Google izsludinājusi Chrome OS

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Google izsludinājusi Chrome OS

Post no samurajs » 08 Jūl 2009, 14:48

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_blog_1.jpg[/imgl]Ar lielu pompu Googles oficiālajā blogā paziņots par jaunas operētājsistēmas Chrome OS izstrādi: "Pirms 9 mēnešiem mēs jums stādījām priekšā Google Chrome. Pārlūku šobrīd lieto 30 miljoni cilvēku visā pasaulē. Tas ir domāts tiem, kuri dzīvo internetā - meklē informāciju, lasa pastu, iepērkas, vai vienkārši čato ar draugiem. Bet mūsdienu operētājsistēmas tika izstrādātas vēl pirms interneta ēras sākuma. Līdz ar to mēs piedāvājam jaunu produktu Google Chrome Operating System, kurš sevī iemiesos jaunu skatījumu uz mūsdienu OS."

Pirmām kārtām jaunās opensource OS ideoloģija būs tāda, ka lietotājam jāspēj tikt internetā jau dažas sekundes pēc PC ieslēgšanas. Tāpat varēšot mierīgi aizmirst par kaitīgās programmatūras esamību.
Vispirms tiks izlaista netbūkiem paredzēta Chrome OS versija. Tās kods tikšot publicēts līdz šā gada beigām. Pirmie netbūki ar jauno sistēmu pārdošanā parādīsies 2010. gadā.

Chrome OS darbosies gan uz x86, gan ARM procesoriem. Programmatūra galvenokārt būšot uz web-tehnoloģijām balstīta; visām programmām esot jādarbojas arī Windows, Linux, Mac vidēs.

Avots
Image

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 08 Jūl 2009, 15:16

Labais, uz AAO uzlikšu.

Tmkks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 368
Pievienojies: 15 Jan 2009, 12:40

Post no Tmkks » 08 Jūl 2009, 15:21

Ir jau sākts strādāts pie šis OS vai ir jau pabeigta?

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 08 Jūl 2009, 15:37

Tmkks wrote:Ir jau sākts strādāts pie šis OS vai ir jau pabeigta?
Nē-e. Vēl cepās. Un pēc tam kādus gadus piecus vazās apkārt Google Chrome OS Beta :D :D

Vēl viens veids, kā Google efektīgi izspiegos interneta lietotājus. Nu labāk jau laikam Google ievāc par mani info, nekā aizdomīgi vīriņi patumšās telpās ar ļauniem nolūkiem :D :D

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 08 Jūl 2009, 15:38

Cik es sapratu - jau šogad līdz gada beigām strādās. Tiklīdz būs beta - Notepad notestēs.
Image

CHROMEFANS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 19
Pievienojies: 17 Dec 2008, 22:54

Post no CHROMEFANS » 08 Jūl 2009, 15:39

damncrow wrote:
Nē-e. Vēl cepās. Un pēc tam kādus gadus piecus vazās apkārt Google Chrome OS Beta :D :D

Vēl viens veids, kā Google efektīgi izspiegos interneta lietotājus. Nu labāk jau laikam Google ievāc par mani info, nekā aizdomīgi vīriņi patumšās telpās ar ļauniem nolūkiem :D :D
Nez, man gan liekas, ka ātri izies no beta stadijas, browseris ātri izgāja.

FireFoxsitis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 122
Pievienojies: 14 Feb 2009, 14:45

Post no FireFoxsitis » 08 Jūl 2009, 15:50

Sākumā Google bija parasts visa kā meklētājs.
Tad Google izveidoja browseri Chrome.
Tagad viņi taisa Google Chrome OS.
Nākotnē viņi ražos datorus un visu ko citu ar tehnoloģijām saistītu?
Removed by FireFoxsitis. Copyright 2010. FireFoxsitis.

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 08 Jūl 2009, 15:55

ffoxīti, viņi vel dafigā visu ko ir uztaisījuši, piem., google earth ;>

FireFoxsitis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 122
Pievienojies: 14 Feb 2009, 14:45

Post no FireFoxsitis » 08 Jūl 2009, 16:15

Sid, vai zināji par Google SketchUp?
Removed by FireFoxsitis. Copyright 2010. FireFoxsitis.

mildaa
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 271
Pievienojies: 17 Sep 2008, 09:10

Post no mildaa » 08 Jūl 2009, 16:17

Un nākotnē, mēs visi būsim GooGle nagos, un šamie zinās visu par mums :D

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 08 Jūl 2009, 16:30

es pirms gada taisiju prezentāciju par dažādiem google projektiem un to iespējām, teiksim tā, pat pusi šamo projektus neuzliekot uz papīra biju pārtērējis savu laiku.. pat nebrīnītos, ja tagad to skaits būtu dubultojies :D

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 08 Jūl 2009, 16:33

Pie joda, ja mēs tagad esam microsbsofta nagos, tad nebūs liela starpība. Noteikti lietošu viņu OS. Pēc līdzšinējās pieredzes ar Google, tāds tehniskais atbalsts un ērtības viņu pakalpojumos vēl nekur nav manīti.

