Novēlota vidējā izglītība

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

lilmoder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 154
Pievienojies: 30 Sep 2008, 14:38
Reputācija: 0

Novēlota vidējā izglītība

Post no lilmoder » 09 Jan 2010, 19:21

Manam radiniekam dēļ nelāgiem, iepriekš neparedzētiem notikumiem dzīvē nav sanācis iegūt vidējo izglītību. Viņam ir 9. klases izglītība. ÄŒalim tagad ir 22 gadi. Viņš dzīvo Rīgā. Galva uz pleciem ir, kādreiz mācījies ļoti labi. Naudas nav un grūti iegūt darbu dēļ izglītības trūkuma.
Gribētos zināt kā lai tagad tā sāk mācīties. Vienkārši iet vidusskolā kopā ar stipri jaunākiem skolēniem būtu nedaudz jocīgi... Kādas ir iespējas ar mājmācību? Ko vajadzētu darīt?

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 19:23

Hmm, ja "galva uz pleciem ir", tad darbu atrast nav problēmu... man kā reiz kāds prātīgs džeks noderētu.

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 19:24

Ej vakara vidusskolā. Cik zinu, tādās daudzi ir nedaudz vecāki par vidusskolēniem.

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 09 Jan 2010, 19:31

WerNeo wrote:Ej vakara vidusskolā. Cik zinu, tādās daudzi ir nedaudz vecāki par vidusskolēniem.
Tās ir par maksu vai nē? :?
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 19:38

Nafig nevajag vidusskolu. Gudrāks tur tāpat nepaliksi. A viss, ko tur māca ir totālas muļķības.

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 09 Jan 2010, 19:40

kaa reiz ob1 arii ir tikai pamatskolas izgliitiiba :>

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 19:42

nē, ķirzak, man ir vidējā... bet nožēloju pazaudēto laiku... varēja mest mieru pēc pamatskolas.

Vai šeit kāds var nosaukt zināšanas, ko apguvis vidusskolā un kuras izrādījušās pareizas un noderīgas?

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 19:43

daGreivis, nezinu, vai par maksu.. domāju, ka nē. ob1, vairākums darba devēju izvēlas cilvēkus kā minimums ar vidējo izglītību. Un par to, ka vidusskolās māca muļķības, nepiekritīšu gan. Lai gan, vakara vidusskolas vairāk paredzētas cilvēkiem, kam vajag papīru, nevis zināšanas.

lilmoder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 154
Pievienojies: 30 Sep 2008, 14:38

Post no lilmoder » 09 Jan 2010, 19:46

Paļdies par atbildēm!

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 09 Jan 2010, 19:51

Arodskolas. Pamata vidējā un vēl profesija. Ja tādas jau nav, khmm.
Дебилы, бл*ть...

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 19:52

WerNeo,
1) Darba devējiem pofig izglītība, ja "Galva uz pleciem ir". Točna zinu.
2) Tad pastāsti ko esi iemācījies vidusskolā, kas nav absolūtas muļķības.

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 09 Jan 2010, 19:59

ob1: tu esi stulbs vai izliecies?

Man iemācīja pareizu gramatiku, svešvalodas, matemātikas, fizikas, ķīmijas pamatus utml. Protams, vēstures kurss, kādu to tai laikā pasniedza - bija muļķības. Un vēl šis tas.

Ä€... sapratu... tu šodien meklē jautrību? :D
Image

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 20:02

Matemātiku tur māca, fiziku, latviešu valodu, literatūru.. pat bioloģiju. Tiek mācīti "pamati", lai cilvēks var tālāk jau apgūt to, kas viņu patiesi interesē. Un pats galvenais, reizēm skolā apgūtais arī noder. Var jau protams apgūt pašmācības ceļā daudz ko un tad klaigāt: "skola nav vajadzīga." To katrs izvēlas pats, kas viņam ir vai nav vajadzīgs.

