Krievija - «pirātu cietoksnis Nr.1»

Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes:14988
Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepājas anomālā zona
Krievija - «pirātu cietoksnis Nr.1»

Post no samurajs » 20:00 / 13. Okt, 2009

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_pir3_9b84d_1.jpg[/imgl]Business Software Alliance (BSA) izdevusi jaunu biļetenu, kurā par pasaules programmatūras pirātisma citadeli numur 1 nosaukta Krievija. Agrākā Ķīna atstumta tālākā plānā, nākamās "godpilnās" vietas ieņem Turcija, Brazīlija, Meksika. Varam pieņemt kā hipotēzi, ka komunistu Ķīnā BSA vienkārši neielaiž, jo nav dzirdēts, ka tur būtu sākuši masveidā pirkt licencētas programmas.

[imgr]https://notepad.lv/userpix/28_bsa_4.jpg[/imgr]Paziņots, ka kopīgais nelegālo datorprogrammu īpatsvars pasaulē sastāda 41%. Kopējie industrijas zaudējumi sastāda 53 miljardus USD, uz katru industrijas nopelnīto dolāru 3-4 "aiziet gar degunu".

Bez tam konstatēta pakāpeniska pirātisma un kibernoziedzības saplūšana. Ļoti bieži atklāti gadījumi, ka krekotās programmās apzināti iekļauti datorvīrusi, kuri tad sekmē botnet tīklu veidošanu ar visām izrietošajām sekām.

Avots
Image

zxcvbnmmn

Post no zxcvbnmmn » 20:27 / 13. Okt, 2009

Nav ko zagt, ja negribi problēmas! :p

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes:4340
Pievienojies:15:13 / 11. Feb, 2009

Post no Evers » 20:32 / 13. Okt, 2009

zxcvbnmmn, mamma kabatasnaudu dod 100 Ls mēnesī ka tā vari teikt? :D

Nepazīstu ne vienu, kam nelicenzēta softa lietošana būtu radījusi problēmas, tā tieši atrisina vienu problēmu - palīdz izvairīties no kuņģa čūlas.

Crow
E-žurnālists
Atbildes:5391
Pievienojies:14:22 / 10. Mai, 2009
Atrodas:Ir

Post no Crow » 20:58 / 13. Okt, 2009

Sāk piegriezties tas izteikums par "lost sales". Nu nebūtu es pircis to windoze, ofic, fotožop vai tildes (apbedīšanas) biroju, ja arī nebūtu pieejams torrentu lielveikalos. Un pieļauju, ka tas attiecināms uz diezgan lielu daļu citu līdzpilsoņu:
pirated copy != lost money
Дебилы, бл*ть...

lilmoder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:154
Pievienojies:14:38 / 30. Sep, 2008

Post no lilmoder » 21:18 / 13. Okt, 2009

Last edited by lilmoder on 23:51 / 23. Nov, 2010, edited 1 time in total.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:629
Pievienojies:02:40 / 2. Sep, 2007

Post no Eudoxus » 21:18 / 13. Okt, 2009

Jā, kārtējais apliecinājums tam, ka izpratnē par (intelektuālo) īpašumu īpaši neatšķiramies no mūsu austrumu kaimiņa. Un daži vēl izriež krūti un pasaka, ka bez maz vai pasaulei ir jābūt pateicīgai par to, ka viņi lieto pirated softu.
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:2885
Pievienojies:23:25 / 13. Mar, 2009

Post no nevertell » 21:31 / 13. Okt, 2009

Tas tapēc, Resni, ka, lai novērtētu intelektuālo "īpašumu", vajag intelektu, kas ir nedaudz augstāks par 50. Tapēc puse latvijas atkrīt.

Kefīrs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:533
Pievienojies:21:23 / 13. Apr, 2009

Post no Kefīrs » 21:32 / 13. Okt, 2009

lilmoder wrote:Es nepērku. Es novelku. Ja nevarētu novilkt - tāpat nepirktu, jo nav par ko. Kur zaudējums?
Piekrītu par visiem 120%
In Soviet Russia file downloads you.

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 22:06 / 13. Okt, 2009

@Eudoxus: Skaidrs, ka pasaulei jābūt pateicīgai. Nebūtu pirātu, sirdsšķīstajiem BSA un līdzīgu iestāžu darboņiem nebūtu darba. Nebūtu darba - nebūtu maizes, varbūt pat ģimenes auto vai jumta virs galvas. Mēs par viņiem rūpējamies! :D
Дебилы, бл*ть...

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes:2343
Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
Atrodas:Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 22:08 / 13. Okt, 2009

damncrow wrote:pirated copy != lost money
Tieši tā... :lala:
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

TokRa
Mrs. Positivus
Atbildes:893
Pievienojies:09:42 / 22. Feb, 2009
Atrodas:Rīga

Post no TokRa » 22:08 / 13. Okt, 2009

Kopēts nav zagts, taču Krievijai ir nekaunīgi daudz dabas resursu un ļoti maz demokrātijas.
Jautājumi? Komentāri? Sazinies: +371 22077022
Kvalitatīvs hostings par saprātīgu cenu: Valsts.Lv
Bezmaksas e-pasts visiem: GW.Lv

iReinis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:139
Pievienojies:08:19 / 18. Aug, 2009

