innerHTML un Ēzelis

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Kā jums, deviem patīk Ēzelis?

Patstāvīgas problemas
2
17%
Nav problēmu
5
42%
Ignorēju viņa eksistenci
5
42%
 
Total votes: 12

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

innerHTML un Ēzelis

Post no Andress » 05 Okt 2009, 17:46

Situācija šada: ir lapa lapa.php, ir lapa apstrade.php un ir j-skripts skripts.js. atverot lapa.php redzama forma ar labu kaudzīti select boksu, onChange eventam piekabināta funkcija no skripts.js, kura ar AJAX izsauc apstrade.php un ar get vars padod šai info, kādus selecta opšenus vajag atdot (arī to ir daudz). Tad nu skripts.js ņem un innerHTML ceļā ievieto atgrieztos <option></option> iekš nepieciešamajiem select boxiem. Itkā stulba struktura, bet ir viens bet - optioni un values dinamiski mainās, tā kā nakas grekot un caur xml req prasīt optus no php skripta un ievietot pa taisno html ar visprastāko innerHTML. Bet ir viens bet- uz visiem pārlūkiem tas darbojas, bet uz Ēzeļa ne :D Izrādās Ēzelim bags, kas neļauj ar innerHTML ievietot datus formās (cik sapratu, tieši select boxos). Tā kā neesmu JS un tamlīdzīgu client side draņķu pārzinātājs, jautāju Jums, varbūt kādam ir gadijies saskarties un ir zināms, kā to elementari atrisināt, lieki negruzot pārlūku ar kaudzi skriptu? ;)

Īstenībā pirmo reizi saskaros ar tādu problemu, ka uz visiem iet bet ēzelītis tikai auzās....
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 05 Okt 2009, 17:55

kas pie velna ir eezelis? o.0 tu dziivniekam JS taisies iebarot?? :>

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 05 Okt 2009, 17:59

InternetaĒzelis AKA InternetExplorer
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 05 Okt 2009, 18:11

Neko nezinu par šo bugu un kā to parasti labo, bet ja nevienam nav gudrākas idejas, tad mož var šādi izlīdzēties: http://s.exs.lv/hardcore/innerhtml.html

Otram variantam it kā vajadzētu strādāt. Tiek pārrakstīts viss selekts ne tikai option'i.

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 05 Okt 2009, 18:23

No šī arī varbūt kaut kas noder - http://www.mredkj.com/tutorials/tutorial005.html

User avatar
grisha
E-žurnālists
Atbildes: 1130
Pievienojies: 25 Jūn 2007, 18:43
Reputācija: 0

Post no grisha » 05 Okt 2009, 20:45

Kā jums, deviem patīk Ēzelis?
Labi ka beigaas tika paskaidrots, kas ir eezelis. Kas ir deviem?
Man ir ceturtais variants: Man taada nav, neko nezinu.

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 05 Okt 2009, 21:14

grisha wrote:
Kā jums, deviem patīk Ēzelis?
Labi ka beigaas tika paskaidrots, kas ir eezelis. Kas ir deviem?
Man ir ceturtais variants: Man taada nav, neko nezinu.
Tas nav īpaši gudri... Vēl joprojām reāli ne pēc kautkādiem saspēlētiem datiem 70% interenta lietotaju izmanto IE
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

usver
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 311
Pievienojies: 04 Okt 2009, 14:53
Reputācija: 0

Post no usver » 05 Okt 2009, 22:20

http://www.mredkj.com/tutorials/tutorial005.html

var selekts = document.getElementById('selekts');

var opt0 = new Option(" defaultais ",0)
var opt1 = new Option("Pirmais",1)
var opt2 = new Option("Otrais",2)
// write them
selekts.options[0] = opt0;
selekts.options[1] = opt1;
selekts.options[2] = opt2;

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 05 Okt 2009, 22:34

Lieta jau tāda ka tā jau protams varētu, bet apr cik tie opti ir dinamiski un tiek ieguti no cita faila ar xml obj tad šis nu gluži nederēs
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

usver
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 311
Pievienojies: 04 Okt 2009, 14:53
Reputācija: 0

Post no usver » 05 Okt 2009, 22:52

elementāri - laiks iepazīties ar iterācijām! ;)
ja kaut kas ir jānodod, tas JSON rulez.

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 05 Okt 2009, 23:28

Mad variants laikam bus vis sakarigakais, tikai japielago mazliet ;) Bet princips der ;) Pateicos.

