Uz ko turas Windows ielāpi?

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Uz ko turas Windows ielāpi?

Post no samurajs » 12 Aug 2009, 09:05

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_winp_1.jpg[/imgl]Vakar atkal bija mēneša otrā otrdiena, kas pazīstama ar "ielāpu otrdienas" iesauku. Un atkal nabaga Windows tika pāršūts un lāpīts, bet šoreiz tas notika daudz plašākos mērogos - parasto 2-5 mēneša plāksteru vietā nu jau to bija 9 gab.! Ja saskaita pa šiem daudzajiem gadiem lejuplādētos un instalētos ielāpus megabaitu kopskaita ziņā - sanāk, ka jau sen no sākotnējā Windows nekas nav pāri palicis. Viss 100% ir aplīmēts ar plāksteriem, katrā ziņā daudz pamatīgāk nekā čigāna bikses...

Kādi tad servisi šoreiz tika lāpīti? Bez Malicious Software Removal Tool kārtējā izlaiduma šoreiz lāpīja ASP.NET, Microsoft Active Template Library, Media pleijeri, Windows Internet Name Service (WINS), Windows Message Queuing-Dienst (MSMQ), Workstation servisu, Telnet, Microsoft Office Web Components un Microsoft - Remotedesktop.

Cilvēki, kas ilgstoši nodarbojas ar Windows "graizīšanu" un tweakošanu - vispār ieteic atslēgt Windows Updates, jo atsevišķi ielāpi graujoši ietekmējot sistēmas ātrdarbību. No otras puses - drošībai arī ir nozīme. Tā kā katrs lietotājs stāv dilemmas priekšā...

Image
Image

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 12 Aug 2009, 09:40

Esmu no tiem, kas nelieto update. Man viņi nav vajadzīgi.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Genādijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 546
Pievienojies: 07 Mai 2008, 14:14
Atrodas: Limbaži

Post no Genādijs » 12 Aug 2009, 09:53

Kāds windows? xp vista 7?
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

RicoPico
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2311
Pievienojies: 09 Jan 2009, 12:54
Atrodas: Jūrmala/Rīga

Post no RicoPico » 12 Aug 2009, 10:01

Genādij, tam tiešām ir kāda nozīme? :)
3GHz takts frekvences viļņa garums ir 10cm

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 10:02

XP SP3 parasti updeitus nelieku. Vistai un w7 laikam vēl vajag likt.

Janhouse
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 160
Pievienojies: 12 Mar 2009, 18:47
Atrodas: Rīga

Post no Janhouse » 12 Aug 2009, 10:12

Jāpriecākas, ka Windows vismaz kautkādus ielāpus taisa. Par to jau jūs viņiem maksājat.
...ā, nē, pag... jūs, lielākā daļa, lietojat pirātiskās versijas.

Gribi drošību un ātrdarbību arī pēc updeitošanas? Lieto Linux!

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 10:18

-> Janhouse
Pastāsti lūdzu vairāk par to Linux. Tiešām ir ātrs un drošs? Cik ātrs? Cik drošs? Es uz sava kompīša arī to varu uzlikt?

Kefīrs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 533
Pievienojies: 13 Apr 2009, 21:23

Post no Kefīrs » 12 Aug 2009, 10:31

ob1, varēsi uzlikt, ja gribi vari likt dual boot.
Bet ja gribi spēles spēlēt, tad gan būs jāiztiek, jo ar emulātoriem ir tā švakāk.
Vispār ir jāpiešaujas. Iesācējiem ir vislabāk ar Ubuntu vai kko tamlīdzīgu sākt.

RicoPico
Vecākais lietotājs

Post no RicoPico » 12 Aug 2009, 10:36

Nunez... Ja vien ir pietiekami jaudīgs kompis, kurš atbilst OS recommended prasībām- apdeiti nāk tikai par labu. Nu, gandrīz viemēr. Ir arī tādi riebīgi apdeiti, kuri nograuj iepriešējos, Tevis saliktos uzstādijumus. Tapēc apdeiti ir jāšķiro.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 10:39

-> Kefīrs
A kā ir - tas Linux (Ubuntu) tiešām ir ātrāks un drošāks par win?