Post no iReinis » 22:25 / 13. Okt, 2009

Vienkārši visiem tās industrijas pārstāvjiem ir jāsaprot, ka ir kaut kas cits jādara, nevis jākaro ar vējdzirnavām.
Viņiem ir jānolaiž cenas, lai kāds izrādītu interesanti, piepelnīties viņi varētu ar reklāmu utt. ak šausmas, man tagad nav jādomā kā viņiem jāpelna, es domāju, kā man patērētājam ieekonomēt naudu, tāpēc lai viņi te neraud, ka visādi krievi ķīnieši, vai hvz kas viņus apkrāpj.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 22:50 / 13. Okt, 2009

Reini, ar kādām gan vējdzirnavām? Jau esmu vairākkārt stāstījis stāstu par to, kā pašlaik ir Polijā. Tur pietiek, ja kāds no taviem "draugiem" uzrakstīs iesniegumu mentiem, ka tu lieto nelicencētu softu un, tā teikt, tev atnāks pakaļ. Konkrētajā versijā, ko man stāstīja kāds poļu jurists, meitene bija nosūdzējusi savu puisi pēc tam kad viņi sastrīdējās. Kur te vējdzirnavas? Pienāks laiks un, iespējams, arī tev atnāks pakaļ. Tad varēsi klāstīt savus uzskatus par industriju vai par to, ka "kopēts nav zagts".
Mainīt vajag kaut ko nevis industrijā, bet likuma ievērošanas jomā. Galu galā daudzās valstīs pirātisma līmenis ir krietni zemāks nekā Krievijā.

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 23:06 / 13. Okt, 2009

lilmoder wrote:Es nepērku. Es novelku. Ja nevarētu novilkt - tāpat nepirktu, jo nav par ko. Kur zaudējums?
Pareizi teikts

Ja būs dzīvē mirklis, kad viss cits būs kārtībā un būs lieki līdzekļi, nebūs žēl samaksāt. Līdz tādai idillei, šobrīd skatoties, ir ļoti tālu. Ir daudz svarīgākas lietas, kur tērēt naudu, nekā absolūti nevajadzīgs krāna pagarinājums un labdara sajūta.

Nu pieradināja un mācīja skolā tik ar Windows strādāt, ko es varu darīt... Nu nepieradināja pie linux, nu nepatīk man lietot linux, neapmierina manas vajadzības ne linux, ne softs uz linuxa. Neesmu mūķene klosterī :D

Starpi citu Bils Geits reiz teica: Ja zodziet, tad zodziet mūsu programmas, nevis citu! Un pareizi teica, jo jebkuram softa izstrādātājam būs izdevīgāk, ja lietotājs "zags" viņa programmu, nevis "zags" kāda cita programmu, vai vispār lietos bezmaksas risinājumu.

iReinis
Reģistrēts lietotājs

Post no iReinis » 23:19 / 13. Okt, 2009

Eudoxus- ar tādām dzirnavām, kā tas ir neizbēgami, ka mūzika utt, būs par brīvu, tas ir neizbēgami. Visi likumi ir apejami, tikai vēl tādi kā tu mazliet traucē, bet tas viegli padzīt malā. Nu nevajag pārpelnīt uz saviem darbiem un prasīt neadekvātu cenu, tad jau drīz sāksim visas programmas tirgot kā gleznas, kuru var nopirkt tikai izolēs par tūkstošiem un miljoniem. Saprotu, cilvēkam vajag atpelnīt ieguldītos līdzekļus, bet nevis pārpelnīt un sēdēt kā miljardierim.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 00:12 / 14. Okt, 2009

iReinis wrote:Eudoxus- ar tādām dzirnavām, kā tas ir neizbēgami, ka mūzika utt, būs par brīvu, tas ir neizbēgami. Visi likumi ir apejami, tikai vēl tādi kā tu mazliet traucē, bet tas viegli padzīt malā. Nu nevajag pārpelnīt uz saviem darbiem un prasīt neadekvātu cenu, tad jau drīz sāksim visas programmas tirgot kā gleznas, kuru var nopirkt tikai izolēs par tūkstošiem un miljoniem. Saprotu, cilvēkam vajag atpelnīt ieguldītos līdzekļus, bet nevis pārpelnīt un sēdēt kā miljardierim.
Kaut kas būs par brīvu un kaut kas ne. Neņemos spriest pa nākotni, jo man atšķirībā no tevis nav kristāla bubmas, kurā no noredzēt.
Kas attiecas uz softu, tad jau tagan nevienam nav nekāda morāla (par juridisku nemaz nerunājot) attaisnojama zagt, teiksim, windu, jo ir pieejams vesels lērums bezmaksas alternatīvu. Nepatīk? Tā jau ir tava problēma. Un ko nozīmē "pārpelnīt". Kas tu tāds esi, lai noteiktu, cik daudz kurš drīkst nopelnīt?
Bet joprojām smieklīgākais visā šajā paliek fakts, kā cilvēki pēkšņi sāk filozofēt par morāles problēmām, lai attaisnotu savu zagšanu.

bumbulis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:343
Pievienojies:17:41 / 13. Sep, 2008