Man bija kursa biedrs viens, kas uzskatīja, ka tikai matemātika un programmēšana ir svarīga, viss pārējais, skolas programmā varējis nebūt. Tad nu lekciju pārtraukumos mēs interesanti diskutējām ar kursa biedriem visādas ar datoriem saistītas fīčas vai lekcijās apgūto tēmu, čalis bija atvērts un aktīvs diskusiju dalībnieks. Sākām runāt par jebkuru citu tēmu, kas nav saistīta ar datoriem vai matemātiku... Piemēram, par sportu, puisis apklusa un norobežojās. Sākumā domāju, ka viņš nepiekrīt vai kā. Izrādās, viņš vienkārši tajās jomās nezina neko daudz un arī nevēlas zināt.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 20:09

nē, Samuraj, esmu izliecies.

Gramatika - to iemāca jau pamatskolā.
Svešvalodas - cilvēki valodu apgūst pāris mēnešos, ja auzbrauc, piemēram, uz Īriju, ne jau 3 gados.
Matemātika - tas, ko māca vidusskolā nav matemātika. Tas ir absolūts marasms. Un varu saderēt, ka neatceries ne 10% no tā, ko mācija.
Fizika - augstskolas pirmajā fizikas lekcijā pasniedzēji parasti saka - jo ātrāk aizmirsīsiet visu, ko jums mācīja vidusskolā, jo ātrāk varēsiet sākt mācīties fiziku;
Ķīmija - tas pats kas fizikā... hmm, varbūt atceries kas ir, piemēram, glicerīns? Godīgi, bez skatīšanās wikipēdijā?
Labi, par vēsturi neizteikšos... to jau Tu pats saprati...
:D

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 20:13

Hmm, un daudz labākā līmenī nekā vidusskolā, eksakto zinātņu pamatus var apgūt iezlasot tikai vienu grāmatu:
Айзек Азимов: Путеводитель по науке.

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 20:19

Nu... tas ir tavs viedoklis. :)

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 20:22

Nu ja, ka mans viedoklis. Tāpēc jau to publicēju zem sava nika...

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 20:27

Bet, cik cilvēku, tik viedokļu.. un patiesība ir kaut kur starp true un false.

Ucja
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 24
Pievienojies: 26 Aug 2009, 18:08
Atrodas: Līvāni, D-pils

Post no Ucja » 09 Jan 2010, 21:44

Vidusskola, tāpat kā pārējās skolas kko dod tiem, kuri paši meklē. Tas būtu, ja tu gribi mācīties, tad arī kko iemācīsies.
P.S. Es tāds nebiju, par ko arī tagad nožēloju.
P.P.S. Vakarskolas ir bezmaksas, gluži tāpat kā parastās vidusskolas.
Labais obligāti uzvarēs ļauno un tad nostādīs uz ceļiem un zvērīgi nogalinās.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 21:58

Te būs video par tēmu... tikai nedaudz jāpiepūlē smadzenes, lai saprastu kāpēc tas ir par tēmu...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o1k8hJ1d ... r_embedded[/youtube]

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 09 Jan 2010, 22:16

arī privātvidusskolas ir risinājums, tādās bieži vien ir sastopami 20-30 gadnieki 10. klasē ;)

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 22:28

ob1. Š is video arī uzliek stereotipus :) Bet uz jautājumiem... vai esmu gatavs atdāvināt savu mobilo... ZS aizdāvināju savu eeePC... :) Vakar noformatēju savu windas cieto, tikai tādēļ, ka viena navigācija bija nepalaižama uz win7 (ok. ikdienā viss svarīgais stāv uz linuxa, bet arī nejūtu tur neko ierobežojošu formātam).

APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51

Post no APOC » 09 Jan 2010, 22:32

ob1 wrote:1) Darba devējiem pofig izglītība, ja "Galva uz pleciem ir". Točna zinu.
Manuprāt, 100% gadījumos atkarīgs no darba devēja. Ja vadītājs, kurš pēc izglītības ir tūrists vai sabiedirsko attiecību speciālists, meklē savā uzņēmumā programmētāju vai vispār IT cilvēku, tad var iet pakārties. Tur prioritāte būs tam cik tu gribēsi saņemt $$$ vai arī ja spēsi viņam sabāzt batonus ausīs.

