iPhone un iPod touch drīz būs ar FM radio

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

iPhone un iPod touch drīz būs ar FM radio

Post no samurajs » 15 Okt 2009, 12:34

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_cxkhy3gm6512b2mt_1.jpg[/imgl]Daudzu pircēju neizpratni izraisa FM radio trūkums slavenajos Apple iPhone un iPod touch. Pagaidām tikai iPod nano var lepoties ar šo vienkāršo, bet dzīvē visai nepieciešamo funkciju. 5. paaudzes iPod nano, kurš iznāca septembrī, radio darbojas fona režīmā, pie tam iepatikušās dziesmas var automātiski sameklēt iTunes Store mūzikas veikalā, lai vēlāk nopirktu.
Pats dīvainākais ir tas, ka visos Apple aparātiņos ir iebūvēts gan FM uztvērējs, gan pat FM raidītājs, kas var translēt patreiz klausāmo mūziku uz auto vai dzīvokļa mūzikas centru. Vismaz izmantotajā Broadcom BCM4329FKUBG radiokanāla mikroshēmā viss ir iekšā. Viss atduras tikai programmnodrošinājumā, ko Apple jau sākusi izstrādāt.

Stīvs Džobss uz jautājumu, kāpēc iPod touch nav FM radio, atbildēja, ka šī ierīce tirgū pozicionēta kā spēļu konsole, tāpēc radio uztveršanas papildfunkcija šai gadījumā uzskatīta par mazsvarīgu.

Image

Avots
Image

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2885
Pievienojies: 13 Mar 2009, 23:25

Post no nevertell » 15 Okt 2009, 13:05

Arī 3g un 2g ?

Kārtējais STULBAIS gājiens no zirgābola.
You're the moron they built to make me an idiot.

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 15 Okt 2009, 13:34

nu nepatīk man tas iphone... un paldies dievam, šitā savus aklos pircējus āakarēt.
tirgū tik daudz lētākas iphone alternatīvas, taāu nezkāpēc pircējiem vajag to tur, visvairāk izreklamēto.. :)

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 15 Okt 2009, 13:48

Nu iesookaa diezgan smagi gan Apple šādi daroties

1. Pirmais iPhone - pērciet pērciet , ahūna kruts, tas nekas ka dārgs un daudzkas trūkst
2. Pēc neilga laiciņa Iphone 3G - pērciet pērciet, šitas daudz krutāks, pielikām arī filmēšanas iespēju, tas nekas ka dārgs
3. Vēl pavisam drīz iPhone 3GS - O! izdomājām, ka tomēr ieliksim ātrāku processoru un pāris sīkumus, kas pirms tam trūka, tomēr pērciet šito!!!!

...Un tagad jau vēl ieliks FM un visās malās griezīsies galvu reibinošas reklāmas par "superkruto jauno" iPhone.

Cilvēkus nu čakarē briesmīgi, nopērk viņš to dārgo iPhone, pēc pusgada jau saprot, ka velti pircis, būtu pagaidījis nedaudz un nopircis pilnvērtīgāku. Un zombiji pērk atkal. Jābūt tiešām muļķim vai zombijam lai uzķertos uz šito stulbo Amīšu mārketingu.

2x lētākā, gadu vecā Nokia telefonā sen jau ir visas iPhone figņas un arī tas kas nav iPhonam un pat vairāk., kvalitāte un ērtība nemaz nav sliktāka, ja ne vēl pat labāka.

Apple fani var iet , kā d_l reiz teica) - Pasist galu ap stenderi!!! :D

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 15 Okt 2009, 14:18

Nu labi, ka vismaz tagad būs... :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2219
Pievienojies: 18 Jūn 2009, 20:46
Atrodas: Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 15 Okt 2009, 14:30

Evers wrote:
2x lētākā, gadu vecā Nokia telefonā sen jau ir visas iPhone figņas un arī tas kas nav iPhonam un pat vairāk., kvalitāte un ērtība nemaz nav sliktāka, ja ne vēl pat labāka.
pff , sexy mainstream dizains arī ir? Tu kkā pārāk ieciklējies uz funkcionālo pusi , lai gan lielai daļai , ja ne lielākajai , par funkcijām galvenokārt ir vienalga ;)

ehex
E-žurnālists
Atbildes: 421
Pievienojies: 06 Feb 2009, 21:25
Atrodas: Lauki

Post no ehex » 15 Okt 2009, 14:59

-->Evers +10 izrāvi man vārdus no mutes...

