CSS attelošana iekš IE un FF

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
Toms
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 440
Pievienojies: 10 Mar 2007, 16:41
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

CSS attelošana iekš IE un FF

Post no Toms » 13 Jūn 2007, 16:09

Izvilukums no CSS:

Code: Select all

#vidus_galvenais1 {
float: left;
margin: 0 0 0 0;
padding: 0 0 0 0;
background: #ffffff;
height:300px;
width:200px;
}

#vidus_galvenais2 {
float: left;
margin: 0 0 0 0;
padding: 0 0 0 0;
background: #ffffff;
height:300px;
width:200px;
}

#vidus_galvenais3 {
float: left;
margin: 0 0 0 0;
padding: 0 0 0 0;
background: #ffffff;
height:300px;
width:200px;
}

#vidus_galvenais4 {
float: left;
margin: 0 0 0 0;
padding: 0 0 0 0;
background: #ffffff;
height:300px;
width:337px;
}
un izsaucu ar:

Code: Select all

<div id="vidus_galvenais1"></div>
<div id="vidus_galvenais2"></div>
<div id="vidus_galvenais3"></div>
<div id="vidus_galvenais4"></div>
Taču IE attēlo visu korekti, bet FF nogļuko. Idejas?
P.S. Skrīni:
http://toms.ir.lv/bin/ar_ff.jpg
http://toms.ir.lv/bin/ar_ie.jpg

Vajadzētu tā lai uz abiem pārlūkiem attēlojās +/- vienādi. Divus CSS kodus netīkās rakstīt :)

User avatar
Toms
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 440
Pievienojies: 10 Mar 2007, 16:41
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no Toms » 13 Jūn 2007, 16:19

Paskaidrošu sīkāk, ko neesmu izdarījis.

Lieta tāda, ka ar div`u palīdzību veidoju vertikālās tabulas jeb kolonas. Taču aplūkojot FF, rādās nekorekti, bet to pašu aplūkojot iekš IE - viss izskatās tā kā tam vajadzētu būt. Izņemot laukā vertikālās kolonas un aizstājot tās ar vienkāršu horizantālo kolonu jeb row, tad uz abiem pārlūkiem izskatās +/- vienādi. Tātad - secināju, ka pie vainas ir vertikālās kolonas. Un jautājums - kā būtu pareizāk jāraksta, lai veritkālās kolonas atteloto pareizi abos pārlūkos?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Jūn 2007, 16:20

Parasti ar css jābūt uzmanīgiem un vienmēr ir jātestē lapa uz vairākiem pārlūkiem. Ieteiktu tev ar šo te validātoru pārbaudīt to css.

http://jigsaw.w3.org/css-validator/

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Jūn 2007, 16:23

Toms wrote:Paskaidrošu sīkāk, ko neesmu izdarījis.

Lieta tāda, ka ar div`u palīdzību veidoju vertikālās tabulas jeb kolonas. Taču aplūkojot FF, rādās nekorekti, bet to pašu aplūkojot iekš IE - viss izskatās tā kā tam vajadzētu būt. Izņemot laukā vertikālās kolonas un aizstājot tās ar vienkāršu horizantālo kolonu jeb row, tad uz abiem pārlūkiem izskatās +/- vienādi. Tātad - secināju, ka pie vainas ir vertikālās kolonas. Un jautājums - kā būtu pareizāk jāraksta, lai veritkālās kolonas atteloto pareizi abos pārlūkos?
Redzi css, visu viedo pēc rindām piem tu nevarēsi dabot vienu kollonu labā malā un otru zem viņas, tā otrā ievietosies blakus pirmajai. Sen atpakāļ arī cīnijos ar šīm te problēmām. Varbūt kollonām uzliec platumus width. Paeksperimentē ar tiem. Jo laikam tev kaut kas iet arā no rāmjiem, līdz ar to viena kollona uzsēžas uz otras.

User avatar
Toms
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 440
Pievienojies: 10 Mar 2007, 16:41
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no Toms » 13 Jūn 2007, 16:34

Platumus jau esmu salicis.
Tiko notestēju arī uz Operu. Tur arī viss kārtībā attēlojās... taču gļuki metes uz FF... nesaprotu.

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 13 Jūn 2007, 20:40

background vietā lieto background-color / background-image un starp funkciju un definejumu lieto atstarpes. piemēram: width:300px; ir nepareizi un jābūt width: 300px;

ak jā un pie margin vajag norādīt kas ir tā nulle pie 0 vietā jālieto 0px :win:

vaina sintaksē :money: :die:

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 14 Jūn 2007, 00:55

:D
  • background vietā lieto background-color / background-image ... nē tas nav svarīgi
  • starp funkciju un definejumu lieto atstarpes .. nē tas nav svarīgi
  • pie margin vajag norādīt kas ir tā nulle pie 0 vietā jālieto 0px ... nē tā nav
Edgars, tu kā vienmēr izcelies ar savu stulbumu.

Anyway. Dārgais topik autors ir iedevis kodu priekš 4ām baltām kollonām un screenus ar daudz balta fona .. un tagad gaida ka kāds izzīlēs kautko.

Dod linku uz lapu vai met visu kodu kādā pasteBin.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 14 Jūn 2007, 09:30

Stulbs jau citus vnm mācēs saukt par stulbiem, par sintaksi runājot, protams ka pateicu visu pareizi. Ja nu nē tad par to ka width:200px ir jābūt atstarpei 100%. pēc paša pieredzes. :win:

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”