Creep wrote:Vispaar ir trauceejis gan. Kautvai tas fakts, ka skolaas visur tiek maaciits, kaa lietot windows, nevis linux vai mac os. Ierindas datorlietotaaji nav tik advanceeti kaa tie pashi notepad.lv lietotaaji. Arii laptopi visi (ja nu vieniigi speciaali pameklee) naak ar windows, nevis linux. Buutiibaa ir daudz faktoru, kas cilveekam traucee lietot linux un openoffice, bet tagad slinkums tos visus uzskaitiit...
Vienkārši ir aizspriedumi un informācijas trūkums. Es, mazliet vairāk, kā gadu atpakaļ kārtējo reizi, izdomāju, ka vajadzētu paskatīties, kas tas tāds Linux. Man tas asociējās tikai ar Red Hat. Vispār neko nezināju par to. Paraku gugli. Un palasīju, izrādījās, ka Linuxu ir daudz, ko nu ?

Joka pēc lejupielādēju live CD Puppy Linux (90 MB). Palaidu un biju pārsteigts, 90 MB diskā bija viss, sākot no kodekiem un beidzot ar to, ka tīkla kartes draiveri bija šajos 90 MB, viss strādāja (atšķiribā no XP kaut vai). Manim ar to pietika. Palasīju, kas ir populārākais un lejupielādēju Ubuntu. Pa vidam pamēģināju gan OpenSUSI, gan Debian un pat OpenSOLARIS. Beigu beigās atgriezos pie Ubuntu, jo tas ir ērts un Google ir pilns ar aprakstiem "... How to ...".
Tagad secinu, ka daudzi cilvēki ņem to, kas viņiem nepienākas, mokās, krakojās u.t.t., bet priekša kam tā mocīties? Linux ir pietiekoši attīstījies, lai sāktu pierast pie tā.
Protams visur ir savi plusi un mīnusi, bet es vados pēc principa, ja man pēkšņi būtu tāda situācija, ka man visam ir jābūt legālam, piemēram uzsākot kāda veida uzņēmējdarbību, kamdēļ man tērēties tam, ko var dabūt par velti.