kārtējais iemesls no kā Apple tagad taisa sensāciju. tieši dēļ šī iemesla arī vienmēr ir bijis riebums pret Apple.
Niideejs wrote:pff , sexy mainstream dizains arī ir?
Kāds vēl dizains? Neredzu nekādu atšķirību no tām pašām Nokijām, kurām tas, manuprāt ir pat krietni labāks...Nekad neesmu sapratis, kas tajos Apple sūda dizainos ir tik sajūsminošs.Pašlaik varbūt tas iPhone varbūt pat ir tīri ok un lietojams, bet kā viņš tiek pasniegts un ka viņš būtu krietni pārāks par citām trubām, nu pilnīgi nepiekrītu.

TokRa
Mrs. Positivus
Atbildes: 893
Pievienojies: 22 Feb 2009, 09:42
Atrodas: Rīga

Post no TokRa » 15 Okt 2009, 15:05

Evers

+100500
Jautājumi? Komentāri? Sazinies: +371 22077022
Kvalitatīvs hostings par saprātīgu cenu: Valsts.Lv
Bezmaksas e-pasts visiem: GW.Lv

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 15 Okt 2009, 15:05

Niideejs, Tu gribi teikt, ka Nokias telefoniem ir slikts dizains? Tas pats 5800 - nu nekāda vaina, glīts, neko pielikt, neko atņemt. Man ir bijuši vairāki nokia telefoni, kam dizains bijis labs.

Apple - tas jau bling bling p0k3kulta dizains kas konkrētam slānim ieciklējies :D
Galīgi neredzu loģiku smagi pārmaksāt par krāmu , kam ahūna blingīgas ikoniņas un spīdīga bleķa aizmugurīte, kas tāpat skrāpējas

Ir cilvēki kam vajadzīgs bezjēdzīgs "Bling" , lai vai kādu cenu tas maksā. Un ir cilvēki, kas būs mierā ar vienkārši un labu dizainu, toties labām "iekšām" un tiešām saprātīgu cenu.

Tas pats Apple, pat JAVU neatbalsta (C'mon vismaz 6 gadus vecai nokia'i ir java), nu i simtugadu man vajag pirkt no Apple store programmas, kuras uz JAVA un Symbian platformas ir par brīvu un atrast var jebkurām prasībām nepieciešamo.

quickaim
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 10 Jūl 2009, 15:19

Post no quickaim » 15 Okt 2009, 15:32

Līdzīgs gadījums man bija ar iPod nano. Nopirku 4. paaudzes nano, kuram vēl nebija ne FM radio, ne video uzņemšanas iespējas. Pēc laika šie uztaisa 5. paaudzes nano, iebāž tajā FM un video kameru. Varat iedomāties, kā es tagad jūtos? "Blow me Apple!".

No sākuma gribēju tā kā pirkt iPhone, bet tad sapratu, ka labāk ņemt kādu Nokia, piemēram, N95, kas ir lētāks, pilnvērtīgāks utt. Apple par klientiem nedomā, viņi domā par mārketingu un lec augstāk par savu pēcpusi, pārvērtējot savu brandu.

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 15 Okt 2009, 16:34

Ko kašķējaties, Apple ir amerikāņu pierastā prece, kam tāds nav nevar saukties par amerikāni. Viņu algas un Apple, kas tur lētāks nekā pie mums ir tāds kā standarts turīgajiem un tiem, kas nedraudzējas ar smadzenēm.
Pie mums jau ir ieskalots, ka, piemēram, Apple kompis un parasts kompis, kuriem vienādi parametri būs daudz stabilāks, ātrāks, jaudīgāks utt. Tas jau nekas, ka tas ar OS tiek panākts nevis dzelžiem.
Man pašam ir iPod Touch 1 paaudzes. Nesūdzos, pirku, lai būtu kur mūziku un video paskatīties + WiFi, kas bieži noder. Neprasīju arī mammai, lai naudiņu iedod :D
"You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson
Image

