Kā padarīt PC klusāku?

Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji

remzijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:210
Pievienojies:22:51 / 1. Okt, 2009
Reputācija:0
Kā padarīt PC klusāku?

Post no remzijs » 18:02 / 4. Okt, 2009

Ir tā ka kompis diezgan skaļi dīc, ja gribu paskatīties TV vai ko citu, tad tā krīt uz nerviem ka nākas viņu slēgt ārā. Te būs nedaudz par pašu PC:

CPU: Intel i5, dzese ne ar ko neatšķiras no jeb kura cita Intel CPU(vismaz pēc skata)
Video: HD4890
PSU: Chieftec 600W PFC
2X Zalman 120mm ventilātori
HDD: 720GB, bet no cietņa nekāda skaņa laukā nenāk

Ja pie slodzes vinš dīc tad neko nesaku, bet kompi neviens neaiztiek, reāli es gandrīz virtuvē dzirdu viņu, ja māja klusa. Zinu ka var uzlikt ūdens dzesi utt., bet ņemot vērā manu un valsts ekanomisko situāciju, tas man neder :D
Varbūt kāds var ko ieteikt, tikkai bez apvainojumiem un līkrocības tekstiem, jo esmu jau tās forumu asprātības atklausījies :p

m_janis
Lietpratējs
Atbildes:1095
Pievienojies:22:26 / 22. Feb, 2009

Post no m_janis » 18:07 / 4. Okt, 2009

Sāc ar to, ka noskaidro kurš/kuri kūleri visskaļāk trokšņo (gan jau procesora un videokartes) un vai nu nomaini pret kādu klusāku, vai, ja temperatūras atļauj, samazini apgriezienus.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:2959
Pievienojies:22:01 / 23. Mar, 2009
Atrodas:Sigulda

Post no ob1 » 18:10 / 4. Okt, 2009

1) Pieliec kastei papildus kūlerus (klusos, piem. Zalman) un nosēdini tos uz apmēram 7V.
2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.
3) Nooptimizē win, lai tā lieki netērē resursus.

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 18:20 / 4. Okt, 2009

1) Man jau ir divi papildus cūleri Zalman, bet nosēdinājis gan viņus neēsmu uz 7V
2) OK !
3) Nav ne jausmas kā to izdarīt. Vot tā pie tevis ieteiktā meistara neaizbraucu :D

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 18:34 / 4. Okt, 2009

ob1 man nekādi nesanāk atrst kur var uzlikt to automātiku, laikam pirksti līki :D

Te būs plates modelis
Giga Byte GA-P55M-UD2

Ja nu sanāk varbūt vari uzmest aci kur to izdarīt?!

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 18:38 / 4. Okt, 2009

biosā

schinder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:55
Pievienojies:04:38 / 28. Dec, 2008
Atrodas:Rudbārži

Post no schinder » 00:57 / 5. Okt, 2009

2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.

Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm...tur jau nav latviski un tad man ir problem ...

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 07:35 / 5. Okt, 2009

dažos biosos to sauc par "Smart Fan Control", dažos savādāk.

Aldis
E-žurnālists
Atbildes:5084
Pievienojies:15:55 / 21. Nov, 2008
Atrodas:LV

Post no Aldis » 12:23 / 5. Okt, 2009

Un pavisam elementāra lieta - kūlerus var arī saeļot! :) - tas būtu prātīgāk, nekā nomest apgriezienu skaitu!
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

rajah
Lietpratējs
Atbildes:730
Pievienojies:14:29 / 27. Apr, 2007
Atrodas:Leišmale

Post no rajah » 12:58 / 5. Okt, 2009

Aldis wrote:Un pavisam elementāra lieta - kūlerus var arī saeļot!
absolūti nepiekrītu - izdilis ir un paliek izdilis - brīva vieta izdilumā kur klabēt un lēkāt - līdz ar to pēc eļļošanas nekas ilgi nav klusāks. Tikai JAUNU!
Step By Step - ImageImage

