Problēma ar servera root definēšanu

Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Rīga, Latvija
Problēma ar servera root definēšanu

Post no daGrevis » 23:25 / 30. Mai, 2009

Runāju par PHP... ;)

Lai ietu lapa vajag obiligāti iekļaut failu core.php, tatad...

Code: Select all

require "includes/core.php";
..., bet rodas situācijas, kad pats fails, kuram ir jāiet, neatrodas root mapītē...

Mēģināju...

Code: Select all

require "./includes/core.php";
..., bet tas neko nemaina. :@

Dzirdēju ka vajag izveidot kādu konfigurācijas failu, kas visu laiku "lido līdz" taviem failiem un saglabā linkus kur un kas, bet nezinu kā un vai vispār vajag... PALĪGÄ€! :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

https://twitter.com/#!/daGrevis
https://last.fm/user/daGrevis
https://ask.fm/daGrevis

https://dagrevis.lv/

User avatar
Colonel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:27
Pievienojies:16:40 / 13. Mai, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Zemūdene

Post no Colonel » 23:31 / 30. Mai, 2009

nevis ar vienu punktu ./ bet ar diviem tb ../ , lai gan tā varēsi pacelties tikai par vienudirektoriju. Augstāk jau meklē php.net, pat ja godigi jasaka nezinu ka tas darāms, nekad neesmu iekļāvis 3 zemākā limeņa kokā kautkādu -1 līmeņa failu :D

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes:706
Pievienojies:15:59 / 14. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepāja

Post no drono » 23:37 / 30. Mai, 2009

Nav jau problēma pacelties arī pa vairākiem līmeņiem. Tad vienk
../../../includes/core.php

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes:706
Pievienojies:18:18 / 24. Mar, 2007
Reputācija:0

Post no azazul » 23:40 / 30. Mai, 2009

A tu nevar izmantot $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ?
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 23:55 / 30. Mai, 2009

Ok, sapratu...
Vēl kas stulbi sanāk...
Vajag core.php iekļaut failu configuration.php, bet lai iekļautu vajag mainīgo #subDirectory, bet problēma ir tāda, ka tā mainīgā saturs jau ir tajā confā definēts... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

https://twitter.com/#!/daGrevis
https://last.fm/user/daGrevis
https://ask.fm/daGrevis

https://dagrevis.lv/

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes:706
Pievienojies:15:59 / 14. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepāja

Post no drono » 00:06 / 31. Mai, 2009

Pag, pag, tu gribi teikt, ka tas, kā atrast configuration.php failu, ir ierakstīts pašā tajā konfigurācijas failā? :D

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 00:11 / 31. Mai, 2009

Tā nanāk... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

https://twitter.com/#!/daGrevis
https://last.fm/user/daGrevis
https://ask.fm/daGrevis

https://dagrevis.lv/

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes:706
Pievienojies:15:59 / 14. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepāja

Post no drono » 00:13 / 31. Mai, 2009

Bet kāpēc to subDirectory mainīgo nevar nodefinēt, piemēram, core.php failā?

Bez nekāda koda parauga gan ir grūti saprast tavu direktoriju un koda struktūru, bet kāpēc nevar vienk. core.php failā ierakstīt
include("configuration.php")?
Kas tad tieši atrodas tajā subDirectory mainīgajā?

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 16:58 / 31. Mai, 2009

Apakšsdirekorija. Nu piemēram example.com/---/.
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

https://twitter.com/#!/daGrevis
https://last.fm/user/daGrevis
https://ask.fm/daGrevis

https://dagrevis.lv/

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes:706
Pievienojies:18:18 / 24. Mar, 2007
Reputācija:0

Post no azazul » 17:23 / 31. Mai, 2009

Kā būtu , ja tu izstāstītu, ko tieši tu gribi uztaisīt ... nevis prasītu, lai citi izdomā, kā salabot tavu 'risinājumu'.
Domā, tas nebūtu efektīvāk ?
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes:706
Pievienojies:15:59 / 14. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepāja

Post no drono » 19:06 / 31. Mai, 2009

Kāpēc īsti tev to vajag?
Vienmēr pēc iespējas izmanto relatīvos ceļus.
Ja configuration.php atrodas tajā pašā direktorijā, kur core.php, tad include("configuration.php")
Ja līmeni augstāk, tad include("../configuration.php");
Ja apakšmapē, tad include("apaksmape/configuration.php")

Tāpēc arī azazul piedāvātais absolūtais ceļš $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] nav īsti labs, jo, piemēram, pārvietojot kodu uz kādu apakšmapi, ir jālabo arī pats kods.

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Reputācija:0
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 19:33 / 31. Mai, 2009

azazul wrote:Kā būtu , ja tu izstāstītu, ko tieši tu gribi uztaisīt ... nevis prasītu, lai citi izdomā, kā salabot tavu 'risinājumu'.
Domā, tas nebūtu efektīvāk ?
Eh, jau salaboju. :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

https://twitter.com/#!/daGrevis
https://last.fm/user/daGrevis
https://ask.fm/daGrevis

https://dagrevis.lv/

Pievienot atbildi

Return to “Servera puse (php, java, ruby, perl, python) ”