Opera 10.20 - ar pilnu jaudu uz priekšu!

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32
Reputācija: 0

Post no Wuu » 26 Nov 2009, 19:41

Es zināju ka es izcelšos :D
Image

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 26 Nov 2009, 20:08

ob1 wrote:Ķirzak, ar nobloķētiem flešiem, skrollējot pa datuvi uz leju, uz ekrāna paliek svītras (acīmredzot no fleša, kas tiek bloķēts). Ar ieslēgtiem flešiem tādu problēmu nav.

rajah, pecīzs links ir www.datuve.lv
man tieši otrādi - ar nebloķētiem flašiem (es domāju to garo desu lapas apakšā, fly fiesta) ripinot tas flašis kratās un paliek puses no tā bannera garā. ja es nobloķēju tad nekas man nerēgojas

Image
Step By Step - ImageImage

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 26 Nov 2009, 20:18

Paldies, rajah, tad būs jāpaņemās... tur ir n-tās flashblock versijas, kuru tu izmanto?

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 20:19

ob1 wrote:ēl viens gļuks ir, ka video palaišanai ir jāklikšķina 3x.

Hmm, ja man vajag kaut kādu tur "Airbaltiku", tad es to sameklēju pats.
1) kurā vietās jāklikina uz video 3x - adresi šurpu!
2) tas ir tev ja vajag, tu zini ko un kā.
bet citi skatās tieši tās reklāmas un gaida kad kaut kas parādīsies. piemēru es pateicu no savas pieredzes.
es nebūtu zinājis ka no Liepājas lidostas var aizlidināties uz Rīgu par biļetes cenu 1 Ls plus nodoklis = 4 Ls toreiz. un tas man bija lētāk un ātrāk, nekā kratīties 3 stundas (> 35 minūšu lidojums) ar autobusu uz Rīgu.
ieraudzīju reklāmu ar to e-ķirsi un aizlidinājos ātrāk un ērtāk.
tā ka ne vienmēr tās reklāmas ir tik riebīgas....

es tak teicu - labais peles klikšķis lapā - block content - nekādu citu bloķētāju es neizmantoju. visdrīzāk tu saliki vairākus un ta nu katrs ņemās kā traks bloķēt un atbloķēt.

iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 26 Nov 2009, 20:40

Opera 10.10 ar atvērtu šo lapu aprij 80 MB
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

lilmoder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 154
Pievienojies: 30 Sep 2008, 14:38

Post no lilmoder » 26 Nov 2009, 21:29

____
Last edited by lilmoder on 23 Nov 2010, 23:53, edited 1 time in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 26 Nov 2009, 21:33

paldies. pamēģināšu brīvā brīdī.

wolfinj
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 131
Pievienojies: 21 Apr 2009, 15:01

Post no wolfinj » 26 Nov 2009, 21:49

ko jūs esat sapīpējušies operas fani? domāju ka varbūt tiešām iemesli kāpēc man opera liekas atbaidoša ir izlaboti, bet kā redzu ne.
peli salauzīsi nevis pataisīsi pārlūku patīkamu un ērtu manai acij.
plus pamanīju ka pat šo lapu no kuras rakstu atbildi svaigi instalēta opera nespēj pareizi attēlot.
Protams ja jūs nepiekrītat tad pasakiet kā var izdarīt tādu elementāru lietu kā tabus novietot zem adresbāra?

P.S. ja un arī pamanīju datuves gļuku, un man ir tīri instalēta opera
P.S. un es tā arī neatradu kā ar labo peles pogu ir iespējams nobloķēt nevēlamus flash objektus...