Post no bumbulis » 02:07 / 14. Okt, 2009

iReinis wrote:Eudoxus- ar tādām dzirnavām, kā tas ir neizbēgami, ka mūzika utt, būs par brīvu, tas ir neizbēgami. Visi likumi ir apejami, tikai vēl tādi kā tu mazliet traucē, bet tas viegli padzīt malā. Nu nevajag pārpelnīt uz saviem darbiem un prasīt neadekvātu cenu, tad jau drīz sāksim visas programmas tirgot kā gleznas, kuru var nopirkt tikai izolēs par tūkstošiem un miljoniem. Saprotu, cilvēkam vajag atpelnīt ieguldītos līdzekļus, bet nevis pārpelnīt un sēdēt kā miljardierim.
Tieši tā, kas tu tāds esi, lai noteikti ko un cik katrs var atpelnīt/pārpelnīt. Mans produkts - nepatīk, nepērc, lieku kādu cenu vēlos, ja gribi zagt un pieķeršu tevi, likšu aiz restēm. Tev lietot/pirkt neviens nespiež. Kas tev ir neizbēgami? Tev jau minēja Polijas piemēru, ja šādu sistēmu arī pie mums ieviestu, tad viss, kas tev būtu neizbēgams, ir sods! Divas trīs paraugprāvas un visiem ceļi trīcētu ko kačāt. Tev tiešām nav jādomā kā viņiem piepielnīties, viņi paši to māk minimums 50 reizes labāk. :D

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:567
Pievienojies:15:31 / 13. Jūl, 2009

Post no Andress » 09:16 / 14. Okt, 2009

Zagt ir un paliek zagt. Visiem kaut cik jēdzīgiem softiem ir demo versijas, patīk, nopērc, nepatīk, aizvāc knaģus no klaviatūras vai sāc izmantot open-source risinājumus.

P.S All big boys make they own tools.. ./configure ./make ./make install
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

rajah
Lietpratējs
Atbildes:730
Pievienojies:14:29 / 27. Apr, 2007
Atrodas:Leišmale

Post no rajah » 10:11 / 14. Okt, 2009

Eudoxus wrote:Un daži vēl izriež krūti un pasaka, ka bez maz vai pasaulei ir jābūt pateicīgai par to, ka viņi lieto pirated softu.
nu es savā ziņā pat tam piekristu.
parasts ierindas krievs no Krievijas dažbrīd IR inteliģentāks datortehnikas un programmatūras ziņā nekā ierindas amerikānis vai anglis.
man pašam ir nācies pa telefonu skaidrot stulbam anglim kā tikt galā ar viņa Win Millenium. galu galā nonācu pie secinājuma ka viņi ir tiešām šajā ziņā daudz stulbāki nekā krievi. par to man ir teikuši arī anglijā dzīvojošie latvieši
krievs ir izmēģinājis dažādas programmas un ilgāk lietojis tās, lai varētu pārzināt to daudzās niansēs, nekā anglis kam nauda kā spaļu un kas cer tikai ka pakaļu tam noslaucīs cits viņa vietā.

zagt jau protams nav labi. bet vai sasodītais kalvītis nevarēja mums latvijā izkunkstēt lētākas cenas Win programmām, kad onkulis Bils te bija?
Step By Step - ImageImage

Funs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:15
Pievienojies:18:42 / 25. Sep, 2009

Post no Funs » 13:05 / 14. Okt, 2009

Pilnībā pievienojos viedoklim, ka ja nevari atļauties samaksāt par cilvēku darbu - nu tad meklē lētākas alternatīvas un ned*** internetā, ka baigo pakalpojumu izdari tam māklsiniekam vai programmētājam ar to ka viņa darbu nokačā torentā.

Tomēr par softiem un konkrēti par jaunattīstības valstīm runājot, šeit interesanta medaļas puse no Wired redaktora:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OQCLCpyM_rM[/youtube]

Te būs prieki visiem nabadziņiem, kas "zog ar lepnumu" :D

p.s.

TokRa - ORLY? :D

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 13:11 / 14. Okt, 2009

Funs wrote:Pilnībā pievienojos viedoklim, ka ja nevari atļauties samaksāt par cilvēku darbu - nu tad meklē lētākas alternatīvas un ned*** internetā, ka baigo pakalpojumu izdari tam māklsiniekam vai programmētājam ar to ka viņa darbu nokačā torentā.
Te drīzāk būtu jāaizdomājas par mūsdienu autortiesību nozares principu taisnīgumu. Jāierobežo mantiskās un blakustiesības ar kādiem 3 gadiem, jāatļauj neievērot tās izglītošanās un nekomerciālajos nolūkos.

Citādi pagaidām mūs tā sistēma tumsonībā ievelk.

downloader
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:96
Pievienojies:16:16 / 28. Jūl, 2008
Atrodas:paralēlā realitāte

Post no downloader » 13:33 / 14. Okt, 2009

@ TokRa
Image

Es esmu *.nix iesācējs. Viss ok. Neviena slikta vārda. Godam varu darīt savu darbu un nesūdzēties.

Aplauziens sanāk tikai un vienīgi ar Nokia. Jā esmu fanāts, patīk izvēlne un Nokia kā tāda. Brends. BET, lai izmantotu savu trubu par visiem 100% - man ir jāpērk Windoze! Tikai un vienīgi tāpēc ka supports priekš *.nix ir nulles līmenī - un Wine ir pilnīgi bezspēcīgs!

Man tagad pašam savu `PC suitu` rakstīt? Attiekties no Nokias? Zaudēt garantiju kreiso softu dēļ?
Pirkt Windozi viena softa dēļ, tikai tāpēc, ka to grib Nokia!? Kas manā gadījumā veicina pirātismu?

