Kā iznīcināt vīrusu?
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- normis_161
- E-žurnālists
- Atbildes: 436
- Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
- Reputācija: 0
Kā iznīcināt vīrusu?
Man ir problēma ar manu datoru, precīzāk ar, cieto disku. Vīrusa dēļ es normāli nevaru pastrādāt. Un tāpēc man ir jautājums kā es viņu varētu iznīcināt, nezaudējot nekādus datus. Varētu formatēt cieto disku, bet to es negribu, jo negribu zaudēt datus, kā arī es nezinu kā var uztaisīt tā, lai pēc tam visus dokumentus dabūtu atpakaļ. Atnivīrusa skenēšana neko nedeva.
Vīrusa sekas un pazīmes:
1.Sākumā viņš man gandrīz visu laiku mēģināja ataisīt vaļā kaut kādu programmu, kuru saucas Irmc (kaut kā tā), bet tas neiznāca un tāpēc viņs meta gandrīz visu laiku error. Un šīs stulbās programmas dēļ man taisīja neaktīvus logus. Dokumenti, kas saturēja pati programma, pati iekopējās Windows mapē, precīzāk/ system 32, kā arī vēl bija citi dokumenti, kuri iekopējās Document and Settings lietotāja mapē (šet kopējās tikai exe faili), bet system 32 kopējās mapes ar nosaukumu, piemēram, „jjkkâ€(citreiz ir bijuši citi nosaukumi, kā arī vairākas mapes).
Ar šo programmu it kā tiku gālā, jo vairāk netaisās šī programma vaļā. Bet mapes tik un tā rodas pašas no sevis. Protams NOD32 ziņo par to, bet viņš neko nedara tikai pasaka, ka ir ielicis karantīnā un viss. Tiklīdz kādu izdzēšu, tad pēc kāda laika atkal rodas jauna. (Tās mapes es dzēsu ar programmu Unlocker.).
2.Es pie Task Manager nevaru izslēgt dažus procres, par kuriem es esmu 100% pārliecināts, ka man viņus nevajag.
3.Tagad man pēc kāda laika nevaru vairāk atvērt mājas lapas ar pirmo reizi. Tāpēc man nākas spiest refresh. Tad viņš dažreiz vēl atver tās lapas, bet ja atver tad apakšā nerādās nevis mājas lapas nosaukums, bet gan The server could not found, ka arī dažreiz pazūd viss dizans (ir tikai balts fons un prasti burti vai zili, ja ir kaut kāda saite). Un tad man vēlāk vajag taisīt restart datoram, lai es atkal varētu attaisīt kādu mājas lapu.
4.Agrāk tas bija tikai vienā patrīcijā, bet tagad arī otrā kaut kas tamlīdzīgs notiek. Kad slēdzu datoru iekšā tad NOD32 paziņo ka ir vīrus (C:/bat), kuru viņš pārvietu uz karantīnu. Pēc tam kad es pats uzspiežu ar peles taustiņu vienreiz uz tā faila, tad tikai NOD32 piedāvā viņu izdzēst.
5.Dažreiz dators ļoti bremzē, piemēram, Word. Tā bremzēšanas izpaužas ar to, es ātrāk uzraktu tekstu nekā tas parādās.
Ir kādi varianti, ko es varētu darīt, lai no viņa tiktu vaļā, neskaitot cietā diska formatēšanu.
p.s. Man uz datora ir gan Windows XP, gan Linux.
Vīrusa sekas un pazīmes:
1.Sākumā viņš man gandrīz visu laiku mēģināja ataisīt vaļā kaut kādu programmu, kuru saucas Irmc (kaut kā tā), bet tas neiznāca un tāpēc viņs meta gandrīz visu laiku error. Un šīs stulbās programmas dēļ man taisīja neaktīvus logus. Dokumenti, kas saturēja pati programma, pati iekopējās Windows mapē, precīzāk/ system 32, kā arī vēl bija citi dokumenti, kuri iekopējās Document and Settings lietotāja mapē (šet kopējās tikai exe faili), bet system 32 kopējās mapes ar nosaukumu, piemēram, „jjkkâ€(citreiz ir bijuši citi nosaukumi, kā arī vairākas mapes).
Ar šo programmu it kā tiku gālā, jo vairāk netaisās šī programma vaļā. Bet mapes tik un tā rodas pašas no sevis. Protams NOD32 ziņo par to, bet viņš neko nedara tikai pasaka, ka ir ielicis karantīnā un viss. Tiklīdz kādu izdzēšu, tad pēc kāda laika atkal rodas jauna. (Tās mapes es dzēsu ar programmu Unlocker.).
2.Es pie Task Manager nevaru izslēgt dažus procres, par kuriem es esmu 100% pārliecināts, ka man viņus nevajag.
3.Tagad man pēc kāda laika nevaru vairāk atvērt mājas lapas ar pirmo reizi. Tāpēc man nākas spiest refresh. Tad viņš dažreiz vēl atver tās lapas, bet ja atver tad apakšā nerādās nevis mājas lapas nosaukums, bet gan The server could not found, ka arī dažreiz pazūd viss dizans (ir tikai balts fons un prasti burti vai zili, ja ir kaut kāda saite). Un tad man vēlāk vajag taisīt restart datoram, lai es atkal varētu attaisīt kādu mājas lapu.
4.Agrāk tas bija tikai vienā patrīcijā, bet tagad arī otrā kaut kas tamlīdzīgs notiek. Kad slēdzu datoru iekšā tad NOD32 paziņo ka ir vīrus (C:/bat), kuru viņš pārvietu uz karantīnu. Pēc tam kad es pats uzspiežu ar peles taustiņu vienreiz uz tā faila, tad tikai NOD32 piedāvā viņu izdzēst.