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 22:30

wolfinj wrote:peli salauzīsi nevis pataisīsi pārlūku patīkamu un ērtu manai acij.
plus pamanīju ka pat šo lapu no kuras rakstu atbildi svaigi instalēta opera nespēj pareizi attēlot.
Protams ja jūs nepiekrītat tad pasakiet kā var izdarīt tādu elementāru lietu kā tabus novietot zem adresbāra?
P.S. ja un arī pamanīju datuves gļuku, un man ir tīri instalēta opera
P.S. un es tā arī neatradu kā ar labo peles pogu ir iespējams nobloķēt nevēlamus flash objektus...
1) nav Opera nekāds konstruktors, bet tomēr ir ļoti daudz pielāgojams, daudz vairāk nekā IE un citi pārlūki, tā ka nevajag lekties.
2) pierādi ar atēlu ka nerāda pareizi
3) paskaidro ticamu iemeslu ka tas ir ļoti vajadzīgs. personīgi man tas nav bijis vajadzīgs. sen atpakaļ, kaut kādā 3,versijas laikā es šķirkļus liku pašā pašā apakšā Operas loga, likās ka tas ir ērti, jo it kā mazāk jābraukā ar peli, likās, bet īstenībā peli jābraukā pa pašu aukšu - lai varētu aiztaisīt šķirkli ciet.
4) kuru datuves gļuku pamanīji? nerunā ar bērnības mīklām, bet precīzi, neesmu nekāda svētdienas zīlniece
5) par flašu bloķēšanu tūlīt būs bildes
Image
Image
Last edited by rajah on 26 Nov 2009, 22:34, edited 1 time in total.

dzhonsons
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 820
Pievienojies: 23 Apr 2007, 21:30
Atrodas: Rīga

Post no dzhonsons » 26 Nov 2009, 22:31

http://my.opera.com/Tamil/blog/tab-bar- ... ddress-bar

Labā peles auss-> block content-> klikšķi uz nevēlamajiem objektiem.

Mateus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 108
Pievienojies: 30 Mai 2009, 09:06
Atrodas: Ogre

Post no Mateus » 26 Nov 2009, 22:34

Visi tādi pieauguši un lieli. Gudri un izglītoti. Cits par citu zinošāks un pieredzējušāks un noteikti zin ka tie citi ir galīgi neprašas utt... nu kr4 visi ir kruti, bet strīdas dēļ kaut kādiem sīkumiem :D

Viss ir normāli - vienam māte, otram meita, trešam kleita ;)

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 22:36

Mateus wrote: nu kr4 visi ir kruti, bet strīdas dēļ kaut kādiem sīkumiem :D
nav runa par sīkumiem, bet par zināšanām un mācēšanu strādāt ar programmatūru.

Mateus
Reģistrēts lietotājs

Post no Mateus » 26 Nov 2009, 22:41

Reāli - ar jebkuru pārlūku var skatīt internetu. Kā arī gan Opera gan FF katrs var pielāgot savām vēlmēm un vajadzībām. Tikai jāpieķeras. Līdzīgi kā - man patīk BMW X5, bet kaimiņam patīk Seat Ibiza, bet kaimiņam pāri ielai tikai un vienīgi Escalade... bet uz darbu un mājām tiksim visi 3 ;)

Jēga cepties par gaumi?

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 26 Nov 2009, 22:45

Opera

plusi:
+ Ä€trums pašam softam kā tādam, kā arī lapu vēršanā

mīnusi:
- trūkst ērtību funkcionalitātes (kas ff by default ir)
- bookmark sistēma sviests
- skriptu padarīšana ir tizla - neba viņi paši tik labi kur nu vēl kvalitatīvi, neba civilizēti uzstādāmi-atjaunināmi, neba tur kāda jēdzīga izvēle
- Dizains kautkāds p0k3monisks - ar katru versiju briesmīgāks, neglīta pēc velna, kā arī citi skini tādi paši vien ir (ff defaultais daudz labāks)
- Attēlojums ar šķībs (tepat notepadā aptaujām radio buttoni kautkādi punktiņi tik rādas)

Ir iemesls kādēļ FF popularitāte ir daudzreiz lielāka par Operu. Google ar Chrome ar nav muļķi - Operai uz papēžiem, nodzīs kā mazos - kāpēc? - tādēļ ka galva uz pleciem

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 26 Nov 2009, 23:01

Evers, kā tev ar galvu ?

- defaultā firefox nav nekādas funkcionalitātes
- kas tie par **dritvai kociņ** "nav tā kā uz firefox " argumentiem ?!?!
- nu tad nelieto tos
- dizains ir maināms ( atkal "nav kā uz firefox" argumkenti .. pzdc )
- http://dowebsitesneedtolookexactlythesa ... owser.com/

Jebkurš kurš lieto Chrome ir .. emm .. slims.
Es nezinu kā savādāk aprakstīt cilvekus. kuri paši instalē spyware.

