Pamainīsimies ar uzskatiem filozofijā.

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 21 Aug 2009, 13:52

Zinu, ka cilvēku uzskati visos laikos ir bijis diskutējams temats, tāpēc būtu interesanti dzirdēt, kādas atbildes Jūs dotu uz šiem jautājumiem:

1) Kas Tev ir pats svarīgākais Tavā dzīvē?
2) Vai tici un seko kādai no reliģijām?
3) Vai skaudība, dusmas, ir sliktās emocijas?
4) Vai Tev patīk klausīties mūziku, lai pastiprinātu savas attiecīgā brīža emocijas?
5) Vai Tu tici, vai esi redzējis spokus, garus u.tml?
6) Vai ticamības efekts (placebo) ir labāks par jebkurām zālēm?
7) Vai Tu spēj manipulēt ar savām emocijām?
8) Cik bieži Tu redzi sapņus, un kāda nozīme tiem ir Tavā dzīvē?
9) Vai smaids cita sejā, var radīt smaidu un labu noskaņojumu Tavā sejā?
10) Vai zagšanu no zagļa, kas nozadzis tev var saukt par zagšanu?

Atbildiet uz jautājumiem, kā paši tos saprotat. Noteikti pamatojiet sevis teikto.

Es atbildēšu viens no pēdējiem. Kāpēc? Neteikšu! :)

Genādijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 546
Pievienojies: 07 Mai 2008, 14:14
Atrodas: Limbaži

Post no Genādijs » 21 Aug 2009, 14:02

1. Apdirst kādu notepad lietotāju;
2. Jā notepad lameru kustībai;
3. Jā jo tas traucē ķēzīties forumos;
4. Noteikti!
5. Visu laiku! Pilns notepads ar spokiem un ērmiem;
6. Kā to lai ņem;
7. Kā tas ir vai spēj? Loģiski! Citād jau te prātā var sajukt :)
8. Sapņoju ar acīm vaļā. Nozīmes tam nav nekādas;
9. Jā ja tas nav notepad lietotājs;
10. Jā, protams ja tas atkal ir notepad lietotājs!

Būtu atbildējis pirmais tad varētu padomāt arī par nopietnākām atbilžu versijām :)
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 21 Aug 2009, 14:05

Pajokoji - arī labi :) Ja es atbildētu pirmais, iespējams daudzi akli sekotu manam domu gājienam, tāpēc no tā izvairos, lai sagaidītu pēc iespējas oriģinālākas atbildes. Tāpēc visas iespējas Tev atbildēt arī nopietni.

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 21 Aug 2009, 14:21

oho, interesanta tēma :)

1) Izbaudīt dzīvi, nevis tikai izdzīvot to - šī dzīve ir tikai viena, tādēļ jācenšas dzīvot tā lai būtu iespējami daudz jauku brīžu, nevis dzīvot tikai lai izdzīvotu ja jau reiz pasaulē esi nācis. Dzīvot pēc saviem uzskatiem nevis citu, galu galā tā ir tava dzīve ne citu.

2) Neticu nevienai reliģijai (esmu ļoti dusmīgs par to, ka mani, autiņos esot, nokristīja .... grrr) , ir savi uzskati par dzīvi,nāvi,laiku un telpu, par ko principā jauna tēma sanāktu, tāpēc te nerakstīšu.
All religion is simply evolved out of fraud, fear, greed, imagination, and poetry.
Edgar Allen Poe.

3) Noteikti sliktās emocijas, jo bojā gan karmu, gan garīgo, gan fizisko veselību

4) Jā, ir brīži, kad klausos ko smagāku vai skumjāku, visādi...

5) Neesmu pārliecināts, jo esmu saskāries ar tādu lietu tikai vienreiz, par to reizi neesmu pārliecināts, jo spoka momentu nemaz nepiefiksēju uzreiz bet sāku domāt vēlāk.

6) Ja Mr. Death vēderā tev iekabinājis savu izkapti, tad jēga no placebo nebūs. Bet placebo effekta metodi esmu lietojis bieži - ļoti labi līdz pret vēdersāpēm - ja esmu ko nelabu saēdies vai citādu iemeslu dēļ sāp vēders, tad 5 minūtes pie sevis prātā murminu ko tamlīdzīgu - "man nesāp vēders, es jūtos labi..." , un vēdersāpes pāriet

7) Hmm, nezinu, neesmu par to domājis. Pat īsti neizprotu šo lietu.
8) Nu pāris reizes mēnesī ir kāds sapnis ko no rīta pamožoties varu atcerēties - kopumā reti. Vispār gadās, ka sapņi nav tikai iespaidu utml kārtā radies samurmulējums. Pirms kādiem 7 gadiem nosapņoju, ka nakts vidū nezkādā jēgā traucos ar auto - pēkšņi pretī fūres gaismas, avārija, pamožos. Dienā pēc sapņa(neko neteicu nevienam par sapni), muča nesavāca un ielika automašīnu grāvī to diezgan smagi apskādējot. Savu sapni tad uzskatīju kā pareģojumu.

9) Var, grūti palikt skumju ģīmi, ja kāds jauks cilvēks tev uzsmaida

10) Ja zog aptuveni tādā vai nedaudz lielākā apmērā kā nozagts tev, tad tā ir tikai atriebība
Last edited by Evers on 21 Aug 2009, 14:50, edited 3 times in total.

Genādijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 546
Pievienojies: 07 Mai 2008, 14:14
Atrodas: Limbaži

Post no Genādijs » 21 Aug 2009, 14:23

Par katru no atbildēm var pateikt ļŠooti daudz. Es tīri teorētiski varētu saņemties un atbildēt uz vienu jautājumu, bet nav iekāriena gari un plaši rakstīt. Īsi atbildēt nav jēgas jo šajā gadījumā tas nozīmētu nepateikt neko - īpaši ja runa iet par tādu tēmu kā filosofija.
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 21 Aug 2009, 14:54

Nu ielikšu tad es ar, ko tad nu tur īpaši gaidīt uz citiem :)

Izdzīvot to tā, lai par neko nebūtu jānožēlo. Daudzi no mums aprobežojas, un domā, ka māja, mašīna un suns to padarīs tiktiešām labu, bet patiesību sakot, es uzskatu, ka viss slēpjās pasaulē ap mani. es varu sēdēt uz zelta čupas, un justies labi - teikt, ka man vairs nav nekā svarīgāka, kā labs finansiālais nodrošinājums, sasniegt pēc iespējas vairāk, lai tikai būtu bagātāks, u.tml., bet patiesībā jau ir tā, ka senči, kaimiņi, draugi, paziņas, kolēģi, cilvēki uz ielas - tie visi veido manu dzīvi. Tas viss ir saistīts. Izdarot ko labu kādam no šiem cilvēkiem, es izdarīšu labu sev. Nodarot kādam pāri, es nodarīšu pāri pats sev, jo esmu ar viņu saistīts. Man svarīgākais, ir veidot labas attiecības ar cilvēkiem, kas man apkārt - palīdzēt tiem, cik nu ir manos spēkos. Tādējādi prieks, kas vairosies viņos, vairosies arī manī, un izdzīvojot dzīvi kopā ar sev tuvajiem, man nebūs jānožēlo, kad redzēšu, ka kāds no viņiem aiziet viņsaulē (jā man ir arī ļoti veci draugi).

Principā, neesmu vēl tā kārtīgi izlasījis nedz korānu, nedz bībeli, bet vispārīgi pēc tā ko par reliģijām zinu, vairāk tomēr ticu Budismam, jo pārējās reliģijas man šķiet bezjēdzīgu pasaku un rituālu apkopojums, kas sacerēts vairāk priekš tā, lai kāds no tā visa gūtu labumu.

