Kā ierakstām savus CD/DVD diskus?
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Kā ierakstām savus CD/DVD diskus?
Š eit apspriežam CD/DVD matricas, rakstīkļus, softu, rakstīšanas tehnoloģijas.
Bieži te dzirdu, ka tās vai citas matricas sliktas. Bet, kopš esmu pārstājis "spiest uz ātrumu" - arī visas lētās ACME's iet rūkdamas. Rakstot lēnajos ātrumos, arī ilgtermiņā dati labāk saglabājas. Acīmredzot noname ripas lāzers tik ātri nespēj "uzsildīt". Protams, svarīgiem datiem labāk izvēlos Verbatim produkciju.
Softam, manuprāt, nozīmes ir maz. tas ir tikai interfeiss starp rakstīkli un lietotāju. Lietoju rakstīklim līdzdoto Nero Essentials, un problēmas nav bijušas.
Rakstīklim ir ļoti liela nozīme. Var dabūt noname ražojumus arī par 15 Ls, bet vai ir vērts ietaupīt uz datu drošības rēķina? Ir pat gadījies eksemplārs, kas pavisam mazliet, bet skrāpē ripas kādā konkrētā vietā - to atklāju, kad labas CD-RW matricas vairāk kā 3-5 reizes nevarēja pārrakstīt. Ar labu iekārtu to var darīt desmitiem reižu.
Bieži te dzirdu, ka tās vai citas matricas sliktas. Bet, kopš esmu pārstājis "spiest uz ātrumu" - arī visas lētās ACME's iet rūkdamas. Rakstot lēnajos ātrumos, arī ilgtermiņā dati labāk saglabājas. Acīmredzot noname ripas lāzers tik ātri nespēj "uzsildīt". Protams, svarīgiem datiem labāk izvēlos Verbatim produkciju.
Softam, manuprāt, nozīmes ir maz. tas ir tikai interfeiss starp rakstīkli un lietotāju. Lietoju rakstīklim līdzdoto Nero Essentials, un problēmas nav bijušas.
Rakstīklim ir ļoti liela nozīme. Var dabūt noname ražojumus arī par 15 Ls, bet vai ir vērts ietaupīt uz datu drošības rēķina? Ir pat gadījies eksemplārs, kas pavisam mazliet, bet skrāpē ripas kādā konkrētā vietā - to atklāju, kad labas CD-RW matricas vairāk kā 3-5 reizes nevarēja pārrakstīt. Ar labu iekārtu to var darīt desmitiem reižu.

- msh
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 3460
- Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
- Atrodas: Latvija
LightCribe vai LightScribe? 
Nekad nelietoju lielākus ātrumus par 16x CD-R un vairāk par 4x DVD-R, izņemot ja kaut kas nāvīgi deg vai arī nejauši uzlicies.
Progai ir viena nozīme, kas mūsdienās gan nav aktuāla - pirms sešiem gadiem uz 200 mhz pentium mmx lietoju roxio easy cd creatoru, tam bija tehnisks pārākums pār tā laika nero 5.5 - nero bija tieksme uz tik vājas kastes taisīt nepatīkamus prikolus, piemēram, kopējot CDDA nero mēdza izkampt kādu gabalu no dziesmas, viss diska muzons attiecīgi pabīdās uz priekšu bet TOC jau uzcepts un visam diskam piedevām robežas **dritvai kociņ**. Vēl tāda patīkama lieta - ja ar nero gadījās uzlikt ātrumu, ko kaste nevilka, matrica uzreiz izmetama, ja ar easy cd creatoru, tad nometa rakstīšanas ātrumu
Viens šāds joks - čoms ar manu kasti rakstot CDDA no mp3 nejauši atstāja rakstekļa 24x, raksteklis ierūcās, pēc momenta palika kluss un cepšana turpinājās uz kaut kādām 4x
Cits - kopēju CDDA on the fly uz 8x, a izrādījās ka tam cdromam CDDA lasīšanas ātrums ir 3x - atkal, rakstīšana aiziet uz 3x un viss kulē 
Nekad nelietoju lielākus ātrumus par 16x CD-R un vairāk par 4x DVD-R, izņemot ja kaut kas nāvīgi deg vai arī nejauši uzlicies.
