Microsoft pārlūku izvēles vietnē - 12 pārlūki!

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Microsoft pārlūku izvēles vietnē - 12 pārlūki!

Post no samurajs » 22 Feb 2010, 17:21

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_browsers_1.jpg[/imgl]Atbilstoši ES Konkurences padomes prasībām, katram Eiropas datorlietotājam jāpārlūko internets nevis ar uzspiesto Internet Explorer, bet ar to pārlūkprogrammu, kas kuram vistīkamākā. Tagad Microsoft atvēris vietni, kurā vienkopus savākti nevis tikai solītie pieci populārākie pārlūki, bet gan veseli 12! Katram no tiem ir lejuplādes poga, un saite uz vietni, kur saņemt papildinformāciju.
Tāpat arī par katru no pārlūkiem var palasīt "īsus slavas vārdus". Lai kādam no kandidātiem nebūtu priekšrocību - pie lapas pārlādēšanas pārlūki sakārtojas citādā kārtībā (pēc random principa).

Ko tad mums piedāvā bez IE8, Firefox, Opera, Chrome un Safari? Dažus Firefoxveidīgos, kā K-Meleon, Flock, un arī tādus, kas lieto IE dzini: Avant Browser, Maxthon, Sleipnir, FlashPeak SlimBrowser un GreenBrowser.

Lejupielādes vietnes adrese: http://www.browserchoice.eu

Š ī adrese tiks iekļauta marta Windows atjauninājumos, un ikvienam Eiropas datorlietotājam tiks atgādināts par iespējām izvēlēties pārlūkprogrammu.

Image
Image

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 22 Feb 2010, 17:28

Pie tiem 'slavas vārdiem' MS laikam pierakstīs - MSIE8 is the fastest, safest and simpliest browser in the world we ever built!'

web33
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1055
Pievienojies: 02 Nov 2009, 14:51
Reputācija: 1

Post no web33 » 22 Feb 2010, 17:30

Tāpat IE ielikuši rindā pirmo :D var strīdēties .
pareizāk būtu ja ikreiz atverot http://www.browserchoice.eu browser secība mainās,tas būtu pareizāk
.

Oj sory paspaidīju refresh tā arī ir :D
Last edited by web33 on 22 Feb 2010, 17:35, edited 1 time in total.

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 22 Feb 2010, 17:33

web33 wrote:Tāpat IE ielikuši rindā pirmo :D var strīdēties . pareizāk būtu ja ikreiz atverot http://www.browserchoice.eu browser secība mainās,tas būtu pareizāk .[hr]
Izlasi ziņu līdz galam un paspaidi F5 - kārtība mainās gan!
Image

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs

Post no Jaunzems » 22 Feb 2010, 17:34

web33 wrote:Tāpat IE ielikuši rindā pirmo :D var strīdēties . pareizāk būtu ja ikreiz atverot http://www.browserchoice.eu browser secība mainās,tas būtu pareizāk .[hr]
lasīt māki, paraščonok?

Element
Vecākais lietotājs
Atbildes: 265
Pievienojies: 06 Jūl 2009, 23:33

Post no Element » 22 Feb 2010, 17:34

Super bilde - man tiik ;)

tox3
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 25 Mar 2008, 13:37

Post no tox3 » 22 Feb 2010, 17:41

Nu ēzelim slavas vārdi nav nemaz tik traki. Bet FF apraksts gan man ne īpaši, izceļ cenu un drošību.

elvisburdajs
E-žurnālists
Atbildes: 1028
Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
Atrodas: Rīga

Post no elvisburdajs » 22 Feb 2010, 17:45

Tie pārējie pārlūki pavisam nepazīstami, izņemot k-meleon un Flock kkur pa ausu galam dzirdēti..
Manuprāt šitas cirks no EU puses bija lieks, un vēl jo joprojām nesaprotu kā no tiesiskā viedokļa viņi varēja teikt Microsoftam ko viņi drīkst iekļaut savā OS, un ko nē.
Jaunzems, Kas tev atkal nepatīk? Tev tā tik vien gribas kādu nolikt..

web33
Reģistrēts lietotājs

Post no web33 » 22 Feb 2010, 17:53

Jaunzems wrote:
lasīt māki, paraščonok?
Kad Es tevi noķeršu ar to šalli arī nožņaugšu ,cepuri ***********************

Neko tu vairs neizdarīsi! Bans.

