Vistas GUI - uz Windows XP (updated)

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Vistas GUI - uz Windows XP (updated)

Post no samurajs » 17 Jūl 2007, 23:51

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 923877.jpg[/imgl] Lai arī par Vistas grafiskās vides uzstādīšanu uz WinXP rakstīts ne mazums, tomēr programmatūra pastāvīgi pilnveidojas. Patreizējā variantā to var uzskatīt par pietiekami drošu un stabilu lietu PC moddinga cienītājiem. Patlaban jau pieejama Vistas transformācijas paka v.7, par tās uzstādīšanu šeit arī runāsim. Paši šīs pakas radītāji apgalvo, ka tagad vairs neviens nespēšot pateikt, ka modificētā OS nav īstā Vista Ultimate:) Pie tam jaunākā versija pieļauj apdeitošanu bez reinstalācijas.
Kas mums ir vajadzīgs? Vispirms pati programma, tā satur visu vajadzīgo. Nauda netiek prasīta, velkam
šeit vai softpēdijā.

Kas mums jāzin pirms instalācijas? Tiem, kuri regulāri kolekcionē Bila ielāpus un plāksterus, noteikti būs pagadījies bēdīgi slavenais Hotfix KB925902 (kurš dažam labam nokāvis pat Realtec skaņas paneli). No šī jātiek vaļā pirmām kārtām, pretējā gadījumā mums nekas nesanāks, Vistas transformācijas paku nemaz neizdosies uzinstalēt. Iesaku notīrīšanai izmantot CCleaner, un, ja Microsoft grib vēlreiz uzbāzt šo Hotfix'u - atvilkt ķeksi "šajā dzīvē vairs nepiedāvāt!":)
Kad veiksmīgi noinstalējām KB925902, varam palaist transformācijas paku. Instalācija prasīs diezgan ilgu laiku, bet tās gaitā muļķīgi jautājumi uzdoti netiek. Pēc veiksmīgas instalācijas parādīsies galvenā izvēlne, kurā katrs var sakombinēt savu Vistu XP kā pats vēlas:

Image

Rezultāts izskatās šādi:

Image
Image
Image
Image

Vēl jāpiebilst, ka kāda no menu funkcijām var arī nestrādāt, bet visumā skats ir tīri jauks un patīkams.

Parādījies vēl daudz perfektāks Vistas grafiskās vides emulators: Vistamizer
Tā autors ir vācu programmētājs Manuels Hoefs, un par viņa darbu var teikt - īsta vācu kvalitāte. Absolūti nebremzē datoru (CPU patēriņš= 1%), var viegli ieslēgt/izslēgt, pakotnei pievienots Styler; ar to lietotājs var šo-to dizainā pielāgot savai gaumei.

Vistamizer var lejuplādēt autora mājaslapā bittorent faila veidā.
Pēc autora domām Vistamizer no Windows XP Hotfix KB925902 nebaidās , bet labāk tomēr to noinstalēt.
Last edited by samurajs on 27 Okt 2007, 10:14, edited 4 times in total.
Image

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 18 Jūl 2007, 01:01

Salīdzini cik ēd MS veidotajs tieši priekš Vista un cik šo cilvēku veidotais pārveidojums "tipa" uz Vistu. Atmiņa tiek ēsta vairāk un atsakoties no ielāpa, paver vaļā tikai bagu :)

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 18 Jūl 2007, 11:29

Par to resursu rīšanu: rij pamatīgi gan oriģinālā Vista, gan šī grafiskā vide. Bet nu mūsdienu PC bieži ir tik jaudīgi, ka tam vairs nav nekādas nozīmes. Bez tam šeit var izvēlēties, kurus efektus likt un kurus nē.
Par to KB925902 jāsaka, ka tas ir visstulbākais no visiem MS ielāpiem, nebūs nekāda nelaime, ja no tā tiks vaļā. Nu būs 1 caurums vairāk, bet kāda šķirba, vai to ir teiksim 56 vai 57? Katru mēnesi tik lāpa un lāpa... :win:
Image

Tvinky
E-žurnālists

Post no Tvinky » 18 Jūl 2007, 14:33

Nezinu, nezinu - cik es biju manījis, šis joks rija vairāk atmiņas nekā vista :) Bet abi divi viņi rij vairāk nekā pats Beryl, turklāt to efektu tur arī maz. =)

saturs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 22
Pievienojies: 06 Jūl 2007, 20:19
Atrodas: Bukas

