Windows 7 Upgrade lieto Full versijas vietā
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Windows 7 Upgrade lieto Full versijas vietā
[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_win7_2.jpg[/imgl]Microsoft pieļautās kļūdas dēļ datorlietotāji patlaban masveidā iepērk lētās Windows 7 Upgrade versijas un lieto tās "tīrajai instalācijai", nevis kā paredzēts - atjaunināšanai no Windows Vista. Tas esot tehniski viegli izdarāms. Īpaši grēkojot mazie un vidējie uzņēmumi. Tāpēc Ēriks Ligmans, Microsoft pārstāvis, brīdināja, ka tas esot pret licences līguma nosacījumiem, un šādas Windows 7 kopijas esot nelegālas. Kādi pasākumi tikšot veikti šās parādības novēršanai - nekas netika teikts.
Avots
Avots

- zebieksterc
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 23
- Pievienojies: 24 Okt 2009, 11:01
Uz kastītes skaidri rakstīts, ka arī XP esamība ir pietiekoša priekš "Upgrade". Iekšā vēl ir atsevišķa lapiņa ar pamācību gadījumam, ja atjaunots tiek no XP, nevis Vista (aprakstīta mazliet atšķirīga procedūra). Bet citā vietā uz tās pašas kastītes rakstīts, ka šis atjauninājums paredzēts no Vista (tikai?). Tiec nu gudrs. Mazliet varēja parūpēties par skaidrību, nevis pārmest cilvēkiem, ka viņi tikai dara to, kas ir tehniski viegli izdarāms, - turklāt, ar produktu, ko viņi legāli iegādājušies no legāla pārdevēja.
Tāpat nav īsti skaidrs, kā kvalificējas tie, kam bija instalēts oficiāls Win 7 RC (attiecīgi, vai nu uz jau esošas oficiālas Vistas vai XP, vai uz "tīra" datora) un kāds būtu "oficiālais" ceļš šajos gadījumos.
Tāpat nav īsti skaidrs, kā kvalificējas tie, kam bija instalēts oficiāls Win 7 RC (attiecīgi, vai nu uz jau esošas oficiālas Vistas vai XP, vai uz "tīra" datora) un kāds būtu "oficiālais" ceļš šajos gadījumos.
Mazliet jocīgi - vārds upgrade vien nenozīmē ka vienam OSam pa virsu jāinstalē otrs, vismaz tā nu es nekad nedarītu!
Instalētu OSu uz izformatēta HDD un miers, tas tā pat skaitītos manā kompī kā OSa upgrade!
Man ir licenzēts Windows XP, ja es nopērku Windows 7, tā tad es nedrīkstu instalēt svaigu Windows kopiju?! o.O Vājprāts!
Man ir licenzēts Windows XP, ja es nopērku Windows 7, tā tad es nedrīkstu instalēt svaigu Windows kopiju?! o.O Vājprāts!
Upgrade pēc būtības nozīmē to, ka tu pārej no vienas (vecākas) versijas uz otru (jaunāku), nevis reāla sistēmas upgreidošana ar upgrade pogu. Līdzīgi rīkojas arī Apple. Viļās tie, kas domā, ka Snow Leopard maksā 20Ls. Tā ir upgrade cena, kas attiecas uz tiem, kam uz kastes bija instalēts Leopard. Klients pats izvēlas, vai viņš taisa sistēmas upgrade vai clean install. Ja nav Leopard, tad, lūdzu, pērkam parasto SL disku par 199$.
Tas pats arī ar Win7. Nu un, ka var uztaisīt clean install izmantojot upgrade disku? Lietotājs ir iegādājies tikai upgrade licenci un tieši licence nosaka lietošanas noteikumus. Neesmu pābaudījis, bet es pieņemu, ka fiziski arī Win7 Home Premium diski neatšķiras no Ultimate diskiem (vismaz vistas gadījumā tā bija). Atšķirību nosaka licence (kurai ir piestiprināts key).
Tas pats arī ar Win7. Nu un, ka var uztaisīt clean install izmantojot upgrade disku? Lietotājs ir iegādājies tikai upgrade licenci un tieši licence nosaka lietošanas noteikumus. Neesmu pābaudījis, bet es pieņemu, ka fiziski arī Win7 Home Premium diski neatšķiras no Ultimate diskiem (vismaz vistas gadījumā tā bija). Atšķirību nosaka licence (kurai ir piestiprināts key).
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit
"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson
"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
#Prusaks.
Cena - 35Ls http://datordraugs.lv/swf.php?lang=lv
#gangstalv
Jā, vari upgreidoties no OEM.
Cena - 35Ls http://datordraugs.lv/swf.php?lang=lv
#gangstalv
Jā, vari upgreidoties no OEM.
nevertell wrote:Pag, tad ir upgreidu licenze un vienkārši licenze ? Ja es upgreidojos, tad es nekā savādāk nevaru dabūt w7, kā tikai upgreidojoties ? NEPRÄ€TS.