5.Dažreiz dators ļoti bremzē, piemēram, Word. Tā bremzēšanas izpaužas ar to, es ātrāk uzraktu tekstu nekā tas parādās.
Ir kādi varianti, ko es varētu darīt, lai no viņa tiktu vaļā, neskaitot cietā diska formatēšanu.
p.s. Man uz datora ir gan Windows XP, gan Linux.
- normis_161
- E-žurnālists
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- Atbildes: 1892
- Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09
vienkaarsji izcili....
it portaala dizjaakais rakstu autors ir atraavies konkreetu zarazu....
kas ir veel trakaak, jams cietnja logjisko dalju deevee par patriiciju....
notepad rullee
ooo, tur veel cirkacjs samurajs ieteica kautko par live linux cd
un tas ir ieteikums gurkjim, kursj pat par logiem nekaa nejeedz....
un tagad - klau, gurkji - lejuplaadee cureit, starteejies safemode un palaid
cureit ir utilis, kuram nevajag instalaaciju, liidz ar to regjistru ierakstus un lielaakaa dalja zarazas to nespeej kaveet
jaacer, ka taads guru, kaa tu, zina, kaa uzstarteet safemode?
un jaa, safe mode var darbinaat utiliitu "hijackthis", kura preciizi noraada starteetos procesus, to izcelsmes failus un regkejus
bet nu spriezjot peec tevis - labaak neriskee un ar curvehandiem pa sisteemu nerakaajies....
it portaala dizjaakais rakstu autors ir atraavies konkreetu zarazu....
kas ir veel trakaak, jams cietnja logjisko dalju deevee par patriiciju....
notepad rullee
ooo, tur veel cirkacjs samurajs ieteica kautko par live linux cd
un tas ir ieteikums gurkjim, kursj pat par logiem nekaa nejeedz....
un tagad - klau, gurkji - lejuplaadee cureit, starteejies safemode un palaid
cureit ir utilis, kuram nevajag instalaaciju, liidz ar to regjistru ierakstus un lielaakaa dalja zarazas to nespeej kaveet
un jaa, safe mode var darbinaat utiliitu "hijackthis", kura preciizi noraada starteetos procesus, to izcelsmes failus un regkejus
bet nu spriezjot peec tevis - labaak neriskee un ar curvehandiem pa sisteemu nerakaajies....
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
Re: Kā iznicināt vīrusu?
normis_161 wrote: p.s. Man uz datora ir gan Windows XP, gan Linux.
tiiri juusu stilaa.....normis_161 wrote:Diemžēl nezinu. Nav bijis tā laika, lai kaut ko Linux darītu.
drunk_lizard : es saproti ka tev dzīvē ir dažādi kompleksi, ka tev noteikti ir bijusi grūta bērnība. Bet, taču katram ir nervi un nevar izturēt tavus "asprātīgos" izteicienus. pamēģini apmeklēt psihologu un izstāsti savu sāpi tur. vai arī pamēģini aizrakstīt savu sāpi uz kādu tīņu žurnālu, tur tev psihologi mēģinās palīdzēt. Kas zin, varbūt izdodas, kas neriskē, tas nevinnē ;)
Toreiz, kad braucu ar PB-70 34-tajā gadā, šitā te nebija, toreiz bija savādāk...
- normis_161
- E-žurnālists
Vismaz es esmu spējīgs izlasīt noteikumus, kā arī zinu kā ir latviski pareizi jāraksta atšķirība no daža laba. Labi tur man ir jāatvainojas. Es kļūdījos bija jāraksa partīcija nevis patrīcija (īstajā vietā atradi, kur piesieties), bet tā kā tu nebiji spējīgs pareizi (gramatiski) kaut ko uzrakstīt, tad es saprotu, ka tev liekas ka partīcija un loģiskais disks ir divas dažādas lietas, bet tā nav (ja es spējīgs, tad apskaties šeit www.termini.lv).
Kā arī izskatās, ka tev nav ne nemazākas sajēgas par to, ka viens cilvēks visu nevar zināt, kā arī, ka kļūdīties ir cilvēcīgi. Tu droši vien spēj tikai kritizēt, un tad tikai pēc tam spēt dot kaut cik sakarīgu atbildi.
p.s. Es tev ieteiktu uzklausīt quizzical padomu, jo ja tā raksta, tad jau tas ir noticis dusmās, vai nebija spējīgs mierīgi padomāt un lēnā garā pareizi uzrakstīt.
Kā arī izskatās, ka tev nav ne nemazākas sajēgas par to, ka viens cilvēks visu nevar zināt, kā arī, ka kļūdīties ir cilvēcīgi. Tu droši vien spēj tikai kritizēt, un tad tikai pēc tam spēt dot kaut cik sakarīgu atbildi.
p.s. Es tev ieteiktu uzklausīt quizzical padomu, jo ja tā raksta, tad jau tas ir noticis dusmās, vai nebija spējīgs mierīgi padomāt un lēnā garā pareizi uzrakstīt.
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Pamēģini noskenēt online vēl šeit, ja ko atradīs - dos konkrētas pamācības, kā to lopu izskaust.
Tad vēl - vai nav saglabājies kāds System Restore points no tiem laikiem, kad vīrusa vēl nebija?
Kas tev par Linux? Drošvien ubuntu? Ir tāda programma ntfs-3g, kura ļauj brīvi gar NTFS partīcijām gramstīties, uzliec sev kaut no mājaslapas http://www.ntfs-3g.org/. Vai vnk raksti konsolē sudo apt-get install ntfs-3g un sistēma pati sameklēs. Vai iekš Synaptic atrodi. Vai ar Automatix uzmet. Re, cik daudz variantu...