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs

Post no Jaunzems » 22 Feb 2010, 18:00

... un sākas viss no gala? Bans, un ne vairs uz vienu dienu. Samurajs.atvainojos. Parastais pirmdienas **dritvai kociņ** uznācis-smaga darbadiena līdz deviņiem :]
Last edited by Jaunzems on 22 Feb 2010, 18:41, edited 1 time in total.

KoЯn
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2219
Pievienojies: 18 Jūn 2009, 20:46
Atrodas: Galvaspilsēta

Post no KoЯn » 22 Feb 2010, 18:03

Ļoooti ideāli, lietotājs apmulsīs no plašā klāsta un uzliks vien iemīļoto ie, ideāls plāns :)

TrakaisKursis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 1026
Pievienojies: 10 Jūn 2008, 15:08
Atrodas: Reiga

Post no TrakaisKursis » 22 Feb 2010, 18:10

Prasās pēc 13. izvēles - Striķa! Š itā vairs nav veselīga konkurence, bet zoodārzs!

web33
Reģistrēts lietotājs

Post no web33 » 22 Feb 2010, 18:10

Jaunzems wrote:
web33 wrote: Kad Es tevi noķeršu ar to šalli arī nožņaugšu ,cepuri piedirsīšu un izsmērēšu pret seju!!! :D
Kļūdīties ir cilvēciski .
Let's Go To The Dog Show! You come here and I make you my bitch'
Parasti pacmitnieki tā raksta,vai nu ENG-RUS valodā,kad nav ko reāli atbildēt . Un doma ka ir krutāki par tiem,kas raksta Lv valodā

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 22 Feb 2010, 18:16

web33 wrote:Kad Es tevi noķeršu ar to šalli arī nožņaugšu ,cepuri piedirsīšu un izsmērēšu pret seju!!! :D
kaut kur sjitais puisjels deklareeja, ka esot pieaudzis :>

Element
Vecākais lietotājs
Pievienojies: 06 Jūl 2009, 23:33

Post no Element » 22 Feb 2010, 18:33

ho ho ho - poke klans atkal uzdarbojaas

dzhonsons
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 820
Pievienojies: 23 Apr 2007, 21:30

Post no dzhonsons » 22 Feb 2010, 18:35

Pusaudzis vien ir (kkādi 16 vai 17 gadiņi). Gan web33, gan Jaunzems.

Neatceros, kādā rakstā/foruma tēmā bija diskusija par to, kāpēc Applei neliek darīties šitā, kā M$. Varbūt kāds atsvaidzinās atmiņu?

elvisburdajs
E-žurnālists

Post no elvisburdajs » 22 Feb 2010, 18:55

Drīz wmp lodziņā būs jautājums, kādu pleijeri gribat? :D
asdfgfh, Tieši tā, noteikumiem jāattiecas uz visiem, bez izņēmumiem.
Un vispār, kāds jautāja ES iedzīvotajiem ko viņi domā pirms pieņēma šādu likumu?

Gugols
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 36
Pievienojies: 28 Sep 2009, 16:21

Post no Gugols » 22 Feb 2010, 19:22

Š…emot aktīvi kādu neatpazīstamāku browser varam gaidīt, ka exploit rakstītāji arī kļūst aktīvāki.

ehex
E-žurnālists
Atbildes: 421
Pievienojies: 06 Feb 2009, 21:25
Atrodas: Lauki

Post no ehex » 22 Feb 2010, 19:49

Nu apraksti iespārda. To, kas tur rakstīts, var attiecināt uz pilnīgi jebkuru browseri. Tā kā šāds gājiens neko nedos un rezultātā viss notiks tikai un vienīgi par labu IE.