Post no saturs » 18 Jūl 2007, 14:34

Kā būs ar 512 Mb lielu RAM ? Un man jaut tā ~ 300 Mb aizņemti ...
Image

Valodja
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 119
Pievienojies: 23 Apr 2007, 12:08

Post no Valodja » 18 Jūl 2007, 16:39

Manam kompim 768 MB RAM, VGA GF7600GS, Celeron 2.5GHz, un Beryl vizulie efekti uz Linux nenobremzē manu datoru. Viss iet smuki un skaisti. Bet tā winda xp ar "tipa Vistas izskatu" - pielago... Galvenokārt rij pašu CPU, nevis ram (turas vienmēr ap 400MB). Tātad, ja Jums ir nvidia videokarte, tad labākais variants, lai pazīmētos ar vizuāliem efektiem draugu priekšā, ir Linux. Pat oriģinālie Vistas efekti tam netur līdzi... Skataties šeit...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 18 Jūl 2007, 18:28

Par LINUX - nemaz neapstrīdu, tas ir neapgāžams fakts! :D Š is raksts vairāk gan domāts tiem, kuri grib pazīmēties, bet līdz Linuxam vēl nav tikuši. :D
Par RAM - ar 300 MB (kopā ar pašu XP) viņam pietika, bet proci gan rija visai padaudz. Reālās darbībās gan nekādu lagošanu nenovēroju.
Image

zhagis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 186
Pievienojies: 14 Mar 2007, 08:00

Post no zhagis » 18 Jūl 2007, 19:22

Man PC atbilst visiem Vistas parametriem.Bet tā kā vēl nogaidu vistas 1paku,tad neredzu vajadzību viņu likt/pirkt.
Palūrēju tos linux fokusiņus...;)smuki jau ir,bet man taadi nav nepieciešami.Novērš uzmanību.

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 18 Jūl 2007, 20:30

Tvinky wrote:Salīdzini cik ēd MS veidotajs tieši priekš Vista un cik šo cilvēku veidotais pārveidojums "tipa" uz Vistu. Atmiņa tiek ēsta vairāk un atsakoties no ielāpa, paver vaļā tikai bagu :)
Viena no pirmajām lietām uz win ir:
*izslēgt auto update
*diseiblot update servisu
*nevilkt apdeitus manuāli
=> Tāpēc uztraukšanās par "caurumu" dēl viena ielāpa - man lika pasmaidīt:)
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 18 Jūl 2007, 20:44

Es savu XP, vispār turu bez firewall, bez antivīrusa, bez updeitiem.

Izskaidrojums

Ä€trāk sanāk visu salikt atpakaļ no noklonētas partīcijas, kurā viss smuki ir sakonfigurēts, nevis visus tos soļus veikt vairāku stundu garumā. Kāpēc mocīties, ja var 15 minūtes visu salikt back, un OS kā tiko uzinstalēta. Es tā arī veidoju citiem recovery diskus, un viņi ir priecīgi, ka kaut kas nojiet greizi, pēc nelielas pamācības, vai arī paši atliek visu atpakaļ un nav atkal jāsauc meistars, kas uzmetīs OS, softus un noplēsīs kārtējo ceineri.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Tvinky
E-žurnālists

Post no Tvinky » 18 Jūl 2007, 22:51

Nu ja tev fox vienalga, kas tavus datus var kopēt/pētīt tad vari tā darī. Bet šķiet ne visiem ir OS kā spēle, kuru var ātri pārrakstīt un āidā ;)

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 19 Jūl 2007, 07:46

Tvinky wrote:Nu ja tev fox vienalga, kas tavus datus var kopēt/pētīt tad vari tā darī. Bet šķiet ne visiem ir OS kā spēle, kuru var ātri pārrakstīt un āidā ;)
A ko darīt situācijā, ja tur nav nekā īpaši slēpjama?:) Un vispār - kāda ir iespējamība, ka tieši viņa kompis tiks uzkrakots?