Progai ir viena nozīme, kas mūsdienās gan nav aktuāla - pirms sešiem gadiem uz 200 mhz pentium mmx lietoju roxio easy cd creatoru, tam bija tehnisks pārākums pār tā laika nero 5.5 - nero bija tieksme uz tik vājas kastes taisīt nepatīkamus prikolus, piemēram, kopējot CDDA nero mēdza izkampt kādu gabalu no dziesmas, viss diska muzons attiecīgi pabīdās uz priekšu bet TOC jau uzcepts un visam diskam piedevām robežas **dritvai kociņ**. Vēl tāda patīkama lieta - ja ar nero gadījās uzlikt ātrumu, ko kaste nevilka, matrica uzreiz izmetama, ja ar easy cd creatoru, tad nometa rakstīšanas ātrumu
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori
- RicoPico
- Vecākais lietotājs
- Atbildes: 2311
- Pievienojies: 09 Jan 2009, 12:54
- Atrodas: Jūrmala/Rīga
Labi labi- nepiesienies vārdiem. Es vēl neesmu pamodies. 
Par tiem ātrumiem runājot- es parasti izvēlos vidējo- CD-R vai nu 16 vai 24. Atkarībā no garastāvokļa. Agrāk, cepu DC audio diskus uz max ātrumu, un pēc tam brīnijos kapēc maģis rīstās. Bet tas bija sen.
DVD diskus cepu reti. Nav tādas vajadzības. 
Un softs- Vai nu DeepBurner, vai nu Nero essentials. Arī pēc garastāvokļa un vajadzībām.
Par tiem ātrumiem runājot- es parasti izvēlos vidējo- CD-R vai nu 16 vai 24. Atkarībā no garastāvokļa. Agrāk, cepu DC audio diskus uz max ātrumu, un pēc tam brīnijos kapēc maģis rīstās. Bet tas bija sen.
Un softs- Vai nu DeepBurner, vai nu Nero essentials. Arī pēc garastāvokļa un vajadzībām.
3GHz takts frekvences viļņa garums ir 10cm
No CD esmu atteicies labu laiku atpakaļ... ja nu akurāt vajag kādreiz. Lietoju dažāda kalibra lētos DVD-R/+R (un no lētā gala ACME ir labākie
). Ja lēni raksta (<=4x) un ar 100% strādājošu diskmašīnu, tad jau viss notiek. Tā kā man atbilst tikai punkts nr. 1, gadās arī izmest. Bet RW diskus veiksmīgi aizstāj Flash.
Vienmēr tiku lietojis Nero 6.6. Gadījuma rakstura diskmašīna pēdējā laikā sākusi dīvaini uzvesties; pārgāju uz [s]Head&Shoulders[/s] Ashampoo Burning Studio. Kaut kā stabilāk, moš ilūzija, bet enīvej.
Vienmēr tiku lietojis Nero 6.6. Gadījuma rakstura diskmašīna pēdējā laikā sākusi dīvaini uzvesties; pārgāju uz [s]Head&Shoulders[/s] Ashampoo Burning Studio. Kaut kā stabilāk, moš ilūzija, bet enīvej.
Дебилы, бл*ть...
Tā kā esmu liels taupītājs, tad matricas parasti sanāk pirkt tās lētākās. Parasti Acme vai Verbatim. Uz tādiem brāķiem, ka pilnīgi nekā nevar izdarīt, praktiski vispār nav gādijies tikt. Rakstīšanai parasti izmantoju OS iebūvētos tūļus, kas man šķiet pietiekami labi. Neredzu īpaši vajadzību krāmēt vēl kaut kādu smagu Nero. Nu ļoti reti, bet ja rodas vajadzība pēc kaut kā advancētāka, tad tas ir Infra recorder. Rakstu visbiežāk uz 4X, arī šeit nav bijusi īpaši vajadzība kaut kur steigties, jo rakstīšana notiek kaut ko darot fonā. Parasti jau arī īpaši neko svarīgu tur nerakstu, kā filmas un tml. stuffu. Backupus praktiski diskos neturu. Kas attiecas uz hardware, tad arī šeit cenšos taupīt. Rakstīklis pa 13Ls ar visu Lighscribe un dara visu godam.
- msh
- Reģistrēts lietotājs
Ä€, un kā jau kaut kur rakstīju, pēc uzraušanās ar eproformance laser rot neko citu kā verbatimu, tikai ar dažādām cenām vairs nepērku. Par kaut kādu acmi nerunājot, tas ir sūds ko var ņemt tikai par velti, a tā nav nekādas garantijas vai to varēs izmantot - vienalga vai matrica vai kāds perifērijas nieks
Ä€, viena acmes lieta gan man ir un normāla - mikrofons - bet arī to es nepirku 
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt
Softs: Magic iso, sver ap 2 MB, vai arī Nero 8 Micro.
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- msh
- Reģistrēts lietotājs
Es tev pastāstīšu vienu lielu atklājumu - eksistē CD-RW un DVD-RW. Spēj to iedomāties?foxsk8 wrote:Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm![]()
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt![]()
Toties ar multisesijām var gadīties problēmas
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- Atbildes: 1892
- Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09
lietoju scdwriter (bez instaleesjanas, kkaadi 260 kb, straadaa bez probleemaam uz visaam win saimes sisteemaam saakot ar w95 :> ) un neklepoju :>
briiniskji iecep dajebkuru disku.
briiniskji iecep dajebkuru disku.