RicoPico
Vecākais lietotājs

Post no RicoPico » 12 Aug 2009, 10:51

ob1 -> Pašam ieinteresēja kāda tad ir starpība starp win un Ubuntu. Atradu interesantu rakstu...
http://www.informationweek.com/news/sof ... =199201179

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 11:11

Paldies par linku, raksts interesants, bet tā arī netiku skaidrībā par ātrumu un drošību.

Kefīrs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 533
Pievienojies: 13 Apr 2009, 21:23

Post no Kefīrs » 12 Aug 2009, 11:21

Pašam bija Ubuntu uz dual-boot, nu man pašam nepatika. Bija jau ātrs un drošs, bet es paliku pie Win. Viņam nav vīrusu.
Labāk uzliec dual-boot, un tad izdomā vai atstāt Win vai Ubuntu.

RicoPico
Vecākais lietotājs

Post no RicoPico » 12 Aug 2009, 11:24

ob1 -> Nu kamŠn, Tu izliecies, jeb tiešām nekad neesi dzirdējis par Google? Lūk pats pirmais meklēšanas rezultāts kurā viss detalizēti aprakstīts:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... _and_Linux

Ja vēlies, lai kāds Tev divos vārdos izstāsta starpību starp win un Linux platformām, tad apgaismošu Tevi, ka tas nav izdarāms. Katram viedoklis atšķirsies par labu tai OS, kuru konkrētais cilvēks lieto. So- nav "Labākās" OS. Ir cilvēki ar dažādiem viedokļiem, un ir Fakti, kuri ir uzskaitīti uagstākminētajā linkā. Secinājumus izdari pats.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 11:32

Eu, kas te tiešām neviens lasīt nemāk? Prasīju 2 konkrētas lietas, bet saņemu atbildēs spamu. Labi prasīšu vēlreiz:
1) Vai tiesa, ka Linux ir ātrāks par win?
2) Vai tiesa, ka Linux ir drošāks par win?

LētaisDžonijs

Post no LētaisDžonijs » 12 Aug 2009, 11:42

1)Nav ātrāks, uz AAO Vista ir ātrāka. Un pēc viena apdeita man tas Ubuntu nobruka. Dabūju pārlikt.
2)Tas gan, nav vīrusi. Gandriz nemaz.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 12 Aug 2009, 11:43

ob1: ko tu budinies? :D Nē - Linux vispārīgā veidā nav ātrāks, viss atkarājas no konkrētām distrām un config. Drošāks - laikam būs gan. Lielās daudzveidības un relatīvi mazās izplatības dēļ krakerhakeri neņemas Linukšus lauzt.

Eudoxus: Par Linux updeitiem - un kā vēl čakarē sistēmu!!! Man uz Bubuntu 8.04 jau sen vairs neiet PulseAudio un Bluetooth servisi, un tieši updeitu dēļ. Labi, ka man šie servisi nav vajadzīgi...

Genādijs: runa bija par Win XP kā aktuālāko distru šai laika momentā.
Last edited by samurajs on 12 Aug 2009, 11:53, edited 1 time in total.
Image

Genādijs
Reģistrēts lietotājs

Post no Genādijs » 12 Aug 2009, 11:49

Varu atkārtot arī vēlreiz, nekas nav ne drošāks ne stabilāks ne ātrāks.
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

Scandal
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 157
Pievienojies: 27 Jūl 2009, 21:10
Atrodas: Istabas piektais stūris!

Post no Scandal » 12 Aug 2009, 12:09

Es arī biju pamanījis to drausmīgo tendenci ar ielāpiem! Kad XP pārinstalē, tad vispār sākumā tev pus diena ir jāatliek tikai updeitu instalēšanai! Windows 7 RTM gan pagaidām pamaz ir šādu ielāpu bijuši, bet tomēr jauna OS, un jau ir!

