Apple iPad vs. HP Slate

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Apple iPad vs. HP Slate

Post no samurajs » 02 Feb 2010, 13:09

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_slate453_1.jpg[/imgl]"Tabletes" jeb planšetdatori strauji kļūst par modes preci. Jāatzīst, kompānija HP savam jaunajam planšetdatoram "Slate" tā arī vēl nav paziņojusi sīkas specifikācijas u.c. nianses, bet salīdzināšanai tāpat informācijas pietiek. Izejas dati ņemti no janvāra izstādes CES-2010, kur Ballmers tīri apmierināti "spēlējās" ar jauno HP "planšeti".

Tātad - ar ko analogs HP ražojums Slate pozitīvi atšķiras no izreklamētā Apple iPad?

*HP Slate operētājsistēma ir standarta Windows 7. Tātad arī sliktākajā gadījumā ar OS Windows 7 Starter atkrīt jautājums par flash animācijām web-lapām un vienprogrammas režīmu. 3 vienlaicīgi iespējamas programmas tabletei vairumā gadījumu būtu pilnīgi pietiekami.
*Kaut arī tikai 1 USB pieslēgvieta, bet HP Slate tāda ir. Tātad varam lietot fotokameras, zibatmiņas, printerus utt.
*Arī webkamera HP Slate ir - tātad videočatam zaļā gaisma!

Ar ko, savukārt, Apple iPad pārspēj HP Slate?

*Aizmugurē atrodas slavenais Apple aizkostais ābols - tas ir vismaz 200 USD vērts pie cenas
*Iespējams, ka sagriezt torti būs daudz parocīgāk, nekā ar HP Slate.

Tā kā par HP Slate mēs vēl neesam rakstījuši - zemāk iepazīšanās video un bildes.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=apwIiqIKf84[/youtube]

Image
Image
Image
Image
Image

80MXM08
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 178
Pievienojies: 28 Mai 2009, 12:24
Atrodas: Dobele

Post no 80MXM08 » 02 Feb 2010, 13:35

nu jā cita runa nekā ar to iPadu
ShivaII wrote: Even the Login Screen from lineage2 is better then the hole WoW Game

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 02 Feb 2010, 13:41

Par to torti ir neliels jociņš ar nicinājuma piegaršu?

Toms
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 440
Pievienojies: 10 Mar 2007, 16:41
Atrodas: Rīga

Post no Toms » 02 Feb 2010, 13:46

Man īsti nepatika tir jociņi.

Anyway, šis produkts izskatās daudz labāks, nekā iPads.
Uz mežu malku neņem līdzi.

Eric
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 26
Pievienojies: 04 Aug 2009, 16:26

Post no Eric » 02 Feb 2010, 13:47

Diezgan jau tendenciozi..

Laba žurnālistikas prakse nepieļauj rakstītāja emociju un viedokļa paušanu. :)

Katrā zinā, labi, ka būs no kā izvēlēties (iPad vs Slate)

Gensek
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 18
Pievienojies: 05 Okt 2009, 15:02

Post no Gensek » 02 Feb 2010, 13:52

Dod dievs, lai izdodas, būtu labi, ja tās planšetes izrādīsies reāli lietojamas.

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 02 Feb 2010, 13:52

Var redzēt, ka HP nav no sēnītēm atkarīgi. :)

P.S. Ganjau geeksteri, kam ar W7 Starter būs par maz, vēsu prātu uzliks arī kādu lepnāku versiju.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 629
Pievienojies: 02 Sep 2007, 02:40

Post no Eudoxus » 02 Feb 2010, 14:15

Cerīgi izskatās arī mazmīksto topošā tablete
http://gizmodo.com/5365299/courier-firs ... ret-tablet
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 1028
Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
Atrodas: Reiga

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 14:25

Eric wrote:Diezgan jau tendenciozi..