Š ajā jautājumā es dzīvoju pēc moto "Paņem to, kas tev šķiet noderīgs.", tāpēc grūti būs apgalvot, ka pa tiesi kādai ticībai sekoju, jo arī Budismā ir uzskati, kas man šķiet aplami.

Noteikti tā nedomāju. Tas, ka mēs šīs emocijas izmantojam ļoti bieži nepareizi, gan ir fakts. Arī dusmas un skaudību var izmantot labos nolūkos. Teiksim, ja uztveram to, ka dusmas vai skaudība ir kā nesamierināšanās, kas rada motivāciju darīt labus darbus, vai attīstīt pašam sevi.

4) Vai Tev patīk klausīties mūziku, lai pastiprinātu savas attiecīgā brīža emocijas?

Noteikti. Kā mūsu pašu maestro teica - "Mūzika ir visam fons", un, protams, patīk pastiprināt emocijas. :) Mūzika palīdz visos veidos.

Nekad mūžā neesmu redzējis, nedz spokus, nedz garus, tāpēc, atļaušos spriest, ka visa tā spoku padarīšana, ir pasakas ar ko baidīt bērnus (ko neredzu, tam neticu, ja nav loģiska pamatojuma). Garu pasaulei gan tomēr ticēšu, jo ir pietiekoši daudz gadījumu dzirdēti, kas par to liecina un tie nebūt nav safabricēti. (es vismaz tā ceru, ka nav)

Nu šis jautājums ir ar diviem galiem. Ir reizes, kad ticamības efekts tiešām palīdz, un pat ļoti. Bet ir reizes, kad tiešām bez zālēm nu nekā.

Atkarīgs no tā, cik tās ir spēcīgas. Ja tās ir spēcīgākas par manu saprātu, nu nesanāks man manipulēt.

Reti, bet nozīme, es domāju, ir liela - ir redzēts sapnis, ka man zvana telefons 20 minūtes pirms pamošanās, un es sapnī paņemot to rokās, redzu pat zvanītāja vārdu. Nosapņojot to, pamodos tiktiešām no tā, ka zvanīja telefons - es to paņēmu rokās, un kad to izdarīju, apjautu, ka tieši tādā pašā kārtībā to redzēju sapnī. Zvanītājs arī bija tas pats, kas sapnī, tāpēc es domāju, ka sapņiem ir liela nozīme. Tie spēj likt pārdomāt dzīvi.

Protams, un par smaidu cita sejā, es domāju mums katram ir jārūpējās. Kas var būt skaistāks, par priecīgu cilvēku?

Papildināts!: Daži droši vien grib uzdot man jautājumu "Interesanti vai tu smaidītu, ja es, piemēram, noliktu kluci pie tavām durvīm un pēc tam priecīgs rādītos tavā tuvumā?". Protams smaidītu :) Man būtu prieks, ka Tev ir prieks, neatkarīgi no tā ko Tu esi izdarījis. Dusmas šajā gadījumā tikai barotu/apmierinātu tavu ļaunumu vai atriebību, tādējādi dusmojoties es nodarītu ļaunumu Tev, tātad nodarītu ļaunumu sev, jo esmu saistīts ar tevi. mans prieks savukārt tevī rastu apjukumu, kas tevi mudinātu darīt vēl visādas muļķības, taču galu galā tā turpinot, tu tikai saprastu, ka tavs darītais ir bezjēdzīgs/stulbs un tu liktos mierā. otrs variants, tevi sāktu mocīt pamatīgas sirdsapziņas problēmas, kas liktu pārdomāt dzīvi, kā rezultātā, tu tikai pilnveidotu savu pašattīstību, un man būtu atkal prieks par to. Protams šis viss ko es saku, atkal dažās situācijās, var likties nereāls, ja emociju spēks, tomēr pārvar saprāta spēku, bet tas jau ir cits temats.

Sajūtas, protams, ir jautras, bet ja tu paņem tikai to, kas Tev nozagts, tā nav zagšana. Zagšana ir tad, ja zaglis, tev ir nospēris televizoru, bet tu paņem viņa mašīnu.
Last edited by Mr.Death on 21 Aug 2009, 16:35, edited 1 time in total.

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34
Atrodas: Rīga

Post no rATRIJS » 21 Aug 2009, 15:38

Droši vien pats grūtākais jautājums šajā jautājumu listē. Un man ir grūti uz tādu atbildēt, jo es pat īsti nezinu. Protams ir visas klasiskās lietas - ģimene, labs darbs, veiksmīga dzīve. Bet tas ir katram un cilvēku darbības reti tiecas uz šo "svarīgo lieto" sasniegšanu.

Es varētu teikt, ka man svarīgi, šobrīd ir - darīt laimīgu savu draudzeni, atrast kaut cik stabilu darbu, nevis haltūru jūra vienā mēnesī, otrā sēdi biksēs un pīksti, kā arī darīt visu to, lai man būtu labi un es justos ar sevi apmierināts. Bet to visu te aprakstīt būtu traki daudz.

Nē. Jau fakts vien, ka ir vairāk kā viena reliģija (lasi iedomātā patiesība) man liek saprast, ka tas viss ir neskaidrs, pārspīlēts un izdomāts. Varētu jau te gudri runāt, ka tas domāts cilvēku iespaidošanai un vadīšanai, bet kas tad nav? Reklāmas, šovi un viss pārējais ar neko neatpaliek. Neesmu kristīts un ticu sev un citiem cilvēkiem, jo tieši no tā ir atkarīgs kas būs tālāk. Par pēcnāvi - neko nezinu.

Nē. Ja nebūtu šādu emociju nebūtu tik strauja attīstība. Piemēram, janka uztaisīja savu CS lapu. Pēteris skauž, ka jankam ir tāda lapa ar5 apmeklētājiem dienā un viņš ar tādu grib. Ko viņš dara? Taisa savu. Un rodas sevis attīstīšana (WEB vides attīstība gan nē, bet tas tā).

Protams ja komplektā ir vēl visādas cilvēka īpatnības, tad kopā ar šīm emocijām var sanākt arī daudz kas slikts (kari n stuff), bet nav labuma bez ļaunuma.

Skatoties kādas ir emocijas. Ja esmu uztraukts, bēdīgs vai dusmīgs, tad nē. Ja staigāju pa nakti kaut kur, tad piemeklēju attiecīgu mūziku, lai pastiprinātu baiļu sajūtu un atmosfērīgumu.

Redzējis nē. Dzirdējis? Varbūt, bet domāju, ka tam varētu atrast arī racionālu izskaidrojumu. Pirms pāris gadiem dzīvojos pa lauku mājām, kur kādreiz bija nomiris mans vecaistēvs. Tā nu guļot naktī dzirdēju, ka augšā pa bēniņiem kāds tā kā staigā. Tajā pat mājā bija vecmamma un viņas vīrs. Viņi bija uzgājuši augšā skatīties, kas tur staigā, bet neko neredzēja. Nezinu kas tur bija, bet omulīgi nebija.

Vai vispār ticu spokiem? Nezinu - ticētu, ja redzētu. Noteikti neticu visiem tiem video un bildēm internetā, jo bieži sanāk darboties ar dažādām bilžu apstrādēm utml un zinu, ka visu var "uzskaistināt" vai vienkārši var sanākt brāķis/gļuks utt... Bet nenoliedzu iespēju, ka spoki eksistē.

Ticēšana kaut kam var izārstēt...jā. Domāju, ka, ja ne labāks, tad tikpat labs noteikti. Vismaz kamēr cilvēks neuzzin, ka viņam tiek dots placebo. Ne velti runā, ka lielākās kaites ir paša cilvēka vainas dēļ.