Pēdējo pāris mēnešu laikā esmu nedaudz pastaigājis pa darba intervijām meklējot darbu. Visās, kur atbildēju tiku līdz "finālam" starp labākajiem 4 (citur 3, citur 5, citur 2). Kas ir visai labs rādītājs pie šā brīža situācijas, kad uz vienu vakanci esot pieteikušies pat vairāk kā 60 cilvēku. Visbiežāk iekļūšanu finālā nodrošināja pirmā (iepazīšanās) intervija un "mājas darba" izpilde, kas vienmēr tika veikta apzinīgi parādot savas max. zināšanas un spējas. Pēdējā intervijas posmā, parasti ir saruna ar uzņēmuma vadītāju un tad nu sākās - jautājumi par to cik vēlos saņemt un citas ar tiešo darba procesu nesaistītas lietas, par spējām un zināšanām 0 jautājumu. Pat atsauksmes nedod nekādu rezultātu. Var jau būt, ka nav paveicies ar uzņēmumiem uz kuriem gāju. :)

P.S. Darba intervijās uzvedos vienmēr kulturāli, apzinīgi, nomazgājos, apgiežu nagus un eju ar tīrām drēbēm. :D

Kaut gan ko es te rakstu, tie kas tagad meklē darbu paši zinat kā tas notiek...

Paziņas un arī cilvēki, kas ar mani ir tikušies tik vienu reizi, bieži saka, ka man ir galva uz pleciem, bet kā izrādās ar to ir par maz. :D Tizls laikam :lala:
Last edited by APOC on 09 Jan 2010, 22:35, edited 2 times in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 22:33

WerNeo, stāsts nav par krekliem...
... ja nesaprati, tad nesaprati, paskaidrot nemācēšu.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 22:45

Hmm, APOC, jādomā kas nav tā... varbūt nomainīt acu krāsu?

Es ar savu vidējo izglītību VIENMĒR - cik esmu gājis uz konkursiem, tik esmu ticis iekšā. Mans bračka spēlē viltīgāk - šim ir labs darbs, bet reizi gadā šamējais iziet kādu konkursu (arī ar vidējo izglītību) un uzvar, bet nemaina darbu - viņš šantažē darba devēju un dabū algas paaugstinājumu.
:D

Gan es, gan mans brālis neskatoties uz vidējo izglītību vienmēr izgriežam pogas večiem ar augstāko... un neiet runa par lēto nekvalificēto darbaspēku - iet runa par inženiera amatiem. Es šobrīd strādāju par CTO starptautiskā uzņēmumā - esmu sistēmas arhitekts/analītiķis...

Stāsts jau nav par krāna staipīšanu, stāsts ir par to, ka nafig tā izglītība vajadzīga, ja galva strādā... a ja galva nestrādā- tad gan vajag izglītību, labāk divas augstākās...

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 22:55

ob1 wrote:WerNeo, stāsts nav par krekliem...
... ja nesaprati, tad nesaprati, paskaidrot nemācēšu.
Stāsts patiesi nav par krekliem. Stāsts ir par ievārījumu.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 23:14

Labi, WerNeo, esmu iedzēris un pļāpīgs - mēģināšu paskaidrot:

Lieta tāda, ka dzīvojam vides uzspiestos stereotipos - sabiedrības uzvedības modelis mums saka priekšā kā ir pareizi, bet kā - nepareizi. Pat ja mēs sakam, ka sabiedrība ir lohi, prese - idioti, deputāti - zagļi, mēs vienalga tajā visā dzīvojam un tās idejas uzturam.

Izglītība ir viens nošādiem stereotipiem - ir pieņemts uzskatīt, ka cilvēks ar izglītību ir gudrs, a cilvēks bez izglītības - muļķis. Nu jā - ir izņēmumi, bet visā visumā tā esot...

Darba devējs nepazīst amata pretendentus, viņš nevar novērtēt pretendenta domāšanas spējas. Lielākā daļa uzņēmēju gan zina, ka izglītība nav rādītājs... jo uzņēmējs pats zina, ka izsisties viņš varējis ar savām spējām, ne izglītību.

Viena no stratēģijām darba intervijās, kas darbojas gandrīz 100% - netēlo, nemelo, nestreso, esi patiess. Esi tāds kāds esi. Parādi, ka cieni sevi un savu pašpārliecinātību - runā ar uzņēmēju nevis kā ar priekšnieku, bet kā ar darījumu partneri, jo patiesībā tā arī ir - tu mēģini pārdot savas spējas un laiku, uzņēmējs mēģina to nopirkt - tas ir darījums. (Tikai nepārspīlē.)