Sāc mācīties Linux, ja ubuntu - latviskais manuālis: http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_lv Tas gan vecajai 5.10 versijai, bet daudz kas vēl noder.
Šªūū... ķirzacēns vakar bija skaidrā ka hijackthis pareizi spēja uzrakstīt? Būtu pie narkologa bijis?
Tad vēl - vai nav saglabājies kāds System Restore points no tiem laikiem, kad vīrusa vēl nebija?
Kas tev par Linux? Drošvien ubuntu? Ir tāda programma ntfs-3g, kura ļauj brīvi gar NTFS partīcijām gramstīties, uzliec sev kaut no mājaslapas http://www.ntfs-3g.org/. Vai vnk raksti konsolē sudo apt-get install ntfs-3g un sistēma pati sameklēs. Vai iekš Synaptic atrodi. Vai ar Automatix uzmet. Re, cik daudz variantu...
Sāc mācīties Linux, ja ubuntu - latviskais manuālis: http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_lv Tas gan vecajai 5.10 versijai, bet daudz kas vēl noder.
Šªūū... ķirzacēns vakar bija skaidrā ka hijackthis pareizi spēja uzrakstīt? Būtu pie narkologa bijis?

- drunk_lizard
- Mr. Positivus
normis_161 wrote: es saprotu, ka tev liekas ka partīcija un loģiskais disks ir divas dažādas lietas, bet tā nav (ja es spējīgs, tad apskaties šeit www.termini.lv).
mhhhhdrunk_lizard wrote:vienkaarsji izcili....
jams cietnja logjisko dalju deevee par patriiciju....
notepad rullee
atskjiriibaa no tevis es to zinu, un arii lasiit protu
tev, dorni, ieteiktu tomeer veel paaris gadus padeldeet biksju dibenu skolaa....
muah
uuuuuuu, samurajs atkal ar ubuntu ieliida, mhhhh
ojaa, ubuntu ir panaceja no visaam kaiteem
ubuntu forever....
patiesiibaa lielaaku meeslu gruuti iedomaaties, trakaak jau caur pakalju distru uztaisiit nav iespeejams.....
- normis_161
- E-žurnālists
- samurajs
- Administrators
@ķirzacēns: tavai zināšanai - es strādāju uz debian, bet iesācējiem noteikti ieteikšu ubuntu, jo ar to visvieglāk iemācīties.
@normis_161: nu tad ejam tālāk - kā tad sauc tavu lopiņu? Katram ērzelītim un tārpiņam ir savs vārdiņš. Ielien antivīrusa logfailos un sameklē, kā sauc zvēriņu! (cerams, tur nebūs vesels stallis?)
Ar to vispār vajadzēja tev sākt!
Zinot, kas tas tāds, atradīsim manuāli, kā to iznīdēt. :die:
@normis_161: nu tad ejam tālāk - kā tad sauc tavu lopiņu? Katram ērzelītim un tārpiņam ir savs vārdiņš. Ielien antivīrusa logfailos un sameklē, kā sauc zvēriņu! (cerams, tur nebūs vesels stallis?)
Ar to vispār vajadzēja tev sākt!
Zinot, kas tas tāds, atradīsim manuāli, kā to iznīdēt. :die:

- drunk_lizard
- Mr. Positivus
daarguminj, tiesji debians ir taa distra, kura ir iesakaama iesaaceejam un uz kuras kautko var iemaaciities
ubuntu ir murgs, kursj ir speejiigs samaitaat visu prieksjstatu par linuksiem....
pie kam kaa linux live distra visceelaakaa lieta ir austrumi, seviskji failu celsjanai un kopeesjanai, jo
1. ir iebuuveets ntfs -rw-
2. atbriivo cd/dvd romu un atljauj briivi ierakstiit datus matricaa
attieciibaa uz izcilo topic autoru - bezceriigs gadiijums......
ubuntu ir murgs, kursj ir speejiigs samaitaat visu prieksjstatu par linuksiem....
pie kam kaa linux live distra visceelaakaa lieta ir austrumi, seviskji failu celsjanai un kopeesjanai, jo
1. ir iebuuveets ntfs -rw-
2. atbriivo cd/dvd romu un atljauj briivi ierakstiit datus matricaa
attieciibaa uz izcilo topic autoru - bezceriigs gadiijums......
- samurajs
- Administrators
Redzi, ubuntu ir vienīgais, kam manuālis latviski (tas nekas, ka 5.10). Un iesācējam, kas neko nav dzirdējis par Linux - tas ir ļoti svarīgi. Jo ne visi ir angļu filologi. Vēl svarīgāk, protams, ir prasties laicīgi izmest ubuntu laukā... 
Mjā Austrumi ir ātrs, tomēr man diezkā nepatika (vismaz v.1.4). Vajadzēs ietestēt 1.5.1, kad būs laika...
Mjā Austrumi ir ātrs, tomēr man diezkā nepatika (vismaz v.1.4). Vajadzēs ietestēt 1.5.1, kad būs laika...

- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Tavu lielo problēmu es būtu atrisinājis 30 minūšu laikā. Paņēmis uztaisījis 2 partīciju, sametis tur failus, galveno partīciju formatējis, uzmetis XP un dzīvojis tālāk. Iesaku tev lietot AVAST antivīrusu. Viena laba lieta viņam ir tāda, ka tu vari pirms windows iebūtošanās skenēt failus. Daudzi AV neizmanto tādu funkciju un rezultātā gudrākus vīrusus nevari izdzēst tikai tāpēc, ka tu AV darbini jau uz XP, nevis botošanās laikā.