Es ļoti ātri varu nomierināties. Tā kā laikam jau jā. Es varu itin viegli nospiest savas šībrīdējās sajūtas un ārēji izrādīt pavisam ko citu. Bet tā lai es pats noticētu, ka viss labi un skaisti - ne vienmēr. Lai gan mani reti kas ļoti uztrauc vai izbiedē. Vienmēr mēdzu atrast risinājumu tā kā uztraukties nav pamatam.

Sapņus redzu kādas, vismaz, reizes nedēļā. Ieskaitu tās reizes, kurās atceros ko esmu sapņojis. Tā kā varu teikt, ka sapņus redzu bieži.

Nekad nesaistu savus sapņus ar to, kas varētu notikt nākotnē. Zinu, ka daudzi cilvēki vienmēr saka, ka redzēju sapnī to un to un pēc kāda laika tas piepildījās. Kad viņi pastāsta sapni un kā viņi to saista ar notikušo es dažkārt brīnos līdz kam tik nevar aizdomāties, kad cilvēks vēlas saskatīt visur saistības. Saistības var saskatīt visur - īpaši jau ja pats cilvēks to ļoti vēlas un tam tic. Sakritības un piepušķojumi - nekas cits.

Ticu tam, ka sapņos redzu to, ko vēlos vai plānoju darīt. Tāpat var redzēt jau piedzīvoto tikai no cita skatu punkta. Lai nu kā - sapņi man patīk. Nav garlaicīgi :) vakaros skatos filmas un seriālus tā kā arī naktī turpinu to darīt.

Skatoties kas smaida. Ja kāds, man netīkams cilvēks, smaida par to, ka saplēsa manu alus kausu, tad protams man tas nerada smaidu un labu noskaņojumu. Ja smaida kāds labs un man patīkams cilvēks un redzu, ka viņš tiešām ir apmierināts ar visu, tad bieži vien tas var pārplūst arī uz mani. Bet ne vienmēr. Es bieži daudz domājos galvā, tādēļ ne vienmēr visu ievēroju kas notiek apkārt. Mani tas bieži neinteresē.

Ja tu nozodz to, ko zaglis ir nozadzis tev, tad domāju, ka nē. Pretējā gadījumā jā. Svešu mantu piesavināties nekad nav labi un tā ir zagšana. Jautājumā minēto darbību, papildus zagšanai vēl var saukt par atriebību. Tas nenozīmē, ka es tā nedarītu - droši vien jau ka darītu un pats ticētu, ka tas ir labi un otrs to ir pelnījis. Vai tas tiešām ir labi? Diezvai. Bet man droši vien būtu vienalga un es ticētu tam, kam ticu es - un tas nav slikti.
Apple un Biibele FTW!!!

APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51

Post no APOC » 21 Aug 2009, 16:09

1) Kas Tev ir pats svarīgākais Tavā dzīvē? - Būt pietiekami labi nodrošinātam, lai nav jādomā ko rīt ēdīsi un vai vispār to darīsi.
2) Vai tici un seko kādai no reliģijām? - Nē. Neesmu ticīgais. Ko zinātne nevar izskaidrot tagad, to spēs izdarīt vēlāk.
3) Vai skaudība, dusmas, ir sliktās emocijas? - Jā. Tās cilvēku padara agresivus.
4) Vai Tev patīk klausīties mūziku, lai pastiprinātu savas attiecīgā brīža emocijas? -
5) Vai Tu tici, vai esi redzējis spokus, garus u.tml? - Nē. Tas pats stāsts kas ar reliģiju.
6) Vai ticamības efekts (placebo) ir labāks par jebkurām zālēm? - Nē. Zāles ir zāles. Sevis pārliecināšana ir sevis pārliecināšana.
7) Vai Tu spēj manipulēt ar savām emocijām? -
8) Cik bieži Tu redzi sapņus, un kāda nozīme tiem ir Tavā dzīvē? - Redzu reti. Nozīmes nekādas, ja nu vien kā simulācija par to ko varētu sagaidīt. Piemēram, kas notiks ja neizdarīšu kaut ko vai kas notiks ja izdarīšu.
9) Vai smaids cita sejā, var radīt smaidu un labu noskaņojumu Tavā sejā? -
10) Vai zagšanu no zagļa, kas nozadzis tev var saukt par zagšanu? - Jā. Jebkurā gadījumā tā ir zagšana.

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 21 Aug 2009, 18:47

Brīnišķīga tēma - sen ko tādu gaidīju :)
1) hmm... nauda katrā ziņā tā nav
2) Nekad un ne mūžam! Reliģija ir domāta tumšiem prātiņiem, lai valdošai kliķei būtu vieglāk ar tiem manipulēt.
3) Vispār jau jā, bet reizēm, pateicoties šīm emocijām, atveras acis.
4) Noteikti jā. Mūzikai (labai mūzikai) ir svarīga loma manā dzīvē.
5) Pilnīgi noteikti nē.
6) Dalīti uzskati. Pats esmu "neticīgais Toms", bet ticu, ka pilnīga uzticēšanas "doktoram", (vienalga, vai tas ir eskimosu šamanis vai kvalificētākais mūsdienu ārsts, ir atkarīga no indivīda uzticēšanās.
7) Reizēm.
8) Ļoti reti, lai gan īstenībā ir pierādīts, ka sapņus mēs redzam visi un vienmēr, tikai lielākā daļa tos neatceras. Protams, pats tiem neticu, jo uzskatu, ka sapņus izraisa zemapziņa - tas, par ko mēs domājam, uztraucamies, spilgtākie pārdzīvojumi utt.
9) Tikai tad, ja šis cilvēks, kas smaida, man ir īpašs.
10) Diskutējams jautājums. Jebkurā gadījumā būs maz ļautiņu, kam nekad, nekad nebūs roka paslīdējusi uz kādu nieku...

Tēma tiešām interesanta, labprāt iesaistīšos diskusijās :)
viegls rokenrols pa radio

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 21 Aug 2009, 22:22

aoma, luudzu pamato, kas ir vadoshaa klikje un kaa taa var manipuleet ar kristieshiem?

richX
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 299
Pievienojies: 15 Mai 2009, 18:05

