Luudzu paliidziet tikt skaidriibaa ar PHP UN MYSQL...

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Luudzu paliidziet tikt skaidriibaa ar PHP UN MYSQL...

Post no remarco » 13 Jūn 2007, 15:32

taatad saape sekojosha. izdomaaju pamaaciities mysql un php.
uzstaadiju uz sava datnja apachi serveriiti mysql un php. viss itkaa straadaa.

caur php kaa pamaaciits shajaa tutoriaalii http://www.php-mysql-tutorial.com/conne ... ng-php.php
censhos piekonekteeties mysql datubaazei bet nekas nenotiek :(

vai kaads kas ir darbojies vai darbojas ar taadaam lietaam nevareetu man paskaidrot kur es kljuudos?
varbut varat ieteikt uz kp pieveerst uzmaniibu...

jo izpildod to skriptinju nekas nenotiek, meegjinaaju radiit jaunu db arii sekojot shim tutoriaalim - nekas nenotika un mysql jauna db neparaadijaas:(((

domaaju ka php nemaz nepiesleedzas tam mysql :( un kas tad te vareetu buut par problemu?????
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Jūn 2007, 15:38

Nu tā jau ir funkcija. Itkā ja šeit esi savadījis visu pareizi

Code: Select all

<?php
$dbhost = 'localhost';
$dbuser = 'root';
$dbpass = 'password';
Tas ir localhost lai paliek
kur ir dbuser ='root' tur tev jāraksta datubāzes lietotāja vārds, tas ir kāds tev ir. Parasti jau defoaltā ir root. Tālāk datubāzes lietotāja paroli.

Lab varbūt tur tu nekļūdies

Bet šitam scriptam tācu nekādas jēgas nav, jo reāli tu pieslēdzies datubāzei, kurā nekā nav.

Man šķiet, ka tu kļūdies pie settingiem. Tas ir pie tiem username un paroles.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 13 Jūn 2007, 15:55

nu tur jau arii jeegu nevajag, vajag tikt klaat tai db jo db ir viena tabula ko no mysql komandrindas esmu uztaisiji un izpildot taalaak soljus kas mineeti tai tutoriaali es netieku ne pie taas tabulas ne arii varu izveidot jaunu tabulu:(

ar juzerneimu un paroli vissam jaabuut kaartiibaa jo ievadu pareizaas.
paarbaudiju ieksh mysql tai db kas satur juuzeri, vieniigi tur vinjsh manu paroli ir nokodeejis jautraa simbolu virknee:(

gribas darboties taalaak , bet ja netieku pie db tad tam visam zuud mazliet jeega:(((
cik nu laiks ir tik meegjinu tikt galaa ar sho probleemu, bet nu jau saak rokas nolaisties jo cik tad var to tutoriaali caurskatiit.....
:(
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Jūn 2007, 16:28

Varbūt tutā kaut kur ir kļūda. Pameiģini citus tutus ar php/mysql. Jāuzmet acs uz to tutu visu.

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 13 Jūn 2007, 17:04

php.net

Nepaīdz? A kādu erroru izmet ?

P.S Tu diezgan neprecīzi situāciju apraksti, nevar saprast vai tev kļūdu izmet vai arī, kas tur notiek ;)

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 13 Jūn 2007, 20:38

http://www.tizag.com - Zelta Lapa! Ielies Tev visu mutē par jebkādu web-programmēšanas valodu, serverprogrammām un to uzstādīšanu. :win: :party:

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 14 Jūn 2007, 07:22

Tvinky wrote:php.net

Nepaīdz? A kādu erroru izmet ?

P.S Tu diezgan neprecīzi situāciju apraksti, nevar saprast vai tev kļūdu izmet vai arī, kas tur notiek ;)
nu tur jau tas joks ka arii erroru neizmet - tad jau vismaz vareetu ko samekleet...

ir taa ka meegjinot izveidot jaunu tabulu vai ko vel manaa brauzerii nenotiek nekas.
pareizaak sakot balta lapa:(

paarbaudot mysql no komandrindas arii izskataas ka nekas nav noticis. un paskatoties server statusu mysqlam nemainaas piesleegshanaas reizes, t.i. ja es biju 3 reiz no komandrindas sleedzies un tagad ceturto reizi piesleedzos tad ja pa vidu esmu meeginaajis no brauzera caur php nekas nav mainijies... uzraada tikai no komandrindas piesleegum reizes. var jau buut ka es nemaaku pastaastiit kas man iisti neiet, bet neesmu jau nekaads guruu:((( man liidz elementaarai saprashanai vel diezgan jaamaacas.