P.S. KAS LIETO KASPERSKY

P.S. KAS LIETO KASPERSKY
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- normis_161
- E-žurnālists
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
tu siikais paali, ja tu maaceetu lasiit, tad t mnecjakareetu mozgu ar savu tupumu......
kpo man jams uzdeva par jautaajumu?!
nu protams, ka cietnja logjiskaa sadalja ir partiicija nevis patriicija, mhhhhh
zeeni - jums ir taada apetiite un tik mazas mutiites(iznjemot samuraju, kursj ir vieniigais daudz maz zinosjais kadrs), bet ponjas nekaadas......
iisaak sakot tas mazulis fox jau aplauzaas savaa gudriibaa...
par tevi vispaari komentu nav....
godiigi sakot juusu zjeel......
kpo man jams uzdeva par jautaajumu?!
nu protams, ka cietnja logjiskaa sadalja ir partiicija nevis patriicija, mhhhhh
zeeni - jums ir taada apetiite un tik mazas mutiites(iznjemot samuraju, kursj ir vieniigais daudz maz zinosjais kadrs), bet ponjas nekaadas......
iisaak sakot tas mazulis fox jau aplauzaas savaa gudriibaa...
par tevi vispaari komentu nav....
godiigi sakot juusu zjeel......
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- samurajs
- Administrators
ķirzak, izbeidz! Pats tak nepiedzimi ar konsoli pagalvī...:P Labāk paskaidro puikiņam, kā ļauno tārpu izdzīt, nekā apliec te visus... tāpat tavā bootā lohotronu papilnam!
Foxi vakar satiku, mazliet apšņākts izskatījās
, bet man ir skaidrs, ka viņš domāja izdzīt tārpus ar Hiren's boot CD. Bet šinī gadījumā tas būs normim par grūtu, jo tas Hirens vēl jāsagatavo, jāatjaunina AV bāze. Un hijackthis datus arī drošvien viņš nesapratīs.
Sāc ar System Restore uz kādu tālāku punktu, kad tev viss vēl gāja normāli. Ja nepalīdzēs - domāsim tālāk.
Cik var spriest, caur IRC esi atrāvies vīrusus. Tāpēc turpmāk lieto kaut vai to pašu hujubuntu pedofīļu lapu apmeklēšanai un kriminālajam čatam, vismaz neko neatrausies...
Wow... tagad tik paskatījos uz normis_161 antivīrusa bildi... pēc scrollbar pozīcijas spriežot, tev tur pāris simti karantinēti... tur kāda perētava, taisies pārdot tirgū? Vai makšķerēsi ar tiem tārpiem?
Un cik vēl staigā apkārt? Baigi ož pēc neizbēgama format C...
Tu pastāsti, kur viņus dabū? Man uz Virtualbox ir speciāls Windows priekš visādiem, tostarp vīrusu eksperimentiem. Tikai nekādi nevaru sadabūt tos vīrusus...:P
Foxi vakar satiku, mazliet apšņākts izskatījās

Sāc ar System Restore uz kādu tālāku punktu, kad tev viss vēl gāja normāli. Ja nepalīdzēs - domāsim tālāk.
Cik var spriest, caur IRC esi atrāvies vīrusus. Tāpēc turpmāk lieto kaut vai to pašu hujubuntu pedofīļu lapu apmeklēšanai un kriminālajam čatam, vismaz neko neatrausies...
Wow... tagad tik paskatījos uz normis_161 antivīrusa bildi... pēc scrollbar pozīcijas spriežot, tev tur pāris simti karantinēti... tur kāda perētava, taisies pārdot tirgū? Vai makšķerēsi ar tiem tārpiem?

Tu pastāsti, kur viņus dabū? Man uz Virtualbox ir speciāls Windows priekš visādiem, tostarp vīrusu eksperimentiem. Tikai nekādi nevaru sadabūt tos vīrusus...:P

- drunk_lizard
- Mr. Positivus
samurajs, mana nav vainiiga, ka tava rekstu autore nav speejiiga lasiit, tikai skriceleetdrunk_lizard wrote:vienkaarsji izcili....
lejuplaadee cureit, starteejies safemode un palaid
ps. izlasiiju jamaa vieniigo rakstu par adobi
izcils tutoriaalis....
- foxsk8
- Moderators
Ne es tiešām domāju, ka ar avastu to visu lietu darīt.
Lūk attēls, kā tas izskatās

Š eit arī neliels info
Info
Nu ķirzaciņneaplauzies ko?
Iesaku avastu lietot.
Vēl avast iekļauj sevi dažādus vairogos. Pamēiģini pats uzlikt avastu un novilkt kādu zināmu trojanu, vīrusu, redzēsi, ka tas tev nebūs iespējams, jo avast jau pirms tam to failu būs neskenējis un ja rezultātā tas būs kāds kaitnieks, tad automātiski pārtrauks konekciju un izlēks brīdinājuma logs. (Diezgan iespaidīgs) Par šo AV varu teikt tikai labus vārdus. Vienīgais mīnuss, ka iekš draugiem.lv zoli nevar uzspēlēt, tad gan vairogi ir jāatslēdz.
P.S.
Ja nu es nekā nejēdzu, tad tāda notepada nemaz nebūtu. Ķirzak vispirms 3 reizes padomā, tad vēl vienu reizi, un tad tikai izsakies.
Lūk attēls, kā tas izskatās

Š eit arī neliels info
Info
Nu ķirzaciņneaplauzies ko?
Iesaku avastu lietot.