Anubisa sods ir neizbeegams!
http://img.ii4.ru/images/2012/05/25/227242_ntw.bmp
http://img.ii4.ru/images/2012/05/25/227242_ntw.bmp
- foxsk8
- Moderators
jau gadiem ilgi tā vairs nedaru, jo esmu piedzīvojis vairākus gadījumus - mainīju cd iekārtu, a nākošā vairs ar iepriekējiem rakstītos diskus (multisesijas) negrib nepar ko lasīt. rakstu tikai vienu reizi n pilnīgi pilnu disku, jo nevēlos, ka kaut kas pazustu.foxsk8 wrote:Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm![]()
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt![]()
rakstu ar Nero 6
ir bijušas Acme šaibas, šad tad tās nogļuko, beet rakstīt var.
tagad rakstu Memorex diskos, nav bijis neviens brāķis, ļoti labi ierakstās.
rakstu tikai uz lēnajiem ātrumiem
reiz bija jāieraksta daudz reižu viens un tas pats audio cd - mūzika, teātra izrāde, tad ar eksperimentējām ar kuru ātrumu ir ātrāk ierakstīt. izrādījās ka tie paši ātrākie ātrumi nemaz tik ātri nav - ātrāks bija 16x, priekš audio CD
šitos rakst'tājus pēc 2 gabaliem sūdiem vairs neizmantoju. izmantoju LG.Melnis wrote:Lētākās matricas, LiteOn rakstītājs. Rakstītājam nav vēl 2 gadi, bet gļukus dara diezgan neciešamus, DVD vairs ierakstīt nevar. Soft: Nero, Ashampoo.
- msh
- Reģistrēts lietotājs
Kur tur ir tā čakarēšanās - tu lieto 10 gadus vecu CD-R dzelzi kam RW iespēja neeksistē un tu nevēlies uzņemties lielās mokas iet uz veikalu, pirkt dzelzi un pēc tam to vēl ielikt kastē?foxsk8 wrote:msh: Kāpēc man čakarēties, ja var nečakarēties un izmantot to, kas jau pirms X laika ir iegādāts tieši ar tādu domu, glabāt datus, nevis tos ierakstīt un pēc tam atkal izdzēst.
- foxsk8
- Moderators
Kur tur ir tā čakarēšanās - tu lieto 10 gadus vecu CD-R dzelzi
Kādu vēl 10 gadus vecu dzelzi, Iepirku svaigu LG SATA DVD draivu, viss iet kā nākas. Par to, ka uz citiem lasītājiem disks nejiet, tam varu piekrist. Kā jau teicu, katram savas vajadzības un pielietojums, tāpēc jau arī šāda tēma ir, lai varētu redzēt, ko katrs izmanto un kādām vajadzībām.
P.S. Dzīvoju laukos, man tiešām šeit nav veikalu blakus, kur dabot jaunas, svaigas ripiņas.
Reāli paskaitiju pa brīvdienām, kopā no veciem spiedumiem, varu izmantot ap 100 diskiem, kur savā laikā ierakstītas pāris drazas. Mana skatījumā, tas ir tas pats, kas ar atkritumu pārstrādi un otreizēju izmantošanu
Kādu vēl 10 gadus vecu dzelzi, Iepirku svaigu LG SATA DVD draivu, viss iet kā nākas. Par to, ka uz citiem lasītājiem disks nejiet, tam varu piekrist. Kā jau teicu, katram savas vajadzības un pielietojums, tāpēc jau arī šāda tēma ir, lai varētu redzēt, ko katrs izmanto un kādām vajadzībām.
P.S. Dzīvoju laukos, man tiešām šeit nav veikalu blakus, kur dabot jaunas, svaigas ripiņas.
Reāli paskaitiju pa brīvdienām, kopā no veciem spiedumiem, varu izmantot ap 100 diskiem, kur savā laikā ierakstītas pāris drazas. Mana skatījumā, tas ir tas pats, kas ar atkritumu pārstrādi un otreizēju izmantošanu
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- msh
- Reģistrēts lietotājs
Pats vainīgs ka R diskos raksti "pāris drazas". Es R diskos rakstu nopietnu stuffu pēc kura ar mierīgu sirdi var noslēgt gan sesiju gan disku
Un ar to atkritumu pārstrādi un otrreizēju izmantošanu tiešām tā ir - tu savus piedrazotos diskus vari mierīgi pakārt uz nagliņas, es savus piedrazotos RW izdzēšu un izmantoju, tfu, piedrazoju atkal 
- foxsk8
- Moderators