Kāds ir Ob1 saķīlēts vecs dators? ATJAUNOTS

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

LētaisDžonijs

Kāds ir Ob1 saķīlēts vecs dators? ATJAUNOTS

Post no LētaisDžonijs » 07 Jūn 2009, 15:58

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_oldcomputer_1.jpg[/imgl]Kā viss sākās? Tākā manai omei jūlijā ir dzimšanas diena, sāku domāt ko viņai dāvināt. Domāju ilgi. Bet tad aizbraucu pie viņas ciemos un paliku pa nakti. Miegs nenāca, pa TV neko nerādīja, un bija garlaicīgi. Nodomāju - kaut te būtu dators. Tad pie sevis noteicu: jāuzdāvina viņai kāds PC.

Datora meklējumi

Nākamajā dienā, kad atbraucu mājās un ieliku sludinājumu vairākos forumos.

Sludinājuma teksts: Vajag datoru. Līdz 5Ls, P1/P2/P3 līmenī
Tā, vajadzētu Ventspilī vecu datoru P1/P2/P3 līmenī. Vienalga Intelis vai AMD. Varu dot līdz 5Ls. Un vēl CRT monitoru. Līdz 2Ls.

Tad atsaucās Datuves lietotājs ob1. Mēs sarunājām, ka viņš to datoru, kas viņam ir, sataisīs un atvedīs no Siguldas uz Ventspili par brīvu! Mani māca šaubas, vai tikai viņš nav krāpnieks, kuram nav ko darīt un vienkārši grib mani pakaitināt, bet kaut kur otrajā dienā sāku viņam vairāk uzticēties, bet trešajā jau pavisam uzticējos. Un tā ob1 vecu datoru, kas bija ļoti sliktā stāvoklī - uztaisīja par tīri labu mašīnu.

Datora parametri:

AMD Athlon XP, 1500 MHz (15 x 100) 1700+
Maxtor 6E030L0 (30 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
mātes plate Chaintech 7AIA5(E) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM, Audio)
System Memory 256 MB (PC133 SDRAM)
NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft) 32mb
SyncMaster 757mb 17 collu monitors

Datora saņemšana:

6.jūnija vakarā runājām par datora saņemšanu un sarunājām, ka 7.jūnijā 10:00 ob1 būs Ventspilī, pie Supernetto un kad būs klāt, tad zvanīs. Tad, kad apmēram 10:00 Ob1 nezvanīja, sāka parādīties uztraukums, ka neatbrauks, bet 10:30 atskanēja telefona zvans, ka ob1 ir Ventspilī. Tad mēs satikāmies un ob1 atbrauca līdzi uz manām mājām, pieslēdza, un pamācīja - kā visu labāk darīt. Liels paldies, Ob1!

Datora tests:

Pēc tam ob1 aizbrauca atpakaļ uz Siguldu un es aizgāju uzēst pusdienas. Uzēdu, atnāku atpakaļ, izdomāju, ka jānotestē, uz ko šis dators ir spējīgs. Uzinstalēju GTA: Vice City. Uz vidēji zemiem iestatījumiem iet normāli, bet uz vidēji augstiem sāk nedaudz raustīties. Pēc tam palaidu filmu, slēgāju viņu uz priekšu un atpakaļ, viss normāli. Tad palaidu filmu fonā atvēru internetu ar daudziem tab`iem un viss joprojām ātri. Tad atstāju gan internetu, gan filmu fonā un vēru vaļā Wordu, Exceli, un Power-Point`u 10-tiem reižu. Bet tomēr varēja just, ka procesors bišku par švaku. Vēl joprojām viss ātri strādā. Par testēšanu vairāk nestāstīšu, jo to jūs varēsiet redzēt apakšējos video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bO5bagjpS-U[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qH4-vkznd-8[/youtube]

Datora skaļums:
Kad ieslēdzu datoru, brīnījos kā lielā kaste var kļūt tik klusa kā portatīvais. Knapi pat var dzirdēt, pat aktīvā darbā un lielā datora slodzē. Pats dators arī vēss takā akmens.