Vēl avast iekļauj sevi dažādus vairogos. Pamēiģini pats uzlikt avastu un novilkt kādu zināmu trojanu, vīrusu, redzēsi, ka tas tev nebūs iespējams, jo avast jau pirms tam to failu būs neskenējis un ja rezultātā tas būs kāds kaitnieks, tad automātiski pārtrauks konekciju un izlēks brīdinājuma logs. (Diezgan iespaidīgs) Par šo AV varu teikt tikai labus vārdus. Vienīgais mīnuss, ka iekš draugiem.lv zoli nevar uzspēlēt, tad gan vairogi ir jāatslēdz.
P.S.
Ja nu es nekā nejēdzu, tad tāda notepada nemaz nebūtu. Ķirzak vispirms 3 reizes padomā, tad vēl vienu reizi, un tad tikai izsakies.
- samurajs
- Administrators
Avasts jau labs, bet tā arī nav panaceja no visām kaitēm. Kaut ko drošvien atradīs, bet ne visu. Pretējā gadījumā visi to vien tik lietotu. Mūsu gadījumā liekas, ka PC pilns ar zarazām. Visefektīvākais, manuprāt, būtu skenēt sistēmu vispār ārpus Windows vides... piemēram ar Hiren's boot CD sastāvā ietilpstošajiem AV.
Man pašam līdz šim izdevies visu veiksmīgi iztīrīt (daudz gan arī nekas nav bijis), bet normim laikam nekas cits neatliks, kā saglābt datus un reinstall Windows. Pie tik trūcīgām zināšanām tas būs visātrāk.
Man pašam līdz šim izdevies visu veiksmīgi iztīrīt (daudz gan arī nekas nav bijis), bet normim laikam nekas cits neatliks, kā saglābt datus un reinstall Windows. Pie tik trūcīgām zināšanām tas būs visātrāk.

- drunk_lizard
- Mr. Positivus
daargais foxsk8
veelos veerst juusu augstiibas viedokli uz dazjaam lietaam (kuras starp citu iespeejams izlobiit no juusu sniegtaa linka)
- neviena PROGRAMMA nav speejiiga straadaat bez OPERACIONAALAAS SISTEEMAS
- juusu piemineetajaa gadiijumaa dotaas programmas koda prioritaate ir primaara, liidz ar to programmas sniegtaas instrukcijas OPERACIONAALAA SISTEEMA izpilda pirmaas
- otrajaa punktaa mineetaa iemesla deelj juusu augstiibas operacionaalaja sisteemaa VAR TIKT IZPILDIIA ljaundabiiga komanda, jo juusu rekomendeetais softs NEKAADI neietekmee SISTEEMAS starteesjanos
ieteikums no sirds - durik, iesaku saakt no pamatiem nevis no jumta.....
veelos veerst juusu augstiibas viedokli uz dazjaam lietaam (kuras starp citu iespeejams izlobiit no juusu sniegtaa linka)
- neviena PROGRAMMA nav speejiiga straadaat bez OPERACIONAALAAS SISTEEMAS
- juusu piemineetajaa gadiijumaa dotaas programmas koda prioritaate ir primaara, liidz ar to programmas sniegtaas instrukcijas OPERACIONAALAA SISTEEMA izpilda pirmaas
- otrajaa punktaa mineetaa iemesla deelj juusu augstiibas operacionaalaja sisteemaa VAR TIKT IZPILDIIA ljaundabiiga komanda, jo juusu rekomendeetais softs NEKAADI neietekmee SISTEEMAS starteesjanos
ieteikums no sirds - durik, iesaku saakt no pamatiem nevis no jumta.....
- foxsk8
- Moderators
Labi D-L uzcepšu kādu drazu pa brīvo laiku. Varēsi izmeiģināt. Un tad gribēšu redzēt, vai tev kāds AV kaut ko padarīs. Vari lietot kādu AV gribi. Protams, draza būs priekš WIN-XP. Paskatīsimies, kā tu aizsargā datoru gudreli. Varēsi screenus salikt iekšā. Protams drazu kaut kādu izveidošu, nejiešu tavus muzons dzēst.
Nesapratu šo te?
Nesapratu šo te?
P.S. Ja pamatos reptīļi iemetušies, tad Jumts arī tāds šķībs palicis.otrajaa punktaa mineetaa iemesla deelj juusu augstiibas operacionaalaja sisteemaa VAR TIKT IZPILDIIA ljaundabiiga komanda, jo juusu rekomendeetais softs NEKAADI neietekmee SISTEEMAS starteesjanos
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
gjeenij, gaidiisju ar nepacietiibu
manu mailu vari atrast ieksj profaila
lai atvieglotu tev dziivi - java un activx ir atsleegti
specom tevis deelj lejuplaadeesju tevis dzemdeeto kodu ar ie uz xpsp2 adnina acc
paskaidroju otro punktu:
kasti iesleedzot pirmaa tiek inicializeeta bios, taa atrod (vai neatrod) buutojamu sisteemu un to startee
sisteemaa pirmais tiek starteets kernel, jeb pamatkodols, kursj taalaak peec dotajaam instrukcijaam inicializee moduljus/servisus
tikko kaa kodols ar tam nepieciesjamajiem servisiem ir starteejies saakas gui ielaade(vai arii nesaakas, ja tas nav nodefineets)
tava daargaa win gadiijumaa pirms gui ielaades starteejas tas suunainais avast, kursj nu nekaadiigi nespeej ietekmeet kernelja darbiibu, ibo jams pats ir impotents....
miiljo puisiit, es saprotu tavas pubertaates probleemas, nu esi jau tu gudrs, esi
tikai nebaaz savu pumpaino degunu tur, kur tu neko nejeedz...
