Atkal jauns pretpirātisma marasms?

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Atkal jauns pretpirātisma marasms?

Post no samurajs » 14 Sep 2007, 08:19

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 840359.gif[/imgl]Š .g. 13. septembra TV ziņās atkal tika pacelts jautājums par mp3 komercmūzikas un video atrašanos uz datoriem, pie tam neesot nozīmes, vai oriģināli ir nopirkti veikalā vai arī nelegāli iegūti internetā. Pie tam minēta atsauce uz Ministru kabineta saistošajiem Noteikumiem.
Itkā jau esot tiesības izgatavot 1 kopiju no nopirktā kompaktdiska, bet šī kopija esot jātaisa obligāti uz CD matricas. Arī portālā "Do-Re-Mi" par maksu lejuplādētajai mūzikai esot jāatrodas uz CD ripām, nevis uz HDD. Iemesls - par CD matricu esot samaksāts pretpirātisma nodoklis, bet par HDD ne!:)

Un tad ilgi un pamatīgi baidīja PC lietotājus ar Ekonomikas policiju, un beigās pateica - ja uz firmas PC atradīs mp3 - būšot milzīgas ziepes, bet privātos pagaidām neaiztikšot...

Manuprāt, ja arī kādreiz sāks tvarstīt privātos mp3 mūzikas cienītājus, pirmie cietēji būs skolu jaunatne. Nav noslēpums, ar kādiem datiem piebāzti mobilie telefoni un portatīvie mp3/mp4 pleijeri... Un to pārbaudei tiesas orderi nevajag.
Image

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 14 Sep 2007, 10:05

Kā tas ir nevajag. Viņi taču nevar manu PC aiztikt, bez ordeņa. Tik pat labi viņi var manu maku arī paņemt un skaitīties, kāda man nauda makā, kādas kredītkartes utt...

P.S. Uztaisu savu Mix un saglabāju kā mp3 un ziepēs esmu :D

Tad jau sanāk, ka laicīgi mp3 kolekciju vajag pārlikt uz DVD :D

Ko tik te Latvijā neizdomā. :ooo:

Nitro
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 487
Pievienojies: 10 Mar 2007, 00:41

Post no Nitro » 14 Sep 2007, 11:35

To ka suns laiza savas olas kad tam nav ko dariit nav jaunums un ir normaali..bet shis ir veel trakaak un slimaak..
Not this **** again...
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums nepalīdzēs.

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 14 Sep 2007, 11:48

Būs jāatgriežas pie CD atskaņotājiem.

Un kā tad ir ar iTune, iPod utt. iPod tad var uzskatīt par HDD. Un no iTunes tajā var ielādēt legālas dziesmas. Bet te atkal saka, ka uz HDD nevar glabāt dziesmas. APJUKUMS :duno:

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 14 Sep 2007, 12:25

Ja Latvijā alga minimālā būtu 1K, tad es arī pirktu mūzonu, filmas, spēles veikalā. Bet redz, 2p2 ir lielāks piedāvājums, nekā tev kaut kādā mazā bodītē.

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Sep 2007, 13:31

Tas nu ir točna pēdējais stulbums...
Sorry, arī legālu (audio/video) es pārkopēju uz hdd, jo es neciešu lietot CD. Man pat mājās nav CD atskaņotājs {un arī nebūs}, ja neskaita PC CDROM.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

preddetor
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 258
Pievienojies: 25 Mai 2007, 15:01

Post no preddetor » 14 Sep 2007, 17:20

Jaa... Ar tiem CD baigais chakars... Man arii jau sen nav neviena audio CD. Nevienu datu disku nesvilinu jaunaa diskaa, bet uztaisu ISO atleejumu, bet kad vajag, tad noemuleeju, i viss. Vieniigie CD ir kkaadi botable CD. Uz hdd free space pietiekami, taapeec nav vajadziibas kko dedzinaat... A ja audio glaba zem cita paplasinaajuma, tad tas taapat neko nedotu, vai ne? Vienalga nelegaals. Dazjiem vienkaarsji dariit nav ko!
P.S. Tas tiesjaam nav joks, vai kkas taads? Biju kautkaadaa forumaa lasiijis pirmaa apriilja joku, ka lai apkarotu piraatismu, visi pc buus jaapmaina pret vaajaakiem, hdd nedriiksteesjot buut lielaaks, kaa 20 gb, u. t. t.... Glupums! :rofl:

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 14 Sep 2007, 20:47

HDD nedrīkstēšos būt vairāk par 20 GB? :rofl:

preddetor
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 258
Pievienojies: 25 Mai 2007, 15:01

Post no preddetor » 14 Sep 2007, 22:08

Da labi... drusku sameloju par to hdd, bet orgjinaaljoku varat apskatiit sheit > http://www.pc-modding.lv/comment.php?comment.news.16 Es gandriiz saaku ticeet... :rofl:

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 14 Sep 2007, 22:50

Pirmāmkārtām, lai kam tādam noticētu, diezgan vajadzētu izdzērt :D

Ja pieņemsim, tikai pieņemsim, ka šadi likumi stātos spēkā, tad Latvijas valsti es pasludinātu par bankrotējušu un nekam nederīgu. Ko darītu firmas, pati valdība un vēl tie kuri datortehniku tirgo. Nebūtu viņiem izdevīgi te vispār darboties, sāktos bezdarbs, masu nemieri, utt.. :win:

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 14 Sep 2007, 23:46

Nu nez. Itkā pavisam glupi. Laikam būs jāirē serveris kādā āfrikas valstī un tur jāpumpē visa mp3 mūzika- tur LV likumi nestrādā :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 14 Sep 2007, 23:56

Nu bet, tad jau tev arī Ä€frikā jādzīvo, lai uz savu HDD turētu mp3 un tos klausītos.

zhagis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 186
Pievienojies: 14 Mar 2007, 08:00

Post no zhagis » 14 Sep 2007, 23:57

LNT Ziņas skatījos!Kā jau tika minēts vienā FORUMÄ€-laba reklāma doremi.
Ja atradīšu 2005 gada atsauksmi,uz minēto pantu...,tad došu ziņu:))
Viss jau it"kā"ir pareizi"".