Kopsavilkums:

Dators ir ļoti labs un ātri strādā. Jo īpaši priekš saviem parametriem un vecuma.
Datora vērtējums: 9/10

P.S. Ob1 pie manis aizmirsa savu skrūvgriezi.

Saistītie linki:

http://datuve.lv/forums/60262/pardodu_vecu_datoru/
http://datuve.lv/forums/60538/Vajag_dat ... P3_limeni/
https://notepad.lv/post42679.html#42679

Dažas Bildes:

Image
Image

P.S. Video konvertēju un rakstu rakstīju uz šī datora.

Ko teica ome?
Tākā manai omei tulīt jau ir dzimšanas diena, bet man skapī vajag atbrīvot vietu, nolēmām uzdāvināt priekšlaicīgi. Tā nu datoru iekrāmējam mašīnā un braucam uz pilsētu. Tā aizbraucam uz deviņstāvenēm, un trijatā nesam komplektu augšā uz piekto stāvu. Uznesam un zvanam pie durvīm. Ome atver vaļā un saka: Vai sveiki, es jūs negaidīju. A kas tas pa aparātu? Atbildu: Tas ir dators, apsviecu gaidāmajā dzimšanas dienā! Ome saka: Nu nevajadzēja jums dāvināt tik dārgu dāvanu, tas dators noteikti maksāja kādus 500 latus. Pastāstu visu kur un kā dabūju, pieslēdzu un pamācu kā ieslēgt datoru, kā kustināt peli, kā rakstīt, kā ieiet internetā, kā ieiet Wordā un kā datoru izslēgt. Ļoti brīnījās arī, ka viņa savu avīzi var izlasīt baltā kastē, un par brīvu. Tā nu nosvinējām dzimšanas dienu un braucām mājās. Tāds nu ir tas stāsts.

-L. Dž.
Last edited by LētaisDžonijs on 15 Jūl 2009, 13:56, edited 4 times in total.

Stat1CX
Lietpratējs
Atbildes: 1239
Pievienojies: 09 Jūn 2008, 01:51
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no Stat1CX » 07 Jūn 2009, 16:42

Nevajag melot ka spēle iet labi, jo ar tādiem dzelžiem viņa fiziski nespēj strādāt labi, ko ļoti labi var redzēt konkrētajā video. Uz aci tur ir kādi 15 FPS, vai pat mazāk, kas protams ir saprotams ar tādu video karti. CPU nemaz nav tik sūdīgs, priekš ikdienas darbiem pilnīgi pietiek, to bremzēšanu tavu testu laikā ar daudzām atvērtām programmām izraisīja mazais RAM apjoms, nevis CPU.

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 07 Jūn 2009, 16:46

Ha, ha, ha... :D Vislabākais bija - "P.S. Ob1 pie manis aizmirsa savu skrūvgriezi."! :D

Nu nez, ja jau šitādu datoru var dabūt pa 7Ls, tad visu cieņu. ;)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

krisis32
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 568
Pievienojies: 11 Okt 2008, 10:24
Atrodas: jurmala

Post no krisis32 » 07 Jūn 2009, 16:49

kas tas pa windu tev virsu?
Kas pa fruktiem tur salikti?