Nelabojams
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1040
Pievienojies: 03 Sep 2009, 12:20
Atrodas: Naukšēnu novads

Post no Nelabojams » 15 Okt 2009, 16:45

Ne jau tikai ābols šādā ziņā grēko. Savulaik viena paveca HP ploteru sērija, ja atmiņa neviļ, 550tie A1 un A0 formātiem arī tikai ar softu atšķīrās... zinu, ka čaļi pāršuva šam BIOS'a mikrenes un dragāja uz A0 ka šņakst :D Abet cenas starpība ta bij trīskārtīga!
Mana pieredze rāda, ka nav tādas zodiaka zīmes "Kretīns".

Scandal
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 157
Pievienojies: 27 Jūl 2009, 21:10
Atrodas: Istabas piektais stūris!

Post no Scandal » 15 Okt 2009, 16:48

Nepaguvu izlasīt visus komentārus, bet līdz vidum tiku :D
Gudrs cilvēks saprot, kas zem tā slēpjas, bet tie kas ne, tie arī met savu naudiņu uz jenķu pusi!
Es kā normāls necipargalva arī gribētu iPod touch sava prestiža pēc, bet nespēju panest to, kad viņš ir kā ar ķēdēm pielikts pie iTunes. Protams Apple mārketinga trikus māk taisīt nepajokam, bet ar to arī mūsu pasaule ir tik unikāla, kad demokrātija ļauj izmantot cilvēka spējas sazināties un apvārdot pūli. Tomēr, ja visi pārējies ražotāji sāka skriet iPhonam pakaļ kaut ko nozīmē, bet ne to, kad Apple ir nejēgas, kas neko nejēdz! Lai viņiem ir arī vēl gadus desmit uz priekšu plāns, ar ko parādīt, kad nu jaunais i..... ir labāks par to, kas jau tev ir kabatā, bet man tas neko nemaina. Kas zinās, ko grib, tas zinās ko pirkt un neskries pakaļ pūļa tendencei un Stīva reklāmai!

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 15 Okt 2009, 16:53

Smiekli nāk... Apple nedomā iesniegt patentu uz radio?
Image

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Post no msh » 15 Okt 2009, 18:04

Evers wrote:Niideejs, Tu gribi teikt, ka Nokias telefoniem ir slikts dizains? Tas pats 5800 - nu nekāda vaina, glīts, neko pielikt, neko atņemt. Man ir bijuši vairāki nokia telefoni, kam dizains bijis labs.
Klucijām ir dizains? :D Man kaut kā liekas ka tur dizaineris vadās pēc uz galda nolikta no kādas nojaucamas ēkas paņemta ķieģeļa, un tāpēc tās klucijas izskatās tik pretīgi :D Labi, pēdējos pāris gados kaut kas bik sakarīgāks pasācis parādīties, bet orientācija uz ķieģeli ir joprojām :D
quickaim wrote:Līdzīgs gadījums man bija ar iPod nano. Nopirku 4. paaudzes nano, kuram vēl nebija ne FM radio, ne video uzņemšanas iespējas. Pēc laika šie uztaisa 5. paaudzes nano, iebāž tajā FM un video kameru. Varat iedomāties, kā es tagad jūtos? "Blow me Apple!".
Nu un kas tad ir? Kāpēc tu to nano pirki - jo ābols vai tāpēc, ka tas var atskaņot to un to? Izskatās ka pirmais variants, pēc tava emõ cienīģā teksta spriežot. Vēl piedevām nano ir vislētākais un visdraņķīgākais no visiem īpodiem - nu ņem un nopērc piekto paaudzi, ja tik ļoti pēc tās alksti :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 15 Okt 2009, 18:08

Jā, un tagad manas domas - kas tur tik īpašs un nepieciešams tajā FM uztveršanas iespējā? Pirms tāda fīča parādījās, nevarēja novērot sevišķi daudz kabatas radiouztvērēju lietotājus, vismaz pie mums ne :D Nerunājot par to, ka mobī nevar ievietot normālu uztvēreju - ja tas uztvērējs būtu pa visu mobi + antena būtu kaut kas sakarīgāks par austiņām, tad vēl tā.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 15 Okt 2009, 18:25

