Par saviem "from scratch" [s]slapjajiem[/s] sapņiem referātu jau esmu uzrakstījis citā tēmā (spešal fŠr ŽuļiksXP,
posts #3)
Bet visi zina, ka [s]mēness ir no siera[/s] Vista bija/ir tizls putns. Kas iznāca veselus 5(!) gadus pēc nemirstīgā XP. Piecus gadus čakarējās. Pamatā Vista/7/... griežās uz līdz riebumam [s]nospeķota[/s] aplipināta NT kodola, kas sāka savu dzīvi tālajā 1993, paralēli 95/98, kas sēdēja uz nospeķota MS-DOS. Tātad ne sūda tur nav no jauna taisīts kaut kas. Copī+peist != Rewrite. Redzēja, ka vecais kods kustās un atzina to par labu esam.
Ja tā salīdzina ar Vistu, iekš 7 ir pamainītas tikai atsevišķas fīčas, pamainīts dizains, uzlabota ātrdarbība, aizlāpīti caurumi (un uztaisīti jauni). Ä€... un sajāts WMP. Sinofskis un Rusinovičs var falsetā dziedāt, ka Windows 7 patiesībā ir NT 7.0, bet atstāja 6.1, lai nesajātu saderību ar programmām. Mani tas nepārliecina. Iemesli ir acīmredzami.
Ko izdarīs Windows 8? Nu salabos, to kas te vēl trūkst, pieliks vēl [s]tizlāku[/s] krutāku taskbar, defaultā būs supports tehnoloģijām, kas vēl parādīsies (BT3/BT4, USB3, varbūt DX11.1 vai vēl neesošais DX12, IE9 vai IE10). Paskatīsies, kas satizlojās, izņems to ārā (kā notika ar Sidebar). Revolūcijas nebūs. Nebija tagad un nebūs. Bet lietotājs maksās pēc pilnas programmas.
Paskaties, ar kādu cerību cilvēki sapirkās numur 7. Bet 7 ir savā veidā "tā neko sev" OS - pat D_L to nemitējas slavēt, mhhh.
Tagad, kad Windows 7 saštancēto paciņu krājumi ir krietni padeldēti vai nonākuši pie OEM pēc principa "padod tālāk, atpakaļ nepieņem" un rezultātā Microsoft ir piebāzuši vēl pārdesmit koferu ar Vašingtona papīrīšiem - lietotāji dabū uzzināt, ka tuvā nākotnē viņus gaida tas pats, tikai vēl "labāks". Nu tas vēl nav zvanīts, bet man labpatīk izklausīties patētiski traģiskam.