varbuut tad jautaashu savaadaak. kaa lai paarbauda vai mysql ir pieinstaleets kaa serviss? kaa lai zin ka jams straadaa lai buutu php kur piesleegties. a varbuut kads configs php jaapamaina nu teiksim tur php jaaieskaidro ka ir taads mysql serviitis. taapat kaa bija apachi jaaskaidro ka ir taads php :)) varbuut te ir kaads funjkjiks????
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 14 Jūn 2007, 07:26

Edgars wrote:http://www.tizag.com - Zelta Lapa! Ielies Tev visu mutē par jebkādu web-programmēšanas valodu, serverprogrammām un to uzstādīšanu. :win: :party:
paldies par linku , bet arii shii lapele man jau favoriitos meetaajaas, bet nu ar angleni ir kaa ir un taapeec iipashi vinju neesmu skatijis- doma bija iziet vienu tutoriaali un tad jau skatiities ko citu, bet nu buus laikam jaaiemet pa celjam arii te acss:)
paldies:)
Image

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 14 Jūn 2007, 08:32

Interesanti ko tu tur īsti esi uz sava PC uzlicis. Imho, ja liki kaut kādu salikto versiju php_mysql_perl_utt_in_one tad tur var būt noņemta kļūdu izvadīšana un līdz ar to tu neredzi kļūdu. Neatceros kā tur uz Windows bija, vajadzēja moduli ielikt, lai ar php var darboties ar mysql. Vārdu sakot konkrētāk, kas tev tur par http serveri, kāds mysql utt... Jebkurā gadījumā tev vajadzēja izmest kādu kļūdu vai arī pierakstīt, ka ir success...

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 14 Jūn 2007, 13:20

Tvinky, nu brauzeris raada ka visu izdarijis bet neko neatteelo....
mol vinjam vis kaartiibaa...

zini ka nemaaxceeshu tev preciizi noskaitiit.
iemet aci
213.102.21.53/test.php

tik tur par mysql nav laikam nekas pateikts:((((
mysql sveicinoties raksta ka server versija 5.0.37-comunity-nt utt

kaut kaa taa....
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 14 Jūn 2007, 13:32

links darbosies vel 40 min:)))) un tad kaut kad vakaraa iesleegshu peec pieciem, ja mainiisies ip tad doshu jaunu :)
ieskaties luudzu kas man tur vareetu buut par probleemu ja no taa ko vispaar var izziist...
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 14 Jūn 2007, 13:34

a uz linux paariet vel neesmu pilniibaa gatavs tapeec eksperimenteeju win:(
linux man arii staav virsuu bet no taa es netaa netieku no portatiivaa:(((( taa ka to es izmantoju pagaidaam retak un arii tur ne ko daudz nesaprotu. :(
Image

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45
Reputācija: 0

Post no deivs001 » 14 Jūn 2007, 14:35

remarco wrote:a uz linux paariet vel neesmu pilniibaa gatavs tapeec eksperimenteeju win:(
linux man arii staav virsuu bet no taa es netaa netieku no portatiivaa:(((( taa ka to es izmantoju pagaidaam retak un arii tur ne ko daudz nesaprotu. :(
Nokonfigurē iestatījumus. Bet ja tev mainas IP tad man liekas, ka tavs provaiders ir Lattelecom. Un tas pats sameklēja savus interneta iestatījumus.

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 14 Jūn 2007, 19:40

deivs001 wrote:
remarco wrote:a uz linux paariet vel neesmu pilniibaa gatavs tapeec eksperimenteeju win:(
linux man arii staav virsuu bet no taa es netaa netieku no portatiivaa:(((( taa ka to es izmantoju pagaidaam retak un arii tur ne ko daudz nesaprotu. :(
Nokonfigurē iestatījumus. Bet ja tev mainas IP tad man liekas, ka tavs provaiders ir Lattelecom. Un tas pats sameklēja savus interneta iestatījumus.
Tieši tā, tas pats sameklē. Nu vienīgais vēl nav zināms, kas viņam par distribūtu, varbūt kaut kas specefisks, ka neiet :)

P.S Links negāja, laikam par vēlu. Uztaisi screen shot, ieliec šeit bilžu hostā un tad šeit? :)

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 08:39

Tvinky wrote:
deivs001 wrote:
remarco wrote:a uz linux paariet vel neesmu pilniibaa gatavs tapeec eksperimenteeju win:(
linux man arii staav virsuu bet no taa es netaa netieku no portatiivaa:(((( taa ka to es izmantoju pagaidaam retak un arii tur ne ko daudz nesaprotu. :(
Nokonfigurē iestatījumus. Bet ja tev mainas IP tad man liekas, ka tavs provaiders ir Lattelecom. Un tas pats sameklēja savus interneta iestatījumus.
Tieši tā, tas pats sameklē. Nu vienīgais vēl nav zināms, kas viņam par distribūtu, varbūt kaut kas specefisks, ka neiet :)