Post no richX » 21 Aug 2009, 23:25

1) Brīvā griba. Ir ti labi apzināties, ka tu spēj ietekmēt savu dzīvi un izmainīt to tieši tik daudz, cik pats vēlies. Piemēram, mūsdienās brīva griba nereti ir vairs tikai ilūzija, jo patiesībā daudzi no mums strādā un raujas tikai lai savilktu kopā galus, un tad visskumjākais ir noskatīties, kā dažiem viss nāk viegli, kamēr pats lien gandrīz vai no ādas laukā, lai tikai savilktu galus. un tad nu vairs negribas domāt ne par kādu dzīves skaistumu, saprotot, cik nežēlīga un draņķīga ir šī pasaule, ko tomēr galu galā esam uzbūvējuši mēs paši.
2) Visu dzīvi esmu pieskaitīts pie kristietības, pats pamatskolu izgāju katoļu skolā, tomēr klausoties stāstus no bībeles esmu parliecinājies, ka ne īpaši sevi vēlos pieskaitīt šai reliģijai. Visvairāk šajos reliģiskajos stāstos mani kaitināja tas, kā Dievs ar vieglu roku varēja iznīcināt cilvēku pūļus, lai tikai aizstāvētu izraēļu tautu. Nu labi, romieši tomēr vēlējās izdzīt izraēļus, tomēr, tie, kas dzina, parasti bija parasti karavīri, kāda valdnieka vārda dzīti, tēvi, dēli, viņiem nebija izvēles, ja neietu karā, viņus uzskatītu par tautas nodevējiem un viņu ģimenēm vairs nebūtu dzīves, bet Dievs šos tik un tā mierīgu roku nogalina. Un šis ir tikai viens no piemēriem, kuros Dievs, manuprāt, negodīgi atņēmis dzīvību tiem, kas bija pelnījuši piedošanu.
Tomēr es arī neticu kristietības pamatam kā tādam, zinot, kā šī ticība parādījusies šai saulē, man kaut kā ir radusies parliecība, ka to radīja, lai būtu vieglāk manipulēt ar lētticīgo tautu... Nu bet tas ir tikai mans viedoklis
3)Mana pārliecība: negatīvās emocijas mums neļauj augt un attīstīties. Tās iedarbojas tik pat postoši kā melns mākonis, kas aizsedz pilnīgi saules gaismu uz vairākiem mēnešiem ietekmē dzīvību uz zemes, netiekot pēc saules augi pamažām nosmaktu, un tā pat arī cilvēks, ilgu laiku esot šo negatīvo emociju ietverts, cilvēks tiek izēsts no iekšas, un nu viņš, kļuvis auksts, var izdarīt to, ko vesels cilvēks sev nespētu ne mūžam piedot...
Tiek uzskatīts, ka ļaunie gari, poltergeisti un citi nešķīsteņi patiesībā ir spēcīgs šo negatīvo emociju apkopojums...
4)Jā, mūzika man kalpo kā stabils fons, kas man palīdz noskaņoties uz konkrēto mirkli un vajadzībām, piemēram tagad es klausos vecās roka balādes, tās palīdz man izteikt savas domas tagad....
5)Es neticu dzīvei pēc nāves, es uzskatu, ka ar cilvēka nāvi viss beidzas un savādāk domāt būtu egoistiski. Es ticu, ka mums līdzās vēl pastāv kaut kas, kas vēl nav izskaidrots. Cilvēki mijiedarbojas viens ar otru, tā pat mijiedarbojas arī cilvēku emocijas. Piemēram māte sajut bērnu pārdzīvojumus, ģimeniskās emocionālās saites ir tikai nedaudz stingrāk izcēltas tādas pašas saites, kas mūs visus vieno ar apkārtējo pasauli. Ir bieži dzirdēts, ka vietās, kur daudziem cilvēkiem bijuši spēcīgi pārdzīvojumi, vēlāk spokojas, respektīvi šīs negatīvās emocijas apkopojas un ir spējīgas ietekmēt citus cilvēkus pat gadu simtus vēlāk. Kā teikt, lai vai kādā formā, enerģija nekad neizzūd. Un tie arī ir tie gari, spoki u.c. Tie ir vienkārši pagātnes vēstneši, enerģija, kas palikusi pāri no agrākajiem cilvēkiem.
6)Man sevi piespiest ticēt kaut kam ir samērā grūti, jo es vienmēr to cenšos apšaubīt, tomēr apzinos, ka ticība tam, ko tu dari, un tam, ka tu apzinies, kāpēc to dari, var palīdēt izpildīt tavu misiju, atkal šeit ir iesaistīta emocionālā enerģija, un ja mēs koncentrējamies un ticam tam, ko darām, šī energija iegūst maksimālo efektivitāti un darbojas precīzi, kā lāzeris. Tieši tad cilvēks ir gatavs radīt brīnumu.
7)...cenšos...
8)Redzu regulāri, tomēr rītā nekad tos neatceros. Uzsktatu, ka sapnī cilvēks pārdomā, ko iepriekš ir piedzīvojis, un izdzīvo to, ko vienmēr ir vēlējies, vai arī to, kam ir baidījies uzdrīkstēties. Neticu, ka sapņiem ir nozīme turpmākajā liktenī, tomēr atkal tās ir tikai manas domas...
9)Jā, tomēr nevajag aizmirst, ka prieks ir tikai ilūzija, tās ir narkotikas, kas palīdz atslēgties no dzīves grūtībām un ļauj izbaudīt mirkli, tomēr lielākas vērtības priekam, manuprāt, nav. Reizēm bez kārtējās prieka devas cilvēks nav spējīgs dzīvot. viņš kļūst atkarīgs, lai gan pats to tā īsti līdz galam neapzinās...
10)zagšana jebkurā gadījumā ir zagšana ar visām to tā izrietošajām sekām...

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 01:18

richX, prieks dzirdēt cilvēka uzskatus, kas ir iedziļinājies tajos reliģiskajos murgos, un tomēr arī kaut ko izanalizējis. es vēl to neesmu paspējis izdarīt, jo acīmredzot mani arī tik ļoti tas neinteresē, lai stundām urbtos caur "svētajiem rakstiem" un izzīstu patiesību, kaut gan nedaudz paklausoties tādus kā Tevi, tā jau tāpat kļūst skaidra.

attiecībā uz Tevis teikto par dusmām un skaudību, ja šīs emocijas mēs "pielietojam" nepareizi, kā rezultātā tās izvēršās par negatīvajām emocijām, taču, protams, tās var būt arī pozitīvas - ne jau par velti mums tās ir dotas, tad ok, būs vien jāpiekrīt.

tavam apgalvojumam, ka dzīve pēc nāves neeksistē, es nekad neatļautos tā teikt, vēl jo vairāk to, ka tā domāt ir egoistiski. patiesībā mēs nezinam, vai ir tāds Dievs vai nav, vai būs mums nākošā dzīve pēc šīs, vai nebūs.

par devīto punktu, kas attiecas uz prieku kā ilūziju, tur nu es pilnīgi Tev nepiekrītu. Pēc tevis teiktā sanāk ka mēs pasaulē visi dzīvojam kā cietēji, un tie, kam mūžīgi jācīnās ar pamatīgām grūtībām. Tā nav! Viss ir atkarīgs no tā, kā Tu savu dzīvi uztver. Var to uztvert kā ciešanu un moku pilnu, bet to var arī uztvert kā laimes un miera pārpilnu, padarot visas šīs ikdienas problēmas, ko it kā tu uzskati par grūtībām, neaktuālas un pašsaprotami atrisināmas. Te nu laikam tevī ir iesēdies tas "Mēs visi esam grēcinieki, un mums būs jālūdz vieta paradīzē.". prieks nav narkotikas - narkotikas tās būtu, ja tas tiktu mākslīgi radīts, ar kādiem palīglīdzekļiem, taču tā nav. tas ir un tam ir jābūt dabiskam. cilvēki, kas cer pēc dzīves nokļūt paradīzē, nemaz nezin uz ko viņi cer. kas zin, kas mūs gaida, kad "sitīsim spaini", varbūt nemaz tās daudzu kārrotās paradīzes ar zilajām debesīm un zaļo pļavu ar dzeltenām puķēm, nemaz nebūs. varbūt mēs pārdzimsim, varbūt nepārdzimsim, un būsim aizgājuši tāpat kā aiziet (nosvilst, uzpūšas kondiķi, salūzt) prostākās iekārtu detaļas. tāpēc pasaule ap sevi ir jāveido pēc iespējas krāsaināka un patīkamāka. un tad, kad Tevi ar neviltotu prieku uz ielas sveicinās vecumdienās katrs otrais uz ielas satiktais garāmgājējs, cilvēki grūtā brīdī tev izpalīdzēs, par tevi parūpēsies un tevi atbalstīs, tu patiešām izbaudīsi, to kas ir dzīvot patiesā priekā - uz zemes, kā "paradīzē".

neļauj ikdienas problēmām pataisīt Tavu dzīvi par grūtībām un ciešanām. kamēr tu vien esi dzīvs, un neesi ielikts tumšā allahiešu būrī, tev negriež nost ausis un pautus, kā arī beigu beigās galvu, tev nekādas grūtības un ciešanas nedraud. vismaz tādas, kas liktu mainīt uzskatus par dzīvi kopsummā.