Un firefox popularitātes iemesls ir tāds pats kā CocaCola popularitātes iemesls :reklāma.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Mateus
Reģistrēts lietotājs

Post no Mateus » 26 Nov 2009, 23:13

Nu es lietoju Chrome reizeem.
Atnāc pasaki man klātienē, ka esmu slims ;)
Es pagriezīšos un smiedamies aiziešu... ar vārdiem - iemācaties cienītu citu izvēli un nokāpjat no makoņiem. Katram ir sava gaume, izvēle utt... Mēģinat savu taisnību padarīt par vienīgo pareizo ir līdzīgi vajprātam - reliģijai ;)
Veiksmīgi Jums te izkauties ;)

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 23:13

Mateus wrote:Reāli - ar jebkuru pārlūku var skatīt internetu. Kā arī gan Opera gan FF katrs var pielāgot savām vēlmēm un vajadzībām. Tikai jāpieķeras. Līdzīgi kā - man patīk BMW X5, bet kaimiņam patīk Seat Ibiza, bet kaimiņam pāri ielai tikai un vienīgi Escalade... bet uz darbu un mājām tiksim visi 3 ;)

Jēga cepties par gaumi?
jā televizoru vēl joprojām var skatīties melnbalto, tikai nez kāpēc neviens to nevēlās darīt...

Personīgi man vienalga kādu tu skaties un kādu pārlūku tu lieto, bet tomēr necietīšu ka kāds tirliņš vienkārši ņems d-sīs par to, ko viņš nav ne redzējis ne ar zinājis. un muld par to, kā profesors ar 10 izglītībām.
Last edited by rajah on 27 Nov 2009, 00:22, edited 1 time in total.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 629
Pievienojies: 02 Sep 2007, 02:40

Post no Eudoxus » 26 Nov 2009, 23:14

Pats tu slims esi. Chrome nav nekādas vainas. Ä€trāks par Operu, ērts un vienkāršs pārlūks, nevis spunde, kas grib aizbāzt visus caurumus.
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2885
Pievienojies: 13 Mar 2009, 23:25

Post no nevertell » 26 Nov 2009, 23:19

Nedirs par def ff funkcionalitāti. Un kaut ko pievienot ir vieglāk uz ff, nekā uz hujoperas. Un tās "funkcijas" kas ir operai default'ā ir slima figņa, kas man vienkārši riebjas- torrentu klients vienkārši besī laukā. Tie addoni vienkārši sūkā dibenu priekš žoperas. Žopera strādā ievērojami lēnāk un viss tiek renderēts šķībāk nekā tas būtu vajadzīgs. Ja starp hromu un ff nejūtu nekādu atšķirību, tad uzreiz pēc renderētā web'a varu pateikt, ka tā ir hujopera. Viena lieta ir, kad ir dažādas nianses, kā uz kura brouzera attēlo tīmekļlapu, bet kad mana lapa tiek izvarota- tas vairs nav paciešami.

Un, ja neesam galvu iespieduši kaut kur, tad zinam, ka chrome varam dabūt arī kā chromium, kurš nav apgānīts.

Azazul tu esi galvu kaut kur saspiedis.
You're the moron they built to make me an idiot.

wolfinj
Reģistrēts lietotājs

Post no wolfinj » 26 Nov 2009, 23:25

asdfgfh wrote:http://my.opera.com/Tamil/blog/tab-bar- ... ddress-bar

Labā peles auss-> block content-> klikšķi uz nevēlamajiem objektiem.
es jau iedomajos ka katru reizi kad parinstaleshu progu vai kompi es sito visu dariishu :D
kamon
un paradiet ka noblokjeet apakshejo joslu boot.lv?
un tie stili..tu vinjus maini bet mainas tikai krasu palete un izskats paliek tas pats poke.

azazul
Vecākais lietotājs

Post no azazul » 26 Nov 2009, 23:28

block content > details > add > http://ads.image.lv/*
Tas ir vienīgai bloķetais urlis manā konfigurācijā .. drošvien īstai, nekādu "apakšu" man nerāda.

Kas attiecas uz konfigurācijas maiņ u, Operai settingu forma nav mainījusies kopš 8.0x versijām.
Update neko nemaina izkārtojumā.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 26 Nov 2009, 23:31

Jei bogu. pa visiem komentariem nebija neviens reāli pamatots komentārs.

