SIKULI - programmē izmantojot ekrānšāviņus!

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
TrakaisKursis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 1024
Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
Reputācija: 0
Atrodas: Reiga

SIKULI - programmē izmantojot ekrānšāviņus!

Post no TrakaisKursis » 23 Jan 2010, 21:06

[imgl]http://bildites.lv/images/nsq9gni85c8uppqv061b.jpg[/imgl]Nav noslēpums, ka datoradministratori ir iecienījuši veikt datoru instalācijas, kopējot gatavus instalācijas klonus, tādejādi, izmantojot šādu automatizāciju, jūtami ietaupa laiku. Diemžēl līdzīgs un pietiekami efektīvs risinājums rutīnas darbībām veicot programmatūras uzstādīšanu līdz šim nav bijis piedāvāts

Lai situāciju mainītu (bet ne tuvu vien šajā apspektā) Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta zinātnieki ir izveidojuši principiāli jaunu vidi, kas ļauj veidot mijiedarbes ar datoru scenārijus izmantojot ekrānšāviņus.

Lai strādātu vidē, kurai vārdā likts SIKULI (kas kādas Meksikas indiāņu cilts valodā nozīmē dieva aci), ir nepieciešamas minimālas pamatzināšanas Phython valodā un tās sintaksē. Sikuli ļauj automatizēt neskaitāmu skaitu darbību, ko veicam ar datoru, izveidojot instrukciju, kuras tiek ilustrētas ar ekrānšāviņiem, virkni. Tā kā šīs instrukcijas tiek aprakstītas ar ekrānšāviņiem, scenārija izveidē nav nepieciešams izsaukt iekšējos API. Var prognozēt, ka Sikuli kļūs populāra programmu ar grafisko vidi testēšanā, kā arī populāra rutīnas darbību vienkāršošanā - piemēram, vizuālu un viegli maināmu konfigurācijas vai instalācijas scenāriju izveidē.

Uzskatāmi ar Sikuli darbības principiem var iepazīties šajā publicitātes video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FxDOlhysFcM[/youtube]

Pirmais SIKULI laidiens satur:
  • scenārijveides valodu,
    Jython API,
    un vizuālu integrētās izstrādes vidi.
Ar Sikuli jau tagad var iepazīties Windows XP, Vista, 7, GNU Linux un Mac OS lietotāji, ja vien viņu datoros ir uzstādīta Java 6.

Sikuli pirmsrelīzes versija lejupielādējama no projekta mājas lapas.
Last edited by TrakaisKursis on 23 Jan 2010, 22:15, edited 2 times in total.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Reputācija: 0
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 23 Jan 2010, 21:16

Eu, šitas izskatās baigi labs!!!!!
Ja tur viss tiešām darbojas kā parādīts video, tad varbūt varēs uztaisīt optimizācijas pakas.
Būs laiks - pamēģināšu.

Hmm, un testēšanas sitēmu arī laikam varēs uztaisīt... un benchmarku arī...

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1631
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 23 Jan 2010, 21:54

Forši. Komentēsim rakstu pieteikumus.

User avatar
TrakaisKursis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 1024
Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
Reputācija: 0
Atrodas: Reiga

Post no TrakaisKursis » 23 Jan 2010, 22:01

Loading wrote:Forši. Komentēsim rakstu pieteikumus.
Diskutēsim arī par rakstu pieteikumu komentāriem, bet vēlāk komentēsim komentārus par rakstu pieteikumu komentāriem. Kur ir problēma?;)

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Reputācija: 0
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 23 Jan 2010, 22:03

Hmm, manējos rakstus pirms publicēšanas arī komentē... kur problēma?

User avatar
WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27
Reputācija: 0

Post no WerNeo » 23 Jan 2010, 22:08

Nav vairs aiz kalna tie laiki, kad programmēt varēs šādi:
"Uztaisi man tādu pašu OS saskarsmi, kā Windows. ; //semikols paredzēts, lai atgādinātu, ka mēs programmējam
Gribu lai mana programma darbojas tāpat kā Windows, tikai izmet visu lieko, kas saistīts ar licencēm, aktivizēšanu un cdkejiem;
automātiski jāatbalsta mana datora dzelžus;
Gribu, lai OS ielāde notiek 4 sekundēs; // optimizācija
Visu, kas saistīts ar autortiesībām, izlabo uz "Anatolijs foreva rulezz (CS prof)";"

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Reputācija: 0
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 23 Jan 2010, 22:22

WerNeo, nokaunies - kādas 4 sekundes... kurš tik ilgi gribēs gaidīt... :D pamēģini DOS vai W3.11 - palaižas uzreiz.

User avatar
daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 23 Jan 2010, 22:44

ob1 wrote:WerNeo, nokaunies - kādas 4 sekundes... kurš tik ilgi gribēs gaidīt... :D pamēģini DOS vai W3.11 - palaižas uzreiz.
:D :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Jan 2010, 23:01

Ļoti laba lieta tiešām izskatās! :) Š ādi forši varētu uzveidot klientiem kompju instalācijas - nu uzreiz veselu paku u.t.t. paņem un sainstalē! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27
Reputācija: 0

Post no WerNeo » 23 Jan 2010, 23:26

ob1 wrote:WerNeo, nokaunies - kādas 4 sekundes... kurš tik ilgi gribēs gaidīt... :D pamēģini DOS vai W3.11 - palaižas uzreiz.
ob1. Taisi savu programmu, ko tu manā jaucies? Savu varēsi taisīt, lai palaižas, pirms tu paspēj atlaist kreiso peles taustiņu. :)

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 24 Jan 2010, 00:10

Izskatās jau tīri interesanti.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51
Reputācija: 0

Post no APOC » 24 Jan 2010, 00:44

heh...macros-i vairs nebūs jāraksta to ierastajā formā. Izskatās interesanta mantiņa.