E.J.
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 33
Pievienojies: 19 Aug 2009, 22:40

Post no E.J. » 22 Aug 2009, 01:43

vai esmu par daudz iedzēris?
GRAMATISKI PAREIZI TEKSTI NO MR.DEATH!!!!111ONE TÄ€DI TE NAV MANĪTI GADUS 20!!!!111ONE1ONE

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 22 Aug 2009, 01:56

domāju, būs par tēmu: http://www.youtube.com/watch?v=cqi5F5MqqTQ :)
pats es šajā visā neiedziļināšos, varu tik paāukstēt, ka mani uzskati ir absolūti savādāki par šeit izklāstītajiem

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 22 Aug 2009, 01:57

E.J. wrote:vai esmu par daudz iedzēris?
GRAMATISKI PAREIZI TEKSTI NO MR.DEATH!!!!111ONE TĀDI TE NAV MANĪTI GADUS 20!!!!111ONE1ONE
tak izbanojiet šito murmuli velreiz...

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 01:59

deleted by author, aizrauties nav labi
Last edited by richX on 22 Aug 2009, 10:16, edited 1 time in total.

aoma
Vecākais lietotājs

Post no aoma » 22 Aug 2009, 02:02

Loading wrote:aoma, luudzu pamato, kas ir vadoshaa klikje un kaa taa var manipuleet ar kristieshiem?
elementāri vatson. pie valdošās kliķes (atvainojos par drukas kļūdu) pieskaitām visus, kas ar garīdzniecību sadarbojas, kā saka, roka roku mazgā, bet manipulēt ir ļoti viegli - aitas taču neiebilst, ka viņas cērpj, un ka kādai ik pa laikam kaklu nogriež priekš šašlika, tas tak arī normāli.
vienkārši tas jau sen vēsturiski tā iegrozījies, ka tumšam prātiņam ir vajadzīgs kaut kas, kam ticēt, un tad nu valstī valdošajai reliģijai ir visi ceļi vaļā + n-tās sektas, kas tikpat lieliski prot tumsoņas savaņģot savos tīklos.
un tas viss, protams, nāk par labu valdībai, kas ar reliģiskajām lietām māk lieliski operēt, sak, nebļaujiet uz dievu, ka jums šai saulē sūdīgi iet, gan citā ies kudiš labāk.

ja tas būtu atkarīgs no manis, tad bībeli drīkstētu lasīt ne ātrāk kā no 25 gadu vecuma un arī kāda nesamaitāta cilvēka uzraudzībā, nu dikti jau lipīgi tie teksti nenobriedušiem prātiņiem.

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 02:08

Last edited by richX on 22 Aug 2009, 10:16, edited 1 time in total.

E.J.
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 33
Pievienojies: 19 Aug 2009, 22:40

Post no E.J. » 22 Aug 2009, 02:13

Neko no šī posta (o kā divskanis) neesmu lasījis, bet mana atbilde uz jautājumiem:
1)Lai man būtu iespēja vietā, kur es atrodos, jebkurā brīdī ar kādu pazīstamu personu runāt (kaut pa trubu)
2)Nē
3)Kādēļ lai tās būtu "sliktās emocijas"? Normāla cilvēka izpausme. Stereotipi, stereotipi... :seeker:
4)Oh, yeah :)
5)No.
6)Neesmu mēģinājis
7)Protams, ka jā... :p
8)Neesmu piefiksējis, varbūt laiks tam pievērsties? :)
9)Atkarībā kuram... Ja es to redzu savas draudzenes sejā, protams, ka man arī būs smaids pa visu seju. Bet man ir pofig, vai kaut kāds garāmgājējs smaida vai raud... :lala:
10)Zagšana ir - cita cilvēka īpašuma paņemšana bez atļaujas. Bet, ja manu īpašumu nogopņī, tas arī zagļa rokās ir mans īpašums. Pofig, vai es zogu, bet nevienam skādi es nenodaru, tātad - tas neks ļauns nav.

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 02:16

Izredzētais, neesi pārskatījies matriksu? Arī to, vai dzīve ir ilūzija, mēs nezinām. Ja tu zini, tad Tev ir visas iespējas apgaismot mani un pierādīt pretējo. Tāpēc pieņemot to kāda tā ir - mums tā ir jāizdzīvo pēc iespējas labāk, nevis pēc kaut kādām filmām vai muļķikiem jāspriež par vienu no iespējamajiem variantiem, kas iet pretī visiem reālās dzīves pieņēmumiem un likumiem. Ja es izdzīvošu dzīvi tā kā es pašlaik uzskatu, kā man tā ir jāizdzīvo un beigās aplauzīšos, ka tā tomēr ir bijusi ilūzija, es tomēr nebūšu nelaimīgs par to, ka esmu to izdzīvojis (kāpēc, lasi iepriekš manu rakstīto), jo tādā gadījumā, kā tad to var vispār izdzīvot pareizi? Dzīvot pieņemot, ka viss ir tikai ilūzija, nav jēgas, bet kaut kāda jēga ir tam, kāpēc mēs eksistējam. Mums kaut kas ir uzticēts, ne jau pa velti mēs dzīvojam kaut kā tāpat vien. Un nebūt nedomāju, ka mums ir uzticēts darīt ļaunu sev un tādā gadījumā arī citiem.

P.s. E.J. es rakstu (cenšos rakstīt) gramatiski pareizi tajās tēmās, kuras uzskatu par sev pietiekoši svarīgām. :) ķirzaktranslits is not dead.

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 02:32

Last edited by richX on 22 Aug 2009, 10:15, edited 1 time in total.

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 22 Aug 2009, 02:33

tas video bija domāts kā papildinājums tēmai, nevis mani uzskati :)
tam, ka dzīve ir tikai ilūzija diez vai varētu piekrist, taāu par mortaliem kā tādiem taisnība vien bij :)

lūdzu nepārprotiet, neesmu ne emo, ne rokeris, ne panks, ne kas tamlīdzīgi atbaidošs, reizēm filozofēju, reizēm uz visu noraugos ar skepsi, kā arī dzīvesskola ir mācijusi savu :)

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 02:40

Last edited by richX on 22 Aug 2009, 10:15, edited 1 time in total.

aoma
Vecākais lietotājs

Post no aoma » 22 Aug 2009, 02:40

richX wrote:Aoma: nevis no vecuma tas ir atkar;igs, bet gan no domāšanas stila, mani 8 gadus centās padarīt par īstenu ticīgo, tomēr tas tā arī nav panākts. Tomēr uz baznīcu es reizēm aizeju aiz cieņas pret apkārtējiem ticīgajiem...
varu tikai just līdz - nekur no šiem prom neesi ticis.
Tomēr uz baznīcu es reizēm aizeju aiz cieņas pret apkārtējiem ticīgajiem

ar to vien jau pierādi ka prāts ir samaitāts un diez vai tuvākajā laikā atkopsies. varbūt izlasi kaut ko no citas puses skatāmu, kaut vai Kanta "Nepieradinātā prāta spēles", tad varbūt sāksi saprast, kādā aizgaldā tevi iedzinuši.

