PHP login form mainīga nodošana trešajam failam.

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
Reputācija: 0

PHP login form mainīga nodošana trešajam failam.

Post no normis_161 » 13 Jan 2010, 21:27

Sveiki. Atradu šādu pamācību:
http://www.phpeasystep.com/workshopview.php?id=6 un man radās jautājums, kā lai ievadītos datus, kuri tiek ievadīti main_login.php formā tiktu nodoti file login_success.php. failam?

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 13 Jan 2010, 22:02

checklogin.php failā tiek reģistrēta sesija un pēc tam login_success.php pārbauda, vai sesija ir reģistrēta.
Sesija saglabājas uz servera, līdzīgi kā Cookies saglabājas pārlūkā.

Tik tādu "session_register" un "session_is_registered" gan jau neviens vairs neizmanto.
Tā vietā labāk izmantot:
$_SESSION['myusername']='123';

Un pēc tam:
if(isset($_SESSION['myusername'])){...}

Galvenais tikai vienmēr pirms $_SESSION mainīgā izmantošanas izsaukt funkciju session_start();

User avatar
normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
Reputācija: 0

Post no normis_161 » 14 Jan 2010, 10:40

Un kā lai es piemēram ar echo palīdzību izvadu to myusername? Vnk viņš no pirmās formas (main login) nav paņēmis to ievadīto myusername, respektīvi, es viņam nemāku pateikt, lai viņš no pirmās formas iegutajiem datiem izvada informāciju login_success failā.

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 14 Jan 2010, 10:54

Ja pareizi sapratu, ko tu gribi, tad checklogin.php failā
Sākumā pieliec session_start();

Un pēc tam session_register(... - tās rindiņas vietā:
$_SESSION['myusername'] = $myusername;

Un pēc tam login_success.php failā,
echo $_SESSION['myusername'];

User avatar
normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
Reputācija: 0

Post no normis_161 » 14 Jan 2010, 21:08

Liels paldies tev, tas bija tas ko es domāju. :) Taisījos jau jautāt kā izbeigt sesiju, bet to es pats sapratu, uzrakstot šādi login_success failā:
echo "<a><input></a>";
if(!isset($_POST['iziet'])) {
session_start();
session_destroy();
}

User avatar
normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
Reputācija: 0

Post no normis_161 » 01 Feb 2010, 17:26

Tā vietā radās viens cits jautājums. Kā saglabāt tos mainīgos, kas tika ievadīti? Respektīvi, lai pēc refresh tie mainīgie, kas tika ievadīti sākumā nepazustu.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 01 Feb 2010, 17:58

WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
Reputācija: 0

Post no normis_161 » 24 Feb 2010, 15:37

Un man radās vēlviens jautājums. Kā šajā gadījumā panākt to, ka lai ieietu sistēmā tā autorizācija ir obligāta nepieciešama nepieciešama? Jo uz doto brīdi man sanāk tā:
1. index.php -> checklogin.php -> loginsuccess.php (veicot autorizāciju).
2. index.php -> loginsuccess.php
Kā panākt to, ka otrais gadījums, kad es ierakstu linku joslā, piemēram, šādi localhost/index.php/loginsucess.php neatvērtu lapu, bet kad viņš veic autorizāciju caur index.php, tad viņš var tikt tajā lapā (loginsuccess.php).

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 25 Feb 2010, 06:45

Kāda jēga izbeigt sesiju? Kad PHP fails ir izpildījies, sesija pati automātiski izbeidzās.
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 25 Feb 2010, 09:30

daGrevis wrote:Kāda jēga izbeigt sesiju? Kad PHP fails ir izpildījies, sesija pati automātiski izbeidzās.
Ko Tu pīpē?

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 25 Feb 2010, 14:49

Mad182, es patiešām ko jaucu? Ar mysql_connect() (mysql_close()) tā patiešām bija. Ir atšķirība funkcijām session_commit() un session_destroy(). :) Bet ja es ko murgoju, tikai pasaki... :)
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no rATRIJS » 25 Feb 2010, 15:37

session_start() pasaka, ka lapaa tiek izmantota sesija. Ja ir kaut kaadi sesijas mainiigie tad tie arii tiek izmantoti.

Sesija nebeidzas peec skripta izpildes. Taa beidzas kad tu izdzees tekosho sesiju. Tam ir domats session_destroy(). Savaadaak tak nemaz logout nevareetu implementeet.
Apple un Biibele FTW!!!

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 25 Feb 2010, 16:10

Skaidrs, es kļūdijos. :) Būs vēl jāmācās... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 25 Feb 2010, 19:48

Sesija izbeidzas līdz ar pārlūka aizvēršanu/konfigurācijā norādītā laika beigšanos/session_destroy izsaukšanu.

Ja sesija beigtos līdz ar faila izpildes beigām, kāda tad būtu no tās jēga? Faila izpildes ietvaros datus vari glabāt jebkurā mainīgajā.

Sesijas darbību vari salīdzināt ar cookie, atšķirība tikai, ka sesijas gadījumā tās saturs glabājas uz servera un pārlūks zina tikai sesijas ID, līdz ar to lietotājs nevar manipulēt ar sesijas saturu.

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 25 Feb 2010, 20:48

Jā, par sesijām zinu, ķipa mainīgie, ar kuriem vari darboties no lapa .php u b.php, ja irizsaukta funkcija start_session() un visu to "drazu" glabā $_SESSION, vienkārši kaut ko sapurojos. Kam negadās... :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

Pievienot atbildi

Return to “Servera puse (php, java, ruby, perl, python) ”