BR
drunk_lizard
specom tevis deelj lejuplaadeesju tevis dzemdeeto kodu ar ie uz xpsp2 adnina acc
paskaidroju otro punktu:
kasti iesleedzot pirmaa tiek inicializeeta bios, taa atrod (vai neatrod) buutojamu sisteemu un to startee
sisteemaa pirmais tiek starteets kernel, jeb pamatkodols, kursj taalaak peec dotajaam instrukcijaam inicializee moduljus/servisus
tikko kaa kodols ar tam nepieciesjamajiem servisiem ir starteejies saakas gui ielaade(vai arii nesaakas, ja tas nav nodefineets)
tava daargaa win gadiijumaa pirms gui ielaades starteejas tas suunainais avast, kursj nu nekaadiigi nespeej ietekmeet kernelja darbiibu, ibo jams pats ir impotents....
miiljo puisiit, es saprotu tavas pubertaates probleemas, nu esi jau tu gudrs, esi
BR
drunk_lizard
- foxsk8
- Moderators
Nav man nekādas problēmas. Ja nu vienīgi tev. Man vispār tāds jautājums tev. Ko tu centies te pierādīt? Ne es to avastu taisīju ne tu, tāpēc ko tu vari zināt par viņu? Kā un kad viņš bootosies. Nu vienozīmīgi labāks par kaut kādu Kaspersky noteikti ir.drunk_lizard wrote:gjeenij, gaidiisju ar nepacietiibu
paskaidroju otro punktu:
BR
drunk_lizard
Tad tev tāds jautājums, esi kaut kāds igaunis, leitis, vai čečens, ka normālā, saprotamā latviešu valodā nevari savu domu, tekstu uzrakstīt? Vai nu arī tev kāda trauma ir, ka valoda jaucās? Varu tev pie LOGOPĒDA SARUNÄ€T atlaidi
Kārtējais brīdinājums tev par valodu. Nevienam te specializēti nav jāmežgī acis, lai salasītu tavu komentāru.
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- samurajs
- Administrators
Citur tēma jau sen būtu slēgta, bet šeit nu parādās labas gudras lietas, ko dažs labs nezin un varbūt iemācīsies. D_l pilnīga taisnība par OS ielādes mehānismu un šeit pilnīgi skaidrs, ka ja zaraza būs kodolā, tad jebkurš šāda tipa AV ir bezspēcīgs. Cita lieta, ja kaitēklis ir kādā aplikāciju failā, bet tad to var parastā kārtībā Safe modē izdabūt laukā.
Te mēs redzam NIX priekšrocības; ja katrs lietotu to vismaz daļēji, apmeklējot šaubīgās interneta vietnes, tad šī vīrusu problēma atkristu vispār.
Bet vai nevarētu palūgt kungus būs iecietīgākiem vienam pret otru? Neviens nav ģēnijs, visi mēs tikai mācāmies. Un ja kāds kādā no daudzajiem IT apakšpunktiem zin vairāk kā citi, tad tas nav iemesls noniecināt pārējos. Arī tu, d_l, nebūt nezini 100% visu... jeb varbūt uzskati, ka zini?
Te mēs redzam NIX priekšrocības; ja katrs lietotu to vismaz daļēji, apmeklējot šaubīgās interneta vietnes, tad šī vīrusu problēma atkristu vispār.
Bet vai nevarētu palūgt kungus būs iecietīgākiem vienam pret otru? Neviens nav ģēnijs, visi mēs tikai mācāmies. Un ja kāds kādā no daudzajiem IT apakšpunktiem zin vairāk kā citi, tad tas nav iemesls noniecināt pārējos. Arī tu, d_l, nebūt nezini 100% visu... jeb varbūt uzskati, ka zini?

- foxsk8
- Moderators
Tās bija rakstisks brīdinājums. Tādu kā tevi jau nav vērts brīdināt, jo pats tu no kļūdām nemācies, tad es tur neesmu vainīgs. Labi pazīmējies, varens juties, ka adminam uzbrauci.
Es tik par to pasmiešos un ar tevīm te nepiesārņošu forumu. Man pat liekās, ka dēļ tevis vajadzētu izveidot vēl vienu rangu sistēmu ar kaut kādu nosaukumu.
Labāk savu gudrību pierādi un kādu rakstu uzraksti, tutu, da jeb ko. Bet laikam jau ( bērnudārzā, ka bootā teici) neko nevēlies rakstīt?
Labāk savu gudrību pierādi un kādu rakstu uzraksti, tutu, da jeb ko. Bet laikam jau ( bērnudārzā, ka bootā teici) neko nevēlies rakstīt?
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
samurajs, protams, ka es nezinu VISU un uz to pat nemeegjinu kandideet
bet es NEKAD nelienu teemaas no kuraam es nekaa nejeedzu(atskjiriibaa no foxkaaturviju)
kaa jau kautkur te piemineeju - tevi cienu kaa savaa jomaa pietiekosji advanceetu un vieniigo kko stukaajosjo sjeitan...
mhhhh(sjajaa briidii tev pastiepaas par 5 cm garaaks)
protams vareetu uzrakstiit(nevis truli paarkopeet) kaadu raksteli, bet atkal BET - neredzu jeegu
lai uzrakstiitu normaalu rakstu ir nepieciesjams zinaams izpeetes, saliidzinaasjanas darbs. ziedojot savu laiku bezjeegaa(ibo publiceejot rakstu sjeit tiek bezjeegaa pateereeti resursi) es noteikti nejutiisju gandariijumu, mhhhh
spamot es varu iizii, jo tas neprasa ne procenta smadzenju noslodzes ;)
bet es NEKAD nelienu teemaas no kuraam es nekaa nejeedzu(atskjiriibaa no foxkaaturviju)
kaa jau kautkur te piemineeju - tevi cienu kaa savaa jomaa pietiekosji advanceetu un vieniigo kko stukaajosjo sjeitan...
