Chrome OS: mūsu galvenā problēma ir printeri
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Chrome OS: mūsu galvenā problēma ir printeri
[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_800px_1.jpg[/imgl]Linuss Upsons, Chrome OS izstrādes grupas galvenais inženieris, sniedza interviju portālam Cnet, kurā pastāstīja par operētājsistēmas attīstību un problēmām. Galvenais tagad ir aparatūras draiveri. To trūkuma dēļ neveiksmi cietušas daudzas labas OS. Pat Microsoft savā Windows Vista ir saskāries ar draiveru problēmu: ja tie jārada no jauna - tas ir milzīgs darbs.
Tāpēc Upsons lika noprast: ja lietotāji nevarēs saviem netbūkiem pieslēgt visas populārās perifērijas ierīces, tad tāda Chrome OS nevienam nebūs vajadzīga. Vieglāka situācija ir ar USB noņemamajiem datu nesējiem un digitālajām kamerām, jo to ražotāji ir vienojušies par unificētu standartu.
Tradicionāli Linux vidē visgrūtāk sastāv ar printeriem. Š eit burtiski cik ir ražotāju - tik arī ir dažādu draiveru. Pēc L.Upsona teiktā - Chrome OS printeru problēmu risinās netradicionālā ceļā, jau esot izstrādāts wonderful printing solution, un neviens jauns draiveris netikšot rakstīts.
Tā kā darāmā netrūkst, Google Chrome OS Final diezin vai izdosies sagaidīt agrāk par 2010. gada beigām.
Avots
Tāpēc Upsons lika noprast: ja lietotāji nevarēs saviem netbūkiem pieslēgt visas populārās perifērijas ierīces, tad tāda Chrome OS nevienam nebūs vajadzīga. Vieglāka situācija ir ar USB noņemamajiem datu nesējiem un digitālajām kamerām, jo to ražotāji ir vienojušies par unificētu standartu.
Tradicionāli Linux vidē visgrūtāk sastāv ar printeriem. Š eit burtiski cik ir ražotāju - tik arī ir dažādu draiveru. Pēc L.Upsona teiktā - Chrome OS printeru problēmu risinās netradicionālā ceļā, jau esot izstrādāts wonderful printing solution, un neviens jauns draiveris netikšot rakstīts.
Tā kā darāmā netrūkst, Google Chrome OS Final diezin vai izdosies sagaidīt agrāk par 2010. gada beigām.
Avots

- TrakaisKursis
- Vecākais lietotājs
- Atbildes: 1028
- Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
- Atrodas: Reiga
- 80MXM08
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 178
- Pievienojies: 28 Mai 2009, 12:24
- Atrodas: Dobele
++nevertell wrote:Es uzsākšu, aizpis muti aŠma.
Visiem pārējiem datoriem un jebkurai citau ne *NIX OS nav tādu problēmu!!!aoma wrote:citēju un palaboju:
ja lietotāji nevarēs saviem netbūkiem (un visiem pārējiem datoriem) pieslēgt visas populārās perifērijas ierīces, tad tāda Chrome (arī jebkura cita) OS nevienam nebūs vajadzīga
ShivaII wrote: Even the Login Screen from lineage2 is better then the hole WoW Game
Nu ar printeriem izskatās lielai daļai OSu ir problēmas, jo standarti tiešām nav vienoti! Arī sākumā uz Windows 7 mans vecu vecais HP LaserJet's negāja, a te pēkšņi vienā jaukā un saulainā dienā Win7 pajautāja, vai man nevajagot updatē iekļaut mana printera modeļa driveri!
Protams, par to nopriecājos! Kautgan pieļauju ka vēl uz pasaules sēž kāds cilvēks bez driveriem! 
