Windows XP paatrinasana vecam kompim

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Slēgts
archeens
E-žurnālists
Atbildes: 443
Pievienojies: 11 Jan 2008, 00:09
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Windows XP paatrinasana vecam kompim

Post no archeens » 20 Jūl 2009, 01:19

Tiko brachkam uzliku svaigu Windows XP SP2 uz vecu datoru, nepiecieshami padomi ta optimizeshanai, lai tas stradatu pec iespejas atrak. Datorinu lietos 10 gadus vecs zens. paldies

zemak bildite ar specs.

Image
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens

shmarniidis

Post no shmarniidis » 20 Jūl 2009, 02:24

Mans XP uz tāda kompja iet ļoti normāli. HDD derētu fiziski divus, lai swap fails nav uz viena ar sistēmu. Nebūtu slikti 512Mb ram. Bet nu standarta nejēga ar standarta XP sagatavi šādu dzelzi neuzinstalēs lietojamu :)

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Post no msh » 20 Jūl 2009, 02:26

Viss notiek vienkārši. Uzliek to winxp un lieto. Vienīgi varētu bik sakarīgāku cietuci ielikt un dubultot operatīvās apjomu.

Mani sāk uztraukt aizvien biežāki šādi gadījumi. Slimība saucas "c2d un c2q pārdozēšana". Izpaužas tādējādi, ka cilvēks, kas procesorus un kastes maina kā zeķes, pierod pie super duper sistēmām un nespēj lietot vecas bet relatīvi spēcīgas sistēmas. Š is ir kārtējais gadījums.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 20 Jūl 2009, 08:14

pilnīgi piekrītu msh, savulaik lietoju XP(vēl bez SP) uz 128 MB ram 1.1 Ghz celerona, bez kautkādas tur optimizēšanas un nevarēju sūdzēties. Arī priekš 256 pilnīgi pietiks ja iekš my computer-properties-advanced-performance atķeksēsi uzstādījumu priekš performance. Gaidām ko teiks optimizācijas meistars ob1 :D

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 08:37

1) Piekrītu shmarniidim. Piebildīšu, ka 2 HDD gadījumā labāk būtu uzlikt win tā, lai [Program Files] būtu uz otrā HDD un swap fails uz abiem HDD.
2) Proams, vajag sagatavot instāciju. Ja win šķībi uzlikts, tad saoptimizēt kārtīgi neizdosies.
3) Jāatslēdz liekie servisi, piemēram, server, workstation, system restore, utt.
4) Izslēdz BIOSā tos COM un LPT portus. Ja tos neizmanto, kāpēc lieki sildīt gaisu un aizņemt atmiņu?
5) Ja liek antivīrusu, tad Avira, jo tas ir ļoti viegls, bet iespējams vajadzēs nedaudz pamainīt win atmiņas sadalījumu. Labāk būtu nelikt antivīrusu, bet izmantot limited user.
6) Ja instalācija nav sagatavota, var mēģināt parakties pa reģistriem, nedaudz labāk paliks.

Par šo tēmu varētu sarakstīt romānu, bet man nav tik daudz laika.

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 20 Jūl 2009, 08:54

10 gadus vecs zēns gribēs spēlēt cs un mu tāpēc nopērc viņam ramu + hdd vai arī lietotu kasti http://www.kite.teh.lv/index.php?Language=2&cat_id=3
Image

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59

Post no drono » 20 Jūl 2009, 09:39

CS Minimum System Requirements:
Windows® 95, Windows 98 or Windows NT 4.0
Pentium® 133
24 MB RAM
2X CD-ROM drive
Mouse and Keyboard
640x480 SVGA high color (16-bit) display
Windows-compatible sound device
Wuu: Gan jau pavilks :D

prusaks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 262
Pievienojies: 26 Feb 2007, 20:34

Post no prusaks » 20 Jūl 2009, 10:05

uz tikko uzliktas windas neko daudz nesaoptimizēsi, ja esi kādas programmas salicis virsu, tad start>run>mscinfig>startup izvelc liekos ķekšus un zem services ieliec ķeksi "hide all microsoft services", tad izņem visus ķekšus izņemot av un ja ko vēl vajag atstāt...

vēl vari servisus apgriezt, bet tas liekas bezjēdzīgi. start>run>services.msc lasi un disable, ja piem. printeri nelieto un ko vel, bet šitas tiešām ir padeb... tad vari likt kādu apgrieztu windu labāk.