Last edited by Eudoxus on 30 Okt 2009, 21:27, edited 1 time in total.
Eudoxus wrote:Pirmkārt, laikam jau tomēr tā ir licence. Otrkārt, jā, ir upgrade licence un ir full version licence un ir arī OEM licence.nevertell wrote:Pag, tad ir upgreidu licenze un vienkārši licenze ? Ja es upgreidojos, tad es nekā savādāk nevaru dabūt w7, kā tikai upgreidojoties ? NEPRÄ€TS.
Bet kas tieši tevi tā izbrīna. Līdzīgi rīkojas ne tikai Apple, bet vesels lērums softa ražotāju. Adobe softu arī ir lētāk apgreidot nekā pirkt jaunu pilno versiju.
Tieši tā jau arī biju iedomājies! Ka nopērku Upgrade versiju Windows 7, jo man jau ir licenzēts XP šim datoram! Un lieku to kā Clean Install uz šī paša datora!Eudoxus wrote:Upgrade pēc būtības nozīmē to, ka tu pārej no vienas (vecākas) versijas uz otru (jaunāku), nevis reāla sistēmas upgreidošana ar upgrade pogu.
Ja man nebūtu Windows XP kas ir likumīgs vai lietotu Linux, tad es saprotu kādēļ man jāpērk ir pilnā versija!
Bet nu izskatās ka Microsoft ir sačakarējies savā smadzenē, jo nauda šitā protams iet garām!
- Mateus
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 108
- Pievienojies: 30 Mai 2009, 09:06
- Atrodas: Ogre
Manuprāt Jūs neiebraucāt tai cepienā.
Ir daudz lietotāji, kuri nevis veic upgrade, bet gan nopeerk upgrade kaa retail versiju un uzinstalee. Un tas tehiski straadaa. No Microsoft ir luugums diileriem prasiit klientiem atraadiit ieprieksheejaa Windows pirkuma dokumentu un licenci, lai to noveerstu.
Neatceros gan kaa bija agraak ar Upgrade diskiem.
Ir daudz lietotāji, kuri nevis veic upgrade, bet gan nopeerk upgrade kaa retail versiju un uzinstalee. Un tas tehiski straadaa. No Microsoft ir luugums diileriem prasiit klientiem atraadiit ieprieksheejaa Windows pirkuma dokumentu un licenci, lai to noveerstu.
Neatceros gan kaa bija agraak ar Upgrade diskiem.
#gangstalv
Samurajs jau te raksta, ka ar upgrade disku ir iespējams taisīt clean install. Tātad, pieņemu, ka tu vari pārinstalēt savu sistēmu cik reizes tev ienāk prātā bez Vistas likšanas.
#Aldis
Es nopirku pilno versiju neskatoties uz to, ka man uz kastes stāvēja legāla Vista Business. Pirmkārt, tāpēc, ka nebiju drošs, vai ar upgrade disku var taisīt clean install. Bet, otrkārt, tāpēc, ka pirkšanas brīdī amazone.uk gan Full gan upgrade versija bija vienā cenā (64 mārciņas).
Piekrītu, ka mazmīkstie varēja skaidrāk formulēt savu pozīciju.
Samurajs jau te raksta, ka ar upgrade disku ir iespējams taisīt clean install. Tātad, pieņemu, ka tu vari pārinstalēt savu sistēmu cik reizes tev ienāk prātā bez Vistas likšanas.
#Aldis
Es nopirku pilno versiju neskatoties uz to, ka man uz kastes stāvēja legāla Vista Business. Pirmkārt, tāpēc, ka nebiju drošs, vai ar upgrade disku var taisīt clean install. Bet, otrkārt, tāpēc, ka pirkšanas brīdī amazone.uk gan Full gan upgrade versija bija vienā cenā (64 mārciņas).
Piekrītu, ka mazmīkstie varēja skaidrāk formulēt savu pozīciju.
- daGrevis
- Vecākais lietotājs
- Atbildes: 2343
- Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
- Atrodas: Rīga, Latvija
+1Aldis wrote:Tieši tā jau arī biju iedomājies! Ka nopērku Upgrade versiju Windows 7, jo man jau ir licenzēts XP šim datoram! Un lieku to kā Clean Install uz šī paša datora!Eudoxus wrote:Upgrade pēc būtības nozīmē to, ka tu pārej no vienas (vecākas) versijas uz otru (jaunāku), nevis reāla sistēmas upgreidošana ar upgrade pogu.
Ja man nebūtu Windows XP kas ir likumīgs vai lietotu Linux, tad es saprotu kādēļ man jāpērk ir pilnā versija!
Bet nu izskatās ka Microsoft ir sačakarējies savā smadzenē, jo nauda šitā protams iet garām!