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 13:03 / 5. Okt, 2009

Aldis wrote:Un pavisam elementāra lieta - kūlerus var arī saeļot! :) - tas būtu prātīgāk, nekā nomest apgriezienu skaitu!
Piekrītu saeļļošana arī palīdz.
Saeļļošana + nosēdināšana = pavisam labi.
:)

shady
Moderators
Atbildes:5311
Pievienojies:19:20 / 6. Mar, 2007
Reputācija:1
Atrodas:Rīga

Post no shady » 13:22 / 5. Okt, 2009

Pie visa tā - arī korpusu vajag labi savilkt., lai nekas, nekur negrab.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 13:25 / 5. Okt, 2009

aha. Korpusu arī vajag labu. HDD uz gumijām jāsēdina, lai klusāki. Ventilatoru virziens un izvietojums arī svarīgs. OS konfigurācija arī svarīga... Par to var romānu uzrakstīt...

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 14:10 / 5. Okt, 2009

ob1 wrote:Par to var romānu uzrakstīt...
Es butu ieinteresēts. :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Aldis
E-žurnālists
Atbildes:5084
Pievienojies:15:55 / 21. Nov, 2008

Post no Aldis » 14:30 / 5. Okt, 2009

rajah, nu es nerunāju par tik bēdīgām situācijām, kuras vairs novērst nevar! :) Man piemēram mazajam serverītim kurs 24/7 strādā - pagāušo gad sākās troksnis no strāvas bloka kūlera, to izjaucu, saeļļooju, saliku kopā, un nu jau laikam tā arī turpina klusi griezties kādus 11 mēnešus 24/7 :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Snorx
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:358
Pievienojies:22:25 / 24. Nov, 2008

Post no Snorx » 08:38 / 6. Okt, 2009

Nu es jau uzreiz ieteiktu nomainīt CPU cooleri, jo Inteliskie stock paši par sevi ir nenormāli skaļi, turklat ātri piedilst un tad sāk palikt vispār neciešami. Otra skaļākā lieta noteikti būs videokarte- tur derētu arī ko piemeklēt, bet nu automātiski garantija būs vējā. Savējai 3870x2 dabūju gribot negribot raut dzesi nost, jo bija ventilatora ass šplinte aizgājusi pa gaisu :(

Stat1CX
Lietpratējs
Atbildes:1239
Pievienojies:01:51 / 9. Jūn, 2008
Atrodas:Liepāja

Post no Stat1CX » 16:31 / 6. Okt, 2009

Sākumā vajag noskaidrot kurš ventilators taisa vislielāko troksni un tikai tad kaut ko pirkt, nevis randoma pirkt un mainīt ventilatorus un beigās izrādās ka tas stock nemaz nav skaļš. Tas pats attiecas uz video kartēm, ne visi stock ir skaļi crapi. Piemēram manai video kartei viņš vispār nav dzirdams, kad palaiž kādu spēli, tikai tad sāk padot kādu dzīvības pazīmi.

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 16:48 / 6. Okt, 2009

Man neatkarigi vai sēžu neta vai spēleju Crysi skaļums vienāds. Man liekas ka taa skana naaak no video kartes, tas psu ar ir diezgan skalss.....Intelim ar stok dzesi visss oki, cik paklausiijos...

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:3460
Pievienojies:12:21 / 6. Apr, 2007
Atrodas:Latvija

Post no msh » 18:04 / 6. Okt, 2009

schinder wrote:2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.

Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm...tur jau nav latviski un tad man ir problem ...
Sveiciens uz zemes! Kas jauns uz marsa? Man vēl nav līdz šim sanācis redzēt ka šitentā fīča fimpeļu mātenēm nebūtu un ka nebūtu ieslēgta, lai arī man pārsvarā ir bijusi darīšana ar ceturtajiem peņiem un to celkām :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 18:18 / 6. Okt, 2009

Stat1CX wrote:Sākumā vajag noskaidrot kurš ventilators taisa vislielāko troksni un tikai tad kaut ko pirkt, nevis randoma pirkt un mainīt ventilatorus un beigās izrādās ka tas stock nemaz nav skaļš. Tas pats attiecas uz video kartēm, ne visi stock ir skaļi crapi. Piemēram manai video kartei viņš vispār nav dzirdams, kad palaiž kādu spēli, tikai tad sāk padot kādu dzīvības pazīmi.
Tur pat nav nemaz ko skaidrot. Kopš intelis ieviesa socket 478, radiatori nav mainījušies [labi, vienā brīdī izmainījās ventilatoru un stiprinājumu dizains, laikam par godu s775] - ar daudzām ribām, lai to krāsniņu nodzesētu, starp kurām ļoti ātri sakrājas putekļi, un pēc tam veņķiks, kurš jau tāpat nav nekāds klusais, uz maksimālo ātrumu negriežas tikai tad, kad kaste ir izslēgta un kādu mirkli pēc ieslēgšanas :) [Tas laikam ir iemesls, kāpēc inteļu īpašnieki tik cītīgi mētā vēdeklīšus, jo kad pārstāj bļaustīties "intel, nigga, yo!", tad atkal kļūst dzirdama proča veņķika gaudošana :D :D :D ] Pārāk klusi VGA ventilatori arī līdz šim nav novēroti.

Es jau pāris gadus sava axp dzesei izmantoju 12 cm GlacialTech SilentBlade veņķiku ar 800 rpm, iepriekšējās mātenes abita mGuru mācēja vēl automātiski to spriegumu samazināt. Bija vienu laiku arī vēl viens tāds pats veņķiks, kurš rāva prom gaisu no proča, īsta jēga gan no tā nebija. Priekš videokarteles agrāk tika izmantota fx5200 pasīvā redele, pie kuras bija pielīmēts oriģinālais proča veņķiks, kurš tika darbināts ar 5v, pēc tam, kad ieliku tagadējo videokarteli, neko tai nedarīju līdz atklāju, ka videokartele ir tik klusa, jo sīkā veņķika parodija ir putekļu dēļ nosprūdusi, pēc tam es pielīmēju pie radiatora 8cm veņķiku, kurš griežas uz 7v. Bija gan vienu laiku doma ielikt vākā vēl vienu veņķiku speciāli priekš videokarteles. Vēl priekš cietučiem vākā ir vēl viens SilentBlade. Nākotnē gan to visu būs jāpārtaisa, jo gribu izmantot savai kastei klasisku, 10+ gadus vecu korpusu, bet tam ir viengabala vāks un es to negribu urbt un zāģēt :)

Jautājums tofika autoram - ko tev tie 12 cm veņķiki tur dara - stāv smukumam un troksnim?
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 21:14 / 6. Okt, 2009

Viens velk gaisu iekšā no priekšpuses otrs otrā pusē rauj ārā, apmēram tā es to saprotu...Vairāk jau tie ventilatroi ir domati video kartei, jo viņa diezgan karstot...

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 21:18 / 6. Okt, 2009

Nepareizi. Saliec tā, lai visi ventilatori pūš gaisu ārā no kastes (neaizmirsti padomāt par to, ka kaut kur kastē ir jābūt caurumam pa kuru gaiss tiks iesūkts).

Stat1CX
Lietpratējs
Atbildes:1239
Pievienojies:01:51 / 9. Jūn, 2008
Atrodas:Liepāja

Post no Stat1CX » 21:24 / 6. Okt, 2009

ob1 tieši tas ko tu saki ir nepareizi, pareizs ventilatoru izkārtojums ir tieši tā kā remzijs minēja. Tavā gadījumā kastē izveidosies vakums, viss gais tiks izsūkts ārā un CPU, video karte karsīs vairāk.
Lūk raksts kā pareizi veidot korpusu ventilāciju, tas viss ir elementāra sākumskolas fizika un aerodinamika. ob1 variants ir pats sliktākais variants, ko vien var iedomāties.
http://www.technibble.com/case-cooling- ... d-airflow/

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 00:46 / 7. Okt, 2009

Jo vairāk obivans raksta šādas muļķības, jo mazāk man gribas klausīt viņa padomos un jo vairāk jāsāk lauzīt galvu par to, kādas ir viņa "stabilās kastes" :D

schinder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:55
Pievienojies:04:38 / 28. Dec, 2008
Atrodas:Rudbārži

Post no schinder » 01:53 / 7. Okt, 2009

msh -man abiem datoriem, tā mātes automātika,bija disabled, ja kas. Ja es pareizi sapratu,otram bija rakstīts - CPU Q-Fan Control .