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59

Post no drono » 20 Jūl 2009, 10:15

Par Windows XP servisu optimizāciju šeit var palasīt - http://datuve.lv/raksts/1373/Windows_XP ... imizacija/

Es parasti uzlielu uz Disabled - Alerter, Error Reporting Service, Indexing Service, Remote Registry, Security Center.
Uz manual - Net Logon, TCP/IP NetBIOS Helper, WebClient, Wireless Zero Configuration (ja neizmanto wireless).
Last edited by drono on 20 Jūl 2009, 10:24, edited 2 times in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 10:19

-> prusaks

Jaunais cilvēk, paklusē, ja sajēgas nav, un palasi ko gudri onkuļi raksta, varbūt kaut ko iemācīsies.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 20 Jūl 2009, 11:07

drono wrote: Wuu: Gan jau pavilks :D
Tās prasības gan reālajai dzīvei neatbilst, bet jā, pavilks :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 20 Jūl 2009, 12:47

Evers wrote:pilnīgi piekrītu msh, savulaik lietoju XP(vēl bez SP) uz 128 MB ram 1.1 Ghz celerona, bez kautkādas tur optimizēšanas un nevarēju sūdzēties. Arī priekš 256 pilnīgi pietiks ja iekš my computer-properties-advanced-performance atķeksēsi uzstādījumu priekš performance. Gaidām ko teiks optimizācijas meistars ob1 :D
Es 16 gadu vecumā no 200 mhz pentium mmx/160 mb ram pārsēdos pie šitentās kastes, pie kuras tagad sēžu, tolaik gan iekšā bija šis tas mazāk. Gan pēdējo gadu pirms šīs kastes uzstellēšanas es pa vakariem vairāk biju pie čoma un grāvu visādas spēles pa strīpu uz jama 433 mhz celkas :D

Genādijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 546
Pievienojies: 07 Mai 2008, 14:14
Atrodas: Limbaži

Post no Genādijs » 20 Jūl 2009, 14:31

ka cilvēks, kas procesorus un kastes maina kā zeķes, pierod pie super duper sistēmām un nespēj lietot vecas bet relatīvi spēcīgas sistēmas
Nu tāda pērle ka bail paliek :D Tas ka mamma tev nepērk jaunu cpu nenozīmē ka visiem kā tev jālieto veci mēsli jo redz tie ir relatīvi spēcīgi tāpat :) Nu ja pareizi, na.. man lietot i7 ja c2d relatīvi ar to pašu renderi tiek galā 5x lēnāk kas laika izteiksmē ir 1h vai 5h? :D Totāls auns es teikšu :)

PS. 10 gadīgs puišelis un pc ir vienas vienīgas spēles tā kā gf mx nu nez nez . malovato buģet.
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

karass
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 38
Pievienojies: 18 Sep 2007, 13:09
Atrodas: Internets

Post no karass » 20 Jūl 2009, 14:38

2) Proams, vajag sagatavot instāciju. Ja win šķībi uzlikts, tad saoptimizēt kārtīgi neizdosies.
Pastāsti lūdzu ob1 kā var uzlikt šķībi windows ? (vai tas bija domāts, kā windows Windows XP * COA Genuine Sticker uzlīmēšana 90 grādu leņķī ?)

Un kādā veidā tu parasti "sagatavo" instalāciju ? (tu viņu uzsildi mikrenē ?vai katru reizi jauc ar nLite vaļā ?)

P.S. nekas personīgs , tīri intereses pēc.
Спор на форуме, все равно что олимпиада среди умственно отсталых: даже если ты победил, ты все равно долбо*б.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 15:04

Š ķībi uzlikt windows ir ļoti vienkārši. Paņem oriģinālo windows disku, palaid instalāciju un spied next, next, next...

Sagatavot instalāciju var dažādos veidos - var lietot nLite, var atbilžu failu ar rociņām sarakstīt. HDD arī ir jāsagatavo atbilstoši win instalācijai.