Usver "lieki negruzot parluku" es domaju... Ja es gribetu lai man meklēšanas rezultati paraditos pēc 5-10 sec ne momenta, tad noteikti vērstos pēc JSON ;)
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Okt 2009, 23:30

Nez, tur jau Jqyery visu varēji sen mierīgi atrisināt, protams, ja nav zināšanu, nav rezultāta :)
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 05 Okt 2009, 23:31

foxsk8 wrote:Nez, tur jau Jqyery visu varēji sen mierīgi atrisināt, protams, ja nav zināšanu, nav rezultāta :)
Tu taču zini, ka man patīk pa laikam (lasīt- vienmēr, ja ir fiziski iespejams) visu darīt pašam, neizmantojot frameworkus ja to tik tiešām nav nepieciešams darīt ;) un ar JQ vienalga to neizdarisi, tada doma jau tika apsverta, par cik jau tiek izmantots jq min libs ;)


Lab, darbošos ar select revrite ;) Paldies Mad
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Okt 2009, 23:37

Andress: Nu nesaki viss :) Protams es ar neesmu nekāds JS guru, bet nu ja es to visu tavu rakstīto esmu sapratis pareizi, tad to mierīgi var izdarīt. :) Bet ja jau tev risinājums ir rokā, vēlu veiksmi :)

Man ir bijis tā, nedēļu domā - 5 min ko saveidot :)
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

usver
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 311
Pievienojies: 04 Okt 2009, 14:53
Reputācija: 0

Post no usver » 06 Okt 2009, 00:46

Andress: nestāsti muļķības par JSON lēnumu. Dzīvs, strādājošs piemērs:

http://paste.php.lv/fe372c51f12fb99357e ... tml4strict

Strādā uz FF, IE8, Opera utml pārlūkiem.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Okt 2009, 00:51

Code: Select all

<script>
			var garais2 = '&#123;SIZE&#125;';
			var masivss=garais2.split&#40;", "&#41;;
			izmers = masivss&#91;0&#93;;
			var formatetss ='<select>';
			for&#40;i=0;i<masivss.length;i++&#41; &#123;
			if&#40;masivss&#91;i&#93; !== ''&#41; &#123;
			formatetss = formatetss+'<option>'+masivss&#91;i&#93;+'</option>';
			&#125;
			&#125;
			formatetss = formatetss+'</select>';
			document.write&#40;formatetss&#41;;
			</script>
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
grisha
E-žurnālists
Atbildes: 1130
Pievienojies: 25 Jūn 2007, 18:43
Reputācija: 0

Post no grisha » 06 Okt 2009, 03:18

Andress wrote:
grisha wrote:
Kā jums, deviem patīk Ēzelis?
Labi ka beigaas tika paskaidrots, kas ir eezelis. Kas ir deviem?
Man ir ceturtais variants: Man taada nav, neko nezinu.
Tas nav īpaši gudri... Vēl joprojām reāli ne pēc kautkādiem saspēlētiem datiem 70% interenta lietotaju izmanto IE

Nu un? (Piedod Samuraj par rupjiibaam, kuras buus turpinaajumaa). Deelj taadiem idiotiem kaa Tu, Andress, veel arii tas monopolists microsoft eksistee. Nav IE pasaules naba Nav. Sen to gljukaino dabas briinumu vajadzeeja aizmirst.

P.S. tik daudz saspamoji ka pat veelarvien nespeej salabot cilveeciski savu topiku. Atkaartojos, kas pie joda ir deviem?

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 06 Okt 2009, 06:34

grisha wrote: Deelj taadiem idiotiem kaa Tu, Andress, veel arii tas monopolists microsoft eksistee. Nav IE pasaules naba Nav. Sen to gljukaino dabas briinumu vajadzeeja aizmirst.
Ä€ un ķip man tagad dēļ tāda idiota kā tu būtu vajadzīgs aizmirst par tiem 50-70% IE lietotāju, potenciālo klientu un turpināt dzivot tā itkā nekas nav bijis? Nejau es vainīgs, ka tu tik gudrs būdams vēl joprojām neesi nodibinājis kustību "pret-IE" un iemācijis vismaz vairāk kā 30% no tiem puspasaules i-neta lietotājiem lietot kautko citu ;) Un neba izstrādatājs vainīgs pie tā, ka klients prasa pēc saderības ar visiem pārlūkiem...