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 19 Jūl 2007, 09:53

@ shady: Par tiem updeitiem nu es tev galīgi nepiekrītu. Protams, automātiski raut iekšā visus sūdus, ko piedāvā - tas ir neprāts gan uz windas, gan Linux. Bet ir ļoti labas lietas, ko būtu grēks neinstalēt. Tāpēc gudrāk vienmēr ir kādas 10 dienas nogaidīt, paskatīties atsauksmes par kārtējo "ielāpu otrdienu", un tikai tad izlemt...
Image

Tvinky
E-žurnālists

Post no Tvinky » 19 Jūl 2007, 15:01

Sid wrote:
Tvinky wrote:Nu ja tev fox vienalga, kas tavus datus var kopēt/pētīt tad vari tā darī. Bet šķiet ne visiem ir OS kā spēle, kuru var ātri pārrakstīt un āidā ;)
A ko darīt situācijā, ja tur nav nekā īpaši slēpjama?:) Un vispār - kāda ir iespējamība, ka tieši viņa kompis tiks uzkrakots?
Un tu esi tik pārliecināts, ka dotajā gadījumā tur nav ko slēpt? Es gan dotu visus 99,9%, ka tur ir ko slēpt un 99% cilvēku, tiešām tur ir ko slēpt. Š eit neiet runa par iespējamību - bet par to, kas var notikt.

shady
Moderators

Post no shady » 19 Jūl 2007, 18:42

@samurajs: neredzu nekādu vajadzību. Ne man, ne citiem - kam esmu licis - nav bijušas problēmas dēļ kaut kādām herņām (domāts ielāpi). Viss iet labi un nekas nekaras..
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 19 Jūl 2007, 20:10

Tvinky wrote:
Sid wrote:
Un tu esi tik pārliecināts, ka dotajā gadījumā tur nav ko slēpt? Es gan dotu visus 99,9%, ka tur ir ko slēpt un 99% cilvēku, tiešām tur ir ko slēpt. Š eit neiet runa par iespējamību - bet par to, kas var notikt.
Tad nu tā, ko man te kāds var nospert.

1. Filmas, muzonu
2. Kādas pāris bildes
3. Pāris softus

Kompi izmantoju;

1. Lai kodētu šo saitu
2. Filmas, reizēm muzons
3. Internets

Vairāk no PC man nevajag, izmantoju tikai darbam un saziņai ar citiem.

Kas attiecās uz urķiem, sežu aiz rotera. Ja nu kāds tomēr tik dikti grib paņemt manu PC "Pie dziesmas", laipni lūdzu

P.S. Protu arī iekost pretī :die:
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 19 Jūl 2007, 23:49

Ja nu kādam interesē reālie dati, cik šī Vistas grafiskā vide rij:
Piešķirtie resursi: RAM - 360 MB , video - 64 MB
Procesu skaits - kopā 27 (AVG, FireFox, ViOrb, Task manager + standarta windows un Virtualbox GuestAddition procesi)

Pats windows ar Vistas grafiku (sidebar ar smukumiem atslēgts): procis miera stāvoklī rija ap 5 %, RAM - 170 MB
Host OS (Virtualbox uz debian) - procis ap 10-20%, RAM - 500 MB.

Bootošanās gan ilga apm. 2 reizes ilgāk kā WinXP.
Image
Image

saturs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 22
Pievienojies: 06 Jūl 2007, 20:19
Atrodas: Bukas

Post no saturs » 20 Jūl 2007, 14:13

Image

Man izskatās šādi :) Ko teiksiet ?
Nav jau tā pārāk noslogots pc, jeb trūkst info lai to noteiktu ?
Image

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Jūl 2007, 14:52

Nu vidējais CPU noslogojums kādi 3% tev būs, viss ir pareizi! Iespējams citi mēģinājuši vecākas Vista transformācijas pakas, kuras nebija tik pilnveidotas un rija vairāk.
Image

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 21 Jūl 2007, 00:07

Aiz gara laika uzliku to grafisko vidi.Abi pārējie lietotāji sāka bļaut,ka neesot labi:)
Nekas.Lai mazliet piešaujas pie grafikas.Agri vai vēlu uz putnu būs japāriet.

CPU~3%
Tātad laikam normas robežās.

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 21 Jūl 2007, 14:28

Ahh, jāizmēģina laikam ar būs. Vismaz kaut kāds prikoliņš datoram būs. Būs jāizjoko senči, ka putnu esmu uzmetis :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

Lucifugum
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 4
Pievienojies: 22 Jūl 2007, 14:50
Atrodas: Latvija

Post no Lucifugum » 22 Jūl 2007, 14:50

Izprovēsim.