Faust
E-žurnālists
Atbildes: 318
Pievienojies: 28 Apr 2007, 14:53
Atrodas: Valmiera

Re: Atkal jauns pretpirātisma marasms?

Post no Faust » 16 Sep 2007, 16:58

samurajs wrote:Itkā jau esot tiesības izgatavot 1 kopiju no nopirktā kompaktdiska, bet šī kopija esot jātaisa obligāti uz CD matricas.
No comments... :die:

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 16 Sep 2007, 17:16

Bullshits. Nevar aizliegt failu formātu.

Valodja
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 119
Pievienojies: 23 Apr 2007, 12:08

Post no Valodja » 20 Sep 2007, 19:01

Nu ja mp3 tiem ierēdņiem nepatīk, tad spiežam visu mūziku, kas atrodas uz HDD, Ogg Vorbis formātā (*.ogg). Un vietas mazāk aizņems. :D

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Re: Atkal jauns pretpirātisma marasms?

Post no Mr.Death » 22 Sep 2007, 13:11

Es gribētu zināt kā tie mūdži zinās ka no Do Re Mi un vispār nokačātā mūzika būs legāla? Pēc MP3 ID tagiem? :D:D:D tad jau es visu savu 25 gb mūzikas arhīvu nomarķēju kā "kačātu no Do Re Mi" ar kaut kādu masu ID3v1/2 ģenerācijas tūli un esmu legāls :D Vai arī otrādāk - es samaksāju Do Re Mi lai nokačātu savas mīļākās dziesmas un mani gadu vēlāk ieliek aiz restēm par to ka man diskos atrasti nezināmas izcelsmes audio ieraksti :rofl: Sviests :hmz:

P.s. Labi ka Kalvītis nav samācījies IT gudrības, tad vispār aizliegumi sekotu viens pēc otra :D

shady
Moderators

Post no shady » 23 Sep 2007, 11:59

Laikam jāmaina profils - jāiet pa deputātu:D
{tad gan jūs visi norautos :D :D :D }
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 23 Sep 2007, 22:46

shady wrote:Laikam jāmaina profils - jāiet pa deputātu
Netikt tev par deputātu, par daudz gudrs esi... :D
Deputātam jābūt ar biezu naudas maku; ne īpaši gudram, bet ar 'jumtu'; būtu vēlams ar spalvainu muguru :rofl:
Image

aldizz
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 27
Pievienojies: 05 Mar 2007, 04:58

Post no aldizz » 25 Sep 2007, 05:44

:grr: Mjaa.. un man ka DC huba turetajam vispar besis.. :D DC++ man ir ka messengers.. jo var chatot, pievienot favorite userus, un ari ka failu apmainja! :) K-vai parsutam viens otram bildes no kada tusa vai tamlidzigi... Bet tomer DC esot aizliegts!

Tad tik pat labi aizliedzam skypi - jo daudzi suta jaukas dziesmeles pa to... Tad jau LV nedrikst but mobilie telefoni ar ZiloZobu, vai Irdu... Un Draugiem.lv nedrikstetu but muzikas sadala.. jo no tas html gudrits muziku dabus atri uz cieta mp3 formataa... :) Vai ja bus mazbikinj pasistaks, ierakstis ar sound recorderi, zem start > programs > entertaiment... :)

Daudzi cilveki tiesi ir izplatijusies, palikusi populari pateicoties, majas lapam, DC++, visiem P2P tiikliem.. piemeram kursh nezin Shalli!? :D Vai ta vinjsh oficiali ka cilveks sabiedriba paradas!? Uzstajas!? :D Bet re.. zinat vinju zin! :)

UN LV JAU TE GALVENAIS VISIEM IR :money: :money: :money: :money: :win:
Esmu no bedres...
no www.bedre.lv

shady
Moderators

Post no shady » 25 Sep 2007, 08:39

Bet tomer DC esot aizliegts!
Ne DC tīkls, ne pati programma "Dc++" nav aizliegta.
Aizliegts ir publiski izplatīt un iegūt ar autortiesībām aizsargātus failus.

QueenZ
E-žurnālists
Atbildes: 744
Pievienojies: 10 Sep 2007, 19:47
Atrodas: Rīga/Penkule

Post no QueenZ » 25 Sep 2007, 19:32

un ko vini man izdariis ka man buus labaaks pc pa to junk :D. un lai vini iet **dritvai kociņ** savu muuzu neraadiitu kas man uz pc staav. driiz jau saaks lozhnaat pa konfidencionaalu info :D. kalviitis jau nu shoreiz nostraadaajis baigi. ja paskatiitos kaads cik naudinas vinsh ir nospeeris valstij tad viss buutu savaadaak. uzliek valsts kaudzi nodoklu un kaudzi visaadu ierobezhojumu.

P.S. vai taa ir tiesa ka tiesiibas varees likt tikai no 21 gada? un ja jaa tad kad taisaas pienemt shito crap??
[imgl]http://www.max-tv.be/img/logo/977.jpg[/imgl]

http://www.977music.com/

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 25 Sep 2007, 19:46

tev un tavam braalim pienaakas baltaa lapa nevis autovadiitaaja aplieciiba.....

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”