php failu kopēšanas scripts

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

php failu kopēšanas scripts

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 11:32

Sveiciens !!
Gribējās palūgt kādam no klātesošajiem php kodēšanas guru, ja tas nav pārāk sarežģīti un laikietilpīgi - uzmeikot php skriptu ar kura palīdzību tiktu pārkopēti faili no konkrētas direktorijas uz webroot folderi..
Precīzāk tas ir vajadzīgs priekš CS servera HLTV demkām.. Lai ieejot piemēram adresē http://www.adrese.lv/demo automātiski tiktu pārkopēti visi demo faili (faili ar .dem paplašinājumu) no CS direktorijas uz webroot folderi.. Protams pac ideālākais būtu, ja pēc kopēšanās cilvēks automātiski tiktu redirectots uz index.php (vai kāda nu tur lapa sanāk) kur būtu uzreiz arī redzams viss saraksts ar šiem demo..
googlē itkā rakņājos, šo to atradu, bet visi tie skripti reāli nedarbojas :win:

Un nākamais - pavisam spīdoši būtu, ja vēl varētu arī uzmeikot bat failiņu kurš dzēš tos pašus failus ar .dem paplašinājumu no konkrētā foldera, bet ar nosacījumu, ka dzēš tikai tos kuri ir vecāki par piemēram 7 dienām (ja tas protams ir iespējams)

Ja ļoti nepieciešams - esmu gatavs to kautkādā veidā atmaksāt :money:

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Jūn 2007, 11:45

Neliels čakars būs, bet varētu izveidot. Kādreiz man pašam tādu vajadzēja, bet izdomāju alternatīvu. Vajadzēja, lai backups veidojās no root mapes, tāpēc pameklēju opensorce softu. To dzēšanu diezvai ar bat failu varēs, bet ja sēdi uz Windows OS, tad ir tāda iespēja Shedule, vai kā tur bija. Ļauj tev kādā laika posmā regulāri vai vienu reizi palaist failus, izpildīt darbību. Domāju, ka ar php to visu arī var izdarīt. Visu vienā sataisīt.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 11:55

jā aizmirsu piebilst - OS ir WinXP..
par to bat failu - viņu priekš tā Task Sheduler es arī biju domājis :)

P.S. Smaidiņos trūkst parasta smaidiņa ---> :)

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Jūn 2007, 11:57

Gustins wrote: P.S. Smaidiņos trūkst parasta smaidiņa ---> :)
Jā to es zinu. Smaidiņus nāksies vēl uzlabot.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 06 Jūn 2007, 12:58

Kas slēpjas aiz 'scripti nedarbojas' ? Parasti ja kaut kas nedarbojas, tiek parādīts kļūdas paziņ ojums.


Anyway, tu tai problēmai pieej no nepareizās puses.
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_alias.html

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 06 Jūn 2007, 14:26

Nav laika domat to kodu, bet prieks ta tev lieti noderes shis php funkcijas.

http://lv.php.net/manual/en/class.dir.php //failu paradishanai
http://lv.php.net/manual/en/function.copy.php //failu kopeshanai
http://lv.php.net/manual/en/control-str ... oreach.php //katra faila parkopeshanai

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 06 Jūn 2007, 15:43

Buutu *NIX varetu uzrakstit shell scp un tad cron'aa ielikt, lai tas parvieto tos tavus .deb failus ;)

P.S Ja pareizi saprotu, tad tev taa CS mape nav web_root direktorija, un ja tu atlausi php raknaties ne pa web_root mapi, bet pa visu cietni un ja kads skriptkidijs atradis tev kadu vienkarshu caurumu - tad chau.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 16:01

Tvinky wrote: P.S Ja pareizi saprotu, tad tev taa CS mape nav web_root direktorija, un ja tu atlausi php raknaties ne pa web_root mapi, bet pa visu cietni un ja kads skriptkidijs atradis tev kadu vienkarshu caurumu - tad chau.
nu doma bija tāda, ka scriptā jau tiek norādīts kur atrodas tas folderis no kura jākopē tie faili :ooo:

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Jūn 2007, 16:03

Virtual host neder? Ja tev tās mapes atrodās citur, sr vhost visu var sataisīt. Un scriptos norādīt tikai pach.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 16:21

foxsk8 wrote:Virtual host neder? Ja tev tās mapes atrodās citur, sr vhost visu var sataisīt. Un scriptos norādīt tikai pach.
nu tie faili reāli stāv uz C: diska, bet vajag viņus dabūt iekš webroot foldera.. ar vhost nesanāks, jo folderī kurā glabājas .dem faili ir arī citas servera lietas :( kautgan es īsti nesapratu ko tu biji domājis zem "pach" ? :P

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Jūn 2007, 16:27

Nu par to pach es biju domājis, ja tu izmanto Vhostu. Nu bet tad ja izmanto Vhostu, vai tad ar .htacces nevar uzlikt kaut kādu zašitu, ka citus failus nokačāt, vai apskatīt nav iespējams.