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 07 Jūn 2009, 16:50

kaa jau rakstiiju - sjii ir tiira datorpasaules reklaamakcija un taas izmaksas ir ljoti zemas :>
tiesa, to ko ob kopaa ar sandi jau ir sastraadaajusji, neglaabs nekaadas reklaamakcijas :>

drunk_lizard
Mr. Positivus

Post no drunk_lizard » 07 Jūn 2009, 16:53

un sjitais vispaari ir pisec :>
Tākā manai omei jūlijā ir dzimšanas diena, sāku domāt ko viņai dāvināt. Domāju ilgi. Bet tad aizbraucu pie viņas ciemos un paliku pa nakti. Miegs nenāca, pa TV neko nerādīja, un bija garlaicīgi. Nodomāju - kaut te būtu dators. Tad pie sevis noteicu: jāuzdāvina viņai kāds PC.
ideaali
labdaris, mljin :>

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 07 Jūn 2009, 16:54

krisis32:
Tas ir parasts Windows XP SP3, vienīgi ar citu skinu.

daGreivis:
Datoru dabūju pa velti.

APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51

Post no APOC » 07 Jūn 2009, 17:06

nuuuu Vice City uz tāda palaist nav problēmu, jo viņam lai cik dīvaini tas nebūtu bija mazākas prasības nekā versiju vecākai spēlei GTAIII :)
Tas pats arī ar XP, elementāri. Daudzās skolās XP griežas uz krietni sūdīgākiem PC.

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 07 Jūn 2009, 17:42

Kā ideja reklāmai, nav nemaz tik slikta. Arī padarītais darbs nav slikts. Tikai izpalika tie brīnumi, ko solīja Ob1 rādīt iekš video (ka viss un visur lidos). :) Dators nebūt nav slikts (parametru ziņā). Tāpēc, nekas te pārdabisks izdarīts nav. Ir salikts un optimizēts win + savesta kārtībā kaste.

Ja akcijas ideja bija "es māku optimizēt vislabāk, bet jūs nē", tad tā nav izdevusies (un šo akciju es tieši tā sapratu no tekstiem). :) Bet kā labdarības un labo darbu pasākums, izdevies gan.

P.S. Notepad vareetu vispār noorganizēt tādu mazu pasākumiņu. Salasīt tautiņās vecus kompīšus, cik nu salasītu, sataisīt... un dāvināt daudzbērnu ģimenēm ar maziem ienākumiem. Nevajag jau regulāri, bet kā vienreizēju gan varētu.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 07 Jūn 2009, 17:44

1) CPU nav 1500MHz. CPU ir 900MHz - par to rakstīju dienasgrāmatā.

2) NVIDIA RIVA TNT2 vietā stāv nVidia GeForce2 MX200. Datoru gatavoju omei, tapēc nedomāju par spēlēm, būtu uzlicis MX400, tā spēlēm ir daudz labāka :(

3) RAM - 384MB 100MHz

4) Par Windows izskata maiņu var lasīt šeit:
https://notepad.lv/viewtopic.php?t=3733

5) Par skrūvgriezi atcerējos 50km no Venspils. Jā tur vējš ir tik spēcīgs, ka aizpūš ne tikai galotnes vārdiem, bet arī atmiņu. :) Bija jāsteidzas uz Formula 1, tāpēc negriezu atpakaļ pēc sava mīļākā skrūvgrieža.

6) Gaidam izlabotu otro video.

Kam interesē tas pulkstenis pulkstenis un kalendārs, u. c. fīčas, lasiet šeit:
https://notepad.lv/post42698.html#42698

P.S. Man ir aizdomas, ka ome paliks bez kompja :)

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 07 Jūn 2009, 17:50

Kapēc tādas aizdomas?

richX
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 299
Pievienojies: 15 Mai 2009, 18:05

Post no richX » 07 Jūn 2009, 19:07

varat, plz, ieteikt kaadus rakstus par precīzu datora optimizēšanu, Ob1 rakstu izlasīju un zināma nojausma radās, tagad vēlos kko saprast vairāk un pats arī nooptimizēt savu verķīti :P

yozhis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 47
Pievienojies: 08 Sep 2008, 19:56

Post no yozhis » 07 Jūn 2009, 19:30

Man līdzīgi kā richX pēc dienasgrāmatas izlasīšanas uzreiz gribējās ķūlēt arī savu kasti, viņš kopš windows pārinstalēšanas stāv neskarts, jo iet vēl lēnāk.