Runājot par Linukšiem: iesācējam labāk likt Linux Mint, jo tas ir tas pats kas Ubuntu, bet tikai jau ar dažādiem kodeksiem un citām nepieciešamām lietām, ko uz Ubuntu ir pašrocīgi jāliek! Ä€truma ziņā laikam Widows ir labāks, vismaz pats es lietoju x64 versijas, un vairs neredzu jēgu Linux pastāvēšanai uz mana datora, jo tomēr Windows ir mīļāks un pierastāks, kaut gan ir tās problēmas ar Bila ego! Vēl uz Linux daudzas interneta lapas attēlosies savādāk, un ne tā kā vajadzētu, jo galvenā mērķauditorija web izstrādātājiem ir Windows! Ja esi ar Linuxu uz TU, tad viennozīmīgi būs viņš drošāks, jo pats vari daudz drošības lietas pārtaisīt! Un tā šo stāstu varētu turpināt līdz pēdējam simbolam, jo tomēr Windows maksā baigo naudu, bet Linux - par baltu velti!

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 12 Aug 2009, 13:12

Atbildot uz Ob1 jautājumu:

Jā, Linux ir ātrāks un drošāks par Windows, ja to pareizi lieto. Arī Windows ir ātrs un drošs, ja to pareizi lieto. Viss atkarīgs no lietotāja, bet galvenais - no vajadzībām, ko vēlies darīt uz datora.

Ja runājiem par ielāpiem. Linuxa distributīviem patiesi nereti piemīt tā īpatnība ar problemātiskajiem Updatiem. Kā saka, ja kaut kas strādā labi, tad nekādā gadījumā tur neko nevajag mainīt. :)

Linuxam patiesi ir liela priekšrocība drošības ziņā tajā sfērā, ka tā nav tā "zeme", kur labi patīk dzīvoties visādiem "mustangiem", atšķirībā no Windows. Bet tur daudz ko nosaka popularitāte.
Last edited by WerNeo on 12 Aug 2009, 13:20, edited 1 time in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 12 Aug 2009, 13:20

Vēlreiz sorry par off-topic. Linux vs Win tēmu varam turpināt šeit:
https://notepad.lv/post51549.html#51549

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 12 Aug 2009, 15:43

es priekš XP katru mēnesi novelku updeitu paku no http://xable.net/ un ar nlite iecepu iekš windows cd, patīk , ka tur ir tikai atlasīti nozīmīgie updeiti, nevis kautkādi nevajadzīgi štrunti (tai skaitā WGA - kas uzrok nelegālo windu un ārdās). Silti iesaku, nekādu problēmu ar xable nav bijušas :)

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 629
Pievienojies: 02 Sep 2007, 02:40

Post no Eudoxus » 12 Aug 2009, 17:16

samurajs wrote:ob1: ko tu budinies? :D Nē - Linux vispārīgā veidā nav ātrāks, viss atkarājas no konkrētām distrām un config. Drošāks - laikam būs gan. Lielās daudzveidības un relatīvi mazās izplatības dēļ krakerhakeri neņemas Linukšus lauzt.

Eudoxus: Par Linux updeitiem - un kā vēl čakarē sistēmu!!! Man uz Bubuntu 8.04 jau sen vairs neiet PulseAudio un Bluetooth servisi, un tieši updeitu dēļ. Labi, ka man šie servisi nav vajadzīgi...

Genādijs: runa bija par Win XP kā aktuālāko distru šai laika momentā.
Es neteicu, ka linuc updeiti nečakarē sistēmu. Teicu tikai, ka man nav gadījies, ka win apdeiti kaut ko sačakarētu.

p.s. no kura laika notepadā pazūd komenti?
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

spriizha
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 61
Pievienojies: 14 Mar 2007, 10:00

Post no spriizha » 12 Aug 2009, 19:38

ob1, es tevi iesūdzēšu tiesā, par pārlieku smieklu izraisīšanu, dēļ kā, man šķiet, man tika sabojātas ribas.

