spēlē viens pret otru

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Gachu
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 49
Pievienojies: 28 Okt 2008, 17:20
Reputācija: 0

spēlē viens pret otru

Post no Gachu » 08 Sep 2009, 21:33

Sveiki!!
Es vēlējos zināt, kā realizē vienā interneta lapā, kur divi vai vairāki spēlē kautko viens pret otru. Ir kāda būtiska atšķirība programmēšanā vai vienkārši katram ir sava vērtība vai mainīgais!!

Paldies!!

normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01

Post no normis_161 » 08 Sep 2009, 21:40

Oij, tas ir tāds čakars. Es pats nesen to ar meklēju. Vienu variantu es šeit atradu:
1. http://www.actionscript.org/resources/a ... Page1.html - parādīta multiplayer spēle;
2. http://forum.gamantra.com/ - forums, kurā vajag reģistrēties, lai dabūtu trial serveri;
3. http://www.gamantra.com/pulse/ Orģinālā mājas lapa
Princips ir tāds, ka tu nokačā Pulse serveri. Tad uztaisi flash spēli un palaid uz to pulse serveri. Tas pulse serveris atbild, par to, lai varētu spēlēt vairāki cilvēki multiplayer. Vismaz es tā esmu sapratis. Pats nekur tālāk neesmu ticis, tāpēc es ar gaidīšu kaut kādus ieteikumus.
Piezīme: Spēlei jābūt taisītā ActionScript programmēšanas valodā.
p.s. Varbūt kāds var ieteikt citu variantu?

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 08 Sep 2009, 21:58

Neesmu nekāds profesionālis, bet man nav skaidrs par kāda tipa spēlēm jūs runājat. Par, piemēram, akmens šķēres papīrīts vai kaut ko gudrāku?
"You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson
Image

Gachu
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 49
Pievienojies: 28 Okt 2008, 17:20

Post no Gachu » 08 Sep 2009, 22:06

kaut tās pašas akmens šķēres papīrītis vai desas!!

normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01

Post no normis_161 » 08 Sep 2009, 22:08

Es, piemēram, runāju par flash spēli. Piemēram, kā portālā draugiem.lv, kur var spēlēt gan zoli, gan pokeru online, kuras ir taisītas, ja nemaldos, izmantojot flash.

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 08 Sep 2009, 22:40

draugos tas viss ir balstīts uz Java nevis Flash :)

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 08 Sep 2009, 23:02

Gachu, nezinu kā tas tiek realizēts dzīvē, bet man liekas, ka tiek ļauts kaut kādam dzineklim (php, java vai sazin kas vēl) izvēlēties 1 no trīs mainīgajiem un pēc tam attiecīgi salīdzināt ar to, kas randomā izkrities otram.
"You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson
Image

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 09 Sep 2009, 09:43

Ja runa iet par flasju, tad noteikti nekaada arsjana nebuus bez attieciigi ar to sasaistiitu media serveri (bezmaksas ir pieejams red5, pa maksu - flash media server). pats savulaik ar red5 esmu eksperimenteejis un tiesjaam sjim darbam cepuri nost. es gan vairaak teemeeju uz video cjatiem un tml fignjaam.

Ja tas viss ir tikai tic tac toe liimenii, un te neiet runa par 100tiem speeleetaaju tiessjaitee, tad var arii pakrist uz nerviem savam web hostinga provaiderim, un uzstuteet rijiigu php&sql <=> flash, vai php&sql <=> ajax/html (hosteetaaji drosji vien pakaarsies)

reaalaak izsakoties mans murgojums ieprieksjeejaa rindkopaa teoreetiski un praktiski ir uztaisaams, bet nopietniem projektiem, es to kategoriski neiesaku realizeet. neesmu gan uz "Tu" ar java progr. valodu, bet domaaju, ka uz taas ko taadu taisiit buutu visveseliigaak, spriezjot, jau peec esosjajaam multiplayer speeleem netaa.

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 11 Sep 2009, 01:53

Piemeram caur JSON nevar, Mr.Death vai tiesam visa ta ajax padarisana ir tik rijiga?
Image

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 11 Sep 2009, 02:16

pienjemot, ka ar ajax tiks suutiiti regulaarie pieprasiijumi ik sekundi, kas vispaar ir leenaaks variants nekaa caur flasju - ik sekundi datu pluusma buus ap 5-10kb. ko reizinot ar 60 lai ieguutu 1 minuuti, radiisies jau 600 kb vienam speeleetaajam minuutee. taatad 2 speeleetaajiem reaali tie buus 1200 kb minuutee, vai rupji reekjinot megabaits. stundaa tie ir 60 mb. ja speeli vienlaiciigi speelees 100 speeleetaaji, katrs videeji 1 stundu, tad aptuvenais trafiks stundaa vareetu buut pie 2-3 gb. cits sjaadu skaitli nedabuu pat meenesja laikaa, bet te jau ir tikai stunda. :> labi. sjis protams ir veseliigaaks variants, par jau ieprieksj dzirdeeto baranu veikumu, saistiibaa ar radio striimosjanu, laizjot datu pluusmu caur php, bet vienalga to nevar saukt par normaalu parastam web serverim.

Pievienot atbildi

Return to “Servera puse (php, java, ruby, perl, python) ”