Mocijos ar antivīrusiem, jo liekas, ka tie samazināja mana datora ātrumu.
OB1, varētu paskaidrot kā to visu darīt :)

Gakh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 145
Pievienojies: 24 Apr 2007, 18:47
Atrodas: Area-51

Post no Gakh » 07 Jūn 2009, 19:41

Stat1CX wrote:Nevajag melot ka spēle iet labi, jo ar tādiem dzelžiem viņa fiziski nespēj strādāt labi, ko ļoti labi var redzēt konkrētajā video. Uz aci tur ir kādi 15 FPS, vai pat mazāk, kas protams ir saprotams ar tādu video karti. CPU nemaz nav tik sūdīgs, priekš ikdienas darbiem pilnīgi pietiek, to bremzēšanu tavu testu laikā ar daudzām atvērtām programmām izraisīja mazais RAM apjoms, nevis CPU.
GTA Vice City minimum parametri atbilst :)

wayne
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 35
Pievienojies: 21 Mar 2009, 13:18
Atrodas: Latvija,Rīga

Post no wayne » 07 Jūn 2009, 19:43

yozhis wrote:Man līdzīgi kā richX pēc dienasgrāmatas izlasīšanas uzreiz gribējās ķūlēt arī savu kasti, viņš kopš windows pārinstalēšanas stāv neskarts, jo iet vēl lēnāk.

Mocijos ar antivīrusiem, jo liekas, ka tie samazināja mana datora ātrumu.
OB1, varētu paskaidrot kā to visu darīt :)
Ja to mācēs visi , tad jau vairs nebūs interesanti :)

Wallaby
E-žurnālists
Atbildes: 199
Pievienojies: 27 Apr 2009, 16:40
Atrodas: Ogre

Post no Wallaby » 07 Jūn 2009, 19:52

Priekš kam bija vajadzīgs skrūvgriezis? Lai aizdedzi noregulētu, kas vedot gatavu kompi pa ceļam bija izkustējusies?
_____________________________ Moddings.lv

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Post no msh » 07 Jūn 2009, 20:00

Gakh wrote:
Stat1CX wrote:Nevajag melot ka spēle iet labi, jo ar tādiem dzelžiem viņa fiziski nespēj strādāt labi, ko ļoti labi var redzēt konkrētajā video. Uz aci tur ir kādi 15 FPS, vai pat mazāk, kas protams ir saprotams ar tādu video karti. CPU nemaz nav tik sūdīgs, priekš ikdienas darbiem pilnīgi pietiek, to bremzēšanu tavu testu laikā ar daudzām atvērtām programmām izraisīja mazais RAM apjoms, nevis CPU.
GTA Vice City minimum parametri atbilst :)
Vice city normāli griežas uz 400 mhz fimpeļa [vienalga, P2 vai celkas], 256 MB RAM un mx400. Izšķirtspēja, nezinu, 640x480 vai 800x600.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 07 Jūn 2009, 21:00

Gribēju piebilst, ka jaunā paaudze rullē.

Mopsis uz klavieres "spēlē", kā īsts linuksists - izskatījās, ka viņam ātrāk ir uzrakstīt nevis pateikt. :)
Ievēroju, ka viņš peli bīda ar kreiso roku - piedāvāju apmainīt peles taustiņus, bet viņš atteica, ka var lietot peli arī ar labo roku.

Pie visa tā rakstīšanas ātruma, neesmu pamanījis viņa rakstītajā kļudas, un tas ir 4. klases absolvents!
Mēs, veči, drīz būsim anahronisms...

P.S. tiem, kas vēlās optimizēt kompi, iesaku sākt ar:
http://tweaks.com/
http://smallvoid.com/
Tur ir daudz arī falšas informācijas, bet ir ar ko sākt. Kad tas ir apgūts, var prasīt tālāk.

