz taa uzskati, tad peec taviem vaardiem uzdrukaat vinam arii kautko ir bezjeedziigi...
Taatad: lai guuglee par $_POST, $_COOKIES un uztaisa pats, protams, tas nebuus pa autora praatam aciimredzot, bet buus vismaz par kripatu gudraaks.
P.S. ak jaa, pievienoshu arii header() un die() pie autora mekleeshaas darbiem...
Ja tas nebija sarkasms, tad visnotaļ iepriecinoša atbilde :P

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”