P.S Links negāja, laikam par vēlu. Uztaisi screen shot, ieliec šeit bilžu hostā un tad šeit? :)
:))))) nee tas nav latelecoms vai kas tamliidziigs:)
netieku no linux netaa jo netaa lienu no portatiivaa caur tele2 respektiivi tsa diivainais leenais nets caur huawei karti.
reiz itkaa visu palaidu bet nevareeju atrast kur configaa ierakstiit isp vai kaut kadu tur adresi:(
metu mieru un paliku pie win pagaidaam. buus vairaaak laiks mekleeshu velreiziespeej.
screeni uz taadu etu bus ilga padariiishana , taa ka metu jauno ip.
213.102.20.210/test.php
Last edited by remarco on 15 Jūn 2007, 11:36, edited 1 time in total.
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 15 Jūn 2007, 09:48

Ja jau tev ta IP mainās. Varbūt uzmet no-ip softu. Tas tev to IP adresi automātiski pārveidos. Un ik reizi, kad tev IP nomainīsies, tad softs automātiski visu izdara un viss tev iet. Kādreiz pats lietoju. Parasti visie, kam adreses ir kautkas.sytes.net lieto NO-IP

Vairāk info šeit.

http://www.no-ip.com/

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 15 Jūn 2007, 10:47

Iegāju, ieraudzīju tikai phpinfo();

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 11:39

nu taa beidzot piekjeeros ciitiigaak php.ini failinjam un nu redzu kljuudu zinjojumus:)

man paraada shaadu :(

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in D:\w\opendb.php on line 4

diez ko tas noziimee?
Image

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2870
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 15 Jūn 2007, 11:42

remarco wrote:nu taa beidzot piekjeeros ciitiigaak php.ini failinjam un nu redzu kljuudu zinjojumus:)

man paraada shaadu :(

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in D:\w\opendb.php on line 4

diez ko tas noziimee?
nu re- k'ļūdiņa vienā funkcija, kas saistīta ar norādīto failu- pārbaudi pieminēto failu! :)
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 11:42

hmmm vai tad shiis rindeles var nosaukt par undefined????


$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ('Error connecting to mysql');

mysql_selectdb($dbname);
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 11:46

<?php
error_reporting(E_ALL);

$link = mysql_connect('localhost', 'remarco', 'pasword');
$db_list = mysql_list_dbs($link);

$i = 0;
$cnt = mysql_num_rows($db_list);
while ($i <cnt>
shis ir db.php saturs

un uz shaadu jams atbild to pashu :(((((

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in D:\w\db.php on line 4

:(((( neko nesaprotu :( kur man kas ir jaadefineee????
Last edited by remarco on 15 Jūn 2007, 11:56, edited 1 time in total.
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 11:52

Tvinky wrote:Iegāju, ieraudzīju tikai phpinfo();
tas liidz shim bija vieniigais ko vareeju redzeet:)))
es biju domaajis ka no taa tu vareetu saprast kas tad man ir uzlikts un kas nav.
nu ar kljuudu pazinjojumiem jau pats izbuuros.... tagad tos var redzeet un vinjsh man saka ko par undefined:(((
Image

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 15 Jūn 2007, 12:00

Cik noprotu, tev php nav mysql moduļa. Tb līdz ar to visu mysql_connect utt funkciju nav un php nevar strādāt ar mysql. Tev vajag to moduli pievienot, uz win tieši neatceros, arī php.ini failā bija jaatkomentē laikam kaut kas saistīts ar mysql un tad vēl vai nu jānorāda kur tie dll (bibleotēku) faili stāv jeb arī jāiemet viņi nija windows vai windows\system32 direktorijā. Es tiešām neatceros. Jo uz linux vnk norādu libapache2-mod-php5 + php5 + mysql-server un vēl šo to - man viņs automātiski nokonfigo un var strādāt ar mysql, php utt ;)

Google
Un searcho, 100% atradīsi kā saslēgt, lai php var darboties ar mysql ;) Lai veicas!

P.S Iesaku tagad vēl tev nomainīt mysql paroli (ja vien tu nebiji iedevis fake). Savādāk kāds tev vēl win nonesīs :|
Last edited by Tvinky on 15 Jūn 2007, 12:02, edited 1 time in total.