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 07 Jūn 2009, 21:09

Kaut ko par Vistu studijā! Jo mans Home Basic sāk jau vilkties...

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 07 Jūn 2009, 21:30

Itkā jau nekas pārdabisks tur izdarīts nav. Ta uzjebkuras vecas kastes var uzmest kādu nlite "figņu" vai jau kādu Tiny XP un lieta darīta, tālāk jau nedaudz pa iekšām un viss. Man liekas, ka tur max darbs ir kādas 2 stundas.

Plus no tiem AMD veciem pročiem nekad neko nevar zināt, tas tā labā nozīmē.

Man te ir ap kādām 12 kastēm vecām, Sākot no Celeron 1,7, beidzot ar P4; 3. Vajag tikai HDD un kādu DDRAM, ja nu kādam no Liepājas ievajagas kādu vecu PC sakomplektēt, kāda vecā MB vajadzīga, procis, case, kāds baroklis, droši variet jautāt man.

Krīzes laikā iepirkām vecās kastes par normālām cenām, taka vajadzētu beidzot no viņām tikt vaļā.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 07 Jūn 2009, 22:02

izrādās, ka ob1 ir varen labs cilvēks.. :) piedevām skrūvzgriežņ us dāvā pa labi un pa kreisi :D

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 07 Jūn 2009, 22:14

es tik brīnos par cietni.. šķiet, vecāks par pasauli, bet strādā visai žiperīgi.. ja var ticēt autoram, negrab arī, kas ir ļoooti neraksturīgi veciem cietņ iem..

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 07 Jūn 2009, 22:53

WerNeo wrote:... izpalika tie brīnumi, ko solīja Ob1 rādīt iekš video (ka viss un visur lidos).
Neatceros, ka būtu solījis "brīnumus". Un kas konkrēti "nelido" (ņemot vērā dzelža parametrus)?
WerNeo wrote:P.S. Notepad vareetu vispār noorganizēt tādu mazu pasākumiņu. Salasīt tautiņās vecus kompīšus, cik nu salasītu, sataisīt... un dāvināt daudzbērnu ģimenēm ar maziem ienākumiem. Nevajag jau regulāri, bet kā vienreizēju gan varētu.
Jā, doma laba - atbalstu. Es gan neuzņemtos ķīlēt vairāk kā vienu kompi mēnesī, jo citu darbu pietiek, bet domāju, ka WerNeo un ķirzaks to var paveikt daudz ātrāk.

Galvenā problēma, manuprāt, ir atrast tos cilvēkus, kam tos kompjus vajag.

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 07 Jūn 2009, 23:08

....bērnunamiem, internātskolām?

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 07 Jūn 2009, 23:09

Jā. Esmu gatavs piedalīties šādā projektā, jo patīk redzēt laimīgas acis cilvēkos, kas dzīvē vīlušies. Ja noteikumi prasīs, arī uztaisīšu dienasgrāmatu (patiesi vienas vai divu dienu grāmatu :) ).

Nav jau runa par to, cik ātri to var paveikt... Svarīgi - ko! :) Ob1, staipot krānu, Tu esi padevis ļoti jauku ideju!

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 07 Jūn 2009, 23:37

Man tada lamata ari metajas domaju sicim dot ko draugos sedet ,bet beigas izradijas ka ubuntu vinam nepavilkt paj youtobes klipinus normali apskatities nevarej. Gribeju atdot pa velti kadam ,sieva nelava :D
Image

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 07 Jūn 2009, 23:40

Manā bijušajā skolā (sen gan tur vairs nemācos), par šādiem parametriem datori var tikai sapņot, un darbojas joprojām tīri žiperīgi bez kādas optimizēšanas, neraugoties uz savu cienījamo vecumu, jāsaka, biju gaidījis ko vairāk.
viegls rokenrols pa radio