Laba žurnālistikas prakse nepieļauj rakstītāja emociju un viedokļa paušanu. :)

Katrā zinā, labi, ka būs no kā izvēlēties (iPad vs Slate)
Savukārt šo sauc par kopienas viedokļa veidošanu - likt domāt, ka mums obligāti ir jāizvēlas viens no diviem. Var tak iztikt bez:)

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs

Post no Jaunzems » 02 Feb 2010, 14:52

Kursi, varbūt tieši samurajs uzspiež savu viedokli? Jā, viņam nepatīk iPad, man arī ne, tev laikam ar ne, bet ja šo rakstu izlasīs kāds iPad fans, viņš no šeienes aiztīsies vienā virzienā, sapratis, ka viņa elku apceļ pat admins. To taču tu nevēlies!?

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 02 Feb 2010, 16:09

Jaunzem - ja te ir kāds iPad fans, lai viņš tinas prom mērkaķa ātrumā, mums savu pokemonu pietiek! Bet neviens nevienam viedokli neuzspiež; tikai tiek mazliet pakritizēta mākslīgi uzpūsta, bet nekam nederīga prece. Ja iPad maksātu 100 zaļos, tad varbūt atbilstu cenai.

TrakaisKursis - par tematu
"Laba žurnālistikas prakse nepieļauj rakstītāja emociju un viedokļa paušanu."
Nu šoreiz uzrakstīju mazliet Latvijas krievu mediju stilā; vakar biju saskatījies TV5 ziņas :D
Image

Toms
Reģistrēts lietotājs

Post no Toms » 02 Feb 2010, 16:15

Nu, un ka ir te kāds iPad fans?

Lai arī visas šīs ir tikai idejas un domas par iPad. Īstais iPad lietderības procents būs zināms tikai tad, kad kāds to būs iegādājies un paspēlējies.

Imhoteps
E-žurnālists
Atbildes: 1117
Pievienojies: 11 Aug 2009, 16:11

Post no Imhoteps » 02 Feb 2010, 16:27

http://www.youtube.com/watch?v=1ZS8HqOG ... r_embedded#
Tas prikolam. Neesmu nedz Mac, nedz Apple, nedz izkastrētā bēesdē (OSX) fans.

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 17:11

Jaunzems wrote:Kursi, varbūt tieši samurajs uzspiež savu viedokli? Jā, viņam nepatīk iPad, man arī ne, tev laikam ar ne, bet ja šo rakstu izlasīs kāds iPad fans, viņš no šeienes aiztīsies vienā virzienā, sapratis, ka viņa elku apceļ pat admins. To taču tu nevēlies!?
vispār ja kāds mēģinātu no psiholoģijas / psihiatrijas viedokļa portretēt notepad.lv autorus, viņu attiecības ar fanbojiem, uzskatiem par snobismu, un pašu snobismu (tostarp arī par manējo), kā arī par politisko ieinteresētību, jo ikviens taču vēlas gūt ekstāzi no IT produktiem, ko lieto, - baidos secinājumi būtu tādi, ka tāda pētījuma veicēju atrastu un brālīgi visi - neatkarībā no tā fano par Apple vai nefano - piekautu vai vismaz vēlētos to izdarīt :)))

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 17:14

samurajs wrote:Jaunzem - ja te ir kāds iPad fans, lai viņš tinas prom mērkaķa ātrumā, mums savu pokemonu pietiek! Bet neviens nevienam viedokli neuzspiež; tikai tiek mazliet pakritizēta mākslīgi uzpūsta, bet nekam nederīga prece. Ja iPad maksātu 100 zaļos, tad varbūt atbilstu cenai.