Usver tu garantē ka pie 50-100 optiem uz lēna pc ar lēnu IE lapa apstrādes laikā neuzkārsies? Tas pats arī foxa gadijumā... Lab, Mad varinats still paliek vislabākais, paņemt, pārrakstīt visu selectu ;)

Dev = (short.) Developer, also web-developer or programmer. Cmoon...
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13
Reputācija: 0

Post no Evers » 06 Okt 2009, 07:29

Ieliec webā kautko tādu: "Recomended to view in Firefox" , zem kā slēpjas download links

usver
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 311
Pievienojies: 04 Okt 2009, 14:53
Reputācija: 0

Post no usver » 06 Okt 2009, 08:25

Andress wrote: Usver tu garantē ka pie 50-100 optiem uz lēna pc ar lēnu IE lapa apstrādes laikā neuzkārsies? Tas pats arī foxa gadijumā...
Andress: vai Tu taisi lietas, lai pazīmētos, kāds programmētājs esi vai arī lai tās uztaisītu un strādātu? Protams, ka neuzkārsies - 1KB stringa apstrāde iekš JS prasa .. cik - papildus 10KB atmiņas? šausmas ;D

nerausties, 10min programmēšanas darbu uz sava rēķina Tu drīksti vilkt garumā, cik vien ilgi vēlies, kamēr esi ārpus ofisa ;D

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 06 Okt 2009, 08:33

usver wrote: Andress: vai Tu taisi lietas, lai pazīmētos, kāds programmētājs esi vai arī lai tās uztaisītu un strādātu? Protams, ka neuzkārsies - 1KB stringa apstrāde iekš JS prasa .. cik - papildus 10KB atmiņas? šausmas ;D
nerausties, 10min programmēšanas darbu uz sava rēķina Tu drīksti vilkt garumā, cik vien ilgi vēlies, kamēr esi ārpus ofisa ;D
Nu neesmu es JS specs, kā jau teicu, client-side ir mana vājākā puse ;) Tapēc arī jautaju. ;) Viss kas man nepieciešams ir lai viss pat uz draņķīga lēna pārbāzta browsera darbotos apskaužamā ātrumā un bez jebkadas aiztures ;) U nevaru vilkt, esmu apts ieinteresets to pabeigt un nevilkt garumā :D


Evers +1 ; ja vien tas atrisinatu visas problemas :D :D P.S esmu Opera fans ;)
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 06 Okt 2009, 09:12

Image

Mad zelta medaļa, works like a charm un bez liekiem rāmjiem un čakara ;)


Edit: beigās izdarijos šitā apmēram-

Code: Select all

document.getElementById&#40;'container-1'&#41;.innerHTML = '<select>' +  funkcijas.rezulta.responsetext; + '</select>';
;) Un jūs te man, jQuery, JSON... Heh...
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Okt 2009, 21:27

Andress: Paskaties uz sevi, vai ta nav stulbi prasīt help, un pēc tam nolikt tos, kas tev saka variantus? Vienkārši liekas, ka vai nu nesaki neko, vai nu jāuzkodē tavā vietā.

P.S. Iemetu tev arī kodu bez nekādiem jquery, plus tu pats minēji, ka tev libs jau stāv, tad, tur vispār nekādu problēmu nebūtu bijis.

Bet nu lai jau paliek, prieks ka strādā un esi atradis to ko vajag.

Minēšu, tev to vajadzēja priekš kaut kāda e-šopa?
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31
Reputācija: 0

Post no Andress » 07 Okt 2009, 06:28

Fox es jau nenolieku . Kur tu te tieši redzi nolikšanu? Varu palūgt komentāru? Es izceļu noderīgākās atbildes autoru un pārējiem dodu stimulu domat pašiem bez tūļu iekļaušanas . Nu jā, var teikt kautkam līdzigam, kā ē-šops ;) Un otrkārt, kādus gan varantus jūs tur piedāvājat? . Masīvus tur kautkādus, splitus, lopus . Lai gan man taču tikai SELECT optionus vajadzēja nomainit un viss. . No jau esoša variabļa. . Nu ja gribi paspalvoties, tad salidzini Mad skriptu kautvai viņa linka sourcē un tos ko jūs man iedevāt. . Un tad vēlreiz pārjauta kāpēc Mad padoms arī tiek izmantots. Laikam jau tāpēc ka sastāv 1 rindiņas ? .

P.S Nejau katrā lapā es to JQ izsaucu, tikai tur kur tas ir nepieciešams. Nav tā, ka kontaktu lapā jau zin headerī tiek iekliegti jau visi n-tie skripti un vel sazin kas . Ak jā, un darbs jau man ir labi pasen :D
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 07 Okt 2009, 14:31

Es jau augstāk minēju, ka, ja es esmu domu sapratis pareizi, laikam jau nebiju. Viss ok. :) Laikam nebija garīgais, ka rakstīju to postu. :)
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Pievienot atbildi

Return to “Klienta puse (html, css, svg, xslt, xhtml, js)”