Pērku portatīvo datoru
Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji
Tādad manai mammai sagribējās savu datoru, un man palūdza, lai atrodu. Pirmā vieta, par kuru iedomājos ir šejiene(ss un zip izskatījos, kosmoss).
Tad nu info:
Budžēts: ap 80Ls
RAM: 256MB vai vairāk
HDD: 40GB vai vairāk
Vizuālais un korpusa stāvoklis: Vēlams, lai pēc iespējas mazāk skrāpējumu, un verot ciet/vaļā vāku, nekas neķeras.
Processors: Sākot no kāda Intel Celeron 1.6GHz līmeņ a
Videokarte: Ar kādu Intel parodiju būs labi, spēles dzenātas netiks.
Displejs: Ap 15 collām
Baterija: Vēlams, lai kaut ko tur(apm 5min).
Tad nu info:
Budžēts: ap 80Ls
RAM: 256MB vai vairāk
HDD: 40GB vai vairāk
Vizuālais un korpusa stāvoklis: Vēlams, lai pēc iespējas mazāk skrāpējumu, un verot ciet/vaļā vāku, nekas neķeras.
Processors: Sākot no kāda Intel Celeron 1.6GHz līmeņ a
Videokarte: Ar kādu Intel parodiju būs labi, spēles dzenātas netiks.
Displejs: Ap 15 collām
Baterija: Vēlams, lai kaut ko tur(apm 5min).
Last edited by Mopsis on 19:13 / 10. Dec, 2009, edited 2 times in total.
- daGrevis
- Vecākais lietotājs
- Atbildes:2343
- Pievienojies:19:00 / 6. Feb, 2009
- Reputācija:0
- Atrodas:Rīga, Latvija
80Ls?! Nu nē, tur kādi 150Ls kā minimums. Un kam Tev tādu lietotu, labāk paņem kādu netbūku, ok, maksās dažus simtus, bet vismaz darīs savas funkcijas godam, būs jauns, tātad ar garantiju... 
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/
http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis
http://dagrevis.lv/
http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis
http://dagrevis.lv/
Mopsi, piedāvāju barteri! Tu man 80 Ls, es tev tādas lietas:
1) Piecus faņķikus.
2) Trīs fiškas
3) Klaviatūru (tiesa gan ,bez A, I, N, S un enter taustiņiem), bet strādā lieliski.
4) Mobilā telefona Nokia 3310 korpusu (nevar gan uzlikt īsti, nolauztas ķepiņas), labā stāvoklī
5) Vienu duracell bateriju. Lietota tikai sienas pulkstenim. Gandrīz jauna.
6) Naudas krātuvīti - cūciņu. Ir iekrāta naudiņa nedaudz.
Bet man ir prasības. Naudu vēlams nosūtīt caur internet banku uz manu kontu, jo man slinkums iet uz satikšanos. Ja vari, šo summu man atsūti samainītu uz eiro valūtu.
1) Piecus faņķikus.
2) Trīs fiškas
3) Klaviatūru (tiesa gan ,bez A, I, N, S un enter taustiņiem), bet strādā lieliski.
4) Mobilā telefona Nokia 3310 korpusu (nevar gan uzlikt īsti, nolauztas ķepiņas), labā stāvoklī
5) Vienu duracell bateriju. Lietota tikai sienas pulkstenim. Gandrīz jauna.
6) Naudas krātuvīti - cūciņu. Ir iekrāta naudiņa nedaudz.
Bet man ir prasības. Naudu vēlams nosūtīt caur internet banku uz manu kontu, jo man slinkums iet uz satikšanos. Ja vari, šo summu man atsūti samainītu uz eiro valūtu.
- ob1
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:2959
- Pievienojies:22:01 / 23. Mar, 2009
- Atrodas:Sigulda
APOC.
1) Es jau savā pirmajā postā deklarēju, ka kompis atbilst pieprasītajai specenei (izņemot displeja izmēru, kas 14"). Ja tas sīcis skolā nav iemācījies lasīt, tad tā nav mana vaina;
2) Mopsim bija iespēja pārliecināties kādus kompjus es dodu par brīvu. Ja prasu naudu, tad tam ir pamats.