Viens jautājums?

Ko tu ar to visu gribi panākt? Kādu monitorigu, statistiku?

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 16:41

foxsk8 wrote: Ko tu ar to visu gribi panākt? Kādu monitorigu, statistiku?
Karoč tie demo (.dem) faili skaitās CS'ā ierakstīts video ko automātiski ieraksta tā saucamais HLTV, bet viņš maita automātiski failus saglabā servera mapē (kur kā teicu atrodas arī visi pārējie CS servera faili) un to izmainīt nevar.. Nu un es reāli gribu panākt lai tie .dem faili būtu pieejami visiem publiski netā - kuram vajag tas ieiet konkrētā adresē un nokačā attiecīgo .dem failu !!
njā par to .htacces būs jāpačeko - moš točna ar to var tik cauri sveikā..

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 06 Jūn 2007, 19:15

Gustins wrote:
Tvinky wrote: P.S Ja pareizi saprotu, tad tev taa CS mape nav web_root direktorija, un ja tu atlausi php raknaties ne pa web_root mapi, bet pa visu cietni un ja kads skriptkidijs atradis tev kadu vienkarshu caurumu - tad chau.
nu doma bija tāda, ka scriptā jau tiek norādīts kur atrodas tas folderis no kura jākopē tie faili :ooo:
Norādīts vai nē, ja nemaldos tad tev ir jāatļāuj PHP darboties ārpus web_root un līdz ar to arī var sanākt, ja kāds atrod robu - viņs varēs darboties ārpus tava web_root. Imho, php-injection.

Ja jau tev tas Windows, vari arī mēģināt ik pēc laika palaist bat failu, kurš mv c:\cs\etc..\*.deb h:\web_root\video\. Windows tak ir kaut kas līdzīgs cron pieejams (schedue vai kā tur - imho laikam nepareizi nosaukumu pierakstīju).

P.S Domā kā tikt galā, cik es zinu nopietnus serverus vairāk uz *nix liek =) Bet tā jau tava lieta, kur un ko darīt.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 06 Jūn 2007, 22:08

Tvinky wrote: P.S Domā kā tikt galā, cik es zinu nopietnus serverus vairāk uz *nix liek =) Bet tā jau tava lieta, kur un ko darīt.
jā tas būtu pats ideālākais, bet nelaime, ka nemāku darboties ar *nix.. ceru kautkad pieķerties un pamācīties :win:

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2870
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 06 Jūn 2007, 22:27

nu būtu ieteicams pēc iespējas ātrāk. Nu grūtāk par windows server 2003 nebūs.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 07 Jūn 2007, 00:36

Gustins wrote:
Tvinky wrote: P.S Domā kā tikt galā, cik es zinu nopietnus serverus vairāk uz *nix liek =) Bet tā jau tava lieta, kur un ko darīt.
jā tas būtu pats ideālākais, bet nelaime, ka nemāku darboties ar *nix.. ceru kautkad pieķerties un pamācīties :win:
Nu jā mazliet būs jāpamācās, bet ja vēlas labāku rezultātu tas vienkārši ir jādara :) Ja sākumā kaut kas nesanāks, liksies, ka windows tomēr labāks - bet tas ir tikai tāpēc, ka pirmās OS (nu varbūt otrā - ja pirms tam bija DOS) visticamāk bija windows. No pieradumiem grūti atradināties, bet kad tomēr spēj jau saskatīt plusus un mīnusus - tad konkrētā situācijā zināsi kuru OS labāk izmantot.
usins wrote: nu būtu ieteicams pēc iespējas ātrāk. Nu grūtāk par windows server 2003 nebūs.
Tas tiesa, kaut gan es noliku win2k3 kontri uz 9 vai 10, tāpat tur bija daudz grūtāk visu saprast. Turklāt uz *nix samba 4 laikam būšot arī Acrive Directory. Tad principā arī būs visas politikas un tamlīdzīgi kā win - tikai šķiet vieglāk saprast visu būs, kā jau tas ir *nix sistēmās.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 07 Jūn 2007, 00:51

Ir vēl viens variants. Izveido simbolisku linku (nejaukt ar shorcut) iekš web-root, kas norāda uz C:/tavi_video/.
Materiāli te : http://www.pearlmagik.com/winbolic/
un itkā te : http://search.techrepublic.com.com/sear ... older.html

Tvinky: Active Directory ir jau sen kā pieejams uz 3šas sambas. Tiekai liekas tā ir eksperimentālā fīāa, tātad nav sastopama iekš pakām. Vienīgi kompilējot no sources (vai ar emerge/ports).