mhhhh(sjajaa briidii tev pastiepaas par 5 cm garaaks)
protams vareetu uzrakstiit(nevis truli paarkopeet) kaadu raksteli, bet atkal BET - neredzu jeegu
lai uzrakstiitu normaalu rakstu ir nepieciesjams zinaams izpeetes, saliidzinaasjanas darbs. ziedojot savu laiku bezjeegaa(ibo publiceejot rakstu sjeit tiek bezjeegaa pateereeti resursi) es noteikti nejutiisju gandariijumu, mhhhh
spamot es varu iizii, jo tas neprasa ne procenta smadzenju noslodzes ;)
- foxsk8
- Moderators
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
nu, **dritvai kociņ**, foxkaateviturdrunk_lizard wrote:samurajs, mana nav vainiiga, ka tava rekstu autore nav speejiiga lasiit, tikai skriceleetdrunk_lizard wrote:vienkaarsji izcili....
izcils tutoriaalis....
es speciaali prieksj tevis quoteeju jau otro reizi!
kas, te visi nemaak lasiit?
- foxsk8
- Moderators
Nevaru jau arī katru poustu, katrā tēma pārlasīt un ievērot, ja paralēli kodējies, vai dari vēl kaut ko citu.drunk_lizard wrote:nu, **dritvai kociņ**, foxkaateviturdrunk_lizard wrote:samurajs, mana nav vainiiga, ka tava rekstu autore nav speejiiga lasiit, tikai skriceleetdrunk_lizard wrote:vienkaarsji izcili....
izcils tutoriaalis....
es speciaali prieksj tevis quoteeju jau otro reizi!
kas, te visi nemaak lasiit?
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
samurajs, nee, nepiepuulees, mhhhhh
uz visaam juusu kljuudaam esmu noraadiijis
tas, ka juusu jaukais un draudziigais kolektiivs to nesaprot - taa nav mana vaina
redz, lvneta telpa ir ljoti maza un ierobezjota, liidz ar to piedaavaajums paarsniedz pieprasiijumu
kaa pats labi saproti - sjajaa gadiijumaa klients izveelas kvalitatiivaako vai brendotaako preci. jaunam speeleetaajam piesaatinaataa tirguu ielauzties ir bezcers.....
uz ko speeleejaat juus - uz stikla krelliiteem(kraasainiem vaardinjiem), mhhhh
protams var to izdariit, bet tad jaapiedaavaa unikaala prece vai p0rns
pirmo celju gaaja sameeraa jaunais eoz.lv(extremal overclocking team) un jamiem izdevaas
juus sjobriid piedaavaajat gumijas sievieti(pie kam tiesjaa noziimee, mhhhh, topic kkur tepat karaajas).....
kaa pats atziimeeji - labu rakstu uzrakstiit ir gruuti, pie kam ne tik daudz gramatiski, kaa tehniski
pie kam jebkuru labu rakstu var nogremdeet debili komenti (ooo, te nu spicie rakstu autori/power useri nekaveejas likt lietaa savas speejas)
samurajs, buutu nu seedeejis un ceelis datuvi - sjis strunts par spiiti manai reklaamai(mhhhh) ir, bija un buus beernelju(lasi - kruto adminu) kabatas forums....
uz visaam juusu kljuudaam esmu noraadiijis
tas, ka juusu jaukais un draudziigais kolektiivs to nesaprot - taa nav mana vaina
redz, lvneta telpa ir ljoti maza un ierobezjota, liidz ar to piedaavaajums paarsniedz pieprasiijumu
kaa pats labi saproti - sjajaa gadiijumaa klients izveelas kvalitatiivaako vai brendotaako preci. jaunam speeleetaajam piesaatinaataa tirguu ielauzties ir bezcers.....
uz ko speeleejaat juus - uz stikla krelliiteem(kraasainiem vaardinjiem), mhhhh
protams var to izdariit, bet tad jaapiedaavaa unikaala prece vai p0rns
pirmo celju gaaja sameeraa jaunais eoz.lv(extremal overclocking team) un jamiem izdevaas
juus sjobriid piedaavaajat gumijas sievieti(pie kam tiesjaa noziimee, mhhhh, topic kkur tepat karaajas).....
kaa pats atziimeeji - labu rakstu uzrakstiit ir gruuti, pie kam ne tik daudz gramatiski, kaa tehniski
pie kam jebkuru labu rakstu var nogremdeet debili komenti (ooo, te nu spicie rakstu autori/power useri nekaveejas likt lietaa savas speejas)
samurajs, buutu nu seedeejis un ceelis datuvi - sjis strunts par spiiti manai reklaamai(mhhhh) ir, bija un buus beernelju(lasi - kruto adminu) kabatas forums....
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
diemzjeel juusu krutaa kodera deelj turpinaasju rakstiit translitaaEdgars wrote:. un raksti takš lūdzu beidzot latviski nevis translitā! :hmz:
es neciesju, ka manaa tekstaa peeksnji diakrisko ziimju vietaa paraadas kubi vai jautaajuma ziimes.....
Starp citu es tīri ciešami protu rakstīt gramatiski pareizi.