Es pats esmu bijis uzņēmējs un pieņēmis darbā cilvēkus. Zinu šo spēli no abām pusēm.

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Jan 2010, 23:28

ob1 wrote:Labi, WerNeo, esmu iedzēris un pļāpīgs - mēģināšu paskaidrot:

Lieta tāda, ka dzīvojam vides uzspiestos stereotipos - sabiedrības uzvedības modelis mums saka priekšā kā ir pareizi, bet kā - nepareizi. Pat ja mēs sakam, ka sabiedrība ir lohi, prese - idioti, deputāti - zagļi, mēs vienalga tajā visā dzīvojam un tās idejas uzturam.

Izglītība ir viens nošādiem stereotipiem - ir pieņemts uzskatīt, ka cilvēks ar izglītību ir gudrs, a cilvēks bez izglītības - muļķis. Nu jā - ir izņēmumi, bet visā visumā tā esot...

Darba devējs nepazīst amata pretendentus, viņš nevar novērtēt pretendenta domāšanas spējas. Lielākā daļa uzņēmēju gan zina, ka izglītība nav rādītājs... jo uzņēmējs pats zina, ka izsisties viņš varējis ar savām spējām, ne izglītību.

Viena no stratēģijām darba intervijās, kas darbojas gandrīz 100% - netēlo, nemelo, nestreso, esi patiess. Esi tāds kāds esi. Parādi, ka cieni sevi un savu pašpārliecinātību - runā ar uzņēmēju nevis kā ar priekšnieku, bet kā ar darījumu partneri, jo patiesībā tā arī ir - tu mēģini pārdot savas spējas un laiku, uzņēmējs mēģina to nopirkt - tas ir darījums. (Tikai nepārspīlē.)

Es pats esmu bijis uzņēmējs un pieņēmis darbā cilvēkus. Zinu šo spēli no abām pusēm.
Tādā gadījumā es uzreiz domu sapratu un atbildēju... "Š is video arī uzliek stereotipus. :)"

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 09 Jan 2010, 23:37

Ir, ir vajadzīga izglītība - vidējā 100%.
Augstākā jau atkarīga no iespējām, bet, ja ir laiks un iespējas, tad iesaku mēģināt iziet ari augstāko.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 09 Jan 2010, 23:56

shady. nafig vidējā izglītība? Un ko Tu no tās atceries? Un kas ir glicerīns (bez špikošanas)?

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1

Post no shady » 10 Jan 2010, 00:18

ob1 - es nenožēloju, ka esmu gājis vidusskolā, tur tomēr iemācās vispusīgas zināšanas. Nav īpaši svarīgi, ka neatceros vairs tur kaut kādas sastāvdaļas.
Lai arī cik dīvaini tas liktos, bet literatūras stundas bija vienas no vērtīgākajām. Ne jau dēļ tā, ka būtu daiļliteratūras cienītājs, bet to, ka tika mazohistiski forsētas teksta analīzes un zemtekstā (dažreiz arī tieši) mācīja, ka var muldēt ko grib, galvenais to pierādi.
P.S. - Zinu, ka glicerīnu izmanto zāļu ražošanā. (bez špikošanas).

Un, ir ļoti daudz darbvietas, kur tevi nemaz neuzaicinās uz pārrunām, ja nebūs vismaz vidēja izglītība.

Edited:
lilmoder - Iesaku painteresēties par vakara maiņas vidusskolām. Nevajag klausīot stereotipiem, dažās pat labāk māca nekā dienas laika skolās. Bez tam, ir kas piedāvā arī neklātieni.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34

Post no rATRIJS » 10 Jan 2010, 00:24

Viennozīmīgi apgalvot, ka vidējā izglītība nav vajadzīga, manuprāt, nevajadzētu. Ir cilvēki kam vajag un ir cilvēki kam nevajag.

Lielākā daļa no cilvēkiem nezin par ko īsti viņi grib strādāt pēc mācību pabeigšanas un tādiem, cerams, izglītības iegūšana palīdzēs to ātrāk saprast. Es saku, ka vajadzētu vidējās izglītības vietā izvēlēties kaut ko ar savu nozari. Piemēram, tā pati programmēšanu. Ne vispārizglītojošo.