Vistulbākais par tiem updeitiem un pirātiskajiem logiem - cilvēki, kas vispār neko nerubī saslēdz viņus, un norauj genuine testu. Un tad zvanās un saka, ka viss slikti, viss karās, bet atslēgt updeitus pēc krakošanas neļauj. :( FAIL :/

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 13 Aug 2009, 12:51

WerNeo wrote:Jā, Linux ir ātrāks un drošāks par Windows, ja to pareizi lieto. Arī Windows ir ātrs un drošs, ja to pareizi lieto. Viss atkarīgs no lietotāja, bet galvenais - no vajadzībām, ko vēlies darīt uz datora.
+1 :)
Eudoxus wrote:p.s. no kura laika notepadā pazūd komenti?
Š ķiet Staļins uzdarbojas... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 14:27

ob1 wrote:Eu, kas te tiešām neviens lasīt nemāk? Prasīju 2 konkrētas lietas, bet saņemu atbildēs spamu. Labi prasīšu vēlreiz:
1) Vai tiesa, ka Linux ir ātrāks par win?
2) Vai tiesa, ka Linux ir drošāks par win?
Es teicu pēc updeitošanas nemainās ātrdarbība.
Sainstalē visādu softu uz windows un pēc laiciņa nesaproti kapēc viss bremzē. Es saprotu, ka var jau visu optimizēt izslēdzot visādus servisus utt, bet uz Linux nekas tāds nav jādara. Viss strādā lieliski un tāda lieta kā restarts pēc softa uzinstalēšanas gandrīz nav (ja nu vienīgi pēc kernel updeitošanas, bet var jau arī nerestartēt).
Turklāt Linux ir opensource.

Un kaunies, ja prasi par drošību. Uzgooglee par linux drošību.

ob1, škiet, ka Tu visu mūžu kastē esi dzīvojis un neredzi tālāk par Windows XP, jo esi veltījis tik daudz laika, lai samācītos kā visu optimizēt, ka pāriešana uz ko citu nozīmētu visas savas otimizācijas zināšanas izmest miskastē.
Varu derēt, ka ilgāku laiku lietojot Linux, Tu nemaz negribētu redzēt Windows.

Dažus gadus lietoju linux uz servera (sākumā slackware, pēctam debian), bet biju pārliecināts, ka nelietošu Linux uz desktop PC. Nāca jaunas zināšanas, jaunas atklāsmes un domas mainījās. Š obrīd esmu ticis vaļā no Windows.

Ex Windows lietotājiem pārejot uz Linux, sākumā sagādā problēmas pieradums pie vecās operētājsistēmas, bet tas ar laiku pāriet. Starpcitu, neesmu arī dzirdējis, ka cilvēki, kuri ilgāku laiku lietotu Linux, pārietu atpakaļ uz Win.

Stat1CX
Lietpratējs
Atbildes: 1239
Pievienojies: 09 Jūn 2008, 01:51
Atrodas: Liepāja

Post no Stat1CX » 13 Aug 2009, 15:16

Nu nebremzē windows arī pēc pus gada lietošanas un neskaitāmām sainstalētam programmām, protams ja rokas aug no dibena tad tas ir pavisam cits stāsts.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 13 Aug 2009, 15:21

Piekrītu Stat1CX. Sievai laptops jau vairāk kā gadu uz Vistas un strādā tāpat kā pēc sainstalēšanas.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 13 Aug 2009, 16:35

Janhouse: "Ex Windows lietotājiem pārejot uz Linux, sākumā sagādā problēmas pieradums pie vecās operētājsistēmas, bet tas ar laiku pāriet. Starpcitu, neesmu arī dzirdējis, ka cilvēki, kuri ilgāku laiku lietotu Linux, pārietu atpakaļ uz Win."