Scandal wrote:....Tomēr, ja visi pārējies ražotāji sāka skriet iPhonam pakaļ kaut ko nozīmē....
Kur tu ko tādu izraki? :)

1) mobilie telefoni skrien pakaļ plaukstdatoriem ne tik profesionāli-advancētā veidolā.
2) Apple neizgudroja touchscreen un tas bija tikai laika jautājums kad tas parādīsies telefonos
3) Otrā "līdzība" varētu būt 1-3 pogas/sensorpogas apakšpusē - bet kur gan citur viņas citiem būtu jāliek, tas ir tikai loģiski, ka apakšā, kur vienmēr pogas ir telefoniem bijušas, ar nav tas apple izdomājums.
4) Un iPhone vispār NAV pirmais touchscreen telefons - http://www.3g.co.uk/PR/Jan2007/4165.htm - tad jau drīzāk apple skrien pakaļ šim!

P.S. msh, kam tajā 5800 dizainā bija jābūt vēl ja tu tā saki? Protams nesaku ka iPhone dizains ir slikts, bet nu nekā tur NAV, nu paņem katru aci , ar pirkstiem atvelc plakstiņus un paskaties - nu NAV tur nekā sevišķa :D Mans vecais Nokia 6233 ar metāla maliņu, kas tiešām neskrāpējās izskatījās daudz labāk.

Scandal
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 157
Pievienojies: 27 Jūl 2009, 21:10
Atrodas: Istabas piektais stūris!

Post no Scandal » 15 Okt 2009, 19:28

Evers wrote:
Scandal wrote:....Tomēr, ja visi pārējies ražotāji sāka skriet iPhonam pakaļ kaut ko nozīmē....
Kur tu ko tādu izraki? :)

1) mobilie telefoni skrien pakaļ plaukstdatoriem ne tik profesionāli-advancētā veidolā.
2) Apple neizgudroja touchscreen un tas bija tikai laika jautājums kad tas parādīsies telefonos
3) Otrā "līdzība" varētu būt 1-3 pogas/sensorpogas apakšpusē - bet kur gan citur viņas citiem būtu jāliek, tas ir tikai loģiski, ka apakšā, kur vienmēr pogas ir telefoniem bijušas, ar nav tas apple izdomājums.
4) Un iPhone vispār NAV pirmais touchscreen telefons - http://www.3g.co.uk/PR/Jan2007/4165.htm - tad jau drīzāk apple skrien pakaļ šim!

P.S. msh, kam tajā 5800 dizainā bija jābūt vēl ja tu tā saki? Protams nesaku ka iPhone dizains ir slikts, bet nu nekā tur NAV, nu paņem katru aci , ar pirkstiem atvelc plakstiņus un paskaties - nu NAV tur nekā sevišķa :D Mans vecais Nokia 6233 ar metāla maliņu, kas tiešām neskrāpējās izskatījās daudz labāk.
Tava doma no pavisam citas operas ;) LG ar Prada varbūt bija pirmie, bet viņi nemācēja to parādīt, a vot Apple uztaisīja tādu kā etalonu tam visam. Ne tikai tehniskais viedoklis ir svarīgs, bet gan arī tas, kad Apple paņēma savu tirgus un entuziastu daļu, kuru nespēja ne LG, ne Nokia ne kāds cits tajā laikā. Tādēļ arī Nokia nemaz neuzsāka ražot triecienātrumā touchscreen telefonus, jo domājams, kad pareizi nogaidīja, kad tas Apple bums samazināsies, un tad tikai liks priekšā savu relatīvi lēto telefonu. Jenķiem ir spējas domāt, jo tomēr Apple ne tikai ar iPod un iPhone ir diezgan lielos augstumos pasaulē. Tik pat labi varam likt kādu Japāņu telefonu priekšā, kur iPhone 3G2 ir tikai 25% no viņu telefoniem, bet nez kādēļ neviens ne Eiropā, ne Amerikā nefano par tiem datortelefoniem?
Protams, tās ir tikai manas domas un pareizrakstības kļūdas! :D