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 08:22 / 7. Okt, 2009

Aha, vakuums, kā tad... :D

Savulaik vienkārši izmēģināju visus iespējamos varianus (4) kā salikt kūlerus un mērīju temperatūru ar SpeedFan. Variants, kad visi kūleri pūš ārā bija vislabākais. Ja saliek kūlerus tā, ka viens pūš iekšā, bet otrs ārā, tad ir pilnīgi vienalga vai iesūcošais kūleris ir ieslēgts vai nē - temperatūras nemainījās.

Ai, nav ko strīdēties, pamēģiniet paši, varbūt kādam cits variants būs labāks...

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 12:29 / 7. Okt, 2009

Es gan kaut kā vairāk ticu ob1. Bet istenībā ja es to vienu fan nelieku priekšā tad man citur nav kur likt viņu, ja nu vienīgi noņemt sana vākam to plastmasas trubu nost kas ir tieši pretīm cpu un tad vinu varu pieskrūvēt pie sāna vāka, bet vai tam būs jēga...

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:567
Pievienojies:15:31 / 13. Jūl, 2009

Post no Andress » 13:05 / 7. Okt, 2009

Mhm vakums, pie ventilātoriem un gaisa plusmām vilces spēks vienmēr bijis augstāks kā gaisa plūsma pretējā virzienā (pakaries-mopša-līmeņa-indivīd-spēks (EDIT: Teicu taču, ka nezinu kā nosaukt, kur tu kautko pērlisku te atradi? Mošk norādi visiem, lai zinām par ko smieties? ), nezinu pat kā nosaukt), to māca fizikā, ja nemaldos 10. klasē... Tapēc jau lidmašīnām rotori vienmēr atrodas priekšā nevis uz astes uzkarināti...

Image

duh... anyway... Nemam normālas gumijas šaibas un vispirms noklusinam pašus mātene->keiss, visas videnes, audenes, tīklenes etc shitenes -> keiss un citus savienojumus kas nu tev tur ir, iekarinam cietni gumijas (tieši tā, mans mazais draudziņ, gumijās, ne mammai atņemtās kaprona zeķēs, un arī par no vēļļuka kamerām izgrieztām daļam es nerunāju) . Tad iztaisnojam pirksteļus, iztīram un saeļojam savus venķikus, ja vien tas ir iespējams (AKA ja nav no optima līnijas), tad palūdzam mammai nopirkt jums keisam vel vienu normālu kautvai zalman kūleri priekš keisa, saprotams arī orģinālie dzesekļi nav diez ko labi, apsver domu par ūdens dzesēšanu un klusajiem ventiķiem... Any questions?
Last edited by Andress on 17:11 / 9. Okt, 2009, edited 1 time in total.
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 13:36 / 7. Okt, 2009

Ko man te eļot-tas nav traktors, un kādas gumijas, no cietna nenāk vispār nekādas skaņas. Kur man pēc tavām domām sprust to Zalman kūleri, ārpusē pieskruvēt, palasi augstāk minēto. Tava mamma finansē tavas kibernētiskās vajadzības? :D

