Attaisno tiesas procesā par nelikumīgu failapmaiņu

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Attaisno tiesas procesā par nelikumīgu failapmaiņu

Post no samurajs » 09 Feb 2010, 10:15

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_gerich ... 1559_1.jpg[/imgl]Maincas (Vācija) tiesā attaisnota kāda interneta lietotāja civillietā par autortiesību pārkāpšanu - konkrēti par dziesmu izplatīšanu failapmaiņas tīklos. Prasītājam tā arī neizdevās pierādīt, ka vainīgā bijusi tieši konkrētā interneta pieslēguma abonente. Tikpat labi pie datora varēja tikt arī viņas ģimenes locekļi. Bez tam atbildētāja pierādīja, ka laikā, kamēr tiesībsargi fiksēja failu izplatīšanu - viņa atradās darbā.
Pārbaudot aizdomās turamās datoru, policija failapmaiņas "šārē" atrada vien 4 dziesmas, nevis 3,780, kā bija uzrādījis prasītājs.
Vēl gan uz PC atradās arī šifrētas mapes, kurām pieeja liegta ar paroli, bet tiesa nolēma, ka "parole nav nosakāma", un lieta izbeidzama sakarā ar pierādījumu trūkumu.

Avots
Image

Ernijs_E
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 94
Pievienojies: 09 Mar 2008, 17:24
Atrodas: Rīga, Iecava

Post no Ernijs_E » 09 Feb 2010, 10:17

pareizi darija :D
Atvainojos, ka nav garumzimes! <p>Nenemiet launa!</p>

TokRa
Mrs. Positivus
Atbildes: 893
Pievienojies: 22 Feb 2009, 09:42
Atrodas: Rīga

Post no TokRa » 09 Feb 2010, 10:18

TrueCrypt akbar !
Jautājumi? Komentāri? Sazinies: +371 22077022
Kvalitatīvs hostings par saprātīgu cenu: Valsts.Lv
Bezmaksas e-pasts visiem: GW.Lv

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 1028
Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
Atrodas: Reiga

Post no TrakaisKursis » 09 Feb 2010, 11:17

Vajadzēs man arī pasākt šāri dot no StrongBox :) to cerības atlauzt ir tikpat kā neiespējamas.

TokRa
Mrs. Positivus
Atbildes: 893
Pievienojies: 22 Feb 2009, 09:42
Atrodas: Rīga

Post no TokRa » 09 Feb 2010, 11:21

Truecrypt ir labs ar to vien, ka tā volume nav atšķirams no random data. Proti, pats šifrēšanas fakts nav pierādāms.
Jautājumi? Komentāri? Sazinies: +371 22077022
Kvalitatīvs hostings par saprātīgu cenu: Valsts.Lv
Bezmaksas e-pasts visiem: GW.Lv

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 09 Feb 2010, 13:30

Ja dziesmas ir šifrētas, tad kā cilvēki, kas vēlas viņas novilkt viņas dabūs? Š ifrētas? Vai arī viņiem ir parole? O.o
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

migors
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 661
Pievienojies: 07 Feb 2009, 08:01

Post no migors » 09 Feb 2010, 19:02

Pirms padošanas trakeerim faili tiek atšifrēti.

Es tiko uzliku to TrueCrypt un man patīk kā viņš strādā. Neko citu nedarot parādās process ar 7 kb. Bet ir aizdomīgi pieag procesora noslogojamība kopējot failus. Gandīz kā renderējot video. Ja ņem vērā ka man ir divprocesoru Xeon tad tas ir daudz. Kopējot uz kriptēto pārticiju failus, nekādas aiztures nav novērojamas, bet atkal tas ir SCSI disks +rams +procesori. Man jauda pietiek . Kā būs uz vājākiem pc?

Kopumā izskatās smuki. Es domāju ka visiem kas kaut ko šārē būtu laiks sākt šos lietot, drīz jau arī līdz mums atnāks šie tiesu darbi un tad jau labāk būt gatavam.

Vēl man rodas šaubas kā noslogosies procesors kad torrents raksta uz šādas kriptētas pārtīcijas un galvenais kas noiks kad pieņemsim dod ārā ar kādiem 10 mb/s? Visu šo datu plūsmu taču ir jādešifrē!?

80MXM08
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 178
Pievienojies: 28 Mai 2009, 12:24
Atrodas: Dobele

Post no 80MXM08 » 09 Feb 2010, 19:28

migors wrote:Pirms padošanas trakeerim faili tiek atšifrēti.

Es tiko uzliku to TrueCrypt un man patīk kā viņš strādā. Neko citu nedarot parādās process ar 7 kb. Bet ir aizdomīgi pieag procesora noslogojamība kopējot failus. Gandīz kā renderējot video. Ja ņem vērā ka man ir divprocesoru Xeon tad tas ir daudz. Kopējot uz kriptēto pārticiju failus, nekādas aiztures nav novērojamas, bet atkal tas ir SCSI disks +rams +procesori. Man jauda pietiek . Kā būs uz vājākiem pc?

Kopumā izskatās smuki. Es domāju ka visiem kas kaut ko šārē būtu laiks sākt šos lietot, drīz jau arī līdz mums atnāks šie tiesu darbi un tad jau labāk būt gatavam.

Vēl man rodas šaubas kā noslogosies procesors kad torrents raksta uz šādas kriptētas pārtīcijas un galvenais kas noiks kad pieņemsim dod ārā ar kādiem 10 mb/s? Visu šo datu plūsmu taču ir jādešifrē!?
velkamos failus nav jāliek uz šifrētās partīcijas - novelc, noskaties vai arī ieraksti diskā un aproc dārzā!!!
ShivaII wrote: Even the Login Screen from lineage2 is better then the hole WoW Game

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 09 Feb 2010, 22:20

ja šārejamos failus nekriptē tad zūd jēga, es domāju ka vajag mājās uzlikt serverīti uz kura visu glabā un kur viss ir kriptēts, no tā skaties uz tā liec un viss ir kārtībā.

egro
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 6
Pievienojies: 09 Sep 2009, 11:52

Post no egro » 10 Feb 2010, 13:00

bik nesapratu... paskaidrojiet..
nju uzlieku es to TrueCrypt un nokriptoju savu šāri, kas ir uz mājas serverīša, bet ja es gribēšu nokačāt konkrētu filmu un palaist uz cita datora - vai tas ir iespējams?
... das ist me ...

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 10 Feb 2010, 16:44

jā, šos failus un mapes var šārēt lokālajā tīklā kā parastos

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”