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 15 Okt 2009, 19:34

Evers wrote: P.S. msh, kam tajā 5800 dizainā bija jābūt vēl ja tu tā saki? Protams nesaku ka iPhone dizains ir slikts, bet nu nekā tur NAV, nu paņem katru aci , ar pirkstiem atvelc plakstiņus un paskaties - nu NAV tur nekā sevišķa :D Mans vecais Nokia 6233 ar metāla maliņu, kas tiešām neskrāpējās izskatījās daudz labāk.
Nezinu, nerūp, uz jaunajiem mobjiem neskatos, jo tie ir neparocīgi un neizturīgi mēsli, reāli nepieciešami sīkajiem, bet pieaugušajiem iestāstīts, ka viņiem arī tādus vajag. Mobis ir domāts zvanīšanai, normāla izmēra mobi var saņemt aizvērtā plaukstā un kabatā tas ielien bez probām, viss :D
P.S. klucijas modeļu nosaukumi arī ruļez, hui paņimaješ tas mobis ir desmit gadus vai desmit nedēļas vecs, ja neesi baigākais klucijas fans :D

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 15 Okt 2009, 19:56

msh wrote:Mobis ir domāts zvanīšanai
Š eit var atkal šo pagriezt otrādāk :D

Manuprāt ir gandrīz nepareizi, ka mūsdienu mobilo telefonu vispār sauc par telefonu. Tā ir Mobīla Daudzfunkionāla Multimēdiju un Komunikācijas iekārta (MaDaMoKoI :D )

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31

Post no Andress » 16 Okt 2009, 11:35

msh wrote:Mobis ir domāts zvanīšanai
Aj psc, značit es mobilo internetu, foto un video kameru, multmedia atskaņotāju un kaut vai to pašu mobilo skype lietoju velti? Man nevajadzētu to darīt? Ak, kāds gan es biju muļķis... Paldies MSH kas man atvēra acis :mod: :mod: :mod:
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2219
Pievienojies: 18 Jūn 2009, 20:46
Atrodas: Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 16 Okt 2009, 12:11

vo vo , jau 1ghz pročus krāmē iekšā , tā kā pa daudz plikai zvanīšanai būs :D

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 16 Okt 2009, 12:53

Andress wrote:
Aj psc, značit es mobilo internetu, foto un video kameru, multmedia atskaņotāju un kaut vai to pašu mobilo skype lietoju velti? Man nevajadzētu to darīt? Ak, kāds gan es biju muļķis... Paldies MSH kas man atvēra acis :mod: :mod: :mod:
Pats vainīgs, ka mobi izmanto tik bērnišķīgām nodarbēm :D Es tādas nodarbes dabiskā ceļā piemirsu pirms kādiem divarpus gadiem, tolaik gan es lietoju S65, ar kuru to varēja izveikt, labi ar kameru patika reizēm paākstīties :D Kaut gan pareizi, kaut kādam attaisnojumam kā tehnoloģijām paliekot lētākām saglabāt mobju cenas jābūt - sabāž iekšā kaudzi ar surogātfīčām un vismaz var par to paprasīt ceņņiku ar trijiem cipariem un nevis diviem :)

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 16 Okt 2009, 13:28

msh wrote:
Andress wrote:
Pats vainīgs, ka mobi izmanto tik bērnišķīgām nodarbēm :D Es tādas nodarbes dabiskā ceļā piemirsu pirms kādiem divarpus gadiem, tolaik gan es lietoju S65, ar kuru to varēja izveikt, labi ar kameru patika reizēm paākstīties :D Kaut gan pareizi, kaut kādam attaisnojumam kā tehnoloģijām paliekot lētākām saglabāt mobju cenas jābūt - sabāž iekšā kaudzi ar surogātfīčām un vismaz var par to paprasīt ceņņiku ar trijiem cipariem un nevis diviem :)
Ä€ tatad tu saki ka komunikācijas, mūzikas baudīšana brīvajā laikā un spogulenes nestaipīšana līdzi lai paķertu jebkuru dzives interesanto bridi ir stulbi? :D Man liekas ka tu dzivo bunkurā, 20m zem zemes :D Tu maz zini kurš gads ir? :D

Nē nu neparproti, es nelietoju i-ziepes vai ko tamlīdzīgu, man ir pavisam parasts LG KP500 bet kapēc gan man neizmantot telefona sniegtās papildus iespējas? :D Neiet te runa par to vai kas vai kā, runa ir par to kapēc man piemeram tagad būtu jānēsā līdzi foto kamera, videokamera, vēl mp3 atskaņotājs un vēl mobilais :D Are You Retard, my dear friend? :D
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 16 Okt 2009, 14:08