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 629
Pievienojies: 02 Sep 2007, 02:40

Post no Eudoxus » 22 Feb 2010, 19:56

Man jau šķiet, ka iekļaut 12 pārlūkus ir diezgan viltīgi no mazmīksto puses. Ja pareizi atminos, tad vieni no lielākajiem brēcējiem bija Opera, kas sūrojās par nevienlīdzīgo konkurenci. Tagad mazmīkstie saliek 12 pārlūkus ar domu, tipa, še tev, konkurē tagad ar visiem. Dabūjāt ko gribējāt!
Bet piekrītu tiem, kas saka, ka viss šitas cirks 100 gadus nebija vajadzīgs. OK, panāca, ka mazmīkstie uztaisa tā, ka IE var pilnībā izvākt no sistēmas. Pie tā tad vajadzēja palikt. Bet nu šis tagad ir izsmiekls. Un es arī balsoju par to, ka tagad būtu jāpanāk, lai Apple ieliek līdzīgu fīču savam OSX.
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

Izliecies
E-žurnālists
Atbildes: 107
Pievienojies: 02 Jan 2010, 23:38

Post no Izliecies » 22 Feb 2010, 19:58

Interesanti, ka pirmie pieci pārlūki vienmēr ir kādi no populārajiem - Chrome, IE, FF, Opera un Safari. Pārējos var redzēt, tikai paskrollējot tālāk :D

Eudoxus
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 629
Pievienojies: 02 Sep 2007, 02:40

Post no Eudoxus » 22 Feb 2010, 20:18

Jā, tas gan ir sviests.
ThinkPad T500 (2242-CTO) Windows 8 Pro, 64-bit
ThinkPad X61s (7669-3KG) Windows 7 Home Premium, 32-bit

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
IBM founder Thomas J. Watson

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 22 Feb 2010, 21:03

Pff, nav gan sviests. Jo vairāk cilvēku lieto vienus un tos pašus browserus, jo web develiem labāk.

elvisburdajs
E-žurnālists

Post no elvisburdajs » 22 Feb 2010, 21:08

Tiem pārlūkiem vismaz vajadzēja būt smukā sarakstā uz leju, nevis kaut kāds maziņš skrullējams laukumiņš augšā.

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 22 Feb 2010, 21:47

Operētājsistēma bez pārlūka darbosies, bet pārlūks bez OS?
Te nu laikam Googlis ir bijis tālredzīgākais par visiem :D

Bet pati ES konkurences ideja gan ir muļķīga, tikpat labi varētu teikt, ka arī datoru lietoju piespiedu kārtā, bet vai man ir bezmaksas alternatīva?
viegls rokenrols pa radio

spriizha
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 61
Pievienojies: 14 Mar 2007, 10:00

Post no spriizha » 22 Feb 2010, 22:24

tieši windblowsam bija jāievieš šis, jo viņiem ir monopols. To, vai tas ir ētiski vai nē, var spriest, bet patiesībā, tas nav nemaz tik slikti, ka ir izvēle. Tagad arī tie, kas padzirdējuši par FF vai Operu iespējams pamēģinās..

jonjs
E-žurnālists
Atbildes: 971
Pievienojies: 08 Sep 2009, 12:11

Post no jonjs » 22 Feb 2010, 22:26

aoma wrote:Operētājsistēma bez pārlūka darbosies, bet pārlūks bez OS?
Te nu laikam Googlis ir bijis tālredzīgākais par visiem :D

Bet pati ES konkurences ideja gan ir muļķīga, tikpat labi varētu teikt, ka arī datoru lietoju piespiedu kārtā, bet vai man ir bezmaksas alternatīva?
Dienas sarkasms :) Cepums tevim.

