Atkal jauns pretpirātisma marasms?
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Atkal jauns pretpirātisma marasms?
[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 840359.gif[/imgl]Š .g. 13. septembra TV ziņās atkal tika pacelts jautājums par mp3 komercmūzikas un video atrašanos uz datoriem, pie tam neesot nozīmes, vai oriģināli ir nopirkti veikalā vai arī nelegāli iegūti internetā. Pie tam minēta atsauce uz Ministru kabineta saistošajiem Noteikumiem.
Itkā jau esot tiesības izgatavot 1 kopiju no nopirktā kompaktdiska, bet šī kopija esot jātaisa obligāti uz CD matricas. Arī portālā "Do-Re-Mi" par maksu lejuplādētajai mūzikai esot jāatrodas uz CD ripām, nevis uz HDD. Iemesls - par CD matricu esot samaksāts pretpirātisma nodoklis, bet par HDD ne!:)
Un tad ilgi un pamatīgi baidīja PC lietotājus ar Ekonomikas policiju, un beigās pateica - ja uz firmas PC atradīs mp3 - būšot milzīgas ziepes, bet privātos pagaidām neaiztikšot...
Manuprāt, ja arī kādreiz sāks tvarstīt privātos mp3 mūzikas cienītājus, pirmie cietēji būs skolu jaunatne. Nav noslēpums, ar kādiem datiem piebāzti mobilie telefoni un portatīvie mp3/mp4 pleijeri... Un to pārbaudei tiesas orderi nevajag.
Itkā jau esot tiesības izgatavot 1 kopiju no nopirktā kompaktdiska, bet šī kopija esot jātaisa obligāti uz CD matricas. Arī portālā "Do-Re-Mi" par maksu lejuplādētajai mūzikai esot jāatrodas uz CD ripām, nevis uz HDD. Iemesls - par CD matricu esot samaksāts pretpirātisma nodoklis, bet par HDD ne!:)
Un tad ilgi un pamatīgi baidīja PC lietotājus ar Ekonomikas policiju, un beigās pateica - ja uz firmas PC atradīs mp3 - būšot milzīgas ziepes, bet privātos pagaidām neaiztikšot...
Manuprāt, ja arī kādreiz sāks tvarstīt privātos mp3 mūzikas cienītājus, pirmie cietēji būs skolu jaunatne. Nav noslēpums, ar kādiem datiem piebāzti mobilie telefoni un portatīvie mp3/mp4 pleijeri... Un to pārbaudei tiesas orderi nevajag.

- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Kā tas ir nevajag. Viņi taču nevar manu PC aiztikt, bez ordeņa. Tik pat labi viņi var manu maku arī paņemt un skaitīties, kāda man nauda makā, kādas kredītkartes utt...
P.S. Uztaisu savu Mix un saglabāju kā mp3 un ziepēs esmu
Tad jau sanāk, ka laicīgi mp3 kolekciju vajag pārlikt uz DVD
Ko tik te Latvijā neizdomā. :ooo:
P.S. Uztaisu savu Mix un saglabāju kā mp3 un ziepēs esmu
Tad jau sanāk, ka laicīgi mp3 kolekciju vajag pārlikt uz DVD
Ko tik te Latvijā neizdomā. :ooo:
To ka suns laiza savas olas kad tam nav ko dariit nav jaunums un ir normaali..bet shis ir veel trakaak un slimaak..
Not this **** again...
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums nepalīdzēs.
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums nepalīdzēs.
- foxsk8
- Moderators
Jaa... Ar tiem CD baigais chakars... Man arii jau sen nav neviena audio CD. Nevienu datu disku nesvilinu jaunaa diskaa, bet uztaisu ISO atleejumu, bet kad vajag, tad noemuleeju, i viss. Vieniigie CD ir kkaadi botable CD. Uz hdd free space pietiekami, taapeec nav vajadziibas kko dedzinaat... A ja audio glaba zem cita paplasinaajuma, tad tas taapat neko nedotu, vai ne? Vienalga nelegaals. Dazjiem vienkaarsji dariit nav ko!
P.S. Tas tiesjaam nav joks, vai kkas taads? Biju kautkaadaa forumaa lasiijis pirmaa apriilja joku, ka lai apkarotu piraatismu, visi pc buus jaapmaina pret vaajaakiem, hdd nedriiksteesjot buut lielaaks, kaa 20 gb, u. t. t.... Glupums!
P.S. Tas tiesjaam nav joks, vai kkas taads? Biju kautkaadaa forumaa lasiijis pirmaa apriilja joku, ka lai apkarotu piraatismu, visi pc buus jaapmaina pret vaajaakiem, hdd nedriiksteesjot buut lielaaks, kaa 20 gb, u. t. t.... Glupums!

- foxsk8
- Moderators
Da labi... drusku sameloju par to hdd, bet orgjinaaljoku varat apskatiit sheit > http://www.pc-modding.lv/comment.php?comment.news.16 Es gandriiz saaku ticeet... 