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 07 Jūn 2009, 23:54

izredzētais wrote:....bērnunamiem, internātskolām?
Nē. Tas būs bezjēdzīgi. Ja dod, tad konkrētam cilvēkam. Tā, lai tas kompis ir viņa personiskais. Publiskos resursus tauta nemāk izmantot. Sajāj 5 sekundēs un pasaka, ka ir sūds.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 08 Jūn 2009, 01:04

foxsk8 wrote: Man te ir ap kādām 12 kastēm vecām, Sākot no Celeron 1,7, beidzot ar P4; 3. Vajag tikai HDD un kādu DDRAM, ja nu kādam no Liepājas ievajagas kādu vecu PC sakomplektēt, kāda vecā MB vajadzīga, procis, case, kāds baroklis, droši variet jautāt man.
Mļe foks ja tu tās sauc par vecām kastēm, nez kas man būtu jāsaka par to antikvariātu, kas man atrodas sekcijas antresolos :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

drunk_lizard
Mr. Positivus

Post no drunk_lizard » 08 Jūn 2009, 09:18

savlaik, gadus divus atpakalj NC ieksj boota izveersa akciju par daavinaajumiem beernunamiem ziemassveetkos.
diskusiju rezultaataa izkristalizeejaas doma, ka beernunaman datori NAV jaadaavina, ibo tad uz tiem nepieciesjama legaala os un pastaaviigs supports...
beernunamiem speeliiteem labi der konsoles, bet labaak tomeer sporta inventaars, lietas aktiivajai atpuutai, galda speeles etc.
lai vismaz beernu namos neaug indigo....

un veel - man ir patiess prieks par raksta autoru. paskatoties uz jamaa foto un uzzinot, ka jams 5. klasee varu apgalvot, ka vinjsj NAV indigo :>

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 08 Jūn 2009, 09:27

Kas ir "indigo"?

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 08 Jūn 2009, 09:33

In the New Age movement, Indigo children are children who are believed to represent a higher state of human evolution

drunk_lizard
Mr. Positivus

Post no drunk_lizard » 08 Jūn 2009, 10:09

indigo vienkaarsjaa valodaa runaajot ir izdzimtenji :>

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 08 Jūn 2009, 19:42

drunk_lizard wrote:indigo vienkaarsjaa valodaa runaajot ir izdzimtenji :>
+1 :D man jau vispār patīk tie kosmicismi, ko tagad izdomā, attiecībā uz jauno paaudzi. kas attiecās uz Mopsi - katrs sīkais, kas ir kaut vai nedēļu pie datora pasēdējis, zinās visas beisik funkcijas. Man piemēram 3 gadīgie bračkas šurī pa datoru bez jautājumiem - ko vajag to uzliek. :> (Reizēm arī kaut ko izdzēš).

Par indigo d_l domu gājienam piekrītu. Es saprotu, ka sīko par tādu var saukt, ja tas 4 gadu vecumā ir izveidojis pirmo programmu, vai uzlodējis pirmo shēmu, un 7 gadu vecumā jau ir profesora līmenī (ķīnā tādu netrūkst), bet ja Latvijā, katra otrā mīlošā māmiņa, savu sīci grib sūtīt uz indigo skolu, dēļ kaut kā viņai neizprotama (jo tagad ir cits laiks), tad tie tiešām izaug par izdzimteņiem. :>

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 08 Jūn 2009, 22:09

darbā skaļi sasmējos par dl pēdējo komentāru :D

par tām licensēm - jāliek linux, lai mācās. .... jeb jāpiesaista labdarībai m$ :D :D :D

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 08 Jūn 2009, 22:11

Viss softs uz tā kompja ir licenzēts.