Nu tad klausuies - lietoju linux gandrīz divus gadus un tad atnācu atpakaļ uz win.
Starp citu - nevajag izplatīt mītus. Defoltā nav būtiskas atšķirības starp win un caurmēra linux distras defolta instalāciju ātruma ziņā. Un linux forumi ir pilni ar pamācībā, kā optimizēt linux, lai tas būtu žiglāks un tai skaitā, kā atslēgt dažādus servisus, kompilēt kerneli utt.

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 18:33

ob1 sievai nebremzē, jo tā ir ob1 sieva. Manai draudzenei arī nebremzē Win7 uz laptopa, jo es to sainstalēju un viņa pamatā lieto tikai web, skype, office. (pēdējā laikā gan biežāk uz Ubuntu darbojas).

Stat1CX, parasts lietotājs, kurš neko nesaprot no Control Panel, Regedit un CMD nezinās kā to visu atslēgt.

Radiniekiem, kur ģimenē datoru lieto tikai sievietes uzinstalēju WinXP pirms ~pusgada. Tagad atkal sūdzas, ka bremzē. Aizgāju, apskatījos. Startup pilns ar visādiem krāmiem (tīņiem domātiem screensaveru softiem (ar "krutu" filmu plakātiem utt.), nezināmi "antivirusi", katru reizi ieslēdzot datoru updeitoties prasa adobe, java utt.
Š oreiz viņām likšu Linux, jo tāpat neko vairāk pa dokumentiem, web, skype un sims2 viņām nevajag, un par rezultātiem paziņošu pēc 6 mēnešiem.

Uz Linux nevajag 100 procesus, lai to visu updeitotu un neizlec visādi logi pēc ieslēgšanas.
Ak jā... un antivirusu arī nevajag, kas lieki izšķērdē resursus.
Ja ļoti vajag, tad kādu Windows programmu var emulēt caur Wine. (Pats uz Linux darbinu Steam un šad tad uzspēlēju Team Fortress 2 un citas spēles.)

Protams, ka linux ne pārāk advancētiem datoru lietotājiem nav tas vieglākais un viņiem šķiet, ka ar Windows būs vieglāk. Pēctam, kad to iemācas lietot (varbūt ne katram lemts), atpakaļ ceļa vairs nav :)
Turklāt, vizuāli, manuprāt, Windows vairs nestāv ne tuvu Gnome un KDE (ar compiz un visām fīčām).

Te video, kur spēlējos ar compiz animations un animations addon pluginu. (Labākai kvalitātei jāspiež poga HD)
http://www.youtube.com/watch?v=TiwkUfOyw0E

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 13 Aug 2009, 18:51

Janhouse - man tie puņķainie logi nu nebūt nepatīk :D Vot loga aizvēršana caur "burn" - tas gan cmuki. Nu iekš compiz daudz ko var sakonfot :)
Image

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 19:08

samurajs wrote:Nu iekš compiz daudz ko var sakonfot :)
Tieši tas man patīk visvairāk. Uz Linux es neesmu tik ļoti limitēts, pa savam var uztaisīt pilnīgi visu :)

Es gan kautkā pie wobbly windows esmu pieradis. Tikai noņēmu snap. :D

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 13 Aug 2009, 19:43

Janhousse: "Protams, ka linux ne pārāk advancētiem datoru lietotājiem nav tas vieglākais un viņiem šķiet, ka ar Windows būs vieglāk. Pēctam, kad to iemācas lietot (varbūt ne katram lemts), atpakaļ ceļa vairs nav
Turklāt, vizuāli, manuprāt, Windows vairs nestāv ne tuvu Gnome un KDE (ar compiz un visām fīčām). "

1. Nu protams, ja kāds pariet no linux uz win, tad tas uzreiz ir tāds, kurš nevar iemācīties lietot. Nu nav jau tur daudz ko mācīties, tikai kāpēc tas vajadzīgs? Man, piemēram, nav tik daudz laika, lai lietotu linux, kur, piemēram, pēc apdeita pazūd skaņa vai nokarās x logi vai notiek kaut kas tamlīdzīgs. Pa lielam linux domātais softs un pati OS ir krietni bugaināka par win (ar dažiem patīkamiem izņēmumiem, piem., Debian, kuru arī lietoju apm. gadu), jo testēšanai tiek patērēts krietni mazāk laika un iesaistīti krietni mazāk cilvēku.
2. Par vizuālo netaisos strīdēties, bet viss, ko esmu redzējis uz linux kastēm vienmēr ir izskatījies kā no second-hand Vista vai MacOSX nospiests. Arī jaunais KDE izskatās krietni prasts un nenostrādāts.