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/
http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis
http://dagrevis.lv/
http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis
http://dagrevis.lv/
- samurajs
- Administrators
Tātad tehniski viss sanāk tā:
1. Mājas lietotājs var mierīgi pirkt lēto upgrade versiju, un likt virsū ar clean install. Š ādi dabūjam legālu CD-key un garantiju, ka Win7 pēc kāda laika nesāks čakarēties kā krekotais. Neviens pat nevarēs piesieties, ja kas. Vienmēr var pateikt - goda vārds, uz šī PC man patiešām bija pirms tam legāla Vista, un pierādīt pretējo diez vai būs tehniski iespējams. Privātpersonām likums neliek glabāt vecus čekus.
2. Komerclietotājam tas numurs neies cauri, jo likums paredz visus vecos finanšu dokumentus uzglabāt arhīvā daudzus (ka tik nebija 25?) gadus.
1. Mājas lietotājs var mierīgi pirkt lēto upgrade versiju, un likt virsū ar clean install. Š ādi dabūjam legālu CD-key un garantiju, ka Win7 pēc kāda laika nesāks čakarēties kā krekotais. Neviens pat nevarēs piesieties, ja kas. Vienmēr var pateikt - goda vārds, uz šī PC man patiešām bija pirms tam legāla Vista, un pierādīt pretējo diez vai būs tehniski iespējams. Privātpersonām likums neliek glabāt vecus čekus.
2. Komerclietotājam tas numurs neies cauri, jo likums paredz visus vecos finanšu dokumentus uzglabāt arhīvā daudzus (ka tik nebija 25?) gadus.

Interesanti: http://pcportal.org.ru/news/2009-11-01-277
goda vārds, uz šī PC man patiešām bija pirms tam legāla Vista, un pierādīt pretējo diez vai būs tehniski iespējams
Autortiesību jomā mums ir legālā prezumpcija. Jāpierāda būs lietotājam :(
goda vārds, uz šī PC man patiešām bija pirms tam legāla Vista, un pierādīt pretējo diez vai būs tehniski iespējams
Autortiesību jomā mums ir legālā prezumpcija. Jāpierāda būs lietotājam :(
- samurajs
- Administrators
TokRa: šai gadījumā pieķertam mājas lietotājam ir reālas izredzes vinnēt tiesas prāvu, jo M$ ir pieļāvis kļūdu, ļaujot Upgrade instalēt uz tīra HDD. Ja tā veikšanai būtu vajadzīgas kādas pirātiskās darbības - tad gan citādi.
Ja loģiski - jebkurš nespeciālists tā arī darīs; ja 2 kastītes ir ar vienādu saturu, un viena no tām n reizes lētāka, tad skaidrs, ka pirks lētāko!
Ja loģiski - jebkurš nespeciālists tā arī darīs; ja 2 kastītes ir ar vienādu saturu, un viena no tām n reizes lētāka, tad skaidrs, ka pirks lētāko!

Es tā arī neesmu sapratis, vai pats MS ir atzinis, ka iespēja ar upgrade disku taisīt clean install ir kļūda vai nav. Man tas liekas pilnīgi OK, jo, iedomājies, ka tu esi upgreidojies no Vista un tagad kaut kādu iemeslu dēļ (piemēram, gribi nomainīt HDD) tev ir jāpārinstalē Windows. Tad gadījumā, ja clean install nebūtu iespējams, tad tev no sākuma būtu jāliek virsū vecā Vista un tad jātaisa upgreids. Bet tas būtu pilnīgs sviests. Tāpēc ir labi, ka clean install var taisīt arī ar upgrade disku (starp citu, tieši tāpat kā tas ir Mac OSX Snow Leopard gadījumā).samurajs wrote:TokRa: šai gadījumā pieķertam mājas lietotājam ir reālas izredzes vinnēt tiesas prāvu, jo M$ ir pieļāvis kļūdu, ļaujot Upgrade instalēt uz tīra HDD. Ja tā veikšanai būtu vajadzīgas kādas pirātiskās darbības - tad gan citādi.
MS vienmēr ir izcēlies ar prāta pretdabisku seksuālo izmantošanu.
Ar to upgrade ir domāts tā, ka tas tev tiek licencēts, ja tev jau ir kādas iepriekšējās versijas licence. Lai arī upgrade versiju var jebkurā gadījumā uzlikt no nulles, iepriekšējās versijas licences neesamības gadījumā mazmīkstoprāt to darīt nedrīkst, jo licences noteikumu pārkāpums.
Ar to upgrade ir domāts tā, ka tas tev tiek licencēts, ja tev jau ir kādas iepriekšējās versijas licence. Lai arī upgrade versiju var jebkurā gadījumā uzlikt no nulles, iepriekšējās versijas licences neesamības gadījumā mazmīkstoprāt to darīt nedrīkst, jo licences noteikumu pārkāpums.