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2870
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 07 Jūn 2007, 09:13

a tā active directory cik tos resursus prasa no servera?? mums te viens učuks kkad nesen skaidroja- bet viņam ar lv valodu problēmas... :/
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 10:44

azazul wrote:Ir vēl viens variants. Izveido simbolisku linku (nejaukt ar shorcut) iekš web-root, kas norāda uz C:/tavi_video/.
Materiāli te : http://www.pearlmagik.com/winbolic/
Tas winbolic ir ok ! Uzliku viņu un paralēli arī Scheduled Task, lai kopē uz neitrālu folderi.. Vienīgi tagad jautājums - kā ir jāraxta iekš tā scheduled, lai faili tiktu nevis kopēti, bet izgriezti (cut) ? Kopēšanai piemēram man ir komandrinda

Code: Select all

cmd /c copy C:\no foldera\*.dem* C:\uz folderi\
eh... pareizāk laikam prasīt kā ir cut comanda iekš cmd ?

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 07 Jūn 2007, 11:00

ja es pareiz sapratu, tad ar Winbolic tev nemaz Scheduled Task nevajag,
jo divi linkotie foderi fiziski norāda uz vienu un to pašu vietu.

Kas attiecas uz CUT, tad tādas komandas nav, toties ir DEL.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 11:13

azazul wrote:ja es pareiz sapratu, tad ar Winbolic tev nemaz Scheduled Task nevajag,
jo divi linkotie foderi fiziski norāda uz vienu un to pašu vietu.

Kas attiecas uz CUT, tad tādas komandas nav, toties ir DEL.
sapi*** gudrībā :duno: par tiem linkiem sapratu..
par to DEL - tieši tāpat var uzrādīt kādus tieši failus dzēst ja? :) un vai to var izdarīt tajā pašā vienā komandrindā ? Piemēram šitā:

Code: Select all

cmd /c copy C:\no foldera\*.dem* C:\uz folderi\ /c del C:\nofolder\*.dem
jeb kautkā savādāk jādarās ?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 07 Jūn 2007, 11:19

Nu kaut kā tā, jā. Kādreiz ar bat failiem čakarējos, kad vēl modē bija Win95/98 :D :D

Labāk jau būtu uzprogrammēt kādu mazu softu, kas to visu dara, nomest viņu trajā un gatavs. Noteiktā laikā izsauc tādu un tādu funkciju. Kādreiz biju spēcīgāks programmēšanā, tagad visu esmu novārtā pametis.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 11:33

Kā vienmēr viss sarežģītais ir elementārs :win:
Paldies visiem par ieteikumiem and staff - viss notiek ar to pašu parasto Scheduled Task !!

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 07 Jūn 2007, 11:36

Varu tev uzreiz ieteikt. Ja tu to web gribi normālu taisīt, tad neturi uz savu PC, sākumā vecais best.oo.lv turējās uz mana servera, baigi jāuzmana serveris, nekad neko nevar paredzēt. Tāpēc iesaku visu mēģināt vienā vietā salikt. Bet laikam tavā gadījumā, tas nebūs iespējams.

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 07 Jūn 2007, 11:44

Windows'ā nav vaitad move komandas? Pārvieto, dēļ kam kopēt un pēc tam dzēst?

P.S Cut komadas tiešām nav cmd (command prompt). Š ķiet tā cut komanda aizvieto move konsoles... Imho win+r -> cmd -> help -> command /help vai kā tur bija tai windows ;) Ganjau tiksi cauri.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 12:16

foxsk8 wrote:Varu tev uzreiz ieteikt. Ja tu to web gribi normālu taisīt, tad neturi uz savu PC, sākumā vecais best.oo.lv turējās uz mana servera, baigi jāuzmana serveris, nekad neko nevar paredzēt. Tāpēc iesaku visu mēģināt vienā vietā salikt. Bet laikam tavā gadījumā, tas nebūs iespējams.
nestāv uz mana PC - ir atsevišķa kaste, kas attiecīgi komplektēta un protams atsevišķa reālā IP.. jeb tu biji domājis neturēt tipa mājās bet maksāt kautkādam serveru hostingam ?