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 14:38 / 7. Okt, 2009

Ä€, ķip tu domā ka te kāds ir zīlnieks? Paņem ausis rokās, uzzini kas rūc un dīc, nomaini to vai pasaki te, ja esi tormozs, izdomāsim tavā vietā jopt. Protams ka nav traktors, bet ak jā, jebkura kustīga ierīce darbojas klusāk un labāk ja to ieeļo? Patiešām neesi savā īsajā mūžiņā dzirdējis, ka kūleri ir reti, bet jaeļo? Tas protams tajā gadijumā, ja nav Optima līnija, kā minēju iepriekš. Un kapēc gan ne ārpusē pieskrūvēt? Man keisam stāv aizmugurē ārā ventilātors ar aizsargresti (stfu, 4 caurumiņus izurbināt keisā? Rokas knapi vietās turas) kas padod gaisu keisā (Savādāk CPU, barokļa, 3 keisa un video ventilātors keisā tiešām radītu vakumu, ja vien es rokās nebūtu ņēmis dzelzs zāģīti, urbi ujn otrā pusē keisam nebūtu uztaisijis pamatīgu caurumu ar resti lai gaisam ir kur cirkulēt.) + vel esi padomājis, ka vajadzētu arī vadus normāli sazipot kopā? Maybe tev tur vadu vairak kā ātomelektrostacijā, pie mazākās vibrācijas viņi tacu sitas pret keisu, un saprotams arī par barokļa ventilātoru neiedomājies, ne, ko? Tas arī varbūt ir pārāk skaļš? Protams par orģinālās i5 dzeses nomainu nevar būt ne citas domas kā nomaiņa, jo ka reiz lietoju i7, un tas Boing troksnis nu patiešām ir par traku. Un galu galā, ja jau esi tik nenormāli gudrs un zinošs varbūt vispirms tomēr vajadzēja padomāt ar to podu, kurā māte daba un tēvs Dievs tev smadzenes ievietoja? Varbūt tad tavs kompis nebūtu skaļāks kā 30% no telefona vibrācijas plīša lāciša vēderā...

Un nē, bl%%%%, mamma pati savu kompi remontē :/ ( :D )
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 15:29 / 7. Okt, 2009

Hmzzz, es visu laiku domāju ka šeit visi ir zīlnieki- tā nēēēē, kurā brīdī tev liku kaut ko uzminēt? Kā jau teicu, troksnis nāk no video, par cpu dzesi neēsmu pārliecināts, psu ar it kā ir paskaļš. Nu ja es datora iegādei būtu iztērējis par 30% vairāk, tad nebūtu šāds topiks, jasamierinās ar to kas ir...Andress, neņem tik ļoti pie sirds to visu :D Ja šeit neviens neko neprasīs tad jau paliks garlaicīgi......Kadu dzesi tu ieteiktu likt uz cpu?

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15:33 / 7. Okt, 2009

remzij, ņem to kasti padusē un brauc sestdien vai svētdien uz Siguldu. Sataisīšu.

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 15:52 / 7. Okt, 2009

Uz cpu domāju ka ar asus silent square evo bus okei, video titan kkadu no tc series... Ja nevari atļauties (kas ir saprotams), bliez pie Ob1, gan tiks ar lielumu skaidrībā.... Sory es nelasu visus šitos palagus ko te kas ir rakstijis, izlasu topiku un attiecigi sniedzu atbildi... psu vari klusināt nomainot integrēto dzesi pret citu (nav pieredzes ja godīgi, man stāv bik pielāgots CPU kuleris, nez vai vsp var nopirkt nestandarta dzesi), plus jo labāka ventilācija jo mazāk karsīs un mazāki apgriezieni būs, ja tev ir tikai psu, cpu un cga ventilatori apsver domu par vienu keisa vai pci turbinu (lol, stulbi izklausas bet jā , turpinu, pci karte ar 2 ventilatoriem)

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 16:17 / 7. Okt, 2009

sarunāts ob1, līdz piekdienai zināšu kārā no abām dienām būšu Siguldā, es padošu tev ziņu!

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 16:53 / 7. Okt, 2009

ok. (Piektdien pa dienu netikšu pie neta, tikai vakarā.)