Vēl vidusskola palīdz izbaudīt vienkāršu bērnību un pusaudžu gadus. Gan jau, ka var atrast darbu pēc pamatskolas, bet vai tas ir tā vērts? Nedomāju. Var jau būt working whore, bet es labāk izvēlos vidusskolu.

Tāpat arī darbu vieglāk būs atrast, ja ir vismaz vidusskolas izglītība. ob1 nav piemērs ko ņemt vērā, jo tomēr viņš ir cita gada gājuma cilvēks un tagad jau jā - pieredze ir un var dabūt darbu. Janajiem būs grūtāk - īpaši šajos laikos.

Lai nu kā - es negribētu izlaist vidusskolu. To, kas man tur likās interesants es zinu, pārējo, protams, ka nē, bet tas tak ir normāli...

Tagad darbu tāpat ir grūti dabūt - un labāk ir mācīties nevis sēdēt tupi mājās.
Apple un Biibele FTW!!!

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 10 Jan 2010, 00:31

shady, literatūru var mācīties vienkārši lasot grāmatas. Savukārt, muldēt var iemācīties pie alus kausa. A pamatot bazaru var tikai vecis/vecene ar pieredzi un/vai matemātikas zināšanām, citādi tādas jēlas 1. līmeņa tranzakcijas vien sanāk... nu gluži kā mūsu deputātiem... opā! Ja neko nerubī, bet ir augstākā, tad var iet par deputātu, arī darbs...

A ja man kāds pieteiksies darbā ar 2 augstākajām, tad es vispār ar šamējo runāt nesākšu... a vidusskola vai pamatskola - tur ir cerības...

Hmm, notepad.lv programmerim (foxam) - vai ir vidējā?

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 10 Jan 2010, 00:35

rARTIJ, spriežot pēc stereotipiem, padomju laikā izglītība bija vajadzīga vēl vairāk nekā tagad. A toreiz es students, ko izmeta no 2. kursa par dzeršanu, dabūju darbu pie PSRS aizsardzības rūpniecības - darbojos institūtā pie sistēmas, kas sargāja no amerikāņu spārnotajām raķetēm - darbs bija pie matemātiskās fizikas... tā ka tavi argumenti kaķim zem astes...

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 10 Jan 2010, 00:40

ob1, tev pāri 50 gadiem :D
Es ar uzskatu ka vidējā nav noderīga, bet kā liels plus gan. Kaut vai loģiskāk domāt iemācies, bet protams tas atkarīgs no studenta/skolotāja.
Image

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 10 Jan 2010, 00:43

nē, Wuu, nav pāri 50, nav vēl...

a par loģisko domāšanu - to apgūst pamatskolā. Vidusskolā vajadzētu apgūt abstrakto domāšanu, bet 99% skolotāju vispār nezina kas tas tāds ir, tāpēc nespēj to iemācīt.

Tad jau labāk 3 gadus tuksnesī meditēt...

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34

Post no rATRIJS » 10 Jan 2010, 01:06

Kādā ziņā mani argumenti kaķim pie astes? Tev bija iesākta augstākā izglītība tā kā tavi argumenti tad ir kaķim pie astes...

Es nesaku, ka nevar bez vidējās izglītības dzīvot veiksmīgu dzīvi. Es saku, ka ne visi to var. Lielais vairums to nevar, jo viņiem vajag kādu kas spiež mācīties un apgūt kaut ko.

Es gan nezinu cik nu veiksmīga tā dzīve tev, ja katru dienu jādzer...bet nu katram jau savs :)
Apple un Biibele FTW!!!

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 10 Jan 2010, 01:15

rARTIJ, tēma ir par cilvēku, kuram "Galva uz pleciem ir", tātad sēdēt 3 gadus dēļ papīra jēgas nav. Un es jau vairākos postos apstāstīju, ka izglītībai darba tirgū nav nozīmes (ja ir "Galva uz pleciem").

Ja kādu "spiež mācīties", tad nekas labs tur nesanāks...