Piekrītu Andressam, nekas tur nav bērnišķīgs un stulbs, nu protams msh var izvēlēties un stiept līdzi mugursomu ar visādiem pričendāļiem, es gan labāk dodu priekšroku mazai kastītei ko varu iebāzt kabatā :)

P.S Man pašam pagaidām ir telefons ar kuru tikai zvanīt praktiski var
Last edited by Evers on 16 Okt 2009, 14:11, edited 1 time in total.

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 16 Okt 2009, 14:10

Mūziku es baudu ar trīsdesmitniecītēm/deviņdesmitniecītēm vai ar mašīnas maģi, klausoties kvalitatīvu mūziku, nevis mp3 surogātus ar lētām austiņām. Labi, kaut kāda audio atskaņošanas fīča ir vienīgā, ko es vēlētos savā mobī ieraudzīt, jo tā ir viena no retajām, kas nepadara mobi nelietojamāku, atšķirībā no visādām kamerām, bezizmēra ekrāniem utt utjpr. Bet pie tā, cik nekvalitatīva ir mobjos iebāztā optika, vietas aizņemšana ar kaut kādu kameru ir noziegums, jo vairāk pie tā, ka mūsdienu ziepjutrauki izmēru ziņā sāk ielikt kloķi mobjiem :D
P.S. Kādu gadu atpakaļ man bija šoks, kad man iedeva parunāt ar kaut kādu jaunu biznesa klases mobi - TÄ€DS ĶIEÄ¢ELIS :D :D

Evers
Vecākais lietotājs

Post no Evers » 16 Okt 2009, 14:28

Par bildēšanu runājot, neviens prātīgs cilvēks nevazās pa kabatu visur ikdienā līdzi ziepju trauku - viens div būs fočikam plāni kautvai dēļ gružiem un putekļiem. Mūsdienu telefoniem foto kvalitāte ir vairāk kā pietiekama lai kautvai draugos ieliktu.
Par mūziku runājot - kāpēc tu domā, ka visi klausās ar sliktām austiņām (varu pielikt kautvai austiņas par 20+ Ls vai piespraust pa tiešo pie mašīnas audio sistēmas) un bullčitu par mp3 surogātu ar nevajag sākt, ir FLAC protams jūtami labāks, bet mp3 NAV sūds. Tad jau FM radio vispār ir murgs ko jāaizliedz klausīties? :D

P.S Ieliekam modernā(ja by default neatbalsta) telefonā FLAC pleijeri un klausamies augsto kvalitāti. :)

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 16 Okt 2009, 14:44

Flac nav vienīgais losless formāts...

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 16 Okt 2009, 15:19

Man aizvēsturisks samsunga ķieģelis bez maciņa savulaik kabatā novilka vairāk kā gadu :D Bez tam - par izturīgajiem ziepjutraukiem neesi dzirdējis?
Kvalitāti izsaka cena? :D Kvalitatīvas austiņas būs stipri lielākas par mobi :D
mp3 ir ciešams, bet tas arī viss :D Protams, klausoties visādus perforatorus un popu, tas problēmas nesagādā, jo sintētisku mūziku vieglāk saspiest nekā instrumentālu. Bet FM salīdzinājums ar mp3 ir klasisks pirksta ar krānu salīdzinājums :D - FM nav kompresijas artefakti, ir vienīgi frekvences ierobežojums [tāpat kā mp3] un vienīgi var būt problēmas ar uztveršanu.
Andress, FLAC gadījumā nebija viesvieglāk sagremojamais bezzudumu formāts? :)

Andress
Reģistrēts lietotājs

Post no Andress » 16 Okt 2009, 15:30

msh wrote:Andress, FLAC gadījumā nebija viesvieglāk sagremojamais bezzudumu formāts? :)

Visvieglāk sagremot ir vinila plati... ussildi ar lodlapmu un eed... cik tik uziet... Gribi kvalitati? Sedi ierakstu studijā un klausies... S90 un S30 FTW kvalitates iemiesojums :))