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 17:07 / 7. Okt, 2009

Andress normālus veņķikus saeļļot nevar :) Tb eļļot var, bet tas neko nedod. "optima līnijas" veņķikus gan var.

remzijs "it kā" noskaidro apstādinot attiecīgo veņķiku :D Es domāju ka tev pie obivana uz siguldu nav ko braukt, diez vai viņš izkakās lielus radiatorus priekš videokartes un proča, uz kuriem varēs likt lēnus veņķikus :) Nu var jau būt ka es kļūdos :D

schinder sūdīgas mātenes vai kā? Mātenēm ar inteļa čipsetiem uz S478 un LGA775 neesmu redzējis vēl izslēgtus, cita lieta ka AMD tādu fīču ieviesa sākot ar Athlon 64 un līdz ar to socket A mātenēm tāda fīča praktiski neeksistē, izņēmums bija mana bijusī ABIT AN7, kur ražotājs bija tādu biosā uzstādāmu automātiku diviem veņķikiem uz divām temperatūrām uztaisījis.

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 17:25 / 7. Okt, 2009

msh wrote:Andress normālus veņķikus saeļļot nevar :) Tb eļļot var, bet tas neko nedod. "optima līnijas" veņķikus gan var.
Tad jau būšu nopircis pussimts latus vērtu mēslu :/ Neko nedod? :) Tu tač tech-specs, nezini ka gultņi ik pa britiņam japaeļo? :) nerunaju tač par solidolu...

remzijs
Reģistrēts lietotājs

Post no remzijs » 20:11 / 7. Okt, 2009

Te laikam kāds vēl pietiekami nav pārliecinājies, ka aiz ob1 ir darbi nevis vārdi.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 20:54 / 7. Okt, 2009

Gaidām bildes studijā kā obivans nesamazinot proča un VGA dzeses intensitāti, padarīs to būšanu klusāku bez visādām korpusa zāģēšanām un lielu veņķiku/radiatoru instalācijām :)

Andress par kādiem gultņiem tu runā? Padomju laika vaļējajiem? Manos silentbleidos ir mūsdienu slēgtie gultņi, gribētu zināt kā tu tādus eļļo - baksti caurumus blīvslēgos? Vispār slēgtie gultņi kad sāk trokšņot ir izmetami, neatkarīgi no lieluma :)

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 08:32 / 8. Okt, 2009

msh wrote:Andress par kādiem gultņiem tu runā? Padomju laika vaļējajiem? Manos silentbleidos ir mūsdienu slēgtie gultņi, gribētu zināt kā tu tādus eļļo - baksti caurumus blīvslēgos? Vispār slēgtie gultņi kad sāk trokšņot ir izmetami, neatkarīgi no lieluma :)
Ne precīza atbilde bet šis tev varētu so to izskaidrot, slinkums te tev palagu rakstīt ;) Dans data - Fan maintenance

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09:04 / 8. Okt, 2009

Andress +1

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 18:49 / 8. Okt, 2009

Andress wrote:
Ne precīza atbilde bet šis tev varētu so to izskaidrot, slinkums te tev palagu rakstīt ;) Dans data - Fan maintenance
Nu, tas kekss tur uzpilināja eļļu uz gultņa - pie eļļas viskozitātes tā eļļa tur maz iekšā tika? :D
P.N. Mošk šitā var ieseksot sani uz mašīnu gultņiem - tur tak ir šitas pats princips - tā vietā, lai mainītu gaudojošus gultņus, ko? :D :D
P.P.N. Nupat paskatījos uz saviem abiem 12 cm veņķikiem [kastes vāks tehnisku iemeslu dēļ patlaban ir noņemts], izskatās ka man savulaik pat ir pietrūcis nedaudz smadzeņu un es esmu šito mēģinājis, vai arī tad es vēl nezināju, kādi tehniski ir veņķiku gultņi [tb tādi paši kā visur citur] un es esmu mēģinājis tos abus eļļot. Lieki piebilst ka bez sekmēm.