- elvisburdajs
- E-žurnālists
- Atbildes: 1028
- Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
- Atrodas: Rīga
- Viestartss
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 206
- Pievienojies: 27 Nov 2009, 21:54
hmm, naivi ceru, ka tas, ka Chrome OS ar Linux kodolu darbojas, nozīmē to, ka ar Google pūlēm arī citiem Linux distributīviem uzlabos draiveru situācija un es ar savu Kubuntu arī būšu ieguvējs.
jā, atceros, kad es pasen mēģināju vienu HP kombinēto printermašīnu uz xp iedarbināt, vilku un pārvilku no neta ne vienu vien draivera softa versiju un tāpat nesanāca. tagad tā kaste joprojām zem gultas stāv un putekļus krāj
jā, atceros, kad es pasen mēģināju vienu HP kombinēto printermašīnu uz xp iedarbināt, vilku un pārvilku no neta ne vienu vien draivera softa versiju un tāpat nesanāca. tagad tā kaste joprojām zem gultas stāv un putekļus krāj
- I'm not a racist, but...
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 85
- Pievienojies: 06 Dec 2009, 01:10
- Atrodas: Džungļi
vispirms to izdarīs dell http://digg.com/linux_unix/Linux_Is_Reg ... re_Quickly
WARNING: Disruptive tests enabled.
- Mad182
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 903
- Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
- Atrodas: Latvija
Pēc komentāriem izskatās, ka es tomēr neesmu vienīgais, kuram besī HP printeru draiveri
Es arī vienreiz kādas 2h nočakarējos ar vienu kombainu un PC ar vistu. Stulbākais, ka pieslēdzot to kombainu pie mana laptopa, kuram uz vistas ir instalēti draiveri pavisam citam modelim, šis atpazinās automātiski un strādāja, uz linux arī, bet konkrētajam PC tā arī neizdevās piedabūt to kropli strādāt. Draiveru pakas arī sver 140 MB. Plja, daži pamanās iedabūt +/- pilnvērtīgu OS iekš 50 MB, kā viena nolāpīta printera draiveri var svērt 3x vairāk?
Es arī vienreiz kādas 2h nočakarējos ar vienu kombainu un PC ar vistu. Stulbākais, ka pieslēdzot to kombainu pie mana laptopa, kuram uz vistas ir instalēti draiveri pavisam citam modelim, šis atpazinās automātiski un strādāja, uz linux arī, bet konkrētajam PC tā arī neizdevās piedabūt to kropli strādāt. Draiveru pakas arī sver 140 MB. Plja, daži pamanās iedabūt +/- pilnvērtīgu OS iekš 50 MB, kā viena nolāpīta printera draiveri var svērt 3x vairāk?
- msh
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 3460
- Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
- Atrodas: Latvija
Nu, un? Tev labāk patīk maikrosofta nepilnīgie draiveri? Jā, protams, man nav nekas pretī ka dažiem dzelžiem ar vēsturisku vērtību draiveri ir arī uz winxp - piemēram, man te mētājas tāds DeskJet 640C [vai 630C, no galvas neatceros], kuram šāda problēma nav, vēl man ir viens jauks klasisks hāpē dinozaurs - skaneris - atkal nekādu problēmuMad182 wrote:Nu man mājās ir bijuši 3 printeri. Vienīgā OS uz kuras visi 3 ir gājuši "plug & play" ir UbuntuVisiem pārējiem datoriem un jebkurai citau ne *NIX OS nav tādu problēmu!!!2 no printeriem uz, piemēram, windows vista bez draiveru instalēšanas i nedomā strādāt.
P.S. Mani arī kaitina hāpē draiveri - man vajag dzelža draiveri un neko vairāk, to hāpē sūdu kaudzi, kas nāk tiem līdzi, man nevajag
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori
HP ir murgs, uz XP "vieglā" instalācija - 155MB, ja mēģina "iemānīt" tikai pliku draiveri, nekas nestrādā, met vienu kļūdu pēc otras. Jāsaka visu cieņu win7 - novilka no apdeitiem tieši to, ko vajadzēja un darbojas bez kādiem papildus softiem.
A HP aparāts vecs - šamējā mājas lapā ir tikai par XP un MAC padomāts.
A HP aparāts vecs - šamējā mājas lapā ir tikai par XP un MAC padomāts.
viegls rokenrols pa radio