Tātad- RAM taupības ziņā- nekas diži neatšķiras un uz musdienu datoriem tas ir viens pīpis, jo zem 1GB RAM jaunajiem PC nemaz nav. vecajiem kopmpjiem ir savādāk, bet tur jau atkal gaumes lieta.

Tālāk- spraudņi jeb add on- tufta pēdējā. nets ir pietiekami ātrs, pārluki ir pietiekami advancēti, lai spētu norenderēt visas flash animacijas utt. un jā- bez flash reklāmām un animācijām internets ir garlaicīgs, bet normālās lapās, kur uzturas intelifenti cilvēki nav nekādas flash herņas. te pat notepad.lv nav daudz uzmacigā flash...

Tālāk par opera "izgudrojumiem"- ja to izgudrotu un atklātu opera, tad tas tiktu patentēts un firefox vai precīzāk mozilla sen jau butu iesudzēta tiesā! Tātad gan mozilla gan opera to visu pērk ( tiesibas lietot dažadas fīčas), vai ari vienkarši ir zem vienas atvertas gpl licenzes un nevajag vārīties kurš ko izgudro. patik opera- uzprieksu, patīk ff uzprieksu. a man pie vienas vietas ar ko tu browso netu un kā to dari, kaut vai uz galvas stāvot... man po. es lietoju ka man patik un miers.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 23:33

Evers wrote:Opera
mīnusi:
- trūkst ērtību funkcionalitātes (kas ff by default ir)
- bookmark sistēma sviests
- skriptu padarīšana ir tizla - neba viņi paši tik labi kur nu vēl kvalitatīvi, neba civilizēti uzstādāmi-atjaunināmi, neba tur kāda jēdzīga izvēle
- Dizains kautkāds p0k3monisks - ar katru versiju briesmīgāks, neglīta pēc velna, kā arī citi skini tādi paši vien ir (ff defaultais daudz labāks)
- Attēlojums ar šķībs (tepat notepadā aptaujām radio buttoni kautkādi punktiņi tik rādas)

Ir iemesls kādēļ FF popularitāte ir daudzreiz lielāka par Operu. Google ar Chrome ar nav muļķi - Operai uz papēžiem, nodzīs kā mazos - kāpēc? - tādēļ ka galva uz pleciem
1) personīgi pietiek atliektiem galiem
2) sviets nav, tikai dažas nepilnības.
3) tizla? dažus komentārus atpakaļ jau menedžeris ir parādīts, ja tik dikti vajag. arī bez tāda iztieku - man ir mape uzstādījumos norādīta tieši skriptiem. ieberu tur skriptus, pārstartēju Operu - skripti darbojas. ko vēl vienkāršāk un elementārāk izgudrot uzstādīšanai un atjaunināšanai?
4) dizains pokemonisks? gudri **dritvai kociņ** nav malku cirst - vispirms uztaisi dizainu un pierādi ka uz tādu esi spējīgs. IMHO FF defaultais ir 2000. gada XP windows standarts.
5) a tev neliekas ka šie punktiņi šķībi rādas tieši dēļ foruma? pajautā šī foruma veidotājam kāpēc viņš izvēlējās tieši tādu stilu, kas stilu tabulās dažādiem pārlūkiem ir bijis jāuzliek savādāk, un iespējams nav bijusi vēlēšanās ilgi gar to ķērnāties vai arī tika uzskatīts par nevajadzīgu esam
Image
bilde dota salīdzinājumam, ka katram foruma dzinējam tas radiopogas var būt dažādas.
Last edited by rajah on 26 Nov 2009, 23:42, edited 1 time in total.