TrakaisKursis - par tematu
"Laba žurnālistikas prakse nepieļauj rakstītāja emociju un viedokļa paušanu."
Nu šoreiz uzrakstīju mazliet Latvijas krievu mediju stilā; vakar biju saskatījies TV5 ziņas :D
hei, krievu mediju stilam nav ne vainas... man patīk literārā tradīcija, kas valda stilā, kā veido ziņas :)

Eric
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 26
Pievienojies: 04 Aug 2009, 16:26

Post no Eric » 02 Feb 2010, 17:29

Katram savs krāns šķiet tas garākais.. :D

Evers
Vecākais lietotājs
Atbildes: 4340
Pievienojies: 11 Feb 2009, 15:13

Post no Evers » 02 Feb 2010, 17:48

iPad fanam nav visi mājās, vai mums vajag kādu kam nu pilnīgi neviena nava mājās? Anybody's home? :D

Pilnīgi atbalstu samuraja stilu rakstā, kurā pausts personiskais viedoklis, turklāt ļoti pamatots un viennozīmīg tāds pats kā jebkuram kaut nedaudz loģiski domājošam cilvēkam. Ko jūs gribat. vai lai kā [s]Boot.lv[/s] BūtuLB kur par šitādu produktu būtu tulkota apple preses relīze + vēl admina Wow, yeah, this iz awsam, fap fap fap, un komentārus atslēdzis baidoties no patiesības gluži kā visiem rakstiem par bafijozi.lb un bekoman.lv :D

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 18:37

pievienojos Evers - personīgā viedoklī izpaužas cilvēks ar individualitāti, pieredzi un kaisli (tātad DZĪVS - nevis zombijs, kas vāzājas apkārt murminot, piemēram, "Apple ...")... un jo vairāk ir pretēju viedokļu, jo kopienā, kas dzīvo pēc tādiem noteikumiem, bagātāka domāšana, fantāzija, vispārināšanas spējas (tāpēc es esmu nikns uz Pļūtu.LV, jo tie zem sevis audzē aunu baru, pelna (uz citu par maksu izvietotām relīzēm), bet nejūt pienākumu darīt IT produktu lietošanas dzīvi un veidus dažādākus un pilnvērtīgākus, un izglītot savus lasītājus - jo, redz, bauris vieglāk ir apdullināms uz dažādu bling-blingu iegādi) ...

p.s. man ar patīkās samuraja rakstības stils :)

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34

Post no rATRIJS » 02 Feb 2010, 19:25

Ir zinaams cik maksaas shamaa tablete? :P (nevaru tagad skatiities video - ja nu tur piemineets)
Apple un Biibele FTW!!!

waplet
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 162
Pievienojies: 04 Sep 2007, 13:45

Post no waplet » 02 Feb 2010, 19:30

80MXM08
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 178
Pievienojies: 28 Mai 2009, 12:24
Atrodas: Dobele

Post no 80MXM08 » 02 Feb 2010, 19:44

TrakaisKursis wrote:pievienojos Evers - personīgā viedoklī izpaužas cilvēks ar individualitāti, pieredzi un kaisli (tātad DZĪVS - nevis zombijs, kas vāzājas apkārt murminot, piemēram, "Apple ...")... un jo vairāk ir pretēju viedokļu, jo kopienā, kas dzīvo pēc tādiem noteikumiem, bagātāka domāšana, fantāzija, vispārināšanas spējas (tāpēc es esmu nikns uz Pļūtu.LV, jo tie zem sevis audzē aunu baru, pelna (uz citu par maksu izvietotām relīzēm), bet nejūt pienākumu darīt IT produktu lietošanas dzīvi un veidus dažādākus un pilnvērtīgākus, un izglītot savus lasītājus - jo, redz, bauris vieglāk ir apdullināms uz dažādu bling-blingu iegādi) ...

pļūtu.lb kas tas tāds?
ShivaII wrote: Even the Login Screen from lineage2 is better then the hole WoW Game

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 02 Feb 2010, 19:49

Дебилы, бл*ть...

Crow
E-žurnālists
Atbildes: 5391
Pievienojies: 10 Mai 2009, 14:22
Atrodas: Ir

Post no Crow » 02 Feb 2010, 19:58

Toms wrote:Īstais iPad lietderības procents būs zināms tikai tad, kad kāds to būs iegādājies un paspēlējies.
Un ko tad jāsaka par šo te?
http://www.neowin.net/news/ipad-hardwar ... r-a-camera
Vai tik nekāpj uz tā paša grābekļa atkal? Bet tiem, kam pauris ciets, jau, protams, vienalga.
Дебилы, бл*ть...