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06

Post no Creep » 22 Feb 2010, 22:39

Man vieniigajam taa chrome atteeloshana kaa pods liekas mazliet ironiska?

jonjs
E-žurnālists

Post no jonjs » 22 Feb 2010, 22:41

Palasīju šīs dienas viedokļus un secinu, ka būtībā jau nekāda vaina nebija arī situācijā, kad IE nevarēja atinstalēt. Tā pat tie, kas gribēja lietoja to, ko viņi vēlējas. Un pēc būtības tagad, kad IE var atinstalēt, kas ir mainījies? Vai Microsoft līdz ar to ir ko zaudējis? Ko tieši? Man šķiet tā tāda vētra tējas glāzē, vilnīši ir, bet nevienam no tā ne silts ne auksts. Ja nu vienīgi parastajiem eiropiešiem tika parādīts, redz kā mēs to Microsoft zin pačakarējām (vairāk gan uz papīra).
ritenis vienkārši ripo
Jāsaka paldies tam, kas radīja bumbu uz kuras mēs dzīvojam un gravitācija arī ir tam visam pamatā.
Kvantu fiziku neskarsim, jo no tās es tā pat nekā nejēdzu.
Starp citu, kas tā tāda relativitātes teorija?

McAnder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 211
Pievienojies: 13 Apr 2008, 22:11
Atrodas: Bauska

Post no McAnder » 22 Feb 2010, 22:50

Creep wrote:Man vieniigajam taa chrome atteeloshana kaa pods liekas mazliet ironiska?
Cilvēki lielu dzīves daļu pavada uz poda :D

APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51

Post no APOC » 22 Feb 2010, 22:52

spriizha wrote:tieši windblowsam bija jāievieš šis, jo viņiem ir monopols. To, vai tas ir ētiski vai nē, var spriest, bet patiesībā, tas nav nemaz tik slikti, ka ir izvēle. Tagad arī tie, kas padzirdējuši par FF vai Operu iespējams pamēģinās..
Kāds vēl monopols. MS gluži vienkārši ir bijis gudrāks, viltīgāks (noformulējiet kā katrs vēlaties) un spējis izsisties tirgū labāk nekā citas OS. Konkurentu kunkstu un asaru rezultātā tagad MS Eiropā tiek ierobežots, jo redz pārējiem nabadziņiem pa maz % tirgū, kas tiek pasniegta kā monopola situācija.
Jā, MS dominē, bet tas nav monopols.
Kas ir kādam traucējis izvēlēties MS vietā to pašu Apple produkciju, Linux vai kādu citu OS?
Vai varbūt esmu palaidis kaut ko garām?

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 22 Feb 2010, 23:07

Vispaar ir trauceejis gan. Kautvai tas fakts, ka skolaas visur tiek maaciits, kaa lietot windows, nevis linux vai mac os. Ierindas datorlietotaaji nav tik advanceeti kaa tie pashi notepad.lv lietotaaji. Arii laptopi visi (ja nu vieniigi speciaali pameklee) naak ar windows, nevis linux. Buutiibaa ir daudz faktoru, kas cilveekam traucee lietot linux un openoffice, bet tagad slinkums tos visus uzskaitiit...

APOC
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 525
Pievienojies: 05 Feb 2009, 02:51

Post no APOC » 22 Feb 2010, 23:14

Creep wrote:Vispaar ir trauceejis gan. Kautvai tas fakts, ka skolaas visur tiek maaciits, kaa lietot windows, nevis linux vai mac os. Ierindas datorlietotaaji nav tik advanceeti kaa tie pashi notepad.lv lietotaaji. Arii laptopi visi (ja nu vieniigi speciaali pameklee) naak ar windows, nevis linux. Buutiibaa ir daudz faktoru, kas cilveekam traucee lietot linux un openoffice, bet tagad slinkums tos visus uzskaitiit...
Un tu tajā vaino MS, ka ir vesela varza cilvēku, kas neko citu izņemot MS nejēdz vai pat nevēlas lietot?
Tas, ka tev skolā māca vai mācīja lietot MS produktus tur tu vari iet vainot tikai un vienīgi Izglītības un zinātnes ministriju nevis MS.
Arī savam laptopa ražotājam vari iet pārmest, ka viņš iebāzis MS nevis, piemēram, Linux.