Vienīgais cerību stars no Nokias puses - Nokia N900 un ko man tagad? Iz*irst РĀDU naudu, vai!?
Image
Mēs redzam tālāk par savu degunu.. jautājums - vai gribam?

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 13:37 / 14. Okt, 2009

Uzliec VirtualBox un uzinstalē tajā Windows:

Image

Ja Windows nav visai legāls, uzglābā tā imidžu ar TrueCrypt aizsargātā diskā.

P.S. Ekrānšāviņā redzamais XP ir pilnībā legāls, kopā ar visu Nod32.

downloader
Reģistrēts lietotājs

Post no downloader » 13:40 / 14. Okt, 2009

Jā, ok, viens no risinājumiem, bet...

Tik un tā atgriezāmies pie Win zādzības, ne tā? :(

P.S. Ok, tas ir gadījumā ja uz datora keisa ir OEM uzlīme :) un ja nav? :seeker:
Last edited by downloader on 13:46 / 14. Okt, 2009, edited 1 time in total.
Image

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 13:42 / 14. Okt, 2009

Jā, taču pateicoties TrueCrypt tā ir nepierādāma.

P.S. Linux vidē ar Nokia var i sms sūtīt, i internetā iezvanīties, i kontaktus apstrādāt.

downloader
Reģistrēts lietotājs

Post no downloader » 13:55 / 14. Okt, 2009

Zinu, jau zinu, vnk pārējais stuff`s tiek liegts.. :( pilnvērtīgi lietot Nokias produktu var tikai Win vidē.. :(
Tomēr jāapsver doma par telefonu brenda maiņu.. nekas cits neatliek Opensource karotājiem..
Image

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 14:07 / 14. Okt, 2009

Funs wrote:ned*** internetā, ka baigo pakalpojumu izdari tam māklsiniekam vai programmētājam ar to ka viņa darbu nokačā torentā.
un izdaru gan, vairāk kroku pakustināt vajag, Bils Geits ne par velti ar teica ka labāk lai zog MS softu, nekā lieto/pērk/"zog" kādu citu.
Ja es, piemēram, "zogu" windows vai lietoju alternatīvu - linux - Microsoftam no tā reālu zaudējumu nava, nekāda atšķirība. Bet tomēr Microsoftam pat būs labāk, ja es "zagšu" to windowsu, nevis ja lietošu linuxu.....
JO,
ja vēlāk palikšu biezāks, tad ļoti iespējams nopirkšu gan viņu office, gan windows, jo būšu gan pieradis, gan patiks strādāt ar viņu programmatūru.
ja es lietotu un mīlētu linux, no manis pēcāk viņi ar varētu necerēt ne plika graša pat ja ļimoniārs es paliktu
kā arī, kautvai nelegāli lietojot MS softu un atzīstot to par labu esam, es arī citiem cilvēkiem ar kuriem ikdienā kontaktējos iesaku lietot MS softu, un iespējams kāds no tiem ja ne tagad, tad biezākās dienās nopirks no MS to softu - ja lietotu linux, ieteiktu linux - microsofts paliek galīgā tukšā

Īsi sakot pat "zogot" , lietotājs ir sava veida Microssoft reklāma, kas MSam ne cik neizmaksātu!
UN JA, visi tie, kas zog MS softu, nezagtu bet lietotu alternatīvu, arī īstu klientu MS'am uz pusi mazāk vismaz būtu.

Augstāko palagu arī var attiecināt uz citiem maksas softiem

rajah
Lietpratējs
Atbildes:730
Pievienojies:14:29 / 27. Apr, 2007
Atrodas:Leišmale

Post no rajah » 14:13 / 14. Okt, 2009

Evers wrote:ja lietotu linux, ieteiktu linux - microsofts paliek galīgā tukšā
nu es ar pamazām sāku iziet uz to - ieteikt linux. Kāpēc? atbilde vienkārša - sāk apnikt ka visas MS programmatūras aizvien paliek "resnākas", mazkustīgākas un slinkākas
Ofiss 2003 aizņem pāri par 400Mb
Ofiss 2007 aizņem pāri pār 1 Gb
Ofiss 2010 cik aizņem nezinu. bet noteikti ka jau kādus pusotrus Gb droši.
Step By Step - ImageImage

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:3460
Pievienojies:12:21 / 6. Apr, 2007
Atrodas:Latvija