Ja kas, man ir veiksmīga dzīve, ļoti veiksmīga... un es nedzeru katru dienu, ja kas. :)

Professor35
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 398
Pievienojies: 01 Mai 2009, 14:04

Post no Professor35 » 10 Jan 2010, 11:15

Valsts iestādē bez izglītības normālā amatā neviens neņems pat uz intervijām nesauks. Ir daudz profesiju kur bez izglītības nevar teiksim kaut kur medicīnā. Bet no otras puses izglītība Latvijā ir garām tur ir daudz kā lieka, bērni pazemo viens otru, apspiež, skolotāji pārstrādājas māca vairākās skolās vienlaicīgi lai ko nopelnītu utt.
Ha, atceros kā mācījos augstskolā neklātienē gāju tikai uz eksāmeniem un ieskaitēm un viss notika.
Tagad strādāju valsts iestādē un tas ko mācījos akadēmijā man maz noder.

lapsis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 10 Jan 2010, 15:25

Post no lapsis » 10 Jan 2010, 15:33

Piereģistrējos tik tāpēc, lai piebalsotu ob1. Lai gan man ir vidējā, nedomāju, ka būtu kas mainījies, ja būtu tikai pamata.

Tiesa gan, pāris gadus atpakaļ - pirms dižķibeles, gāju pieteikties darbā par programmētāju. Bez augstākās, bez programmētāja pieredzes. Kā darba devējs pēc tam izteicās - interesanta intervija bijusi. Tā arī sevi pasniedzu - atklāti. Teicu, ka meklēju stabilu darbu, vismaz uz gadiem 5, uzskatu, ka varētu padoties un vērts vismaz mēģināt. Es pat pastāstīju (darba intervijas laikā), ka iepriekšējajā darbā man palūdza rakstīt atlūgumu, jo tiku apsūdzēts zādzībā (garšs stāsts. in short - vainīgs nebiju). Pat ASM`u varu handlot, ja vajag.

Nu jau 3 gadi rullējos. Ķeru un ēdu visus adžailus, testdrivenus, behaviordrivenus un citus brīnumus. Nekādu augstāko nevajag arī, lai saprastu datu struktūras, big O, lambda calculus un pārējo tjipa afigenna sarežģīto tuftu. Vajag tik interesi, galvu uz pleciem un neatlaidību.
Last edited by lapsis on 10 Jan 2010, 15:41, edited 2 times in total.

lapsis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 10 Jan 2010, 15:25

Post no lapsis » 10 Jan 2010, 15:39

Un ļoti labs punkts - par abstrakto domāšanu. Tā nu ir lieta, kas valda.

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 10 Jan 2010, 17:10

Sarpcitu - Izglītība ir tas, kas paliek pāri, kad aizmirsies ir viss, kas mums ir ticis mācīts. (Pieņemsim videnē) /Einšteins/
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 10 Jan 2010, 17:31

Viņš ir teicis arī "Tas ir brīnums, ja zinātkāre pārdzīvo izglītības iegūšanu."

Enīvej - tāpēc jau varēja tā teikt, ka bija Einšteins. Diemžēl ne visiem, kam tā galva strādā, tā strādā pareizi :D
Дебилы, бл*ть...

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 10 Jan 2010, 17:35

Es augstkolā iet ar netaisos (vismaz pagaidām) , jo uzskatu, ka ir muļķīgi šķiest 5 gadus savas dzīves rakstot 100lappušu referātus, un guļot garlaicīgās lekcijās, tikai tāpēc lai dabūtu krāna pagarinātāju - papīrīti. Reāli vajadzīgās zināšanas var iegūt pašmācības ceļā, ja ir interese apgūt konkrēto lietu. Protams prakse un pieredze ir neatsveramas lai šīs zināšanas noslīpētos, saglabātos un kļūtu vēl labākas.

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 10 Jan 2010, 18:04

Es piekrītu abām pusēm, bet man kkā tomēr patīk drošības sajūta, kas ir ar to papīrīti.

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 10 Jan 2010, 19:01

Interesanti, kā var mācīties augstskolā, ja reiz vidusskola ir nevajadzīga hui*a? Tam, ka nav nekā labāka par pašmācību, vēl varētu piekrist, jo dažreiz arī augstskolas finālists liekas nācis nupat kā no bērnudārza, jo nekad jau nevari zināt - papīrs šim/šai ķešā tikpat labi var būt tēva/mātes gādāts jeb ar p*zdu/pudeli nopelnīts :)
viegls rokenrols pa radio

Pievienot atbildi

Return to “Viss pārējais ”