MS gluži vienkārši ir perfekti bīdījis savu biznesu un intereses. Neviens ar varu viņu nav spiedis lietot. Acīmredzot viņi ir spējuši savu produktu nopārdot labāk nekā citi.

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 22 Feb 2010, 23:17

M$ ne reizi vien ir piedaavaajis razhotaajiem kaadus bonusus, ja tie tirgos tikai datorus ar windows virsuu, taakaa mazmiikstais nemaz tik nevainiigs arii nav...

jonjs
E-žurnālists

Post no jonjs » 22 Feb 2010, 23:26

Creep wrote:Vispaar ir trauceejis gan. Kautvai tas fakts, ka skolaas visur tiek maaciits, kaa lietot windows, nevis linux vai mac os. Ierindas datorlietotaaji nav tik advanceeti kaa tie pashi notepad.lv lietotaaji. Arii laptopi visi (ja nu vieniigi speciaali pameklee) naak ar windows, nevis linux. Buutiibaa ir daudz faktoru, kas cilveekam traucee lietot linux un openoffice, bet tagad slinkums tos visus uzskaitiit...
Vienkārši ir aizspriedumi un informācijas trūkums. Es, mazliet vairāk, kā gadu atpakaļ kārtējo reizi, izdomāju, ka vajadzētu paskatīties, kas tas tāds Linux. Man tas asociējās tikai ar Red Hat. Vispār neko nezināju par to. Paraku gugli. Un palasīju, izrādījās, ka Linuxu ir daudz, ko nu ? :D Joka pēc lejupielādēju live CD Puppy Linux (90 MB). Palaidu un biju pārsteigts, 90 MB diskā bija viss, sākot no kodekiem un beidzot ar to, ka tīkla kartes draiveri bija šajos 90 MB, viss strādāja (atšķiribā no XP kaut vai). Manim ar to pietika. Palasīju, kas ir populārākais un lejupielādēju Ubuntu. Pa vidam pamēģināju gan OpenSUSI, gan Debian un pat OpenSOLARIS. Beigu beigās atgriezos pie Ubuntu, jo tas ir ērts un Google ir pilns ar aprakstiem "... How to ...".
Tagad secinu, ka daudzi cilvēki ņem to, kas viņiem nepienākas, mokās, krakojās u.t.t., bet priekša kam tā mocīties? Linux ir pietiekoši attīstījies, lai sāktu pierast pie tā.
Protams visur ir savi plusi un mīnusi, bet es vados pēc principa, ja man pēkšņi būtu tāda situācija, ka man visam ir jābūt legālam, piemēram uzsākot kāda veida uzņēmējdarbību, kamdēļ man tērēties tam, ko var dabūt par velti.

jonjs
E-žurnālists

Post no jonjs » 22 Feb 2010, 23:26

Creep wrote:M$ ne reizi vien ir piedaavaajis razhotaajiem kaadus bonusus, ja tie tirgos tikai datorus ar windows virsuu, taakaa mazmiikstais nemaz tik nevainiigs arii nav...
Es domāju, ka tur ir ne mazums oficiālu un neoficiālu līgumu arī noslēgts.

KaNeiet
Lietpratējs
Atbildes: 234
Pievienojies: 01 Nov 2007, 00:50
Atrodas: Talsi

Post no KaNeiet » 23 Feb 2010, 00:45

Vai kāds ir arī mēģinājis tajā lapā uz kā noklikšķināt?