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 15 Jūl 2009, 13:55

Atjaunoju rakstu, ar to ko teica ome.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Jūl 2009, 19:00

Paldies, Džonij, tavi vārdi priecē veca programmētāja sirdi. :)

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 15 Jūl 2009, 23:18

ob1 wrote:Viss softs uz tā kompja ir licenzēts.
Licenzēts varbūt. Bet vai licencēts? :) Par prieku.. pievienojos.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Jūl 2009, 23:27

WerNeo, izskatās, ka Tev labs alus patrāpījies šovakar...
Jā, jā, ir Tev taisnība - licencēts ir tas softs, licencēts.

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 16 Jūl 2009, 03:42

kā ieiet internetā???

Pag, pag, omei, kurai tā jau penža maza, jau nets bija ātrāk nekā pats PC, savādi gan. Š itais man atgādina to tele2 reklāmu. "You got a mail" vai kā tur bija. :D
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 16 Jūl 2009, 11:54

Hmm, tiešām... Vai tad lembis jau uzspējis visu Ventspili satīklot pa free?

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 16 Jūl 2009, 11:57

ob1 wrote:Hmm, tiešām... Vai tad lembis jau uzspējis visu Ventspili satīklot pa free?
Sarīkojis ta ir, bet vaitad viņai intrese bija? Nē. Tagad viņu nevar atraut no datora.

MaiklsBlack
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 226
Pievienojies: 27 Jūl 2009, 13:01

Post no MaiklsBlack » 27 Jūl 2009, 13:11

Sveiki Visiem!
Es vācu un restaurēju datoru dzelžus. Restaurēju tos muzejam.
Muzejā jau vairāk par simt datoru un daudz kas saistīts ar datoriem un to vēsture.
Labprāt pieņemtu dāvinājuma vecus datoru dzelžus kas ražoti Krievija un citur pagājuša gadsimta līdz 1990 g.:
Magic, Ассисеуте 128, Ленинград, Поиск, Квант-БК, Правец, Пълдин 601, Орион-128, Специалист, Агат, Spectrum un citus.
Vecas spēļu konsolijas un katridžus tiem.
Krievu kalkulatorus, mehāniskas kalkulatorus (tipa „Feliks”)
Principa visu kas saistīts ar datoriem un datoru vēsture.
Muzejs atrodas Siguldā un piejams apskatei, interneta- http://pchistory.ru

