nesaprot wrote:bet nekur neejot- es nevaru vnk kaut ko uzinstalēt lai miers?
?
kotroljautājums:D-
es drīkstu riebīgi pateikt jankam- ka viņa programma ir beigusi savu eksistenci?
?
resp- tas nebūtu ka es navainīgam cilvēkam kā traka kaut ko saku?
Ja Janka programmu rakstijis pats, neviens anti-spyware vai antivirus to kodu neatpazīs, jo tas vienkārši nebs ievietots datu bāzē kā ļaunprātīgs kods (izņēmuma gadijumā, ja vien Janka nebs uzbvējis šamo pēc parauga). Vienīgais ko varu ieteikt, ir uzinstalēt Zone Alarm Free Firewall, un tad vienkārši pie katra savienojuma mēģinājuma ar internetu tev tiks izmests jautājums, vai atļaut programmai savienoties ar internetu, ar iespēju atcerēties izvēli, piemēram, pārlkam atļaujot, bet piemēram ja parādās Jankas programma, aizliedzot vienkārsi atķeksē izvēli remember my choice un aizmirsti par Jankas softa eksistenci, lai jau viņa tur griež, nekādus datus nespēs pārsūtīt, ja pieņemam, ka Janka ir amatieris un nemāk piebindot sava softa izejošos datus kādam citam procesam, piemēram tam pašam pārlūkam. Vari izmēģinat šo. Bet ar Janku labāk ar prātu-
-Janka, tas tu man spy-ware uzliki uz kompja?
-Nē, nu ko tu! Es tač nekad mūžā!
-Nu lab, bija man te tāds gļūks, bet es viņu izdzēsu...
Gadijumā, ja nebs vainīgs, neņems pa pilnu, bet ja būs, tad aplauzīsies pēc pēdējā teksta

Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?