Post no msh » 14:15 / 14. Okt, 2009

damncrow wrote:Sāk piegriezties tas izteikums par "lost sales". Nu nebūtu es pircis to windoze, ofic, fotožop vai tildes (apbedīšanas) biroju, ja arī nebūtu pieejams torrentu lielveikalos. Un pieļauju, ka tas attiecināms uz diezgan lielu daļu citu līdzpilsoņu:
pirated copy != lost money
Tā jau vienkārši ir tāda taktika - savādāk tie zaudējumu cipari nebūtu tik smuki :) Aprēķina metode apmēram tikpat gudra kā tās, ko izmanto mūsējie politiķi griežot budžetu - "tik un tik cilvēki saņem tādas un tādas algas, paceļam tādu un tādu nodokli un iegūstam tik un tik citronus", vai arī "tik un tik cilvēki tādos un tādos nodokļos samaksā tik un tik, uzceļam šos nodokļus un iegūstam tik un tik citronus" , tas nekas, ka tas reālajai dzīvei neatbilst :D Visvairāk kaitina tas, ka ir pietiekami daudz muļķu, kas tam neredz cauri un vēl uzdrošinās vāvuļot par kaut kādu zagšanu :D
P.N. Dārgie nezadzēji, iztēlosimies ka man būtu darbs un alga būtu kā vidēji latvijā, 200-300 ls uz rokas, par kuriem vēl būtu jāizdzīvo - tātad, uz ko jātaupa, lai nopirktu windblouzu - uz pārtikas? Uz kaut ko tādu, ka kāds iestādījums par šādu ekonomiju pret mani sāktu vērst kaut kādas represijas? A ja nu es esmu baigais winxp fans - kur nopirkt winxp licenci? :D Un ja nu man sagribas paklausīties mūziku - mēnesī jāpērk viens disks par tiem kosmiskajiem ceņņikiem un tas disks visu mēnesi jāklausās? :D Neesiet pamanījuši ka vienīgā starpība starp ārzemēm un latviju ir tāda, ka pie mums parazīti ir sakruķījuši vēl augstākas cenas kā ārzemēs, kur vidējās aldziņas ir kādas 10x lielākas kā te?

P.S. Politika "apkarot nevēlamas parādības" ir daudz sliktāka nekā "veidot kopējo situāciju lai nevēlamās parādības nerastos", bet nu visāda maksas stuffa veidotājiem un izplatītājiem nedalec ka astoņdesmitie gadi ir 25 gadus veca pagātne :lala:
Last edited by msh on 15:28 / 14. Okt, 2009, edited 1 time in total.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 14:18 / 14. Okt, 2009

Man prātā ienāca izcila ideja: slēgsim vēl pāris slimnīcas un par ietaupīto naudu iegādāsimies Windows 7 licences. Kopirasti būs laimīgi.

marr
Vecākais lietotājs
Atbildes:569
Pievienojies:23:05 / 23. Mar, 2007

Post no marr » 14:49 / 14. Okt, 2009

Cik no Jums, bļāvēji par konkrēto ciparu, reāli uzmeklēja, kā šie 53 bill USD ir radušies?
Svaigais BSA reports šeit, 53 bill un 41% oriģinālavots šeit. Priekš tiem, kam patīk beztēmā muldēt, iekopēšu:
BSA wrote: Thus, the PC software piracy rate for a given country
reflects a complex set of inputs to the simple equation that
produces the rate. These include:
• PC shipment growth;
• Activity in the installed base of older machines;
• Consumer versus business ownership;
• Distribution channels, especially growth
or decline of non-branded vendors;
• Legalization and special pricing programs of vendors;
• Availability of legitimate software;
• Availability of pirated software;
• Broadband access;
• Desktop-to-laptop mix; and
• Economic conditions, taxes, and exchange
rates that affect software prices or the
discretionary income of buyers.
No šī rodas 41% un tā kā ir zināms legālās programmatūras tirgus vērtība, tad to pieņem par 44% no "visa tirgus", kā rezultātā nav brīnums, ka nelegālais sanāk 53 bill.

Cilvēkiem drīzāk vajadzētu iemācīties saprast, kā lasīt "pārsteidzošus" pētījumus. Labākās redzētās "vadlīnijas" (lai arī attiecināts uz medicīnas pētījumiem) skatieties šeit.

p.s. samuraj, šī nav jauna BSA relīze - šī "statistika" par 53 bill un 41% (kopā ar visu smuko grafiku :D) ir publiska jau kopš maija :p

Funs
Reģistrēts lietotājs

Post no Funs » 15:54 / 14. Okt, 2009

TokRa wrote: Te drīzāk būtu jāaizdomājas par mūsdienu autortiesību nozares principu taisnīgumu. Jāierobežo mantiskās un blakustiesības ar kādiem 3 gadiem, jāatļauj neievērot tās izglītošanās un nekomerciālajos nolūkos.
Un kādi tieši cilvēkam ir tie "izglītošanās un nekomerciālie" nolūki kad viņš nosper, atvainojos, nelegāli nokopē kādu Metallicas albumu vai dzerot aliņu noskatās jaunāko ķinīti uz savas plazmas TV?

Starp citu tas pats Microsoft ļoti daudz softa dod skolām un studentiem par velti vai ar lielām atlaidēm.

TokRa wrote:Man prātā ienāca izcila ideja: slēgsim vēl pāris slimnīcas un par ietaupīto naudu iegādāsimies Windows 7 licences. Kopirasti būs laimīgi.
Te pat nav ko vairs piebilst...

Ja nu vienīgi - varbūt slēdzam pāris skolas lai policijai Cayenes džipus sapirktu? Ar velosipēdiem tak brauc tikai padibenes tātad ne jau mēs, spicie!!! Sasodītā Vācija kas ražo tik labus auto un plēš 80 000 EUR / gab. vai ne?

TokRa
Mrs. Positivus

Post no TokRa » 16:17 / 14. Okt, 2009

Mākslai vispār jāpieder sabiedrībai.

Tā ir MS brīva griba + papildu nosacījumi.

Skolu slēgšanai ķersimies klāt, kas MS Office pirkt vajadzēs.