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 20:00 / 8. Okt, 2009

Msh, nē nu saprotams jebkurai tehniskai darbībai nepieciešamas vēl dažas lietas, izņemot virspusejas zināšanas par elektroinženiertehniskajām ierīcēm, dažas no tām

1: taisnas rokas
2: taisnas rokas
3: smadzenes
4: speciāli datorkomponenšu eļļošanai paradzēta eļļa (motorone, augu, cepamā vai tml. nederēs)
5: minimālas zināšanas, kur tiši tas ēļļojamais pincītis jābāž
6: ērgļa acs (70% gadijumu tam draņķim uz kura turās tavs karlesona propellers ir speciāla atvere ēļļošanai, un atkal par Optima līniju... Ja tev tāda nav, apsveicu, esi nopircis use till die draņķi)
7: par taisnam rokām es jau minēju?

Tas tev nav baroklim kondensatoru pārlodēt....

Snorx
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:358
Pievienojies:22:25 / 24. Nov, 2008

Post no Snorx » 20:58 / 8. Okt, 2009

Nu jūs te ieskrējāties :D Kāda atšķirība, vai tā eļļa tur tik tiešām tiek iekšā vai netiek, turklāt mēģināts nav zaudēts- nomirs ar vai bez eļļas agri vai vēlu- galvenais jau ir tas efekts, ka viņi PALIEK klusāki- pats esmu pārbaudījis uz vidējas cenas ventiem. Par to tad arī cilvēks izveidoja šo topiku- lai iegūtu ieteikumus kā to panākt.

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 21:04 / 8. Okt, 2009

Nu jā, lieki piebilst ka vienīga alternatīva kas varētu būt daudziem pieejama, speciālās eļļas vietā ir visiem zināmā t.s "šujmašīnu eļļa", vairs gan neatminu kad pēdējo reizi lietoju un kas tur ir, bet pēc konsistences viņa ir mazliet biezāka kā pc paradzētās sintētiskās, saprotams jūzojam uz savu risku, bet rezultāts nevarētu būt slikts.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 23:44 / 8. Okt, 2009

Kāda jēga no eļļas, kura viegli tiek iekšā, ja tā tikpat viegli tiek ārā? :D
Snorx tu laikam runā par bezgultņu veņķikiem, tur protams, pats šad un tad tādus eļļoju.

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 17:15 / 9. Okt, 2009

msh wrote:Kāda jēga no eļļas, kura viegli tiek iekšā, ja tā tikpat viegli tiek ārā? :D
Nu ja tavs karlesona varoņdarbs ir caurs kā siets, tad ko tur vel? :seeker: Putekļi iekšā nelien? Tādā gadijumā, neeļļot ir ne tikai nepareizi bet pat stulbi ;)

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 20:55 / 9. Okt, 2009

Pričom tur ventilators? Tu cītīgi mal par kaut kādu super duper eļļu, kura ielien arī slēgtos gultņos, kuros normāla eļļa istabas temperatūrā diez vai var iekļūt.

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes:2601
Pievienojies:12:47 / 25. Apr, 2007

Post no aoma » 01:02 / 10. Okt, 2009

Slēgtos gultņus var eļļot:
1. lielāko daļu no tiem var izjaukt;
2. ja nevar, tad ieliekot izkausētā litolā vai analogā ziedē;
Parastos arī var eļļot, kādu laiku efekts būs, it sevišķi noname ražojumiem, jo tiem bieži vien ir "aizmirsies" vispār ielikt smērvielu.
viegls rokenrols pa radio

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 09:26 / 10. Okt, 2009

aoma wrote:Slēgtos gultņus var eļļot:
1. lielāko daļu no tiem var izjaukt;
2. ja nevar, tad ieliekot izkausētā litolā vai analogā ziedē;
Parastos arī var eļļot, kādu laiku efekts būs, it sevišķi noname ražojumiem, jo tiem bieži vien ir "aizmirsies" vispār ielikt smērvielu.
That`s what im tolking about ;) +Cepums_no_Saldus_Maiznieka

Pievienot atbildi

Return to “Pārējās Hardware lietas”