Tests:
pamēģiniet to nedarot uzminēt - kurai pārlūkprogrammai'ir paziņojums:
"The file you were looking for was not found."
un kurai
Virus or unwanted programm was found (TR/Dldr.Banload.abbr- Avira)

Imhoteps
E-žurnālists
Atbildes: 1117
Pievienojies: 11 Aug 2009, 16:11

Post no Imhoteps » 23 Feb 2010, 01:50

Creep wrote:Vispaar ir trauceejis gan. Kautvai tas fakts, ka skolaas visur tiek maaciits, kaa lietot windows, nevis linux vai mac os...
Ja OS lietošanu esi apguvis skolā, tad Tev NEVARĒJA traucēt Win pasniegšana, jo gan pati vinda, gan arī nikss un maks pirms macību sākuma Tev nebija zināmi, tātad nebija ar ko salīdzināt, un traucējums nemaz nevarēja rasties! (Ja vien mācību process kā tāds nebija traucējošs!) Nost ar šādām spekulācijām!

Imhoteps
E-žurnālists

Post no Imhoteps » 23 Feb 2010, 01:56

Creep wrote:M$ ne reizi vien ir piedaavaajis razhotaajiem kaadus bonusus, ja tie tirgos tikai datorus ar windows virsuu, taakaa mazmiikstais nemaz tik nevainiigs arii nav...
Ja MS bizness būtu TAVS bizness, Tu arī piedāvātu bonusus.
Ikviena kompānija nepalaiž izdevību iedzelt MS, taču ikviena kompānija patiesībā būtu gatava atdot VISU, lai nokļūtu tur, kur nokļuvuši MS un ieņemtu viņu vietu, hehe

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 23 Feb 2010, 02:00

KaNeiet wrote:Vai kāds ir arī mēģinājis tajā lapā uz kā noklikšķināt?

Tests:
pamēģiniet to nedarot uzminēt - kurai pārlūkprogrammai'ir paziņojums:
"The file you were looking for was not found."
un kurai
Virus or unwanted programm was found (TR/Dldr.Banload.abbr- Avira)
Ha. Iegāju tai lapā, redzu tur vairs tikai 5 galvenos, refrešo cik gribi, mainās tikai vietām bet citu tā arī nav. Uzklikšķināju, velkas visi.
Pieņemu, ka tie 2, kuri bija jāuzmin, ir pazuduši :)
viegls rokenrols pa radio

yix
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 65
Pievienojies: 22 Jan 2009, 16:48

Post no yix » 23 Feb 2010, 10:47

Vispar nesaprotu kā MS pakāsa šo lietu. Pērkot MS Win produktu iekša ir IE. Protams ja tev vaig tu vari pielikt citu. Bet kapec tagad ir panakts ta ska piespiedu karta jaizvelas kads no vispar pieejamiem brovseriem? Nezkapec man uz UBuntu nak tikai Mozilla defaulta un netiek piedavats IE. Pērkot mobilo telefonu, kapec man tiek piedavats tikai Nokia Ovi softs, kapec man nepiedava Istore? Davaj man vaig izveleties. Pērkot mašīnu es nevaru liet iekšā Dīzeli un 95 benzīnu? kāpec man jālieto tikai viens? MS win ir produkts aLL in one un IE tur ir iekļauts bez maksas. Kādi vel alternativie brovzeri piepsiedu kārta man butu jaizvelas?

Imhoteps
E-žurnālists

Post no Imhoteps » 23 Feb 2010, 11:01

Briseles žīdiem sen urīns galvā skalojas. Un žīdeļi, kā liecina vēsture, savā alkatībā, nav apturami - no šejienes arī tie daudzsimtmiljonu "sodi" Micfosoftam.

