Problēma ar servera root definēšanu

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Problēma ar servera root definēšanu

Post no daGrevis » 30 Mai 2009, 23:25

Runāju par PHP... ;)

Lai ietu lapa vajag obiligāti iekļaut failu core.php, tatad...

Code: Select all

require "includes/core.php";
..., bet rodas situācijas, kad pats fails, kuram ir jāiet, neatrodas root mapītē...

Mēģināju...

Code: Select all

require "./includes/core.php";
..., bet tas neko nemaina. :@

Dzirdēju ka vajag izveidot kādu konfigurācijas failu, kas visu laiku "lido līdz" taviem failiem un saglabā linkus kur un kas, bet nezinu kā un vai vispār vajag... PALĪGÄ€! :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

User avatar
Colonel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 27
Pievienojies: 13 Mai 2009, 16:40
Reputācija: 0
Atrodas: Zemūdene

Post no Colonel » 30 Mai 2009, 23:31

nevis ar vienu punktu ./ bet ar diviem tb ../ , lai gan tā varēsi pacelties tikai par vienudirektoriju. Augstāk jau meklē php.net, pat ja godigi jasaka nezinu ka tas darāms, nekad neesmu iekļāvis 3 zemākā limeņa kokā kautkādu -1 līmeņa failu :D

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 30 Mai 2009, 23:37

Nav jau problēma pacelties arī pa vairākiem līmeņiem. Tad vienk
../../../includes/core.php

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 30 Mai 2009, 23:40

A tu nevar izmantot $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ?
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 30 Mai 2009, 23:55

Ok, sapratu...
Vēl kas stulbi sanāk...
Vajag core.php iekļaut failu configuration.php, bet lai iekļautu vajag mainīgo #subDirectory, bet problēma ir tāda, ka tā mainīgā saturs jau ir tajā confā definēts... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 31 Mai 2009, 00:06

Pag, pag, tu gribi teikt, ka tas, kā atrast configuration.php failu, ir ierakstīts pašā tajā konfigurācijas failā? :D

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 31 Mai 2009, 00:11

Tā nanāk... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 31 Mai 2009, 00:13

Bet kāpēc to subDirectory mainīgo nevar nodefinēt, piemēram, core.php failā?

Bez nekāda koda parauga gan ir grūti saprast tavu direktoriju un koda struktūru, bet kāpēc nevar vienk. core.php failā ierakstīt
include("configuration.php")?
Kas tad tieši atrodas tajā subDirectory mainīgajā?

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 31 Mai 2009, 16:58

Apakšsdirekorija. Nu piemēram example.com/---/.
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 31 Mai 2009, 17:23

Kā būtu , ja tu izstāstītu, ko tieši tu gribi uztaisīt ... nevis prasītu, lai citi izdomā, kā salabot tavu 'risinājumu'.
Domā, tas nebūtu efektīvāk ?
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 31 Mai 2009, 19:06

Kāpēc īsti tev to vajag?
Vienmēr pēc iespējas izmanto relatīvos ceļus.
Ja configuration.php atrodas tajā pašā direktorijā, kur core.php, tad include("configuration.php")
Ja līmeni augstāk, tad include("../configuration.php");
Ja apakšmapē, tad include("apaksmape/configuration.php")

Tāpēc arī azazul piedāvātais absolūtais ceļš $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] nav īsti labs, jo, piemēram, pārvietojot kodu uz kādu apakšmapi, ir jālabo arī pats kods.

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 31 Mai 2009, 19:33

azazul wrote:Kā būtu , ja tu izstāstītu, ko tieši tu gribi uztaisīt ... nevis prasītu, lai citi izdomā, kā salabot tavu 'risinājumu'.
Domā, tas nebūtu efektīvāk ?
Eh, jau salaboju. :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Pievienot atbildi

Return to “Servera puse (php, java, ruby, perl, python) ”