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 02 Feb 2010, 20:13

Ja macistu lapā var publicēt siekalošanos ap apple produktiem, tad arī te var paust savu viedokli.

Just for fun kāds cits revolucionārs produkts no apple
http://www.kakao.lv/index.php?zoomzina=3783
Last edited by Eudoxus on 03 Feb 2010, 06:58, edited 1 time in total.

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 20:31

80MXM08 wrote:
TrakaisKursis wrote:pievienojos Evers - personīgā viedoklī izpaužas cilvēks ar individualitāti, pieredzi un kaisli (tātad DZĪVS - nevis zombijs, kas vāzājas apkārt murminot, piemēram, "Apple ...")... un jo vairāk ir pretēju viedokļu, jo kopienā, kas dzīvo pēc tādiem noteikumiem, bagātāka domāšana, fantāzija, vispārināšanas spējas (tāpēc es esmu nikns uz Pļūtu.LV, jo tie zem sevis audzē aunu baru, pelna (uz citu par maksu izvietotām relīzēm), bet nejūt pienākumu darīt IT produktu lietošanas dzīvi un veidus dažādākus un pilnvērtīgākus, un izglītot savus lasītājus - jo, redz, bauris vieglāk ir apdullināms uz dažādu bling-blingu iegādi) ...

pļūtu.lb kas tas tāds?
Būt.elvē

Toms
Reģistrēts lietotājs

Post no Toms » 02 Feb 2010, 20:51

Kapēc atrodas cilvēki, kas šo brīnumu sauc par "tableti". Man personīgi tas asiocējas ar apaļām ripām, ko ēd, kad ir apslimis. Latviski ir "palete", "planšete".

EzgaJups
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 9
Pievienojies: 20 Mar 2009, 00:05

Post no EzgaJups » 02 Feb 2010, 22:37

Все будит хорошо! Особенно будильник.

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs

Post no TrakaisKursis » 02 Feb 2010, 23:04

EzgaJups wrote:tas jau visu izsaka: http://s53.radikal.ru/i142/1002/ce/17d5c5a29c84.jpg
nu ja neskaita to, ka pakards iztiek bez n standarta wifi (var tak pieslegt usb adapteri) un skarienjutiga ekrana musdienu izpratne (komplekta iet kaut kads irbulis), tad principa taisniba vien ir

richX
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 299
Pievienojies: 15 Mai 2009, 18:05

Post no richX » 03 Feb 2010, 00:14

"nu ja neskaita to, ka pakards iztiek bez n standarta wifi (var tak pieslegt usb adapteri) un skarienjutiga ekrana musdienu izpratne (komplekta iet kaut kads irbulis), tad principa taisniba vien ir"

manuprāt piekasīšanās pie tādām lietām ir lieka... uzsvars ir uz 7 gadu attīstību (grūti to tā nosaukt) kuras rezultātā mēs nonācām no vecā HP brīnuma līdz stilīgajam Apple (šķiet, dizains ir vienīgai, pie kā veidotāji ir pacentušies)... hmm, ar kuru galu interesanti domāja Ipad veidotāji. Tiešām IFail :D

+1 Kursim :)

rATRIJS
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 321
Pievienojies: 06 Mar 2009, 15:34

Post no rATRIJS » 03 Feb 2010, 01:23

Nu ja jau neviens te neaizstāv iPad'u, tad man būs jāuzņemas tā apple fanboy'a loma :/

Pa tiem iPad trūkumiem par kuriem visi runā (jo tā tagad visi dara un tas ir cool). Pilnībā piekrītu, ka nelielai kamerai jau nu vajadzēja būt iekļautai, jo video čats varētu būt viena no tām lietām, ko varētu darīt ar planšet-datoriem, bet nu tas noteikti parādīsies iekš iPad 3G (aka iPad v2). Par Flash supportu arī, daļēji, piekrītu - vajadzēja jau nu pacensties iekļaut (neturēt by default ieslēgtu, bet click-to-enable varētu piesaistīt) Flash. Tomēr savā ziņā priecājos, ka tas nav izdarīts, jo es uzskatu, ka Flash vajadzētu (un tas notiks) izmirt. Tā nav mana mīļākā tehnoloģija.