User avatar
Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Reputācija: 0
Atrodas: Ir

Post no Crow » 24 Jan 2010, 01:10

Veidojot šādu tāpat jādomā līdzi, lai nesalaižam kaut ko dēlī (piem. logos, kur ir vairākas OK pogas utml.). Ne velti katrai kontrolei savā kontekstā tiek dots unikāls nosaukums - lai atrast varētu. A bildītes var vispār nebūt.

Skriptšits, kam kursora pozīciju un darbības nosaka nevis ar X un Y, bet ar bildīti.

Tāpat katrai platformai (un OS vai programmas versijai) pie mazākajām izmaiņām bildītē uzreiz skripts jāmaina. Pamatā arī vizuālās kakas zaudē jēgu. Pieļauju, ka attēlu salīdzināšanas algoritms ir nevis per-pixel, bet tāds krutāks. Enīvej, gribu redzēt, kā viņš saprotas ar Aero/utml. caurspīdīgajiem brīnumiem. Vēl paliek jautājums - kā tiek kļūdas apstrādātas - man moš jāparedz, kā kāda konkrēta kļūda izskatīsies, jebšu pat pašam kaut kas jāsačakarē, lai varētu skrīnšotu uztaisīt?

Un nafig tur Java vēl vajadzīga... Ä€, cross-platform, tās vienīgais bonuss. Tātad - lai konfigurētu sistēmu, papriekšu jāliek Java bloatware. Dievs redz, cik līki tas ir, bet nesmejās, lai viņu neķertu trieka.

Image I'll get my coat.
Last edited by Crow on 24 Jan 2010, 01:12, edited 1 time in total.
Дебилы, бл*ть...

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2885
Pievienojies: 13 Mar 2009, 23:25
Reputācija: 0

Post no nevertell » 24 Jan 2010, 01:11

Kad būs linux versija ?
You're the moron they built to make me an idiot.

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Reputācija: 0
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 24 Jan 2010, 01:20

Crow wrote:Veidojot šādu tāpat jādomā līdzi, lai nesalaižam kaut ko dēlī (piem. logos, kur ir vairākas OK pogas utml.). Ne velti katrai kontrolei savā kontekstā tiek dots unikāls nosaukums - lai atrast varētu. A bildītes var vispār nebūt.

Skriptšits, kam kursora pozīciju un darbības nosaka nevis ar X un Y, bet ar bildīti.

Tāpat katrai platformai (un OS vai programmas versijai) pie mazākajām izmaiņām bildītē uzreiz skripts jāmaina. Pamatā arī vizuālās kakas zaudē jēgu. Pieļauju, ka attēlu salīdzināšanas algoritms ir nevis per-pixel, bet tāds krutāks. Enīvej, gribu redzēt, kā viņš saprotas ar Aero/utml. caurspīdīgajiem brīnumiem. Vēl paliek jautājums - kā tiek kļūdas apstrādātas - man moš jāparedz, kā kāda konkrēta kļūda izskatīsies, jebšu pat pašam kaut kas jāsačakarē, lai varētu skrīnšotu uztaisīt?

Un nafig tur Java vēl vajadzīga... Ä€, cross-platform, tās vienīgais bonuss. Tātad - lai konfigurētu sistēmu, papriekšu jāliek Java bloatware. Dievs redz, cik līki tas ir, bet nesmejās, lai viņu neķertu trieka.
Crow, tavs teksts atbilst tavam avataram...
:D

User avatar
KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2219
Pievienojies: 18 Jūn 2009, 20:46
Reputācija: 0
Atrodas: Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 24 Jan 2010, 01:38

Hmm , paldies par rakstu
nevertell wrote:Kad būs linux versija ?
Tad , kad tu ieiesi projekta mājaslapā un uzspiedīsi download linku ;)

nevertell
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2885
Pievienojies: 13 Mar 2009, 23:25
Reputācija: 0

Post no nevertell » 24 Jan 2010, 10:36

Pasistajā video reklamēja tikai balmersienu un džobsa garadarbu.

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 24 Jan 2010, 11:40

Testēju.. viss itkā bumbās, bet File > Save As nestrādā - tas gan nav skaisti! :D
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Janhouse
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 160
Pievienojies: 12 Mar 2009, 18:47
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no Janhouse » 24 Jan 2010, 11:52

Uz Windowsa šāda alternatīva fīča jau ir pieejama gadiem.
Tikai tur nevajag nekādus skrīnšotus.
Sākumā ieslēdz recording softu, izdara visu ko vajag un pēc stop pogas nospiešanas parāda skriptu, kurā redzams kurus logus atvēra, kuras pogas spieda, ko ievadīja un tādā garā.
+ Pēctam to varēja smuki ieslēgt tā, lai to visu izdara backgroundā nemanāmi.
Diemžēl nelietoju vairs windows, nosaukumu neatceros.

User avatar
runcio
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 154
Pievienojies: 26 Nov 2008, 08:40
Reputācija: 0

Post no runcio » 25 Jan 2010, 10:45

es no sākuma domāju, kas tie par SĪKUĻIEM, kautkāds skolēnu projekts vai, bet tad izlasīju un sapratu! :)

theSolid
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 14
Pievienojies: 19 Jūn 2009, 13:47
Reputācija: 0

Post no theSolid » 28 Jan 2010, 11:22

a ir iespējams to skriptu kkā pārvērst uz exe vai bat failu, lai viņu varētu palaist bez tās programmas?

User avatar
Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19
Reputācija: 0

Post no Jaunzems » 28 Jan 2010, 14:16

hmmm... kas notiek, ja es ielieku BSOD skrīnšotu? :D

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”