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 20 Jūl 2009, 15:07

ob1, būtu interesanti palasīt kādu rakstu no Tevis par taisni uzliktu XP. Kgan varbūt vari par W7? Jo, man domāt, ka XP, pēc tam, kad iznāks 7., paliks ar ievērojami mazāk jūzeriem.

karass
Reģistrēts lietotājs

Post no karass » 20 Jūl 2009, 15:27

Pasaki kas notiek "šķībs" instalējot next - next modē un vispār tur nav dižu iespēju izvērsties, kā arī nav vajadzības . tas tev nav *nix distributīvs kur tu vari operēt.
Vai varbūt "šķībi" var uzlikties computer name norādot "marry's computer" ko piedāvā kā hint :D
Kopš sen seniem laikiem es instalējis win xp un nekad nav gadījies viņu uzlikt šķībi :D
tas ka draiveri "ņefuričit" vai devaisus neatrod nenozīmē ka esi uzlicis šķībi.

Bet varbūt tiešām esmu jauns un kļūdos, tadēļ ļoti priecātos ja tu neturētu sveci zem pūra un uztaisītu kādu tutoru kur soli pa solim ar screenshotiem* (būtu vispār ideāli) parādītu kā pareizi izvēlēties advanced mode un ko tur nepieciešams mainīt.
Спор на форуме, все равно что олимпиада среди умственно отсталых: даже если ты победил, ты все равно долбо*б.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 15:39

-> Staļins

Es jau te (notepadā) reizi pa reizei iemetu pa kādam rakstam. Pēc šī sapratu, ka nopietnu infu tauta nespēj sagremot, tāpēc tapa arī
https://notepad.lv/viewtopic.php?t=3733
un https://notepad.lv/viewtopic.php?t=4107

Kompju ķīlēšanā tikpat kā nav universālu recepšu. Dažādi dzelži, dažādi uzdevumi, dažādi useri - katru reizi kaut kas savādāks.

Viens no notepadistiem pieteicās uz kompja pārinstalāciju (apsolot rakstu), bet kaut kā mums nesanāk saskrieties. Varbūt šonedēl.

Hmm, man ir aizdomas, ka vairums "specu" nav nemaz redzējuši normāli ejošu kompi, tāpēc arī tāda neizpratne par maniem komentiem. Es savukārt cenšos tautai pateikt, ka ir milzīga starpība starp veikalā pirktu kompi un ķīlētu, kompi, bet nezinu kā lai aklajam paskaidro kas ir zilonis (vai kurlajam - kas ir saksofons).

XP vēl tik drīz nemirs. Tur kur vajadzīga stabila darbība, vēl vismaz gadu nelietos w7. (W7 neesmu mēģinājis, gaidu, kad M$ atsūtīs disku.)

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 15:44

karass wrote:Kopš sen seniem laikiem es instalējis win xp un nekad nav gadījies viņu uzlikt šķībi :D
...
Bet varbūt tiešām esmu jauns un kļūdos, tadēļ ļoti priecātos ja tu neturētu sveci zem pūra un uztaisītu kādu tutoru kur soli pa solim ar screenshotiem* (būtu vispār ideāli) parādītu kā pareizi izvēlēties advanced mode un ko tur nepieciešams mainīt.
1) Tad jau Tu neesi redzējis "taisnu" win :D
2) Es jau visu laiku cenšos par to pastāstīt, bet tas nav tāds tutorial ar skrīnšotiem. Tas vairāk līdzinās pozicionālai spēlei šahā - kamēr Tu liec dāmu pa sitienam, tikmēr neko no pozicionālās spēles principiem nesapratīsi, lai kā Tev arī skaidrotu.

karass
Reģistrēts lietotājs

Post no karass » 20 Jūl 2009, 15:50

Os instalacijai ar šahu nav nekāda sakara, tas tev nav riepu nocentrēt.

Atbildi lūdzu konkrēti neizplūstot metaforās, kā var windows instalācijas laikā uzlikt šķībi ? lūdzu
Paskaidro normāli ejoša kompja definīciju. lūdzu

Hmm, man ir aizdomas, ka vairums "specu" nav nemaz redzējuši normāli ejošu kompi, tāpēc arī tāda neizpratne par maniem komentiem. Es savukārt cenšos tautai pateikt, ka ir milzīga starpība starp veikalā pirktu kompi un ķīlētu, kompi,
vai tu pats lodē iekšā integrēto video karti un citus devaisus ?