Par USB. Te nu gan es īsti nezinu - nedomāju, ka USB ir tāds must have. Ja godīgi es pēdējā gada laikā, USB ports esmu izmantojis pareti un ļoti noteiktām lietām. Viena no tām ir USB pele un iPad'am tādu nevajag. Nākamā ir fotokamerai, bet arī šeit neredzu jēgu spraust fotokameru klāt iPad'am. Un telefons - arī nevajadzētu spraust klāt iPad'am. Flash atmiņas esmu izmantojis labi ja dažas reizes pagājušā gada laikā. Nākotne, IMO, pieder mākonītim :)
To visu apkopojot es neredzu ko es gribētu spraust klāt iPad'am...

Par multitasking'u. Pirmām kārtām ierīce to atbalsta, ja mēs skatamies uz šī termina nozīmi. iPad neatbalsta vairāku aplikāciju lietošanu vienlaicīgi - side-by-side. Un arī šeit es neredzu baigo vajadzību pēc tā. iPad, manuprāt, ir ierīce ar ko es varētu gulēt gultā un skatīties random lietas (internets, video, spēlītes, grāmatas) - tāda ir mana vīzija. Tas ir viss. Es netaisos tur programmēt. Netaisos tur rakstīt dokumentus ar izpēti internetā. Neredzu neko tādu, ko es gribētu darīt vienlaicīgi uz divām aplikācijām. Cilvēka prāts tāpat ir piemērots noteiktas lietas darīšanai - one-at-a-time. Tas, ka cilvēki to nedara, nepadara to par pareizu. Papildus visam tam - one-app-per-time nodrošina sistēmas stabilitāti (nepalaidīsi renderēties video un tad censties, vienlaicīgi, skatīties HD video).
Anyway - uzskatu ka tas arī ir OK.

Arī cena ir OK. Tas tak nebūtu OK, ja šī ierīce maksātu lētāk par iPhone? Cik īsti maksās HP Slate (prasīju jau iepriekš, bet neviens neatbildēja)?

Lai vai kā - nekādā gadījumā nesaku, ka HP Slate ir slikts un/vai sliktāts par iPad. Tas ir vnk savādāks. Ir cilvēki kas izvēlēsies vienu, ir kas otru. Es izvēlos iPad, jo man ar to pilnībā pietiktu, lai guļot gultā lasītu Google Reader (piemēram). Plānums ir foršs. Touch interfeiss, noteikti, ir labāks. Tā ir mana izvēle :)

Vieta manis aplikšanai - lejā :)
Apple un Biibele FTW!!!

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs

Post no Jaunzems » 03 Feb 2010, 07:55

Internetam labāk izmantot laptopu, jo tam ir pārlūks, plugini (plash, adobe reader, etc), pārskatāma failu sistēma, tam ir kursors. iPadam ir nosacīti labs dizains un Džobsa svētība
- It's Gorgeous, it's Incredible.

runcio
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 154
Pievienojies: 26 Nov 2008, 08:40

Post no runcio » 03 Feb 2010, 09:25

Last edited by runcio on 03 Feb 2010, 11:11, edited 1 time in total.

KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2219
Pievienojies: 18 Jūn 2009, 20:46
Atrodas: Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 03 Feb 2010, 09:35

runcio bildē trūkst sadaļas ugly as fuck , kur HP iegūtu kārtējo plusiņu :>

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs

Post no Eudoxus » 03 Feb 2010, 11:24

Kas tad tur tāds ugly? Tu taču nebūs kļuvis par kādu gaumes mēru.

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 03 Feb 2010, 15:24

Niideejs wrote:runcio bildē trūkst sadaļas ugly as fuck , kur HP iegūtu kārtējo plusiņu :>
http://www.owned.lv/10125/We-shall-call-it-a-Mac/
Image

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”