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2870
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 15 Jūn 2007, 12:01

remarco- izsaku tev brīdinājumu par 3 postiem pēc kārtas! tam ir domāta edit poga! :hmz:
Last edited by usins on 15 Jūn 2007, 12:03, edited 1 time in total.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 15 Jūn 2007, 12:02

Uzmet vertrigo web server. Pats lietoju. Ir visi moduļi, konfigurēt ļoti ērti. Iekļauj sevī Apache/Mysql/ Zend optimizer. Ļoti laba manta.

http://vertrigo.sourceforge.net/

Update iznāk bieži. Cik nu esmu lietojis gatavos web serverus. Tad šis ir manā skatījumā viens no labākajiem, gatavajiem risinājumiem. Paprovē šo.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 12:13

par tiem poustiem peec kaartas atvainojos.
es zinu edit podzinju un biezhi izmantoju:)

taatad man php negrib sadarboties ar mysql? labi mekleeshu kur esmu salaidis ko deelii:)
vismaz saakums ir:))))

un par to citu server... nu negribas piebaazt datni ar nezcik serveriem....

ok paldies ums par paliidziibu:)
laikam sho teemu varam sleegt:)
galveno ko gribeeju uzzinaaju! jaaraknjaajas pa php cnfigu un jaameklee modulji vai kas tur. nu google man ir:D


a par to win noneshanu... a kam mans win ir vajadziigs????
nu tos cilveecinjus es iisti neizprotu....
vai tad traucee kaadam?
ja grib lai jau nones- vieglaakais jau ir paarinstaleet:DDDD

ok paldies jums visiem un tiekamies pie naakamajaam probleemaam:)))))

ak jaa , kas ar to no-ip iisti bija????
atveeru lapeli un neko nesapratu:((((
laikam jau ar praata speejaam nav diez ko labi man:(
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 15 Jūn 2007, 12:24

NO-IP. Tur tev ir jāpiereģistrējās. Tur varēsi izvēlēties, kādā veidā tu gribēsi aizstāt savu IP adresi. Vispopulārākais domēns ir tavsvards.sytes.net Tad kad visu būsi salicis, tas ir IP adresi pārtaisijis par domēnu. Tad tev ir jānovelk no viņu lapas NO-IP softs. Un jāpalaiž. Tur tev prasīs ievadīt lietotāja datus, ar kuriem tu būsu reģistrējies iekš viņu lapas. Un viss sāks darboties.

Ieguvums

Tev nevajadzēs visu laiku savu IP rakstīt, varēsi to rakstīt ar vārdiem. Piem tava IP ir XXXX.XXXX.XXXX.XXXX tad varēsi rakstīt tavsvards.sytes.net un uzreiz atvērs tavu lapu, tas ir var teikt pāradresē. Tā ir vieglāk citiem notestēt un pāšam vieglāk strādāt. Ceru ka kaut ko saprati no mana murga. :D

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 15 Jūn 2007, 12:35

foxsk8
nu taa es arii biju jau iedomaajies:)
vieniigi mani samulsinaaja kaut kaadas naudasziimes tai lapelee:)))

es par to padomaaashu:)

visspaar kaads vareetu populaari paskaidrot kaa tur ir ar tiem domeeniem un kaa nav....

es iisti to nesaprotu.
vai visi domeeni kas ir .lv .com utt vai par tiem ir jaamaksaa?
a ja es vienkarshi pieregjistreeju kaut kur domeenu ar .lv ko tad man nodariis?
un kas vispaar kontrolee domeenus?
un vispaar vai tad domeens vieneer ir jaaregjistree?
vai var vienkaarshi kaut kur ierakstiit ka konkreets ip ir = ar konkreetu domeenu?????
nav man par ot neaadas skaidriibas:((((
varbuut kaads var taadiem nesaprashaam kaadu rakstinju te uzcept
jo es cik par domeeniem esmu redzeejis infu tad visa taa ir liidziiga taadai
juus varat iegaadaaties uttt vai arii nu tur pa briivu "cherez chortachku" izveidot savu domeenu ...
vaardu sakot neko no tiem domeeniem es nesaprotu :(
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 15 Jūn 2007, 12:48

Labi. Nākošo nedēļu iespējams notepadā būs raksts par domēniem.

Tagad atbildēšu uz taviem jautājumiem.

LV domēnu reģistrē un kontrolē Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa www.nic.lv. Veicot ierakstu DNS serverī.
Tev ir jāpiereģistrē domēns, tad tev viņiem pa epastu ir jāaizsūta web hostinga dati, vai tā būtu IP adrese vai Name server. LV domēnu cena ir 16 Ls par gadu. Tu iegūsti augstāko domēna līmeni. Š ādi domēni kā piem wap.notepad.lv skaitās jau otrā līmeņa domēni, un parasti tādi tiek izveidoti apakšlapām.