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 02:43

richX, vari teikt man vienalga ko, lai pierādītu pretējo, bet es 100% jūtu, ka Tevi tomēr izskalojusi tā reliģija. mēs neaizdegsim uguni, lai sasildītos sala laikā pie ugunskura, ja nenocirtīsim koku, kas ir "it kā" ļaunuma nodarīšana dabai. mēs nebūsim paēduši, ja nenogalēsim kādu augu (kas arī tomēr ir dzīva būtne), vai dzīvnieku. tātad vai šo vispār var saukt par ļaunumu un grēku? dabā tas tā ir iekārtots un es domāju, ka grēks tas nav. lauva medījot arī negrēko - viņš gādā sev paiku. katram no mums ir savs uzdevums. cūkām ir uzdevums augt un vairoties, lai mēs būtu paēduši, kokam ir uzdevums augt, lai mēs no tā aukstās dienās paņemtu siltumu un būvētu siltas mājas izdzīvošanai. (kam gan citam cūka vēl varētu būt noderīga?). ļaunums ir negatīvā attieksme, emocijas un rīcība. es personīgi nejūtos, tā, ka būtu darījis tīšuprāt daudz ļauna, bet ir protams lietas par ko nelepojos. tas arī ir viens no maniem uzdevumiem, savus grēkus izlabot.

Kas attiecas uz šo citātu:
"Jo ja nav jēgas dzīvot, tad nav jēgas arī mirt, galu galā mirts tie, kam ir ko dzīvē pazaudēt. Tikai apzinoties to tu spēsi dzīvi izdzīvot pilnīgi... Dzīve un nāve - tā ir ilūzija, bat svarīgi ir tikai tas, ko tu dari tagad un kāpēc...."

Tas viss balstās uz bezjēdzīgiem pamatojumiem. Kā tu zini vai miršanai ir vai nav jēga? Par to nekādīgi nevar liecināt tas, ka nav jēgas dzīvot, jo kā tu zini kāda ir jēga dzīvošanai? varbūt ka tu vienkārši to vēl neesi izsecinājis? Kāpēc būtu jāmirst tiem, kam ir dzīvē, ko pazaudēt? Lai mazāk ciešanu pazaudējot citus? Tā jau būtu pirmkārt nepareiza dzīves izpratne, jo ja tu ciet pazaudējot sev tuvu cilvēku, tas nozīmē, ka tu nožēlo - tu nožēlo to, ka vairāk nebūs mirkļu ko pavadīt ar viņu kopā (par maz esi pavadījis), vai nožēlo to, ka varbūt neesi spējis viņam palīdzēt, vai piepildīt viņa sapņus (par maz esi palīdzējis). Ja reiz cilvēkam ir pienākusi liktenīgā stunda, tad ir pienākusi, un aizejot viņam, jānovēl tikai viss tas labākais. Kas attiecas uz šo, vēl joprojām cenšos izprast, kāpēc mans vecvectēvs, smaidīja savas sievas bērēs, un kāpēc nomira ar smaidu uz sejas. Vai tiešām viņam izdevās ar saprāta spēku pārvarēt savas emocijas, jo ilgus gadus nodzīvojot kopā, tas ir grūts pārbaudījums - tādos brīžos apzināties patiesību.

"Cilvēks ir nekas vairāk, kā tikai ģenētiskais kroplis, kļūda kodā, parasti šādas kļūdas ātri izmirst, tomēr mēs esam kaut kā pamanījušies pielāgoties. Un tagad mēs esam nolēmuši apspiest visu pārējo dabu."

kas to pierāda? tas, ka slānis neattīstījušos cilvēku galvenokārt domā par savu kabatu un labumu, ignorējot dabu? tas mani pie tiem kropļiem nepieskaita, un ja tu domā, ka mēs visi esam tādi, tad acīmredzot, tev laiks pārdomāt arī to ko tu dari - jo tad jau tu dari ļaunu dabai.

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 03:00

noskatījos to video vēlreiz un vienalga tas mani nepārliecināja mainīt savu domu gājienu un uzskatus. palikšu pie tā ko teicu, vienīgais papildināšu par to, kas tika rādīts tajā video - pils, karalis, un zemnieki. nu un? karalim ir jābūt. (cilvēkam, kas apkopo faktus pēc tiem nosaka un regulē kārtību) jautājums ir par pili? vai tai ir obligāti jābūt? vai tā kalpo kā vizuāls atgādinājums tam, ka mēs katrs nedzīvojam patvaļā, bet dzīvojam pēc pakārtotas sistēmas, lai tas veicinātu un organizētu mūsu attīstību?. cilvēki kas strīdās par mantu - strīdi, jau ir lieki iztērēta garīgā enerģija, kas būtībā ir primitīvi, jo jebkuras nesaprašanās var izrunāt. ja manta tiek dalīta pēc principa "kuram tiks lielāks kumoss", tā jau ir ļaunuma un negatīvo emociju izpausme, tāpat kā tas ir ar slaveno pēc bēru nelaiķa mantojuma sadalīšanu. cilvēkiem ir jārēķinās vienam ar otru, kā arī jāprot nonākt pie kopsaucēja.

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 03:29

Last edited by richX on 22 Aug 2009, 10:14, edited 1 time in total.

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 03:54

Tas nu kāvējiem labāk zināms, kā kaut, taču nedomāju, ka lauva, vai vilks, vai vanags savu upuri tāpat īpaši saudzētu. Varbūt kļūdos attiecībā par pirmssākumiem, ka mums vispār bij jābūt zālēdājiem, bet diez vai. Kam gan cūka citam noderēs? Sunim un kaķim ir savs darbs, tie sargā māju, dzen pēdas un ķer peles. Cūka taču pēdas nedzīs un arī nedz māju sargās ne peles ķers. Kaķis, kas noķer peli un ar to spēlējās, tai dzīvai esot, vai tad arī ir grēcinieks? Tā viņam ir paika. (vismaz sākotnēji).

Par Tavu tēvu un otru tuvinieku runājot. No sirds jūtu līdz. Bet ne jau tam, ka viņi ir miruši. Tam, ka Tev jau no bērna kājas ir dzīta iekšā tā Dievticība un visas tās reliģiskās padarīšanas, jo pieņemu, ka pēc tādas skalošanas, Tu no visas sirds ticēji tam, ka lūgšanas palīdzēs izārstēt šos tuvos cilvēkus. Tas tiešām ir trieciens, uzzinot to, ka tā nav, bet jautājums man radās tāds. Kāpēc tad Tu vēl ej uz baznīcu? Aiz kāda pienākuma? Ja tu tādā veidā izrādi cieņu pret apkārtējiem ticīgajiem, tas ir tas pats, kas smēķētājam uzdāvināt vēl vienu cigarešu paciņu. Tev viņi drīzāk būtu jācenšās izvilkt no tās pasakas, kamēr paši nav dabūjuši realitātes bliezienu.

Tu neesi ne ļauns, ne arī draņķis, kas nav pelnījis piedošanu - tās visas ir muļķības, ko emociju iespaidā ir safabricējusi tava vainas apziņa, kas absolūti ir nepareiza, ja es pareizi saprotu. Vainīgs neesi Tu, bet gan tie, kas tevi toreiz ievilka tajā purvā sludinot zelta bedri. Labi, nu gan beigšu, miegs jau nāk.

Loading
E-žurnālists

Post no Loading » 22 Aug 2009, 09:18

aoma, bet kaa tad valdoshaa klikje var manipuleet ar kristieshiem? Biibele maaca pavisam ko citu, nevis uzticeeties un paljauties uz augstaak stavoshaam amatpersonam (maaciitaaju, meeeru, prezitentu).

ehex
E-žurnālists
Atbildes: 421
Pievienojies: 06 Feb 2009, 21:25
Atrodas: Lauki

Post no ehex » 22 Aug 2009, 10:39

Brīdinu, no augšējiem postiem esmu izlasījis tikai daļu. Sorry, ja pateikšu, ko tādu, kas jau ir pateikts vai kaut ko ne tā. Sadrukāts ir pārāk daudz, lai man to visu gribētos lasīt.