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 23:36

Eudoxus wrote:Pats tu slims esi. Chrome nav nekādas vainas. Ä€trāks par Operu, ērts un vienkāršs pārlūks, nevis spunde, kas grib aizbāzt visus caurumus.
ātrs ir tikai uz kompjiem, kas ir ar lielu operatīvo atmiņu, bet ne uz grabažām, kuras ir vēl joprojām pilna latvija visās skolās un daudziem vēl arī mājās. gribējās jau ar man to uzlikt, vienā skolā visai klasei. pēc neilgas pašīberēšanas pa lapām, sapratu ka nav lemts.... uzliec uz grabažas Pentium 600 ar 128 mb operatīvo. pastaigā kādu stundu pa lapām. diez vai vienlaicīgi darbināsi vēl kādu programmu - wordu piemēram....

wolfinj
Reģistrēts lietotājs

Post no wolfinj » 26 Nov 2009, 23:42

rajah wrote: 3) tizla? dažus komentārus atpakaļ jau menedžeris ir parādīts, ja tik dikti vajag. arī bez tāda iztieku - man ir mape uzstādījumos norādīta tieši skriptiem. ieberu tur skriptus, pārstartēju Operu - skripti darbojas. ko vēl vienkāršāk un elementārāk izgudrot uzstādīšanai un atjaunināšanai?
ja ir izdomats
es personiski izmantoju regulari greasemonkey un vina skriptu youtube uzlaboshanai
instalacija ir elementāra
atceries tik nosaukumu un tev nav jamoka galva kur pie velna vinji atrodas vaiglabaajas
pluss vel man automatiski piedaavaa atjaunot vinjus

vai ta neizklausas vienkaarshaak?

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 26 Nov 2009, 23:58

youtube uzlaboshanai? izsakies skaidrāk, jo diez vai tu strādā jūtūbē. ja domāji savu klipu sūtīšanu uz jūtūbi, nu sorī, es katru dienu klipeļus nesūtu uz turieni, tā ka šoreiz teikšu, man vienkārši NAV vajadzības pēc tādas lietas, bet domāju ka tam arī var rast variantus
wolfinj wrote:un paradiet ka noblokjeet apakshejo joslu boot.lv?
Image

wolfinj
Reģistrēts lietotājs

Post no wolfinj » 27 Nov 2009, 00:08

Paldies par atsaucību
esmu sapratis ja labi grib var visu dabūt gatavu
bet ja ne tad palieku pie sava ff kur visu var izdarīt "manuprāt" vieglāk ar pāris kliku palīdzību...

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 27 Nov 2009, 00:13

nevertell wrote:Un kaut ko pievienot ir vieglāk uz ff, nekā uz hujoperas.
Un tās "funkcijas" kas ir operai default'ā ir slima figņa, kas man vienkārši riebjas- torrentu klients vienkārši besī laukā.
Žopera strādā ievērojami lēnāk un viss tiek renderēts šķībāk nekā tas būtu vajadzīgs. Ja starp hromu un ff nejūtu nekādu atšķirību, tad uzreiz pēc renderētā web'a varu pateikt, ka tā ir hujopera. Viena lieta ir, kad ir dažādas nianses, kā uz kura brouzera attēlo tīmekļlapu, bet kad mana lapa tiek izvarota- tas vairs nav paciešami.
- par skrpiptu pievienošanu es jau pirmīt pateicu - ielieku skriptu mapē un pārstartēju Operu - tāpat to dara arī FF - jāpārstartē, kad atrod jaunu addonu, tā ka nekādas šķirbas
- tikai nevajag, par torrentu iespēju bezdēt, personīgi esmu arī izmantojis un esmu redzējis daudzus izmantojam (daudzos datoros, ko atnes pārinstalēšanai vai sakārotšanai), ja tev kaut kādas bērnišķīgas kaprīzes, vaino pats sevi.
- IMHO tas liecina par tavām webmāstera zināšanām. :D
wolfinj wrote:palieku pie sava ff kur visu var izdarīt "manuprāt" vieglāk ar pāris kliku palīdzību...
šis NAV flaša banneris, kur pietika uzklikināt.

migors
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 661
Pievienojies: 07 Feb 2009, 08:01

Post no migors » 27 Nov 2009, 00:17

es jau vairākus gadus ik pa brīdim uzlieku operu un pamēģinu vai nebūs uzradies kaut kas līdzīgs firefoks firebug vai webdevelaper toolbar. esmu dzirdējis ka kaut kas ir , uzliku bet tur nekā nav.

Ja kāds zina kā tādu dabūt uz operas būšu pateicīgs. pagaidām googlē neko nevar atrast.

Mani mīnusi operai.
1. nav nekādu sakarīgu webdevelaper tūļu, pareizāk sakot nav neviena :(

Plusi:

1. Defaultā instalācija Strādā ātrāk par defaulto firefoks
2. Interesants projekts ar savu community un integrētām brauzerī fīčām.