Kas jau ir:
01. БК «Криста»
02. Электроника МС 0511
03. Электроника БК 0010-01
04. Olivetti M290 (286)
05. Olivetti M300 (386)
06. Comodore PC 10 III
07. Comodore 386SX-16
08. Comenius PC734-BB
09. Gulip (286)
10. Gulipin (386)
11. Bull Micral 200
12. Bull Micral Revenue (386)
13. Tulip Vision Line (486)
14. Tulip Vision Line dt/100
15. IBM PC 30 (286)
16. IBM PS/1 (486)
17. IBM PS/2 76i
18. IBM Personal System/2
19. IBM Aptiva
20. IBM Personal Computer 350-100X4
21. IBM Personal Computer 330-100DX4
22. IBM PS/Value Point 425 SX/D
23. IBM PS/Value Point 433 SX/S
24. IBM PS/Value Point 433 DX/S
25. IBM IntelliStation M Pro
26. Dell 486D/20
27. Dell OptiPlex GXMT 5133
28. Dell OptiPlex GX1
29. Dell OptiPlex Gs
30. Dell OptiPlex GX1 500 MTbr+
31. Dell OptiPlex GX110
32. Compaq ProLine 4/25S
33. Compaq ProLine 4/33
34. Compaq Presario 660
35. Compaq Deskpro 2000
36. Compaq Deskpro 3563 V5
37. Compaq Deskpro 3564
38. Compaq Deskpro 286
39. Compaq Deskpro 386S
40. Compaq Deskpro EN
41. Siemens PC-D/X
42. Siemens Nixdorf PCD-4H
43. Siemens Nixdorf Pro C5 (SCSI HDD и SCSI CD)
44. Siemens Nixdorf Pro M5 166 (SCSI HDD, SCSI CD, SCSI Tandberg Data)
45. Peacock (Pentium 90)
46. Peacock Procida (Pentium Pro 180)
47. Tandem Computers (SGI)
48. Amstrad PC1640
49. AST Bravo EL 5166M
50. AST Bravo/286
51. AST Bravo/386SX
52. ES COM es340 v170/4
53. ES COM 486 DX
54. MAX PC Turbo
55. Hewlett Packard Vectra ES
56. Hewlett Packard Vectra ES/12
57. Hewlett Packard Vectra XM 5/133
58. Hewlett Packard Vectra VL 6/333
59. Hewlett Packard Vectra VA 6/200
60. Robotron EC 1834
61. Robotron 1715 M
62. Robotron 1715 M
63. ПЭВМ EС 1841
64. ПЭВМ EС 1841
65. ПЭВМ EС 1841
66. ПЭВМ „Micro-88”
67. ПЭВМ „Байт”
68. ПЭВМ „Агат”
69. ПЭВМ „Искра 1031”
70. ПЭВМ „Искра 1030-11”
71. ZX Spectrum 48/128K
72. ZX Spectrum 128DM
73. PCA 486SX-25
74. Panasonic JB 3001 (8 bit, 8” FDD)
75. Crystal Data Systems PC 286 WS-12
76. Xebec PC XT/AT
77. Ноотбук Macintosh - PowerBook 100
78. Ноотбук Macintosh - PowerBook 150
79. Ноотбук Macintosh - PowerBook 170
80. Ноотбук Leo Desig Note 45
81. Ноотбук ZEOS S99102-000
82. Ноотбук NoteStar NP-942
83. Ноотбук IBM ThinkPad 310 E
84. Ноотбук IBM ThinkPad 380D (Type 2635)
85. Ноотбук Zenit Super-port 286e
86. Ноотбук Sharp 4600
87. Самтрест Радио РК-86
88. Самтрест ZX Spectrum Pentagon 128
89. Устройство информационно вычислительное (клон БК 0010)
90. Atari 2600
91. ICL ErgoPRO C4/33
92. SUN Ultra Enterprise 150
93. LIS PC 486DX2-S 66 MHz
94. LIS PC 486DX 40 MHz
95. LIS PC Pentium-S 150 MHh

Ar cieņu
MaiklsBlack

MaiklsBlack
Reģistrēts lietotājs

Post no MaiklsBlack » 07 Aug 2009, 09:10

Image
Image
Image

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 07 Aug 2009, 09:16

Man ir "Feliks", bet negribas man to atdot....

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 07 Aug 2009, 12:02

vai, beciņa mmmmm.....
Step By Step - ImageImage

MaiklsBlack
Reģistrēts lietotājs

Post no MaiklsBlack » 08 Aug 2009, 11:23

Image
Image
Pieņēmu dāvinājuma, vai par simbolisku cenu vecos datorus ražotus pagājuša gadsimta , ka ari visu, kas saistīts ar radio-tele-elektroniku-datoriem.
Zilais sapnis dabūt muzeja procesoru Intel 4004 un kompjuteru Altair 8800.

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 08 Aug 2009, 22:34

MaiklsBlack. Protams prieks, ka kāds nodarbojas ar PC vēstures apkopošanu.. bet nu jāseko līdzi arī jaunajām tehnoloģijām. Respektīvi - uztaisi jaunu tēmu, nevis "mētā" kaut kur.

Ja nemāki, nekautrējies. Jaunā paaudze pamācīs. :)

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 08 Aug 2009, 22:55

MaiklsBlack visu cienju! Tiesjaam uztaisi jaunu teemu, jo sjie atteeli ir paaraak veertiigi, lai tos kaut kur izmeetaatu pa komentaariem. Varbuut foxim buutu labi prieksj sjaadaam bildeem uztaisiit "muzeja plauktu"?

Slēgts

Return to “Raksti”