3) CPU/RAM/VGA ir svarīgi specifiskiem uzdevumiem vai spēlēm. Internetam, ofisa progām tam nav nozīme, tāpēc arī šo infu nepostēju.
4) Minēju, ka kompis strādā ātri, iedevu pat parametru - lielākā daļa progu veras ātrāk kā sekundē. Ko vēl vajag?
1) Es jau savā pirmajā postā deklarēju, ka kompis atbilst pieprasītajai specenei (izņemot displeja izmēru, kas 14"). Ja tas sīcis skolā nav iemācījies lasīt, tad tā nav mana vaina;
2) Mopsim bija iespēja pārliecināties kādus kompjus es dodu par brīvu. Ja prasu naudu, tad tam ir pamats.
3) CPU/RAM/VGA ir svarīgi specifiskiem uzdevumiem vai spēlēm. Internetam, ofisa progām tam nav nozīme, tāpēc arī šo infu nepostēju.
4) Minēju, ka kompis strādā ātri, iedevu pat parametru - lielākā daļa progu veras ātrāk kā sekundē. Ko vēl vajag?
Cilvēks palūdza norādīt sīkāku informāciju (RAM/VGA/CPU) + kādu bildi. Pretī saņem ko šādu: ob1 modelis/eddition, izskatās pieklājīgi, strādā ļoti labi, lido. Ja lietotājs Mopsis tevi zin un ir lietojis tavu tehniku, tad viņam šie parametri varbūt arī kaut ko izsaka, bet cilvēkam no malas tas liekas smieklīgiob1 wrote:APOC.
Tu man iesaki lasīties prom no notepad.lv?Loading wrote:ob1, kā tevis piedāvato portatīvā datora modeli iespējams apskatīt internetā? Ļoti svarīga lieta būtu vizuālais, vai tas apmierinātu iespējamo pircēju. Vēlētos saņemt aplūkot attēlu.
p.s. WerNeo, ja tev kakā uz galvas, tad nestāvi tur, kur kakā!
- ob1
- Reģistrēts lietotājs
Man savukārt smieklīga izskatās spriedelēšana par CPU/RAM/VGA priekš ofisa datora.APOC wrote:Cilvēks palūdza norādīt sīkāku informāciju (RAM/VGA/CPU) + kādu bildi. Pretī saņem ko šādu: ob1 modelis/eddition, izskatās pieklājīgi, strādā ļoti labi, lido. Ja lietotājs Mopsis tevi zin un ir lietojis tavu tehniku, tad viņam šie parametri varbūt arī kaut ko izsaka, bet cilvēkam no malas tas liekas smieklīgiob1 wrote:APOC.
Izkats? Ja gribi stilot, tad pērc MacBook Air (manējais starp citu iet daudz ātrāk par to tortes nazi).
Kāda tev daļa, ko viņš ar to datoru darīs. Varbūt bāž ausīs batonus un patiesībā ir ieplānojis spēlēt spēles un šitās bija tik tādas "otmazkas".ob1 wrote:Man savukārt smieklīga izskatās spriedelēšana par CPU/RAM/VGA priekš ofisa datora.
Izkats? Ja gribi stilot, tad pērc MacBook Air (manējais starp citu iet daudz ātrāk par to tortes nazi).
Acīmredzot neesi vienaldzīgs pret savu kompīti un tā nākotni, tad nepārdod. Tavas tiesības.
Last edited by APOC on 20:37 / 10. Dec, 2009, edited 1 time in total.
- Professor35
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:398
- Pievienojies:14:04 / 1. Mai, 2009
- ob1
- Reģistrēts lietotājs
Saproti, APOC, lieta tāda, ka besī ārā tā useru gudrā spriedelešana par to kurš CPU vai VGA ir labāks, vai arī cik RAMa vajag kompim.
Nav svarīgi detaļu parametri, galvenais, lai viss ir labi sabalansēts un labi sainstalēts. Tāpēc esmu pret speceņu publicēšanu. Nu labi, ekrāna izmērs ir svarīgs, HDD ietilpība arī. Š os parametrus iedevu.
Kad Tu pērc telefonu, Tu arī interesējies kāds CPU/RAM/VGA tajā ir? Vai arī paļaujies uz ražotāja kompetenci?