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 08 Jūl 2009, 16:49

+1 Mr.Death, esmu liels Googles fans un uzticams produktu lietotājs - ērti, kvalitatīvi, droši. Esmu pārliecināts, ka Google OS būs kārtējais lieliskais Googles veikums :) . Nevaru vien sagaidīt :D

Kas jums ar to izspiegošanu, ko no jums google ir nospiegojusi???
Nu tā jau ir, tik perfekta kompānija , ka nav kur piesieties, tad cilvēki sāk tā kā tantes paši izdomāt kautkādu bullšitu. :>

Morpheus

Post no Morpheus » 08 Jūl 2009, 19:00

Evers +1 , neko viņi nespiego :> Un kas par to ka viņi (nav pat pieradits ka ta ir) ievāc lietotāju datus? Es arī piemēram par saviem lir lietotajiem un dapi ievācu ziņas, jo gribu zinat cik vinu lieto etc :> tapat viņi grib zināt, kā lietojas viņu softs, kādi lagi, cik reizes nobruccis, kapec etc :> tas ir pavisam normāli, pie tam, šaubos vai nu viņi gluži jūsu bankas kodus zog :>

kart0ns
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 10
Pievienojies: 28 Mar 2009, 12:20

Post no kart0ns » 08 Jūl 2009, 19:25

Google nespiego, vienkārši viss atrodas uz viņu serveriem xD

Mateus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 108
Pievienojies: 30 Mai 2009, 09:06
Atrodas: Ogre

Post no Mateus » 08 Jūl 2009, 20:11

http://www.google.com/options/
Manupraat visi zin, ka Google ir LJOTI daudz produktus izstraadaajushi

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 08 Jūl 2009, 20:22

Tak jebkurš bizness balstās uz naudu, nevis vēlēšanos pasauli padarīt labāku, pie tam absolutely free. Google ievāc pamatīgu kāpostu no reklāmdevējiem un tikai no tā dzīvo(jam). Reklāmdevēji kaut ko par to gaida pretī - datus par to, kā tiek lietots tas, par ko viņi maksā.

Lielāko daļu to spiegošanas pasākumu tomēr var atslēgt. Bet enīvej...
Дебилы, бл*ть...

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 08 Jūl 2009, 20:48

reklāmdevēji iegūst informāciju par to no kādām lapām cik daudz skata viņu reklāmu. Un ja google paņem 0.1% no mana interneta trafika un tik pat no PC resursiem lai iegūtu info par to ko jau Morpheus teica, tad man nu galīgi nav žēl.

Runājot par labāku pasauli, Google taisni to arī dara, viņi protams arī pelna labi un domā kā nopelnīt, bet arī ļoti daudz domā par cilvēkiem, lai viņiem patiktu googles produkti, lai reklāmas nebūtu nevietā, nebūtu uzbāzīgas un traucējošas.
Salīdzinot inbox.lv un gmail.com - inbox par cilvēkiem nedomā, domā tikai par naudu, pats epasts netiek uzlabots jau nezcik gadus, aizvēsturisks, uzlaboja tikai pastkastītes izmēru - kautkur jau tās reklāmas (spamu) priekš lietotājiem ir jāgrūž :D. Protams daudz domājuši par reklāmām - baneri mirgo visos galos i vēl pa virsu plivinās un maisās. Google domā otrādi - ik pa laikam epasts tiek uzlabots, sānā kāds neuzkrītoš textads ir un viss.

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 08 Jūl 2009, 20:58

Beidzot google nav ko nošpikojusi. :) Vēlu veiksmi! :) Jācer ka produktu "neceps" 5 gadus. :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Raivix
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 537
Pievienojies: 10 Jūn 2009, 14:34

Post no Raivix » 08 Jūl 2009, 21:17

Ja šis būs labāks pat par Win7, tad tiešām Google būs jāslavē. :)

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 08 Jūl 2009, 21:44

Raivix wrote:Ja šis būs labāks pat par Win7, tad tiešām Google būs jāslavē. :)
nu iesākumā noteikti nebūs orientēts uz spēlēm un uz highend programmām. Būs orientēta uz internetu, komunikāciju, multimediju atskaņošanu utml. Ganjau, ka tāpat kā Android, ChromeOS tiks bāzēts uz linuxa

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 08 Jūl 2009, 22:07

Š odien spiego Google, rīt to zinās NSA, krievu neskaitāmie izlūkdienesti un, protams, Ķīnas hakeri un citas globālās teroristu organizācijas :D :D

CHROMEFANS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 19
Pievienojies: 17 Dec 2008, 22:54