Tajos 2 linkos nav nekā, pirmais ir priekš blondīnēm kurām patīk "blling bling" otrajā ar paranoju slimiem cilvēkiem kuri katru ietaupīto Kb no RAM uzskata par izdevušos vakaru irc kanālā stiprinoties ar 4paku alderis zelta.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 20 Jūl 2009, 16:05

-> karass

Nevarēšu es Tev paskaidrot. Kamēr neredzēsi, tikmēr neticēsi. Stiep savu kompi uz Siguldu, saķīlēšu. Vari sēdēt klāt un pierakstīt, ja vēlies, tikai tas var aizņemt kādas 3 dienas. Ja skaidrošu ko un kāpec daru, tad paies pāris nedēļas vismaz. Samaksa - raksts notepadā.

karass
Reģistrēts lietotājs

Post no karass » 20 Jūl 2009, 16:11

:D Nu tu dod , un tu vēl tam visam tici, un citiem jauc tur galvu savām muļķībām.

Tev tiešām tik grūti uzrakstīt kādas paranormālās lietas tu veic instalācijas laikā ? atver backgroundā prince of persia un paspēj iziet visu spēli ? :D

"Noplēsīsim žigulim virsbūvi un viņš brauks tikpat ātri kā formula 1."

P.S. Nekur netaisos braukt, jo tas viss ir farss. man nesen mājās nobruka cietais nācās pārinstalēt, vārot pelmeņus uzliku īpaši neiespringstot uzliku un strādā nevainojami , kā arī vēlāk ejot uz veikalu uzliku lai instalējas ubuntu. Kamēr windows ir svaigs viss lido, tiko sākas soft gūzma tā neizbēgami pied****.

Genādijs
Reģistrēts lietotājs

Post no Genādijs » 20 Jūl 2009, 16:31

LOL
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 20 Jūl 2009, 16:48

Genādijs wrote:
ka cilvēks, kas procesorus un kastes maina kā zeķes, pierod pie super duper sistēmām un nespēj lietot vecas bet relatīvi spēcīgas sistēmas
Nu tāda pērle ka bail paliek :D Tas ka mamma tev nepērk jaunu cpu nenozīmē ka visiem kā tev jālieto veci mēsli jo redz tie ir relatīvi spēcīgi tāpat :) Nu ja pareizi, na.. man lietot i7 ja c2d relatīvi ar to pašu renderi tiek galā 5x lēnāk kas laika izteiksmē ir 1h vai 5h? :D Totāls auns es teikšu :)

PS. 10 gadīgs puišelis un pc ir vienas vienīgas spēles tā kā gf mx nu nez nez . malovato buģet.
Man prieks, ka tava mamma ir bagāta un tev pērk. Pirms pieciem gadiem, kad manējā man kaut ko pirka, naudu priekš šīs kastes gan nācās sapelnīt pašam. Labi, sotaku viņa piemeta. Tas tā. Bet tu laikam uz sava optima līnijas korķa tupēdams neesi pamanījis, ka normālam lietotājam vajag ko - pasērfot netā, paspēlēt kaut kādas spēlītes, vēl varbūt kaut ko uzrakstīt, kaut kādus multimēdiju niekus un tas apmēram arī būtu viss. Tāpēc, ja tu tur katru dienu kompresē 1080i gay pron, kur kaut kāds super duper c2d kaut ko reāli uzlabo, man prieks par tevi - tu esi izņēmums :) Bet savādāk ja vidusmēra latvietis stellē kasti, kurā ir sastāvdaļas, kas maksā vairāk par sotaku gabalā, tad vai nu tas ir kaut kāds datordročītājs, slims geimeris, zem bērnu-geimeru tupeles nonācis pieaugušais vai, retais izņēmums - cilvēks, kura profesijai ko tādu vajag. Man dators kā naudas iegrūšanas prioritāte pazuda pirms divarpus gadiem ar mašīnas iegādi, līdz tam gan tika iepirkts gigs rama un 500 gigu perpendikulārā barakuda, par kuras pirkšanu toreizējie kolēģi smīkņāja, jo ceņņiks bija tīri smuks. Bet nu - ar mašīnu braukt ir patīkamāk nekā sēdēt pie kastes. Tu gan to diez vai spēj saprast.

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 20 Jūl 2009, 16:52

EHHHH, laikam parakstā būs jāieliek: TinyXP bez liekiem čakariem.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Genādijs
Reģistrēts lietotājs

Post no Genādijs » 20 Jūl 2009, 17:01

Gribi par to gay pron parunāt? Vari padalīties ar šāri? :D:D:D
Foršāk jau ir sagrūst visu kāpostu vecā golfā :D

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 20 Jūl 2009, 17:06

Tēmu slēdzu, kas gribēja izteikties - izteicās.

Slēgts

Return to “Windows”