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 19:51

KDE nelietoju, jo pārāk neinteresants. Kā jau teici par to Mac un Vista kopēšanu.

Ja par kāršanos pēc updeitiem, tad varu teikt, ka man nekādas problēmas nav radušās. Nevajag lietot unstable un testing (ja runājam par debian/ubuntu), tad nebūs problēmas.
X un skaņa man arī nekaras. Vienīgais, kas sākumā sagādāja problēmas bija pulse audio, kuru momentā aizvācu un ar to problēmas beidzās.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 13 Aug 2009, 21:08

Es savukārt Gnome nevarēju ciest ierobežoto iespēju dēļ. KDE 3.5 bija visumā OK. Stabils un daudz noderīgu fīču, kas to padarīja diezgan ērtu. Pārsvarā lietoju Debian un tad pēc kāda laika pārgāju uz openSuSE 10.3. Par abām distribūcijām nevaru teikt neko sliktu. Debian ir krietni stabilāks, bet ar antīku softu, bet SuSE ir mazliet gausāka, bugaināka, toties labi nostrādāta un ar salīdzinoši jaunām pakām. Patiesībā galvenais iemesls, kāpēc atnācu atpakaļ uz win bija 1) vājais laptop atbalsts uz linux (trūcīgs power managments salīdzinājumā ar ThinkVantage power manger u.c.) un 2) Open Office. Turklāt nopirku jaunu kompi, kuram nāca preinstalēta 64-bitu Vista Business un, godīgi sakot, nekādu problēmu. Man īsti nav saprotams, par ko cilvēki žēlojas.
Bet finally, protams, katrs lieto to, kas viņam ērtāks, tāpēc visi šitie OS kari ir sviests.

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 21:12

Ja gribi lai uz laptopiem šancē kā nākas, liec vecās stabilās versijas, nevis testing.
Uz kāda laptopa uzliekot Ubuntu Jaunty nestrādāja kā nākas šis tas laptopam specifisks.
Beigās uzliku iepriekšējo (Hardy) versiju, to updeitoju uz jauno (Jaunty) un viss strādā kā nākas.
Bet katrā gadijumā jāskatās individuāli.

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 13 Aug 2009, 21:18

Pareizi satvīkots linux iebūtojas 3 sekundēs :)
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

barkley128
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 59
Pievienojies: 22 Mar 2009, 20:01

Post no barkley128 » 13 Aug 2009, 22:02

usins wrote:Pareizi satvīkots linux iebūtojas 3 sekundēs :)
Bez GUI..
Vai labākajā gadījumā ar FluxBox, Icewm, Enlightenment etc.
Neredzu pilnīgi nekādu jēgu salīdzināt OS, kas sastāv no kodola un simtiem aplikāciju, ar win..
I put on my robe and wizard hat.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 13 Aug 2009, 22:25

usins wrote:Pareizi satvīkots linux iebūtojas 3 sekundēs :)
Mans kabatas kalkulators startējas 1 sekundē.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 13 Aug 2009, 22:28

Janhouse wrote:Ja gribi lai uz laptopiem šancē kā nākas, liec vecās stabilās versijas, nevis testing.
Uz kāda laptopa uzliekot Ubuntu Jaunty nestrādāja kā nākas šis tas laptopam specifisks.
Beigās uzliku iepriekšējo (Hardy) versiju, to updeitoju uz jauno (Jaunty) un viss strādā kā nākas.
Bet katrā gadijumā jāskatās individuāli.
Runa jau nav tikai par to, ka kaut kas uz laptopiem nešancē (klasiskais čakars ar sleep) bet arī par to, ka nevar izmantot visas tās laptopa iespējas, kādas ir paredzējis ražotājs dēļ tā, ka uz linux dažas funkcijas vai nu vispār nav pieejamas, vai ir švakas. Piemēram, salīdzini Gnome vai KDE power menegeri iar ThinkVantage Power manager uz ThinkPad.