Censties izdzīvot visu, ko var izdzīvot tagad, ja nu vēlāk to vairs izdarīt nav iespējams.

Mūsdienu reliģijas ir bullshits. Ticu augstākām varām (ne jau valdībai..), bet ne tiem n-tajiem diviem, kas ir katrai reliģijai savi.

It kā jau jā.

Š ad, tad. Citreiz arī piemērojos laika apstākļiem.

Jā! Redzējis neesmu, bet domāju, ka tos var sajust.

Viss atkarīgs no situācijas.

Daru, ko varu!

Parasti visu, ko redzu aizmirstu. Ir bijušas reizes, kad tikko pieceļoties, pierakstot mēģinu, ko saglābt, ja kaut kas grandiozs redzēts. Pareģojumus un nākotni gan neesmu redzējis.

Viss atkarīgs no situācijas.

Saukt, saukšanas pēc jau var

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 22 Aug 2009, 14:54

richX tu izdarīji baigi nepieklājīgu gājienu izdzēšot lielāko daļu savus, komentārus, jo diskusija izvērtās diezgan interesanta. nedomāju, ka Tu aizrāvies. Patiesībā Tu izdzēsi baigi vērtīgu saturu šai diskusijai, tāpēc turpmāk pārdomā izdarot šādus gājienus. Ja tas bija darīts dēļ bailēm, ka Tevi tagad kāds varētu uzskatīt par pilnīgi savādāku, stulbu, vai tml., tad par to noteikti nav jākaunās. Savus uzskatus var labot, tāpēc par pašreizējajiem nav jākaunās un ir tikai normāli tos apspriest publiski, lai pilnveidotu savas "garīgās" zināšanas, vai nu kā nu viņas mēs te saucam. :) Protams, tā no vienas puses ir tikai laika nosišana, bet katrā ziņā, šādas diskusijas ir vērtīgākas par "Conter straik" vai citu interneta spēļu spēlēšanu, kas beigu beigās izvēršās par atpalicību.

No katra izteikuma, mācāmies mēs visi, vai tas būtu labs vai slikts. :) Tā nu tas ir.
Last edited by Mr.Death on 22 Aug 2009, 14:56, edited 1 time in total.

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 22 Aug 2009, 14:55

Njā, es arī tā veikli pārbraucu visiem postiem, pie sevis nosoloties kaut kad citā momentā iedziļināties pilnībā.
Toties atradu laiku uzcepināt savus variantus.

Uz šo jautājumu ilgi domāju atbildi un konkrētu atbildi neatradu. Mana vērtību skala ir logaritmiska, augšgalā pastāvīgi mainīga un nenoturīga. Vispār gan esmu egoists, vairāk skatos, lai konkrētajā brīdī notiek, kā man labpatīk, nedomājot par citiem. Tam pakārtotas arī svarīgās lietas.

...svētā ctrl, alt un del vārdā ENTER! Esmu kristīts pret paša gribu, runājot mēdzu lietot bībeles citātus (kaut neesmu to lasījis) un mēdzu izrādīt arī citas dievticības pazīmes, jo pilnībā nespēju distancēties no apkārtējo vidējā aritmētiskā. Lietoju OM(F)G.
Reliģija ir nezināmā triviāls, pietiekami ticams, taču neko nepaskaidrojošs izskaidrojums. Reliģijās un to dažādajās interpretācijās ir nejēdzīgi liels daudzums pretrunu, "bagu" un trūkumu. Kā jebkam citam, ko radījis ir cilvēks pats.

Nē. Tās ir dabiskas emocijas, cēloņu izraisītas sekas. Tās ir negatīvās emocijas, taču tas nenozīmē, ka "sliktās". Dzīve ir zemfrekvenču oscilators. Bez kāpuma nav krituma un otrādi.

Tā kā garastāvoklis netur tikai vienu domu prātā (lai gan kaut kādu vidējo aritmētisko var izrēķināt un nolikt uz skalas) un vispār esmu haotiska rakstura, citas emocijas tiek pastiprinātas, citas novājinātas. Ne gluži patīk vai aizraujos, bet vispār jā.

Redzējis un sajutis nē. Bet nenoliedzu to iespējamo eksistenci. Kāda vēl nezināma, neatklāta enerģijas izpausme vai mijiedarbība. Varbūt. Kas var būt, var arī nebūt. Neizskaidrojamā nav, pat ja tas nekad netiks izskaidrots.

Esmu pieredzējis, ka tas darbojas. Zāļu darbības princips ir līdzīgs - attiecīgās vielas vai nu pastiprina kādu efektu vai to nomāc. Tā ir arī gadījumi, kad ķermenis ar kādu iedarbību saskarās pirmo reizi vai nespēj tai pretoties, jo tas tīri fiziski ir neiespējams. Parasti ir vēlēšanās "tikt uz strīpas" ar zināmiem līdzekļiem (parasti: zālēm), ar paša vai citu vienreiz jau pieredzēto.

Spēju emocijas nomākt uz brīdi (savākties, atbrīvoties, aizmirsties) vai (minimāli) tās pastiprināt, taču pilnībā nē. Reti kad uz pietiekami ilgu laika intervālu.

Reti jau kad redzu tādus, kurus es atceros, bet citādi viss pēc normas. Reiz gan redzēju savādu sapni, ka guļu uz klona un sadegu dzīvs, sākot no kājām. Bet it kā es apzināti, no brīva prāta tam būtu paļāvies un es nejustu nekādas sāpes vai citas uguns iedarbības sekas. Tā ir vienīgā reize, kad jutos patiešām savādi, par spīti tam, ka es esmu pieņēmis, ka neticu pravietismam vai jebkādai sapņu nozīmei.

Tas ir atkarīgs no cilvēka. Jebkura saskarsme ar citu cilvēku rada izmaiņas, bet ne obligāti labu noskaņojumu. Taču, ja tā atskatās, laikam biežāk ir bijis, ka cita cilvēka smaids liek smaidīt man pašam arī.

Tā aizvien ir zagšana. Atdarīt pilnībā tāpat nav iespējams, kaut atriebības jūtas ir pavisam dabiskas. Ja mani apzog, es nevēlos sev papildus nodarīt kaitējumu, radot tālākas problēmas, kuras nenovēršami radīs atriebība. Vāveres ritenis, feedback loop.
Дебилы, бл*ть...

richX
Reģistrēts lietotājs

Post no richX » 22 Aug 2009, 15:25

mr.Death: atvainojos par izdarīto necieņu pret tevi, tomēr šī diskusija sāka iet nelabā virzienā, tāpēc nolēmu diskusiju nocirst no savas puses jau pie saknes, lai gan savus 10 punktus tomēr nolēmu atstāt. Neaizmirsti, ka "garīgo mācību" mēs gūstam iedziļinoties sevī, nevis izlasam kādā populārā IT forumā. Un tur es nebiju pateicis neko tik ļoti vērtīgu, bet gan vienkārši sāku grābstīties ap tēmām, kuras labāk necelt sabiedrībā, tās ir jāpārdomā sevī un un jāiegulda kādā tumšā atmiņu stūrī...