2 Tvinky - točna :) eh manas līkās rokas..
senkjūū !!
Last edited by Gustins on 07 Jūn 2007, 12:19, edited 1 time in total.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 07 Jūn 2007, 12:18

Tieši tā. Labāk uzticēt to lietu citiem. Protams, ne jau te Latvijā :D Tādas summas plēš. Par 1 GB vietu 15 Ls mēnesī, dārgi.

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 12:23

foxsk8 wrote:Tieši tā. Labāk uzticēt to lietu citiem. Protams, ne jau te Latvijā :D Tādas summas plēš. Par 1 GB vietu 15 Ls mēnesī, dārgi.
nu tur neko nepadarīsi.. backup visu laiku taisu drošības pēc, bet nu hostēties kautkur nav man īpaša vēlēšanās ņemot vērā, ka tas nav nekāds grandiozais projekts, bet gan vienkāršs CS serveris kur savākties no sērijas savējiem, lai pašaudītos vai sarunātu kādu aldar-strike :party:

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 07 Jūn 2007, 12:59

Es tik vienu vēl neesmu sapratis visā šitajā te jezgā.. Atceros kā pats veidoju tjip tamlīdzīgas ekstras priekš sava beta cs servera.

NAHRENÄ€ TU CS NEVARI UZINSTALĒT VNK SERVERA PUBLISKAJÄ€ DIREKTORIJÄ€ VAI ARĪNORÄ€DĪT VĒLVIENU PUBLISKO DIREKTORIJU IEKŠ  HTTPd.CONF UN ĻAUT TO VISU IZDARĪT PHP SKRIPTIEM? :wtf:

P.s. sorry par capsy.. es vnk nespēju noturēties.. :die:

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 07 Jūn 2007, 13:07

nu kuš kuš kuš :rofl:
HLTV demkas raksta CS servera direktorijā kur atrodas attiecīgi visi CS servera faili un tas sanāks ka visi publiski tiktu viņiem klāt :duno:
P.s. sorry par capsy.. es vnk nespēju noturēties.. :die:

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2870
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 07 Jūn 2007, 17:35

Gustins wrote:nu kuš kuš kuš :rofl:
HLTV demkas raksta CS servera direktorijā kur atrodas attiecīgi visi CS servera faili un tas sanāks ka visi publiski tiktu viņiem klāt :duno:
P.s. sorry par capsy.. es vnk nespēju noturēties.. :die:
tur tik HLTV bija kapsos, pārējais noboldots.
P.S.- noteikumos naw aizliegts kapsot, bet nu naw jāaizraujas. saprotu edgaru- visu laiku klusēja, laikam domāja ka aizies pasham. Bet nu tas nekas. tātad probēma atrisināta- tas ir labi.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 07 Jūn 2007, 22:34

Ghh, iešāvās galvā viena doma... A tam HLTV nevar norādīt path kur to .dem failu likt? Varbūt pa taisno var likt tajā web_root. Vienīgā probza tad var sanākt tad, kad tas fails ir vēl neierakstīts (ja nu vienīgi viņš neveido kādu .dem~ uz pagaidu laiku). Bet principā te ir daudz variantu šķiet ;)

User avatar
Gustins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 19 Mai 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Leiston, Suffolk, UK

Post no Gustins » 08 Jūn 2007, 10:10

Tvinky wrote:Ghh, iešāvās galvā viena doma... A tam HLTV nevar norādīt path kur to .dem failu likt? Varbūt pa taisno var likt tajā web_root. Vienīgā probza tad var sanākt tad, kad tas fails ir vēl neierakstīts (ja nu vienīgi viņš neveido kādu .dem~ uz pagaidu laiku). Bet principā te ir daudz variantu šķiet ;)
tas bija pirmais ko mēģināju sagoogļot, bet nu nav tik tālu džeki aizdomājušies.. jācer kā kautkad izlaidīs update un būs iekļauta tāda iespēja - tāds variants būtu pac ideālākais :party:

User avatar
EmilsF
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 10
Pievienojies: 23 Jūl 2007, 09:36
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no EmilsF » 12 Aug 2007, 14:30

Reku kods:

Code: Select all

 <?php inculde ' demo mape '
?>


:)

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”