Genādijs
Reģistrēts lietotājs

Post no Genādijs » 13 Aug 2009, 22:51

He lamas jobanās :) Dažiem šķiet ka tikko jams lieto linux tā viņš skaitās advancēts lietotājs **dritvai kociņ** nu kur tādi rodās? :D

Janhouse
Reģistrēts lietotājs

Post no Janhouse » 13 Aug 2009, 22:59

Eudoxus, kāda vaina linux power menedžerim?
Vienreiz uzliec, lai visas extra pogas uz laptopa darbojas un viss ok.
Ko tajā ThinkVantage var izdarīt tik forsu? Vari nomest CPU, izslēgt visus izskaistinājumus, nogriezt monitora gaišumu, bet laptops strāvu tērēs tik un tā.
Man ar sleep nekad nav bijušas problēmas uz Linux.
Starpcitu, ir tāda lapa (adresi gan neatceros, bet var uzgoogleet "linux for laptops", "linux on laptops", "linux laptop", vai kā tā), kur ļoti smuki aprakstīts, kas uz kura aparāta neiet, un ko darīt, lai tas strādātu.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 14 Aug 2009, 00:15

Janhouse wrote:Eudoxus, kāda vaina linux power menedžerim?
Vienreiz uzliec, lai visas extra pogas uz laptopa darbojas un viss ok.
Ko tajā ThinkVantage var izdarīt tik forsu? Vari nomest CPU, izslēgt visus izskaistinājumus, nogriezt monitora gaišumu, bet laptops strāvu tērēs tik un tā.
Man ar sleep nekad nav bijušas problēmas uz Linux.
Starpcitu, ir tāda lapa (adresi gan neatceros, bet var uzgoogleet "linux for laptops", "linux on laptops", "linux laptop", vai kā tā), kur ļoti smuki aprakstīts, kas uz kura aparāta neiet, un ko darīt, lai tas strādātu.
ThinkVantage power menedžerim ir daudz jauku fīču. Bet viena no vislabākajām lietām ir tāda, ka var regulēt baterijas uzlādes līmeni. Tas ir svarīgi, ja pārsvarā laptopu lieto pieslēgtu pie strāvas. Tādā gadījumā iestatot uzlādes līmeni, piem., uz 70% (+ iestatot, ka lādēšana ir jāatsāk no 15%) tiek panāktas divas lietas: 1) pilnvērtīgi izmantots uzlādes ciklts, 2) pagarināts baterijas mūžs, jo ar zemāku uzlādes līmeni baterija dzīvo ilgāk. Ja ir jādodas ar laptopu kaut kur pļavā, tad uzlādē līdz 100% un izmanto visu jaudu.
Esmu lojāls ThinkPad jūzeris jau 10 gadus un visu infor par linux uz ThinkPad laptopiem ir atrodama ThinkWiki lapā.
Vienkārši lieta ir tāda, ka es neredzu nekāda iemesla likt linuxu uz savas kastes, kura pašlaik lieliski darbojas. Kādu mēnesi atpakaļ eksperimentālākā noskaņojumā uzliku openSuSE 11.1 64-bit versiju, lai paskatītos, kas notiek linux pasaulē. Caurmērā OK - principā pamatlietas puslīdz darbojas. Pat bezvadu tīklu atrada bez problēmām. Tikai visu to es izturēju kādas minūtes 30. Salīdzinājumā ar to pašu nolāpīto Vistu linux šķiet tāds pusizepts amatieru verķis. Kā jau teicu, lietot to var, bet neredzu, kāpēc man tas būtu jādara.

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”