Nav svarīgi detaļu parametri, galvenais, lai viss ir labi sabalansēts un labi sainstalēts. Tāpēc esmu pret speceņu publicēšanu. Nu labi, ekrāna izmērs ir svarīgs, HDD ietilpība arī. Š os parametrus iedevu.
Kad Tu pērc telefonu, Tu arī interesējies kāds CPU/RAM/VGA tajā ir? Vai arī paļaujies uz ražotāja kompetenci?
Tāpēc, ka manai mammai svarīgākais ir dizains, nevis parametri, un bez bildes neko nepirks.ob1 wrote:Mopsi, a kāpēc tev bilde? Nopietni, es nesaprotu.
Kapēc tad LV Pasts ir izgudrots un pastāv?WerNeo wrote:Mopsi, a kā pakaļ datoram tiksi?
Last edited by Mopsis on 20:47 / 10. Dec, 2009, edited 1 time in total.
1: Ob1, tev kas, pēdējā laikā tads sports, sevi par idiņu pataisit jeb kā?
Pirksti nesāk sāpēt visu šito bullšitu rakstot? Mēs visi zinām tavu optimizāciju. Laikam optimizējot esi saelpojies dūmus no svilušiem kondiķiem, greetsz.
2: Crowa port. var pirkt tikai kurjers, kurš nogādā lietas no vienas vietas uz citu. (šajā gadijumā, elektro tehnikas utiliuzācijas laukumu ganību dambī).
@Mopsis, aizmirsti pa 80 Ls nopirkt jēdzīgu portu kuram nebūtu visai manāmu gļuku etc. Piekrāj vēl 50ls un lūko tad kautko. Un katrā ziņā jau nu ne šeit.
2: Crowa port. var pirkt tikai kurjers, kurš nogādā lietas no vienas vietas uz citu. (šajā gadijumā, elektro tehnikas utiliuzācijas laukumu ganību dambī).
@Mopsis, aizmirsti pa 80 Ls nopirkt jēdzīgu portu kuram nebūtu visai manāmu gļuku etc. Piekrāj vēl 50ls un lūko tad kautko. Un katrā ziņā jau nu ne šeit.
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?
- ob1
- Reģistrēts lietotājs
āāā, mammai.... tad iesaki viņai šo:
http://apple.lv/macbookair/
dizains ļoti labs, tiešām. Bremzīgs un dārgs, bet dizains ir ok.
Tad tā arī būtu teicis sākumā, ka vajag dizina rotaļlietu nevis kompi, es nebūtu piedāvājis.
Tagad esmu patērējis 3 stundas bezjēdzīgām sarunām ar tevi. Es stundā pelnu virs 7Ls, tā ka tu man tagad esi parādā 21Ls par bezjēdzīgi patērēto laiku.
http://apple.lv/macbookair/
dizains ļoti labs, tiešām. Bremzīgs un dārgs, bet dizains ir ok.
Tad tā arī būtu teicis sākumā, ka vajag dizina rotaļlietu nevis kompi, es nebūtu piedāvājis.
Tagad esmu patērējis 3 stundas bezjēdzīgām sarunām ar tevi. Es stundā pelnu virs 7Ls, tā ka tu man tagad esi parādā 21Ls par bezjēdzīgi patērēto laiku.
Mopsis wrote:BEIDZ, ob1!!! Š ī trīs stundu saruna ir tāpēc, lai tu nofotorāfētu to datoru, jo kā lai es zinu, ka nav tāds, ka pa pie mašīnas piesiets un vilkts.
Beidz Mopsi!!! Š is cilvēks piš tavu jauno, naivo un sačakarēto prātu.
Diemžēl Latvijas IT industrija no ārpasaules atpaliek par vismaz 10+ gadiem. Mentalitāte?
Saprotu, pilnībā piekrītu.ob1 wrote:Saproti, APOC, lieta tāda, ka besī ārā tā useru gudrā spriedelešana par to kurš CPU vai VGA ir labāks, vai arī cik RAMa vajag kompim.
Pērkot telefonu, komponentes ražotājs/modelis nē, bet parametri interesē gan + protams, arī kompetence.
Heh, starpcitu dikti labi izdomāts. Ja nobruks vai tiks nodzēsta tevis liktā programmatūra, cilvēks būs spiests tevi meklēt rokā. Jo by default uzliktais nebūs tik ātrs kā tavs