Jauna mātesplate, nobeigusies?

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Jauna mātesplate, nobeigusies?

Post no foxsk8 » 20 Sep 2007, 19:53

Lieta tāda, pasūtīju no m79.lv šo mātes plati.

http://www.m79.lv/product/single/group/ ... F_M2_Nview

Kā arī visu pārējo priekš jaunas sistēmas.

Saņemot preci, sāku likt visu kopā, salieku, bet tavu brīnumu, PC nestartējās. Labi skatos, pētu, viss ir ideāli salikts.

Novērojum.

Ieslēdzot PC itkā ieslēdzas, un tad izslēdzas.

Labi skatos tālāk.

Izņemu laukā CPU barošanas 4pin konektoru.

Slēdzu iekšā, skatos viss iegriežas, viss turās, bet bildes nav.

Ir vairāki mani varianti.

1. Vai nu kaut kas neta bija saslegts un MB dabūja īso.
2. Brāķis
3. Kaut kāds knifs

Neizportamās lietas.

1. Kā var sistēma vispār startēties bez CPU 4pin barošanas. (Ir izņemumi, bet nu nejau Dual Core)
2. Kāpēc, kad izņemot CPU 4pin barošanu, sistēma iestartējas

Itkā jau ir tā, ka sistēmai bez CPU 4pin barošanas vispār nevajadzētu startēties. Liekas, ka viss te strādā adžgārni. Ar CPU4pin nejiet, ar CPU4pin iet, bet video signāla nav.

Pirmo reizi, kaut kas tāds ir gadījies.

Atbildēt lūdzams tikai zinošiem.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 21 Sep 2007, 09:55

Tātad iebraucu Googlē - tavai mātenei ir lietoti pavisam 7 vai 8 dažādi spriegumi. Tāpēc arī vairāki konektori. Visticamāk nostrādā aizsardzība, jo 4-pin spraudnī acīmredzot nav kaut kas ritīgi.
Vislabāk pajautā Rajah, viņš nodarbojas ar dzelžu stellēšanu prof.līmenī, moš zinās.

Kas attiecas uz DualCore jaudu- blēņas, tas pats 65W korpuss vien ir kā visiem AMD pročiem...
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 21 Sep 2007, 13:19

Ja netiks paši galā, būs vien jānes pie Oļega :D Itkā vēl viens variants ir tāds, kad ieslēdz PC, itkā jaunām sistēmām tā ir, kad jāpagaida, lai CPU uzkarst, tad ieslēdzas dzesešana un viss pārējais, bet laikam šajā gadījumā nelīdzēs.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 21 Sep 2007, 21:14

Jāgaida līdz CPU uzkarst? A kā viņu , ar lodlampu karsēt, lai varētu 'piešķilt' sistēmu? :rofl:
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 21 Sep 2007, 21:21

Pats nezinu, itkā viens man tā teica, ka tāda sistēma esot. labi tas varētu strādāt, ja barokim culers rukātu, tad jā. Neticās, ka es pats būtu viņu nokurinājis. Palasot garantijas noteikumus tas m79.lv ir viena velna kantoris, ja tu nedzīvo Rīgā. Uz likuma robežas spēlējās. Pasta izdevumi jāatmaksā, ja garantijas saistības netiek nodrošinātas, tad pa remontu jāmaksā. Domāju, ka viņiem jebkurā gadījumā nebūtu izdevīgi man teikt, ka tā ir mātenes vaina, brāķis, kā nekā 50 Ls zaudējumi. Tākā uzskatu, ka garantija vispār IT lietām nav. Palasiet savus garantijas talonus. Tāds sviests. :rofl:

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 21 Sep 2007, 21:25

Ja coolers nav pieslēgts - varētu arī nestartēties. Tur n-tās aizsardzības.
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 21 Sep 2007, 21:33

Tu domā, ka es galīgs :win: :D

PC stelēju bieži. Kā var vispār cooleri aizmirst pieslēgt. Viss ir pieslēgts, kā jau pirmajā poustā rakstīju, un arī uzrakstīju visu kas novērots. Tagad pret Abit man ir vemšana :D :D :D

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 22 Sep 2007, 13:23

Daži jaut: Cik jaudīgs baroklis? Vai termopasta procim jauna uzlikta? Vai nepieslēdzot CD-ROMUS un HDD kompis aiziet? Vai izņemot RAM plate aiziet/pīkst pie ieslēgšanas? Vai esi pareizi saslēdzis slēdzīšus uz mātesplates?

P.s. Abit nav ne vainas. Vaina ir Tevī ka Tu nemāki pareizi visu saslēgt / nopirkt :D
P.s.s. Cool $ Quiets nav nekāda sistēma ka jāgaida ka procis uzkarst. Vnk dators darbojas un ventilators griežas tikai vajadzības gadījumā, ja procis ir siltāks par kaut kādiem tur grādiem.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 24 Sep 2007, 12:19

Baroklis 450W, jauna termopasta, nah man cietos, un cdromus slēgt, ja pat no tiem nav nekadas jegas, vajag lai vispirms, pati sistēma startējas. Izņem ramu, visu izņem laukā, nekas nepīksts.

Tas vien jau man liek domāt, ka ar plati nav kaut kas kārtībā.

Bāc tu domā, ka es tik tups, ka slēdzīšus nemāku saslēgt, ka tā jautā :D :rofl:

Teicu jau ka PC stelēju diezgan bieži un neesmu šajās lietās beginers.

Pievienot atbildi

Return to “Pamatplates un CPU”