- foxsk8
- Moderators
Pirmāmkārtām, lai kam tādam noticētu, diezgan vajadzētu izdzērt 
Ja pieņemsim, tikai pieņemsim, ka šadi likumi stātos spēkā, tad Latvijas valsti es pasludinātu par bankrotējušu un nekam nederīgu. Ko darītu firmas, pati valdība un vēl tie kuri datortehniku tirgo. Nebūtu viņiem izdevīgi te vispār darboties, sāktos bezdarbs, masu nemieri, utt.. :win:
Ja pieņemsim, tikai pieņemsim, ka šadi likumi stātos spēkā, tad Latvijas valsti es pasludinātu par bankrotējušu un nekam nederīgu. Ko darītu firmas, pati valdība un vēl tie kuri datortehniku tirgo. Nebūtu viņiem izdevīgi te vispār darboties, sāktos bezdarbs, masu nemieri, utt.. :win:
- foxsk8
- Moderators
Re: Atkal jauns pretpirātisma marasms?
No comments... :die:samurajs wrote:Itkā jau esot tiesības izgatavot 1 kopiju no nopirktā kompaktdiska, bet šī kopija esot jātaisa obligāti uz CD matricas.
Re: Atkal jauns pretpirātisma marasms?
Es gribētu zināt kā tie mūdži zinās ka no Do Re Mi un vispār nokačātā mūzika būs legāla? Pēc MP3 ID tagiem?
:D:D tad jau es visu savu 25 gb mūzikas arhīvu nomarķēju kā "kačātu no Do Re Mi" ar kaut kādu masu ID3v1/2 ģenerācijas tūli un esmu legāls
Vai arī otrādāk - es samaksāju Do Re Mi lai nokačātu savas mīļākās dziesmas un mani gadu vēlāk ieliek aiz restēm par to ka man diskos atrasti nezināmas izcelsmes audio ieraksti
Sviests :hmz:
P.s. Labi ka Kalvītis nav samācījies IT gudrības, tad vispār aizliegumi sekotu viens pēc otra

P.s. Labi ka Kalvītis nav samācījies IT gudrības, tad vispār aizliegumi sekotu viens pēc otra
:grr: Mjaa.. un man ka DC huba turetajam vispar besis..
DC++ man ir ka messengers.. jo var chatot, pievienot favorite userus, un ari ka failu apmainja!
K-vai parsutam viens otram bildes no kada tusa vai tamlidzigi... Bet tomer DC esot aizliegts!
Tad tik pat labi aizliedzam skypi - jo daudzi suta jaukas dziesmeles pa to... Tad jau LV nedrikst but mobilie telefoni ar ZiloZobu, vai Irdu... Un Draugiem.lv nedrikstetu but muzikas sadala.. jo no tas html gudrits muziku dabus atri uz cieta mp3 formataa...
Vai ja bus mazbikinj pasistaks, ierakstis ar sound recorderi, zem start > programs > entertaiment... 
Daudzi cilveki tiesi ir izplatijusies, palikusi populari pateicoties, majas lapam, DC++, visiem P2P tiikliem.. piemeram kursh nezin Shalli!?
Vai ta vinjsh oficiali ka cilveks sabiedriba paradas!? Uzstajas!?
Bet re.. zinat vinju zin! 
UN LV JAU TE GALVENAIS VISIEM IR :money: :money: :money: :money: :win:
Tad tik pat labi aizliedzam skypi - jo daudzi suta jaukas dziesmeles pa to... Tad jau LV nedrikst but mobilie telefoni ar ZiloZobu, vai Irdu... Un Draugiem.lv nedrikstetu but muzikas sadala.. jo no tas html gudrits muziku dabus atri uz cieta mp3 formataa...
Daudzi cilveki tiesi ir izplatijusies, palikusi populari pateicoties, majas lapam, DC++, visiem P2P tiikliem.. piemeram kursh nezin Shalli!?
UN LV JAU TE GALVENAIS VISIEM IR :money: :money: :money: :money: :win:
Esmu no bedres...
no www.bedre.lv
no www.bedre.lv
- QueenZ
- E-žurnālists
- Atbildes: 744
- Pievienojies: 10 Sep 2007, 19:47
- Atrodas: Rīga/Penkule
un ko vini man izdariis ka man buus labaaks pc pa to junk
. un lai vini iet **dritvai kociņ** savu muuzu neraadiitu kas man uz pc staav. driiz jau saaks lozhnaat pa konfidencionaalu info
. kalviitis jau nu shoreiz nostraadaajis baigi. ja paskatiitos kaads cik naudinas vinsh ir nospeeris valstij tad viss buutu savaadaak. uzliek valsts kaudzi nodoklu un kaudzi visaadu ierobezhojumu.
P.S. vai taa ir tiesa ka tiesiibas varees likt tikai no 21 gada? un ja jaa tad kad taisaas pienemt shito crap??
P.S. vai taa ir tiesa ka tiesiibas varees likt tikai no 21 gada? un ja jaa tad kad taisaas pienemt shito crap??
[imgl]http://www.max-tv.be/img/logo/977.jpg[/imgl]
http://www.977music.com/
http://www.977music.com/
- drunk_lizard
- Mr. Positivus
- Atbildes: 1892
- Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09