Un vispār nesparotu pat IE ir savi tooļi webmasteriem.

azazul
Vecākais lietotājs

Post no azazul » 27 Nov 2009, 00:26

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 27 Nov 2009, 00:28

http://dev.opera.com/articles/view/oper ... per-tools/
Image

bildē parādīts kā Dragonfly izsaukt
personīgi neizmantoju, jo ar mājas lapām nav darīšanu

azazul
Vecākais lietotājs

Post no azazul » 27 Nov 2009, 00:31

rajah, es nezinu vai esi to ievērojis, bet tab'us var arī aizvērt =P

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 27 Nov 2009, 00:37

aizver tos tad kad tie vairs īpaši nevajag.
bet man tur ir vaļā šis tas no failu apmaiņas serveriem - rapidšāre, ifolders , depozitfails un tā tālāk.
izmantoju jau tādu programmu, kas kačā no turienes pati, bet es gribu tad, kad es gribu.
Rapidšāre pēdējā laikā riebīga palikusi - vakaros vairs neko nevar dabūt no turienes, tikai Premium lietotāji.
tāpēc ar viņi tur stāv atvērti.
P.S. tas parāda arī ka nekas negļuko ar tādu kaudzi šķirkļiem vaļā. nez vai tik daudzus FF var noturēt?

rakstīšanas laikā bija 187 šķirkļi

wolfinj
Reģistrēts lietotājs

Post no wolfinj » 27 Nov 2009, 01:17

gribas redzēt kā tev tas kompis rīstīsies kad tu aizvērsi operu un atvērsi iepriekšējo sesiju :D

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2885
Pievienojies: 13 Mar 2009, 23:25

Post no nevertell » 27 Nov 2009, 05:50

rajah wrote:
Eudoxus wrote:Pats tu slims esi. Chrome nav nekādas vainas. Ä€trāks par Operu, ērts un vienkāršs pārlūks, nevis spunde, kas grib aizbāzt visus caurumus.
ātrs ir tikai uz kompjiem, kas ir ar lielu operatīvo atmiņu, bet ne uz grabažām, kuras ir vēl joprojām pilna latvija visās skolās un daudziem vēl arī mājās. gribējās jau ar man to uzlikt, vienā skolā visai klasei. pēc neilgas pašīberēšanas pa lapām, sapratu ka nav lemts.... uzliec uz grabažas Pentium 600 ar 128 mb operatīvo. pastaigā kādu stundu pa lapām. diez vai vienlaicīgi darbināsi vēl kādu programmu - wordu piemēram....
Nē.

Lai gan būtu ļoti eleganti iztikt ar kodolīgo "nē", bet tomēr ir jāpiebilst, ka hroms neaizņem tikpat cik necik rama. Nesaku, ka man ir grabaža ar 128, būsim godīgi, man ir 128*8, bet hroms ir laists uz sliktākiem dzelžiem. Tagad ar 4 tabiem noēd 28 mb rama. Ko tu teiksi par savu hujoperu ?

Un rajah, tu varbūt to nesaproti, bet man riebjās. Ä¢irtam riebjās. Mārai riebjās. Visiem riebjās. Tas, ka tu savā daugavpils čuhņā esi redzējis gopņikdatorsalona praksi, nenozīmē, ka kāds normāls cilvēks, kurš grib ņemties ar torrentiem izmantos operu. Vai tur ir PAX ? Vai tur var norādīt no kā gribu/negribu vilkt/dot, vai tur var norādīt alternatīvus trakerus ? Nē. Tad kāda velna pēc tas torentu klients vispār ir stabilajā buildā kā ne-addons ?

Atkal parunāsim par ātrumu- tāda nav. Uz 1,6 semprona ar 768mb rama, bremze bija visu laiku. Un raustījās, žagojās. Bet ar faerfoksu nekas tāds nebija novērots. Faerfoks arī nepakārās pie kadžilijons tabiem. Opera gan.