Š ā vai tā, kopirastija smagi kavē cilvēces attīstību. Softs un mūzika ir tikai aisberga virsotne. Vēl pastāv patenti zālēm, tehniskajiem risinājumiem utt.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 16:50 / 14. Okt, 2009

Funs wrote: Starp citu tas pats Microsoft ļoti daudz softa dod skolām un studentiem par velti vai ar lielām atlaidēm.
Nu kā tad tie atkarīgie radīsies, ja ne skolas solā? Nedāvinās maikrosofts savus mēslus, vēl sadomās lietot linukšus un oo un kas šādi iemācījušies lietot kastes, uz maikrosofta draņķiem virsū diez vai gribēs skatīties :)
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

mrrr
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:63
Pievienojies:14:39 / 26. Aug, 2009

Post no mrrr » 18:02 / 14. Okt, 2009

Par krieviju sen bija zināms, kā nekā liela daļa lv torrentu trkeri ziemo krievījā :DD
Visi ātrie kredīti internetā!

Funs
Reģistrēts lietotājs

Post no Funs » 18:18 / 14. Okt, 2009

TokRa wrote:Mākslai vispār jāpieder sabiedrībai.

Tā ir MS brīva griba + papildu nosacījumi.

Skolu slēgšanai ķersimies klāt, kas MS Office pirkt vajadzēs.

Š ā vai tā, kopirastija smagi kavē cilvēces attīstību. Softs un mūzika ir tikai aisberga virsotne. Vēl pastāv patenti zālēm, tehniskajiem risinājumiem utt.

Ak Jēziņ.. izklausas ka dzīvē nebūtu strādājusi/kaut ko radījusi? Tu TIEРĀM domā, ka tas nav normāli ka programmētājs saņem nauda par savu darbu? Tu tiešām domā, ka apziņa, ka tavu darbu zags katrs sīks perdelis kā ienāk prātā būs tas stimuls cilvēkiem strādāt un radīt jaunas zāles, tehnoloģijas, softu, kino utt?

Un nevienam taču nav aizliegts strādāt par velti. Aiziet! Ir daudz labu piemēru, tomēr 99% no tā ko Tu ikdienā lieto ir radījuši cilvēki, kas par savu darbu vēlējas arī saņemt godīgi nopelnīto atalogojumu, ko arī kopīraits cenšas nodrošināt. Labrīt Maskava.

OK, man jau nāk prātā tas teiciens par arguing on internet is like participating in special Olympics. Paklusēšu.

Kefīrs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:533
Pievienojies:21:23 / 13. Apr, 2009

Post no Kefīrs » 18:26 / 14. Okt, 2009

Turpinot tēmu...
Image

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 18:33 / 14. Okt, 2009

More pirate shit :D
[spoil]Image[/spoil]
Дебилы, бл*ть...

KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes:2219
Pievienojies:20:46 / 18. Jūn, 2009
Atrodas:Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 19:13 / 14. Okt, 2009

Tikko paskatījos , ja neskaita mūziku/filmas , tad uz datora nelegāls ir tikai office un i to genuine brīdinājums saka , ka pēc 9 dienām arī tam būs kaput :) . Es ar to lepojos vai kaunos ? Man ir vienalga , un tā arī vajadzētu būt jums , nevis velti muti dzesināt . Tāpat jau zaga , zog un zags :)

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 19:55 / 14. Okt, 2009

Funs wrote:

Ak Jēziņ.. izklausas ka dzīvē nebūtu strādājusi/kaut ko radījusi? Tu TIEРĀM domā, ka tas nav normāli ka programmētājs saņem nauda par savu darbu? Tu tiešām domā, ka apziņa, ka tavu darbu zags katrs sīks perdelis kā ienāk prātā būs tas stimuls cilvēkiem strādāt un radīt jaunas zāles, tehnoloģijas, softu, kino utt?

Un nevienam taču nav aizliegts strādāt par velti. Aiziet! Ir daudz labu piemēru, tomēr 99% no tā ko Tu ikdienā lieto ir radījuši cilvēki, kas par savu darbu vēlējas arī saņemt godīgi nopelnīto atalogojumu, ko arī kopīraits cenšas nodrošināt. Labrīt Maskava.

OK, man jau nāk prātā tas teiciens par arguing on internet is like participating in special Olympics. Paklusēšu.
Ä€, tev liekas normāli ka mūziku taisa nevis tādēļ, ka radusies iedvesma, bet gan naudas dēļ? Nu jā, tāpēc pops mūsdienās vairs nav baudāms un pārsvarā visādu grupu pirmie albūmi ir labāki nekā vēlākie...
Bet par to tavu iecepienu par programmētājiem - paskaties uz lielu kaudzi atvērtā koda risinājumiem :) Vienīgais mīnuss - atvērtā koda risinājumi atspoguļo masu vajadzības, tāpēc visādas specifiskas programmas iztrūkst vai ir primitīvas, jo ne jau katrs otrais ir projektētājs vai videooperators :D

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 20:42 / 14. Okt, 2009

"Ä€, tev liekas normāli ka mūziku taisa nevis tādēļ, ka radusies iedvesma, bet gan naudas dēļ? Nu jā, tāpēc pops mūsdienās vairs nav baudāms un pārsvarā visādu grupu pirmie albūmi ir labāki nekā vēlākie... "
-----------------------
Kur es to esmu dzirdējis? Pareizi, PSRS laikos tāds uzskats valdīja. Pa dienu strādā fabrikā, bet pa vakariem var arī uzspēlēt. Bet pelnīt ar mūzikas spēlēšanu, protams, ir fui, jo māksla pieder tautai. Bet kas tu tāds esi, lai mūziķim liktu strādāt par velti. Viņš sacer un ieraksta mūziku un viņš arī ir tiesīgs izlemt, vai to kādam dāvināt vai pārdot. Ja tev nepatīk, tad tev neviens nespiež to pirkt un klausīties. Bet tas, ka tu klausies kaut kādu sūdu, kuru vēl turklāt iemanies nozagt ir jau tava personīgā problēma.