P.S mans vecais sagems man ir 6 gadus... Darbojas kā smērēts... any opnion about that? Ir saulē sēdējis, ūdenī peldējis, mazgats un mētāts, sim pofig...

iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 16 Okt 2009, 20:05

msh, ar tevi var labi diskutēt, bet ielāgo ka par gaumi nestrīdas, jo ir daudzi cilvēki, kuriem dizains nav pirmajā vietā, un salīdzini ērtuma ziņā kādu SE, Samsung vai kādu citu ne-smartfonu ar Nokijas s40 interfeisu.
Runājot par nosmādētā ābolīša politiku, tas ir vistīrākais kapitālisms, un varu garantēt, ka itrubas mūžs nebūs no tiem ilgākajiem, pēc gadiem diviem trim lielākā daļa nojūgsies, un Džobs gribēs, lai apmātā masa pērkat jaunus,

Par mūziku, kā te msh bilda. Es, piemēram, izmantoju sabiedrisko transportu, un man negribas klausīties pārējo pasažieru vāvuļošanā vai šofera LR-2, tādēļ uzlieku austiņas un klausos savu fonotēku, kuras maksā 20 Latus. Un lai MP3 nezaudētu kvalitāti, to nevajag konvertēt tā, lai pleijerī vai telefonā varētu iegrūst simtiem vai tūkstošiem dziesmu (192 kbit/s ir vēl klausāms). Savas MP3 fonotēkas pārveidošana uz FLAC neko nelīdzēs
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06

Post no Creep » 16 Okt 2009, 20:50

Loģiski, ka neko nemainīs.
Piemērs:
tev ir kieģeļu kaudze, kura sastāv no 2 krāsu ķieģeļiem. Izmet vienas krāsas ķieģeļus ārā un sakrauj kaudzi mazliet savādāk. Pēc tam pārkrauj to tā, kā tā bija sākumā, tikai otras krāsas ķieģeļu jau protams vairs nav ko kraut, līdzarto starpības nekādas.
Varbūt ne tas perfektāk izklāstītais piemērs, bet domu sapratāt...

msh
Reģistrēts lietotājs

Post no msh » 16 Okt 2009, 21:54

Andress wrote:
Visvieglāk sagremot ir vinila plati... ussildi ar lodlapmu un eed... cik tik uziet... Gribi kvalitati? Sedi ierakstu studijā un klausies... S90 un S30 FTW kvalitates iemiesojums :))
Dzelžiem visvieglāk sagremojamais :devil: To ka MAC ir manāmi smagāk saspiests, var pamanīt pat uz kastes, ar citiem formātiem nav pārāk daudz saskarsmes bijis.
Jā, normālas deviņdesmitnieces ruļez kaut kādu grabuļu cenu kategorijā vismaz līdz simts latiem, ja ne augstāk. Bet pārsvarā man pazīstamajiem ir vēl nožēlojamāki 2.1 grabuļi, kurus jau ar trīsdesmitniecēm var mēgināt izcelt pat uz trobeli, par skanējumu nerunājot :D
Andress wrote:
P.S mans vecais sagems man ir 6 gadus... Darbojas kā smērēts... any opnion about that? Ir saulē sēdējis, ūdenī peldējis, mazgats un mētāts, sim pofig...
Vienkāršība ūber alles :) Labs iemesls, kāpēc tagad tādus telefonus vairs neražo - nebūs peļņas :D

reGative
E-žurnālists
Atbildes: 409
Pievienojies: 15 Sep 2009, 15:55
Atrodas: Rīga un pierīga

Post no reGative » 16 Okt 2009, 22:26

ehh, man ir mobilais... Kuram nav tā FM radio. Tākā uz tā nets nezināmu iemeslu dēļ nestrādā, tad no datora uz mobilo caur USB 2.0 kabeli velku mūziku,kuru klausīties, kad esi ārā. Lūk tā man ietas! :D

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 17 Okt 2009, 00:27

Man telefonā ne mp3, ne kā... kgan ir FM radio - a tam vajag austiņas.. :D Bet tomer, man ir iPod Touch, uz kura klausos mūziku! :D Radio sadzīvē daudz nelietoju! :) Kgan... noderīga fiška! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”