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 27 Nov 2009, 06:34

Resni, visu prieku 0peristiem izbojaji. Tulit atkal klaigas Opera sita, Opera ta...
Image

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 27 Nov 2009, 06:56

:D FireFosisti jūtās apdraudēti. Opera nāk... BĪSTIETIES. Opera labāka... BĪSTIETIES. Opera krutāka BĪSTIETIES! :D

Te viens ieminējās pārlūkprogrammas ar auto salīdzināt. Lūk. Opera kruts dzhips ar ādas benķiem, u.t.t., IE TATA NANO, Chorme VW SIROCCO. FF ritošā daļa + motors + viens beņķis. Kurš krutāks? :D

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 27 Nov 2009, 07:29

paarlasot komentaarus lietotaajs nevertell tiek ierakstiits mudorastu klubinjaa kopaa ar mopsjiem, jaunzemiem, plopesoliem un wuu.

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 27 Nov 2009, 07:41

Loading, tas salīdzinājums bija neiedomājami tizls un aplams, nu autors jau bija ar īstais :D

FF motors, ritošā un beņķis? By Default ar tur ir gana labas fīčas, endjūzerim pilnīgi pietiekamas, tālāk katrs savu FF pielāgo savām unikālajām vajadzībām.

elvisburdajs
E-žurnālists
Atbildes: 1028
Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
Atrodas: Rīga

Post no elvisburdajs » 27 Nov 2009, 09:01

ķirzak, pareizi darīts! :D nevertell: Beidz liet, man uz 512 Ram nekas nežagojās, iet pat ātrak par IE (Uz win7, kurš jau tā norij 85% rāmja :D) Es domāju ka te pie vainas būs līkās rokas.. :D

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 27 Nov 2009, 09:27

wolfinj wrote:gribas redzēt kā tev tas kompis rīstīsies kad tu aizvērsi operu un atvērsi iepriekšējo sesiju :D
nekas man nerīstās, mierīgi varu šo to tajā laikā paklausīties (Atlons 3000+, 1gb) dabiski ka palaižot operu ir jāpagaida (un arī tas būtu tev ar tavu pārlūku jādara- jāgaida :D ) kamēr salādēsies attēli u.t.t., jo šķirkļu ir ļoti daudz. tikai jautājums - vai tava lapsa to spētu izturēt? mana Opera to spēj.

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 27 Nov 2009, 09:54

Evers wrote:FF motors, ritošā un beņķis? By Default ar tur ir gana labas fīčas, endjūzerim pilnīgi pietiekamas, tālāk katrs savu FF pielāgo savām unikālajām vajadzībām.
Tieši ta, katrs uzliek savu virsbūvi. Ja kāds grib radio, ieliek. Ja kāds grib vējstiklu, to ieliek...

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31

Post no Andress » 27 Nov 2009, 10:38

Loading wrote: Ja kāds grib vējstiklu, to ieliek...
Savukārt dazi, vārdā nesauksim

OPERA

"vējstiklu" piedāvā by default. :) Lietot FF ir tas pats kas pasūtīt 600 Mersedesu, un tad pasūtīt tam izņemt visus sēekļus izņemot vadītāja un to vietā iemontet kafijas automātu, bāru, ledusskapi, gultu, autoremonta darbnīcu u.c.

Es labāk braukšu ar šo

Image
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

atlans
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 153
Pievienojies: 11 Aug 2007, 20:01
Atrodas: Riga, Vecmilgravis

Post no atlans » 27 Nov 2009, 12:23

Andress +1, labais. opera pašam ļoti patīk :)
www <--- wild wild west (Will Smith)

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 27 Nov 2009, 12:53

Nu ir tā. Es uzskatu ka pamatā visi pārlūki ir daudz maz vienādi. Ir savi plusi un mīnusi. Bet jebkuram pārlūkam var šo to piekabināt klāt, kuram vairāk, kuram mazāk. Tagad Opera cenšas paplašināt sava "auto" ekstru klāstu. tas ir tas pats, ja autiņam tagad bonusā būtu klimata kontrole, pretizslīdēšanas kontrole utt. FF stratēģija ir tāda, ka viņi ļauj saviem lietotājiem pašiem veidot sava "auto" ekstru variāciju. Protams, arī Opera to ļauj, bet jau sākuma komplektācija ir pietiekami bagāta.