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 22 Aug 2009, 15:54

E.J. wrote:vai esmu par daudz iedzēris?
GRAMATISKI PAREIZI TEKSTI NO MR.DEATH!!!!111ONE TÄ€DI TE NAV MANĪTI GADUS 20!!!!111ONE1ONE
emm
tev ir 17 gadi....
vai sjis posts buutu dveeselju reinkarnaacijas apliecinaajums? O_O
visdriizaak nee... sjis posts apliecina, ka viensno notepad sveetaas triisvieniibas atkal dara savu...

aoma
Vecākais lietotājs

Post no aoma » 22 Aug 2009, 16:46

Loading wrote:aoma, bet kaa tad valdoshaa klikje var manipuleet ar kristieshiem? Biibele maaca pavisam ko citu, nevis uzticeeties un paljauties uz augstaak stavoshaam amatpersonam (maaciitaaju, meeeru, prezitentu).
Vispār esi to bībeli lasījis? Tieši to jau arī māca - nedomāt pašam, bet pakļauties stingrām dogmām, nerunāt pretīm par sevi augstākstāvošiem, akli pakļauties visam, ko tie starpnieki (mācītāji, priesteri, mullas, utt.) sludina.
Kopš baznīca iet roku rokā ar valdību, nav grūti izdarīt secinājumus. Jebkura brīvdomība vai nepakļaušanās taču skaitās grēks.

TokRa
Mrs. Positivus
Atbildes: 893
Pievienojies: 22 Feb 2009, 09:42

Post no TokRa » 22 Aug 2009, 17:05

filosofija — mīloša gudrība (< gr. φιλία – mīlestība, draudzība un σοφία – gudrība)

filozofija — tumsība (< gr. ζοφος)
Jautājumi? Komentāri? Sazinies: +371 22077022
Kvalitatīvs hostings par saprātīgu cenu: Valsts.Lv
Bezmaksas e-pasts visiem: GW.Lv

Loading
E-žurnālists

Post no Loading » 22 Aug 2009, 17:07

aoma, whau! Esmu lasiijis, bet neko taadu neesmu izlasiijis. Vari paliidzeet man atrast, kur ir rakstiits, ka jaapakljaujaas kaut kaadiem starpniekiem?

dead_emo
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 55
Pievienojies: 12 Mai 2008, 08:28
Atrodas: piebaltika

Post no dead_emo » 22 Aug 2009, 17:27

Paldies TokRa par informāciju, jāsaka gan, ka z burtiņš latviešu valodā iemaldījies no šī vārda vācu izrunas, nevis grieķu tumsības, jo domāta jau tā pati sofija ;)

P.S. Tumsonības un ačgārnas reliģiozitātes te tiešām netrūkst... Mūsdienu jaunatne filosofiju reti pazīst, vienīgi tic sava prāta brīvībai un apgaismībai pat nemēģinot pameklēt un aptvert vai pašam prāta maz ir, vai arī to aizvieto kārtējā laikmeta klišeju vācelīte...

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 22 Aug 2009, 17:49

Atvaino, dead_emo, bet tavs uzskats man šķiet ačgārns. Klasisks piemērs uzskatam, ka "dažiem te prātiņa pamaz, bet es esmu normas robežās". Tas nav "uzbrauciens", bet izvērtē sakāmo divreiz.

Protams, citu pieredze ir jāiepazīst no grāmatu gudrībām. Bet uzskatu - domāt vajag arī pašam, izsvērt un pārbaudīt, nevis akli paļauties uz cita spriedumu. Un nav svarīgi tas, vai ir pareizi vai ačgārni - svarīgs ir process un tā radītās pārmaiņas. Tikai tāpēc kustas mehānisms, ko sauc par dzīvi. Ak jā, laikmeta klišeju ietekme - bet kad tad laikmets nav ietekmējis domāšanu?

Var būt, ka arī "pareizā filozofija" ir radusies analoģiskos apstākļos?!
Дебилы, бл*ть...

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31

Re: Pamainīsimies ar uzskatiem filozofijā.

Post no Andress » 22 Aug 2009, 18:00

Uz doto brīdi, aizbraukt lidz darbam un atbraukt mājās. Pārējais 2ajā plānā.

Ticu, bet nesekoju un neesmu apmāts fanātiķis.

Atkarībā no situācijas. Dažreiz, dusmas un skaudība var stimulēt rīkoties pareizi, dažreiz nē.

Nē, es klausos tādu mūziku, kas pieskaņota manām tā brīža emocijām.

Nē. Tur nav ko pamatot.

Ne vienmēr. Arī te nav ko pamatot.

Protu. Bet kāpēc man tas būtu jādara?

Reti un nekāda.

Protams. Vel smaidu manā sejā var izraisit sekretāre, noliekusies pār kopetāju. :)

Zagšana ir un paliek zagšana, zodz kaut no Kalvīša, bet vienalga, tu zodz.

Pārējie respondenti laikam raksta tikai rakstīšanas pēc. Īpaši jau lādētais kovārnis... Or smthing like that...
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

dead_emo
Reģistrēts lietotājs

Post no dead_emo » 22 Aug 2009, 18:09

damncrow,Mieru tikai mieru, savu P.S. es daļēji attiecinu arī uz savu mazizglītoto personu. Filosofiskā mierā, kā sacīt jāsaka...

P.S. un kas ir pareizā filozofija?

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 22 Aug 2009, 20:07

Nu cik cilvēku, tik viedokļu, bet taisnība jau ir viena. Tā arī būs tā pareizā filozofija, augstākais mērķis un cipars 42. Ja ar filozofiju saprotam patiesības meklējumus.

Labi, ka man atgādināji par mieru... man piemīt neveselīga tieksme jebkuru broadcast paketi uzņemt kā sūtītu man personīgi :p
Дебилы, бл*ть...

Loading
E-žurnālists

Post no Loading » 24 Aug 2009, 11:33

aoma. „Jo ir viens Dievs, kā arī viens starpnieks starp Dievu un cilvēkiem – cilvēks Kristus Jēzus” (1.Tim 2:5)

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 24 Aug 2009, 11:45

Dieva nav — visu izšķir cilvēka brīvā griba !

(c) Dievs.Lv

:)
Last edited by TokRa on 24 Aug 2009, 11:54, edited 1 time in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 24 Aug 2009, 11:51

Miers. Drošība. Darbs.

Nē, pasakām neticu. Tomēr tajās reliģijās, ko esmu pētījis, ir daudz labas atziņas, ko esmu apguvis.

Visumā jā. Bet ir gadījumi, kad šīs emocijas var noderēt.

Kādreiz patika. Tagad mūziku klausos ļoti reti.

Nē.

Nē. Bet reizēm placebo var palīdzēt.

Jā, bet ne pietiekami. Turpinu mācīties.

Reti. Kad redzu, tad no rīta tos analizēju. Tur ir daudz noderīgas informācijas.
Reizēm, kad jārisina sarežģītas problēmas, es sevi saprogrammēju, lai sapnī dabūtu risinājumu. Darbojas 100%.

Jā. :)

Ja skatamies pēc vārda "zagšana" nozīmes, tad jā. Cita lieta - vai tā vajag darīt, bet par to varētu uzrakstīt romānu...

dead_emo
Reģistrēts lietotājs

Post no dead_emo » 24 Aug 2009, 13:08

TokRa wrote:Dieva nav — visu izšķir cilvēka brīvā griba !

(c) Dievs.Lv

:)
Un cilvēka griba ir tik smagā velna melu un savu iegribu verdzībā, ka spēj vienīgi tiekties uz to ko velns piespēlē, noliegt savu radītāju, par dievu naivi uzskatot sevi.....

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 24 Aug 2009, 13:10

Image

Loading
E-žurnālists

Post no Loading » 24 Aug 2009, 14:21

Kaa sho atteelu pareizi saprast? hm?

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 24 Aug 2009, 18:33

Loading
Ikvienam cilvēkam ir izvēles tiesības: ko mest miskastē un ko atstat uz pleciem.

Loading
E-žurnālists

Post no Loading » 24 Aug 2009, 19:45

Jap. Ikvienam ir izveeles tiesiibas iepaziities ar savu Radiitaaju vai skrien pazushanaa.

Pievienot atbildi

Return to “Cilvēks un Sabiedrība ”