- foxsk8
- Moderators
Hmzz. Man liekas. Ka notepads ir labāk sakartots nekā boot.lv to pēc izskata, funkcionalitātes spriežu. Kāpēc tur sākuma lapā kaut kādi freimi? Dažreiz mysql kļūdas. Mēs šeit lielu lietu pievēršam ērtumam un funkcionalitātei, kvalitātei. Nav te nekas uz ļepu ļepu sataisīts. Negribu jau te arī notepadu slavēt debesīs. Ir jau kā tu teici, ka iekš IT jau ir grūdi ielauzties. Visiem ir pieradums pie datuves.lv un boot.lv tāpēc, ka šiem forumi jau ir pastāvējuši gadiem. Bet domāju, ka notepad.lv ir nākotne. Bet bez useriem nāktnes nav, tas nu ir fakts, tāpēc arī administrācija, un visi šeit raksta un apspriež kādu tēmu. Nevis citur admini baidās sevi blamēt un pataisīt par muļķiem, tikai tāpēc, ka nokļūdījās vai ne tā domu savu pasniedza. Laiks rādīs. Nav ne mums īpašas reklāmas bijušas, nav mums lielu sponsoru. Bet tomēr laužamies kā varam. Projekts drīz būs labs, ar ko piesaistīsim phpbb forumu saimniekus. Idejas mums ir daudz, vajag tik cilvēku, kas padarīto spētu novērtēt un kritizēt.
drunk_lizard - Atļaušos arī es ko piebilst..
Es ienāku šeit, lai arī padalītos ar ko interesantu - nejau tikai izlasīt kārtējo topiku un guglēt vai auto-pilotā atbildēt uz jautājumu.
Gumijas lelle? par to laptopu? and? es viņu ieliku - ja nepamanīji, tad ir tāda sadaļa "humors". Kādēļ lai nebūtu?
Redz..ja kas nepatīk, tad cilvēkam nav jālasa viss, bet tikai tas, kas viņu piesaista. Es ar neskatos visas sadaļas, ja nu vienīgi ir garīgais.
Ja gribēji zināt, tad interesantāk ir mēģināt pacelt augšā ko jaunu! Nevis sēdēt visu mūžu datuvē.
Un neredzu šeit interešu konfliktu.
Kādēļ piemini datuvi? datuve un boot ir forumi ar mazliet savādāku ievirzi. Š eit nav tikai IT!samurajs, buutu nu seedeejis un ceelis datuvi - sjis strunts par spiiti manai reklaamai(mhhhh) ir, bija un buus beernelju(lasi - kruto adminu) kabatas forums....
Es ienāku šeit, lai arī padalītos ar ko interesantu - nejau tikai izlasīt kārtējo topiku un guglēt vai auto-pilotā atbildēt uz jautājumu.
Gumijas lelle? par to laptopu? and? es viņu ieliku - ja nepamanīji, tad ir tāda sadaļa "humors". Kādēļ lai nebūtu?
Redz..ja kas nepatīk, tad cilvēkam nav jālasa viss, bet tikai tas, kas viņu piesaista. Es ar neskatos visas sadaļas, ja nu vienīgi ir garīgais.
Ja gribēji zināt, tad interesantāk ir mēģināt pacelt augšā ko jaunu! Nevis sēdēt visu mūžu datuvē.
Un neredzu šeit interešu konfliktu.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- samurajs
- Administrators
@D_L: paldies par skaidrojumu!
No datuves nekur neesu aizgājis, bet tur ir samilzušas pietiekami dziļas iekšējās problēmas... drošvien esi lietas kursā. Kādreiz draudzīgā un vienotā adminu kolektīva vietā tagad katrs velk uz savu pusi. Bet tas nav jautājums, kuru būtu jāapspriež te.
Bet varbūt tomēr par Notepad tev nav taisnība, mēs nemaz nevēlējāmies taisīt to līdzīgu lielajiem IT portāliem. Ideja bija - forums, kurā var atpūsties, apspriest IT jaunumus bez zinātniskas piekasīšanās... resp. vieta, kur tauta sadzīvotu draudzīgi. Ne viss uzreiz izdodas, bet laiks rādīs.
Nesalīdzini mūs ar portāliem, kuri pastāv 3 un vairāk gadus, mūsu mūžs pagaidām ir dienās mērāms...
No datuves nekur neesu aizgājis, bet tur ir samilzušas pietiekami dziļas iekšējās problēmas... drošvien esi lietas kursā. Kādreiz draudzīgā un vienotā adminu kolektīva vietā tagad katrs velk uz savu pusi. Bet tas nav jautājums, kuru būtu jāapspriež te.
Bet varbūt tomēr par Notepad tev nav taisnība, mēs nemaz nevēlējāmies taisīt to līdzīgu lielajiem IT portāliem. Ideja bija - forums, kurā var atpūsties, apspriest IT jaunumus bez zinātniskas piekasīšanās... resp. vieta, kur tauta sadzīvotu draudzīgi. Ne viss uzreiz izdodas, bet laiks rādīs.
Nesalīdzini mūs ar portāliem, kuri pastāv 3 un vairāk gadus, mūsu mūžs pagaidām ir dienās mērāms...

- normis_161
- E-žurnālists
Pagaidām viss ir kārtība, jo es ar to Avast izskanēju. Bet ja nebūs tad būs vien jādara tā kā teica drunk_lizard, vai arī caur to hiren boot.
drunk_lizard: Un kā tad ar tavu tekstu varetu saistīt šos piecus failus par datora ielādi (autoexe.bat, command.com, msdos.sys,config.sys un io.sys). Es esmu dzirdējis tikai par šiem pieciem failiem (tikai netaceros kādā secībā tie ielādējās), ka tiem noteiki ir jābūt, citādi, ja kāds no tiem nav, dators neieslēgsies.
drunk_lizard: Un kā tad ar tavu tekstu varetu saistīt šos piecus failus par datora ielādi (autoexe.bat, command.com, msdos.sys,config.sys un io.sys). Es esmu dzirdējis tikai par šiem pieciem failiem (tikai netaceros kādā secībā tie ielādējās), ka tiem noteiki ir jābūt, citādi, ja kāds no tiem nav, dators neieslēgsies.