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 23 Feb 2010, 11:38

Imhoteps wrote:Ja OS lietošanu esi apguvis skolā, tad Tev NEVARĒJA traucēt Win pasniegšana, jo gan pati vinda, gan arī nikss un maks pirms macību sākuma Tev nebija zināmi, tātad nebija ar ko salīdzināt, un traucējums nemaz nevarēja rasties! (Ja vien mācību process kā tāds nebija traucējošs!) Nost ar šādām spekulācijām!
Nebuut nerunaaju par sevi, manaam aciim dators paziistams jau no DOS laikiem.
Bet tagad padomaa: kaada iemesla vadiiti skola teeree savu naudu, lai iegaadaatu windows, M$ office utt.? Mieriigi vareetu linux linux uz taam kasteem un maaciit beerniem open office. Un par to trauceeshanu: buutiibaa jau lielaakais trauceeklis, kas vien var buut paarejot no vienas OS uz citu ir pieradums, ko cilveekiem rada skolaa (atkal, runaaju par ierindas lietotaajiem, konkreetaak jaunatni)). Pats viena iemesla deel nevaru paariet uz linux: esmu paarlieku pieradis pie win xp (nee, arii win 7 netaisos likt). Ir bijushi vairaaki meeginaajumi nahranizeet win un uzlikt ubuntu vai suse, tomeer peec dazaam dienaam jau biju atpakal pie windows.

Imhoteps
E-žurnālists

Post no Imhoteps » 23 Feb 2010, 11:44

Creep wrote:..Pats viena iemesla deel nevaru paariet uz linux: esmu paarlieku pieradis pie win xp (nee, arii win 7 netaisos likt)..
Lai kā es neciešu šo tizlo jeņķu izteicienu no VHS filmu laikiem, tomēr šoreiz man jāsaka, ka tās tiešām ir TAVAS problēmas, nevis MS.
P.S. Pamēģini http://www.linuxmint.com/download.php (gnoms) vai http://www.linuxmint.com/download_ce.php (KDE un citi). Iespējams, būsi pārsteigts. *bunta ir gemors, nevis distra
Last edited by Imhoteps on 23 Feb 2010, 12:01, edited 1 time in total.

bezolaam
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 264
Pievienojies: 20 Okt 2009, 12:53

Post no bezolaam » 23 Feb 2010, 11:47

kaut gan neesmu operas lietotājs, tomēr bilde superīga :D

bezolaam
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 264
Pievienojies: 20 Okt 2009, 12:53

Post no bezolaam » 23 Feb 2010, 11:51

Creep wrote: Ir bijushi vairaaki meeginaajumi nahranizeet win un uzlikt ubuntu vai suse, tomeer peec dazaam dienaam jau biju atpakal pie windows.
Es savā laikā nahrenizēju un tad iedomājos, kāda velna pēc es to ubuntu nelietoju jau gadiem pirms tam bet sēdēju xp miskastē.

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 23 Feb 2010, 12:24

man tā pat kā vienam no augšas, pirmo reizi atverot to lapu pirmajā vietā stāvēja IE.. :) kā ir citiem kas vēl nav to lapu virinājis?

Viestartss
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 206
Pievienojies: 27 Nov 2009, 21:54

Post no Viestartss » 23 Feb 2010, 12:48

bezolaam wrote:
Creep wrote: Ir bijushi vairaaki meeginaajumi nahranizeet win un uzlikt ubuntu vai suse, tomeer peec dazaam dienaam jau biju atpakal pie windows.
Es savā laikā nahrenizēju un tad iedomājos, kāda velna pēc es to ubuntu nelietoju jau gadiem pirms tam bet sēdēju xp miskastē.
+1
es pirms pusgada pārgāju uz kubuntu no win 7, atpakaļ netaisos un domāju, kā pārējos datorus mājās pārlikt uz linux - problēma ir piespiest potenciālos lietotājus mazliet palasīt un iepazīties ar to OS.

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 23 Feb 2010, 12:51

izredzētais wrote:man tā pat kā vienam no augšas, pirmo reizi atverot to lapu pirmajā vietā stāvēja IE.. :) kā ir citiem kas vēl nav to lapu virinājis?
Kameer lapu ielaadeeja, bija IE pirmais, peectam seciiba tika sajaukta...
P.S. Ir pieejami visi 12 browseri (neskaitiiju).

dzhonsons
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 820
Pievienojies: 23 Apr 2007, 21:30

Post no dzhonsons » 23 Feb 2010, 12:56

90% IE tik un tā attēlots pirmais :D

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”