Teiksim tā- Opera ir cilvēkiem kuri pārāk neaizraujas ar papildus ekstru pievienošanu. bet Firefox paredzēts tiem, kuri grib tjūnīt savu "auto". citiem sanāk labs tjūnings, bet citiem šķūnings.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 27 Nov 2009, 12:54

Par nožēlu tas Dragonfly ne tuvu nestāv pat tam ko piedāvā chrome, diezgan nabadzīgi. Ar citos brauzeros iebūvētajiem web master tūļiem var daudz vairāk. Es pat teikšu ka tas Dragonfly ir pat ļoti neparocīgs un nabadzīgs.

Mani tracina ka dēļ viena adona es nevaru pāriet no Firefoks ne uz google chrome ne uz Operu.

Nu nepatīk man tā lapsa, brīžiem nepamatoti tā rij ramu. Un arī citreiz uzkaras. Lēni veras vaļā, lēnāk nekā pārējie brauzeri.

Firefoks ir laba tikai tiem kas izurbušies cauri, bet ieguldītajam laikam ir jābūt adekvātam atdevei.

Chromi var lamāt kā grib bet tā kā es pamatā lietoju google apus, tad man viņa der. Arī testējot google wave labāk lietot chrome.

visi tā lamā google bet webmasteriem google ir iedevusi daudz palīgrīkus. tā pat daudz interesantu palīgrīku, google maps utt. Protams ir aizdomas ka tas var pārvērsties globālā kontrolē vēl mūsu dzīves laikā. Bet kamēr es neesmu interesants ASV drošības struktūrām, nav ko uztraukties. Latviešu drošībniekiem rokas ir par īsu.
Nu kaut vai iespēja lietot google mail ar https//gmail.com

Andress
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 567
Pievienojies: 13 Jūl 2009, 15:31

Post no Andress » 27 Nov 2009, 13:22

migors wrote:Par nožēlu tas Dragonfly ne tuvu nestāv pat tam ko piedāvā chrome, diezgan nabadzīgi. Ar citos brauzeros iebūvētajiem web master tūļiem var daudz vairāk. Es pat teikšu ka tas Dragonfly ir pat ļoti neparocīgs un nabadzīgs.
Your`e now official`y being considered a retard... Dragonfly piedāvā visu kas vien webmaster toolziem vajadzīgs t.i debug, error output, debug un DEBUG!!!!!! :> Priekš kā cita izmanto SASODITO IDE!!!! :> Interesanti ko tad tev tādu chrome piedāvā? nu iznemot nabadzīgus js kļūdu pazinojumus un brutālu miršanu pie jebkura more advancētāka/bugaināka JS kurus citi tajā pašā laikā (ts. interneta ēzelis) noignorē un turpinat darboties. :>
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 27 Nov 2009, 14:45

Nu nav dragonflay tas pats kas firefox develaper tūlis. Kuat vai iespēja jebkurā lapas vietā iebakst'ti un tu uzreiz redzi css, kurā failā un pat kurā rindā tas ir. Es šo fīču arī pamatā izmantoju kad taisu lapas. Vēl tāda lieta kā calor information, kad var redzēt visas krāsas no kā sastāv lapa. un daudzas citas lietas.

Papētot operā pieejamo es īsti pat nesapratu kā tas strādā.

azazul
Vecākais lietotājs

Post no azazul » 27 Nov 2009, 15:00

OMG .. drafonfly nav firebug ! Nopietni ?!

Tas ka tu nesaproti kā rīku lietot, nepadara to par sliktu.
Un chrome nepiedāvā neko , web-dev rīki ir tie, kas no safari.

rajah
Lietpratējs

Post no rajah » 27 Nov 2009, 15:00

migors wrote:Kuat vai iespēja jebkurā lapas vietā iebakst'ti un tu uzreiz redzi css, kurā failā un pat kurā rindā tas ir. Es šo fīču arī pamatā izmantoju kad taisu lapas. Vēl tāda lieta kā calor information, kad var redzēt visas krāsas no kā sastāv lapa. un daudzas citas lietas.

Papētot operā pieejamo es īsti pat nesapratu kā tas strādā.
Sasodīts, es pat neesot webu taisītājs sapratu ka jāuzbaksta uz tavu avataru un apakšā parādās lapas koda rinda un blakus arī css. Es nesaprotu ko tad tu īsti gribi?

Image

kur tad paliek Dreamviewer izmantošana

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”