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:1138
Pievienojies:20:06 / 9. Feb, 2008

Post no Creep » 20:49 / 14. Okt, 2009

Aizmirsām pašu galveno piebilst: pirātisms rada M$ monopolu. Ja nebūtu pirātisma, nebūtu arī M$ tirgus pārsvars. Un ja nebūtu pirātisms, tas nozīmētu, ka Open source un freeware plauktu un zeltu, kas atkal nozīmē, ka draiveri, spēles, softi utt. tiktu rakstīti arī pirekš linux. Pieņemu, ka linux lietotāji būtu starā par šādu atgadījumu.
Vienīgais veids, kā manis teiktais varētu nepiepildīties ir kukuļošana, un M$ ne reizi vien ir nokritis tik zemu, lai lietotu šādas metodes...

nevertell
Reģistrēts lietotājs

Post no nevertell » 21:05 / 14. Okt, 2009

Te daudz tiek dirsts par to, ka vienu dienu, kad krīze beigsies un maciņā nepaliks vairs vietas kukaiņiem, mēs iesim pirkt licenzes. Bet tā nebūs. Kapēc ? Jo nekad nebūs naudas par daudz . Tas ir tas pats, kas ar cilvēkiem, kuri aizbildinās, ka viņi vēl nav gatavi bērniem- par maz naudas, nav stabilitātes, nav tas, nav šitas. Tā pat, kā šie cilvēki nekad nedabūs bērnu, pirāti nekad nepirks softu.

90% no latvijas pirātiem nekad nav zaguši softu tapēc, ka viņiem nebūtu naudas, lai to nopirktu. Viņi vienkārši izvēlās izlietot savu naudu citur. Un tas nekad nemainīsies. Ja likumsargi sāks drāzt stipri ārā esošos pirātus, Kanādas vpn servisi sāks pelnīt nedaudz vairāk, un piratēšana turpināsies. M$ aprakstītā politika varbūt strādās ar mazajiem biznesiem, bet mājas jūzeriem būs pilnīgi pofig.

Cik saprotu, ir tādi, kuri labrāt lietotu oupensursīgo softu un beigtu zagt. Un man ir tikai viena lieta sakāma.

Dariet tā.

Ja pagaidām uz linuxa nav jūsu vajadzīgais softs, tad tas tā arī paliks, līdz cilvēki masveidā beigs čurāt autiņbiksēs, un izdzīvos kādus mēnešus divus, un piespamos softu devu fīdbak-ēpastus, nun tad arī kautkas mainīsies. Bet savādāk nekas nemainīsies.

Edoxous. Mūzikas radīšana, priekš naudas un varbūt arī lai cilvēkiem būtu ko baudīt un mūzikas radīšana, lai cilvēki varētu izbaudīt un nopelnīt nedaudz maizei. Tu gribi teikt, ka latvijas slavenie mākslinieki, kā piemēram Aisha, vai tie varoņi, kuru melodijas tagad skandina katru reklāmas pauzi, ir baudāmi mākslinieki ?
Last edited by nevertell on 21:20 / 14. Okt, 2009, edited 1 time in total.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 21:13 / 14. Okt, 2009

Eudoxus wrote: Kur es to esmu dzirdējis? Pareizi, PSRS laikos tāds uzskats valdīja. Pa dienu strādā fabrikā, bet pa vakariem var arī uzspēlēt. Bet pelnīt ar mūzikas spēlēšanu, protams, ir fui, jo māksla pieder tautai. Bet kas tu tāds esi, lai mūziķim liktu strādāt par velti. Viņš sacer un ieraksta mūziku un viņš arī ir tiesīgs izlemt, vai to kādam dāvināt vai pārdot. Ja tev nepatīk, tad tev neviens nespiež to pirkt un klausīties. Bet tas, ka tu klausies kaut kādu sūdu, kuru vēl turklāt iemanies nozagt ir jau tava personīgā problēma.
Nezinu, ko tu esi dzirdējis, resni, bet tu smagi pārspīlē. Laikam tu mūziku neklausies vai arī piederi pie trulās masas, kura kāri ķer visu, ko izdevēji izlaiž - tādi tiešām nemana atšķirības grupu skanējumos, neatkarīgi no žanra. Laikam arī neesi dzirdējis par gadījumiem, kad grupas sastāvs mainās vai tā izjūk dēļ spiediena no izdevēju puses. Kā arī nezini to, kā izdevēji uz mūziķu rēķina uzvārās, bet to jāapmaksā pircējam.
P.N. Ja no mūzikas aprites izmestu izdevējus, tb diska cena būtu diska uzražošanas izmaksas plus grupas honorārs, albūmi visdrīzāk cenas ziņā spētu konkurēt ar tagadējajiem pirātiskajiem diskiem.