Post no CHROMEFANS » 08 Jūl 2009, 22:09

Evers wrote:
Raivix wrote:Ja šis būs labāks pat par Win7, tad tiešām Google būs jāslavē. :)
nu iesākumā noteikti nebūs orientēts uz spēlēm un uz highend programmām. Būs orientēta uz internetu, komunikāciju, multimediju atskaņošanu utml. Ganjau, ka tāpat kā Android, ChromeOS tiks bāzēts uz linuxa
Linux kernel. :)

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 08 Jūl 2009, 23:41

damncrow wrote:Š odien spiego Google, rīt to zinās NSA, krievu neskaitāmie izlūkdienesti un, protams, Ķīnas hakeri un citas globālās teroristu organizācijas :D :D
Tās runas par Google spiegošanu ir pupu mizas bez pamatojuma un pierādījumiem. Nav bijis tāds gadījums ka G būtu bijusi pie vainas, ka kādam nosperta sensitīva informācija, aprīts traffiks vai norīti pc resursi.

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 08 Jūl 2009, 23:49

Evers wrote:
damncrow wrote:Š odien spiego Google, rīt to zinās NSA, krievu neskaitāmie izlūkdienesti un, protams, Ķīnas hakeri un citas globālās teroristu organizācijas :D :D
Tās runas par Google spiegošanu ir pupu mizas bez pamatojuma un pierādījumiem. Nav bijis tāds gadījums ka G būtu bijusi pie vainas, ka kādam nosperta sensitīva informācija, aprīts traffiks vai norīti pc resursi.
Viņi paši atzina, ka ievāc info par to, ko Tu dari netā, tad ko Tu te izgudro, ka neievāc?

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 08 Jūl 2009, 23:58

Viņi ievāc info par to, ko jau Morpheus teica, nekādas negatīvas sekas tam nav bijušas ne uz pc/neta ātrumu, ne arī uz kautkādu nospertu informāciju. Kad būs lasāms līdzīgs virsraksts - Google nozagusi kredītkaršu datus kuri tika glabāti word dokumentā, tad cita lieta :D Bet tad jau drīzāk pūcei aste ziedēs

P.S Un es vēl domāju ka man ir paranoja... :D

Morpheus

Post no Morpheus » 09 Jūl 2009, 08:27

Tok paranoja :> Lietoju G-Desktop, izmantoju viņu search indexaciju etc drazu, tad ko man tagad? I-Bankā sedēt no tanka ar untracable satelitavienojumu caur tor un 30 RU prokšiem? Cmoon... Ja viņi kautko zagtu vai pat taisitos to darit, viņi zalienu nekoptu ar dzvo kazuspēku un visadi (konkurentu kautvai) ņurkšļi to jau sen butu atkoduši un jau 100 miljardus reižu but iesniegtas 200 miljardi peticijas, pretenzijas un vel sazin kas ES, AAE, US , PSRS un vel nez kur, un Google vienkārši... Bankrotētu... Man domāt viņiem pietiek ar To nelielo reklāmiņu ko dienā apskata ...

300 miljonus reizes!!!

**dritvai kociņ** rio naivie....

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 09 Jūl 2009, 10:34

labi teikts, Morpheus :D, +1

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 09 Jūl 2009, 12:21

Jomajo, tas teksts kārtējo reizi pārspēj bezsakarībā visu, ko es esmu rakstījis. Bet nu hren s ņim :D

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 09 Jūl 2009, 14:06

Interesantāks variants būs tad, ja šis OS ērtības ziņā atgādinās kautkādu XP! :D Ko Microsoft ir izmetis jau laukā veidojot Vistu un 7 OS, to Chrome varētu pievākt sev! :)

Gaidu ar nepacioetību šo OS! :) Iespējams ka spēles u.t.t.. 3D monstri nestrādās uz šitā, bet piemēram uz netbuka tīri oki varētu OS būt!

Pie reizes, nesvērt tik traki kā W7, vai Vista - instalācija viens DVD matrica :D :D :D ap 600 - 700mb, kā tāds Ubuntu, un būtu oki! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 09 Jūl 2009, 15:43

Kā liels pluss ir tas, ka googles izstrādātā programmatūra priekš šīs OS nedarbosies gluži uz linux pamata un netiks taisītas kā tādas priekš linux, bet būs veidotas izmantojot web tehnoloģijas, tātad darbosies arī uz Windows un MAC izmantojot web browseri. Drošvien būs gan websoftware , gan linuxsoftware... kautkā tā

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 09 Jūl 2009, 17:14

Nu cik ievācu infu, tad kodols būs no Linux, bet tanī plānots kaut kā cieši ieintegrēt Google Chrome pārlūku + pilnīgi citāds logu menedžeris un grafiskā vide. Gan jau būs tuvākas ziņas.
Image

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”