Ir iespējams uzcept pašam savu DNS serveri, bet nu tur ir tik daudz ko stāstīt. Domāju tas nebūtu priekš tevis. Vairāk jau lielu firmu vajadzībām, iekšējā tīklā, utt...

Rezumējums:

Ja tu gribi LV domēnu, tad tev ir jādodās uz www.nic.lv vispirms jāpārbauda vai tāds domēna vārds jau nav aizņemts, ja nav tad tālāk jāizpilda anketas, pieteikumu forumas. Kad viss ir izdarīts, Nic pēc 3 dienām atsūta tev apstiprinājuma, vai noraidījuma vēstuli. Ja NIC apstiprina tavu pieteikumu, viņi sagatavo rēķinu par domēna apmaksu un izsūta pa pastu, vai arī vari pats samaksāt ar bankas pārskaitījumu. Kad tas viss ir izdarīts. Tad tev Nicam jādod ziņa, lai domēna vārdu piesaista pie konkurētā hosta. Vairāk vari palasīt viņu lapā.

Ieteikums:

Sākumā ieteiktu tev lietot vai nu to NO-IP vai arī www.oo.lv. Tur tev nebūs nekas jāmaksā. Tikai atšķirība no NO_IP un oo.lv ir tāda, ka NO-IP pats paņemts tavu IP, ja viņa nomainīsies, bet iekš oo.lv tev būs viņa ar roku jāmaina. Katram savi plusi un mīnusi. oo.lv ir vieglāk atcerēties. un īsāk sanāk. bet ar no-ip tev garš nosaukums sanāks.

Ceru, ka tev šāds īss atbildes variants noderēs.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 16 Jūn 2007, 15:23

paldies par domeeniem. man tikpat dazhas lietas nav skaidras, laikam jau nav lemts:(
tik taalu cik tu izstaastiji man ir skaidrs...
es negribu zinaat tapeec lai izveidotu domeenu bet gan saprastu kaa tas viss straadaa.
jo man likaas ja maajaas uztaisa to serveri var sev pieshkjirt jebkaadu domeenu jeb adresi...
te nu man saakas neskaidriibas.
bet nu ja saki ka buus rakstinjsh tad gaidiishu to.
ak jaa vel viens jautaajums par to domeenu.... to domenu es varu uztureet kaut vai man nekas tajaa nenotiek nu respektiivi kjip rezerveet??? tik pikjo un viss kaartiiba. aha....



par no ip skaidrs viss, paldies.
Image

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 16 Jūn 2007, 15:39

remarco wrote:paldies par domeeniem. man tikpat dazhas lietas nav skaidras, laikam jau nav lemts:(
tik taalu cik tu izstaastiji man ir skaidrs...
es negribu zinaat tapeec lai izveidotu domeenu bet gan saprastu kaa tas viss straadaa.
jo man likaas ja maajaas uztaisa to serveri var sev pieshkjirt jebkaadu domeenu jeb adresi...
te nu man saakas neskaidriibas.
bet nu ja saki ka buus rakstinjsh tad gaidiishu to.
ak jaa vel viens jautaajums par to domeenu.... to domenu es varu uztureet kaut vai man nekas tajaa nenotiek nu respektiivi kjip rezerveet??? tik pikjo un viss kaartiiba. aha....



par no ip skaidrs viss, paldies.
Jā piķot vari kaut vai viņš nav izmantots, ja nemaldos Linux.lv arī ir aizņemts, tikai tur nekā nav. Š iet ievadot var paskatīties kurš ir aizņemts un kurš nav nic.lv.

Ja tu mājas apstākļos lietosi, tu vari izmantot savu hostname kā adresi. Piemēram man tagad hostname ir xubuntu, es eju browserī un rakstu http://xubuntu/ un viņs atver manu projektiņu. (Bet tas strādās tikai uz tava PC, citi nevarēs ieiet).

Galvenais, kas tev jāsaprot, ir tas, ka par domain vārdu ir jāpiķo ;)

Kad tu caur browseri ej kādā www.notepad.lv, tad tu patiešo savienojies ar DNS serveri, un ja tajā ir pierakstīts, ka www.notepad.lv sēž zem tādas un tādas ip, tad tu tiec aizsūtīts par to IP un rezultātā redzi šo lapu. TIe domaini ir dēļ tā, lai cilvēkiem vieglāk strādāt internetā, lai nav jāatcerās daudzum dažādu IP adrešu no galvas, jo vieglāk jau ir iemācīties vārdu =)

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”