iReinis
Reģistrēts lietotājs

Post no iReinis » 21:17 / 14. Okt, 2009

Te laikam dažiem labie daudz naudas! Sāciet dzīvot un to naudu izmantojiet labākam mērķim piem. ziedojiet trūcīgie cilvēkiem, kuriem nav ko ēst un viņi nemazs nesapņo neko legāli nopirkt, tāda atdeve no jums būs labāka, nevis te gudri spriedelēt par darba samaksām utt. Cilvēki mirst pasaulē, tikai par to, ka viņiem nav ko dzert un ēst, bet Jūs te ar saviem resnajiem vēderiem domājat, kā kādam jaunās industrijas māksliniekam pārmaksāt, tikai lai viņam veidotos fantāzija sēžot uz naudas maisa, vai? Cilvēkam ir jāsaņem par darbu samaksa, bet nevis pārspīlēti augsta, ka jākļūst par miljardieri un nekādu palīdzību nesniegt citiem cilvēkiem, bet tikai skatīties uz saviem $_$. Turklāt es izmantošu kā man ērtāk, ja man tas nebūs pieejams, tad paņemšu, nevis zagšu, bet paņemšu no kāda devīga un labsirdīga cilvēka, kas to ir ievietojis internetā. :)

nevertell
Reģistrēts lietotājs

Post no nevertell » 21:21 / 14. Okt, 2009

Ireini, ja tu mazāk spēlētu stalkeru un cod, tu varētu palīdziet tiem, kas mirst no slāpēm un bada.
You're the moron they built to make me an idiot.

Crow
E-žurnālists

Post no Crow » 21:35 / 14. Okt, 2009

nevertell wrote:Ireini, ja tu mazāk spēlētu stalkeru un cod, tu varētu palīdziet tiem, kas mirst no slāpēm un bada.
omg pwn3d :D
Дебилы, бл*ть...

samurajs
Administrators
Atbildes:14988
Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
Atrodas:Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 22:11 / 14. Okt, 2009

Mani šai atskaitē visvairāk nokaitināja

opensource/freeware īpatsvars tikai 15%

Vai nu BSA tīšām sagroza datus, vai arī tupie bagātie ārzemju patērētāji ir tik stulbi, ka bezmaksas programmas par nopietnām neuzskata. Domāju, ka te pat katram katram visnegantākajam pirātelim kādi 50% softa būs bezmaksas, jo

pārlūki visi - bezmaksas
audio/video pleijeri - bezmaksas
p2p softs - bezmaksas
lielākā daļa grafikas programmu - bezmaksas
utt.
Image

nevertell
Reģistrēts lietotājs

Post no nevertell » 22:31 / 14. Okt, 2009

Pilnīgi piekrītu tev samuraj.

Kaut gan par tiem biznesiem:
1. Mazie biznesi parasti nav informēti par šādu programmu pieejamību.
2. Lielie uzņēmēji uztruacās, ka iztrieks kaudzi naudas, ja tas viss nestrādās.
You're the moron they built to make me an idiot.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 00:17 / 15. Okt, 2009

msh wrote:
Eudoxus wrote: Kur es to esmu dzirdējis? Pareizi, PSRS laikos tāds uzskats valdīja. Pa dienu strādā fabrikā, bet pa vakariem var arī uzspēlēt. Bet pelnīt ar mūzikas spēlēšanu, protams, ir fui, jo māksla pieder tautai. Bet kas tu tāds esi, lai mūziķim liktu strādāt par velti. Viņš sacer un ieraksta mūziku un viņš arī ir tiesīgs izlemt, vai to kādam dāvināt vai pārdot. Ja tev nepatīk, tad tev neviens nespiež to pirkt un klausīties. Bet tas, ka tu klausies kaut kādu sūdu, kuru vēl turklāt iemanies nozagt ir jau tava personīgā problēma.
Nezinu, ko tu esi dzirdējis, resni, bet tu smagi pārspīlē. Laikam tu mūziku neklausies vai arī piederi pie trulās masas, kura kāri ķer visu, ko izdevēji izlaiž - tādi tiešām nemana atšķirības grupu skanējumos, neatkarīgi no žanra. Laikam arī neesi dzirdējis par gadījumiem, kad grupas sastāvs mainās vai tā izjūk dēļ spiediena no izdevēju puses. Kā arī nezini to, kā izdevēji uz mūziķu rēķina uzvārās, bet to jāapmaksā pircējam.
P.N. Ja no mūzikas aprites izmestu izdevējus, tb diska cena būtu diska uzražošanas izmaksas plus grupas honorārs, albūmi visdrīzāk cenas ziņā spētu konkurēt ar tagadējajiem pirātiskajiem diskiem.
Nezinu gudriniek, ko klausies tu (laikam to figņu, ko laiž pa radio Skonto vai kā tur viņu sauca), bet es pamatā klausos instrumentālu mūziku, ko izdod tādas ierakstu kompānijas kā ECM, ja jau tik ļoti interesē.
Bet savus pārspriedumu par mūzikas industrijas problēmām mierīgi vari paturēt pie sevis. Ja jau tāds sūds, tad nepērc. Ja atrodas pircēji kaut kādam trešam, tad būs arī pārdevēji. Tās ir viņu tiesības. Jā, esmu pircis arī mūziku pa taisno no izpildītājiem (nupat nopirku divus Bill Frisell diskus no viņa mājaslapas katru par 13.99$).

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”