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 28 Jūl 2007, 19:46

shady!

Sāk nagi niezēt!Vajadzētu iegādāties http://www.microsoft.com/latvija/window ... fault.mspx

Cik sapratu,tad SP1 klauvē pie durvīm.Viedokļi daudz un dažādi http://www.boot.lv/index.php?pg=202&news_id=4358

Bez nafig,pofig ect ect.Kā īstenībā?

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 28 Jūl 2007, 21:07

Iegādāties šito uzpūsto putnu un vēl tagad, kamēr nav SP? Neprāts un veltīga PC resursu izniekošana:P Nav labs tas putns... Iegādāties par naudu gan to laikam kādreiz nāksies; patreizējās Vistas pirātu versijas vairāk vai mazāk lago... strādāt jau var, bet nepatīkami...
Es jau gan ceru, ka vēl pēc pāris gadiem *NIX būs panācis Windows visās pozīcijās un no pēdējā varēs vispār atteikties...
Image

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 28 Jūl 2007, 23:07

Pirkt vari to OS. Jo viņa TOMĒR ir LABÄ€KA par XP. Un SP1 jau ar nav aiz kalniem. Vienīgi pērc ap ziemassvētkiem- būs atlaides :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 29 Jūl 2007, 00:12

usins!
Ko iesaki darīt.Nospert,un patestēt?Kas tur tieši ir labāks?(drošība neintresē)

samurajs!
Nevaru uz ruku atrast raksteli,bet pakas iznākšanu sola ātrāk.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 29 Jūl 2007, 06:36

Tas ir patreiz visgudrākais - nospert un patestēt. Ja patiks - pēc tam var nopirkt pilnvērtīgo Vistu.

@usins: ko tādu var izdarīt ar Vistu, ko ar XP nevar? Pie tam Vistai vajag ļoti labu PC!
Image

shady
Moderators

Post no shady » 29 Jūl 2007, 22:37

vēl pēc pāris gadiem *NIX būs panācis Windows visās pozīcijās un no pēdējā varēs vispār atteikties...
Es tā arī nesapratu - ko viņš nav panācis? Un kādēļ viņam būtu jāpanāk?
Un no sirds ceru, ka viņš nekad "nepanāks" windu..

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 29 Jūl 2007, 22:55

@shady: nu ir dažas lietas, kuru dēļ vēl tomēr kāds liek to Windu... galvenais ir Windas labākais perifērijas ierīču atbalsts. Ne visiem printeriem/skaneriem var sameklēt Linux draiverus, tāpat pieslēgt webcam - tīrās mocības un slikta kvalitāte. Kad to visu atrisinās - tad gan Windai vāks! :die:
Image

osh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 222
Pievienojies: 05 Jūn 2007, 13:15
Atrodas: Belfast, NI

Post no osh » 29 Jūl 2007, 23:07

Tā gan vairāk ir netieša Windows priekšrocība. Ne jau Microsoft taisa tos draiverus, bet paši ražotāji, un tur nu šobrīd neko nepadarīsi, ka oficiāli Linux uz doto brīdi tiek ignorēts.
I Don’t Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn’t Die

shady
Moderators

Post no shady » 29 Jūl 2007, 23:15

Linux pakāpeniskā tirgus iekarošana un draiveru problēmas sāk jau traucēt izplatītājus un ražotājus..
Piemēram, Dell nevar izplatīt PC ar ATI videokartēm, ja vēlas likt linux. Līdz ar to pc cena ir augstāka, jo jāuzstāda winda utt...
informācija: http://linux.edu.lv/index.php?name=News ... le&sid=473

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 30 Jūl 2007, 00:06

Tāpēc arī nekad nepirkšu ATI videokarti, bet nVidia GeForce, kurai daudz labāki draiveri.
Bet varbūt atgriezīsimies pie tēmas?
Image

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 22 Aug 2007, 23:25

Update: raksts papildināts ar vēl vienu Vista GUI versiju: Vistamizer, kura ir daudz stabilāka par Transformation pack 7 un absolūti neprasīga pret PC resursiem.
Image

Pievienot atbildi

Return to “Raksti”