emulatori

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

emulatori

Post no aega » 28 Sep 2007, 11:05

takaa uz emulatoriem daudz kas neiet, tad izdomaaju ka vareetu emulatora windows mapi apmainiit ar orgjinaalaa windows mapi un peectam importeet regjistru, tad itkaa vaidzeetu straadaat vairaak progaam. varbuut kaads ir meegjinaajis taa dariit? cik es te paskatijos tad crossover neredz paarkopeetos failus, tikai savus, ar wine veel nemeegjinaaju. un starpcitu kur windows`aa glabaajas regjistrs?

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 28 Sep 2007, 17:56

Nu neesmu neko tādu muhļījis, bet varbūt varu tev palīdzēt ar alternatīvajiem softiem.
Pasaki - kādas programmas tu tieši vēlies darbināt uz emulatoriem?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 28 Sep 2007, 18:18

Nu ar to wine vai crossover daudz kas neiet pilnvērtīgi. Vairāk iespēju ar Virtualbox (var emulēt veselas OS ar visiem softiem, kaut vai Vistu) un WMvare (emulē kaut veselus datorus).
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 28 Sep 2007, 19:41

Samurajs: QEMU arī ir labs emulators, bet neaizmirsti, ka emulēt visu sistmēmu prasa arī daudz lielākus resursus par vnk programmas emulēšanu:)
btw - lielākoties nekas tāds arī nemaz nav vajadzīgs - ir pietiekoši alternatīvas.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 28 Sep 2007, 22:25

gribu palaist taadas progas kaa Solidworks, mastercam.
par to virtuaalo pc - nav tik jaudiigs pc

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 28 Sep 2007, 23:01

Par "SolidWorks":
=> http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... ingId=7200

Alternatīvas 3D-modelēšanai:
"Blender3D":
=> http://www.blender.org/

"Wings 3D":
=> http://www.wings3d.com/

"Equinox-3D":
=> http://www.equinox3d.com/

"Misfit Model 3D":
=> http://www.misfitcode.com/misfitmodel3d/

"Sharp 3D":
=> http://sharp3d.sourceforge.net/mediawik ... /Main_Page

Ceru, ka šīs programmas tev noderēs - atliek tikai tās visas izpētīt, lai atrastu piemērotāko.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 29 Sep 2007, 08:57

Nu ja runājam par emulatoriem - nebūs gluži taisnība, ka Virtualbox ir rijīgs. Uz vecā PC tīri žiperīgi gāja. Vienīgais - vismaz 512 MB RAM noteikti vajadzētu; pusi dodam virtuālai OS, otru pusi atstājam hostsistēmai. Un šādā veidā var pilnvērtīgi palaist jebkuru softu uz virtuālās OS.
Tas īpaši izdevīgi, ja gribam notestēt šaubīgu softu (kas iespējams ir ar vīrusiem etc.) Nekāda riska!
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 30 Sep 2007, 08:59

Samurajs - Nu taču apskaties programmu, kuru viņš grib emulēt.. tai programmai vien ir 512MB minimālās prasibas RAM`am...tā kā tā ir grafiskās modelēšanas programma, tad nemaz arī nešaubos par tās prg prasībām + OS + pamata OS..
-------
aega - Nu kaut kas noderēja no tiem softiem??
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 30 Sep 2007, 14:29

shady veel nav bijis laikam, kad buus tad patesteeshu, plds pa listi.

bet pa RAM itkaa jau dereetu kaadu 1gb piepirkt klaat, nemaksaa jau nemaz tik daargi

+ veel jaapadomaa vai palikt pie fedoras jo ar katru apdeitu erroru met, saistiits ar repositorijiem... Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 30 Sep 2007, 15:03

+ veel jaapadomaa vai palikt pie fedoras jo ar katru apdeitu erroru met, saistiits ar repositorijiem... Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package
=> http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=152224
=> http://www.bleepingcomputer.com/forums/ ... 99444.html
=> http://www.google.lv/search?hl=lv&q=Mis ... %93t&meta=
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 30 Sep 2007, 16:18

jap es skatijos, bet visi errori pazuda kad atinstaleeju vlc, bet tad vinsh grib updeitot flash pluginu ar to pashu versiju :D kompileejot kko saka ka truukst kaads lib, bet kad manuaali nokachaaju un gribu uzinstaleet saka ka taads jau ir, tgd domaaju testam pameegjinaat mandrivu, veel mosh vareetu open suse kad iznaaks jaunaakaa versija

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 30 Sep 2007, 16:30

aega wrote:jap es skatijos, bet visi errori pazuda kad atinstaleeju vlc
Pagaidām VLC uz 2.6.22 kerneļa negrib iet, vēl šādas tādas progas gļuko atkarību dēļ... (Var jau būt, kā kādam izdevies uzkompilēt?)
Image

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 01 Okt 2007, 23:15

taa, esu uzlicis Mandriva 2007 spring powerpack, nuu patiik jau baigi, viss straadaa ieksh howtoforge.com viss baigi labi pastaastiits kaa uzlikt, bet tik gribeeju pajautaat pa taam partiicijaam, ar taam uz linuxa gan man nesaprashanas, es izveidoju partiiciju 100gb /mnt/faili vinja monteejas klaat un viss ok, bet ir iespeejams dabuut uz desktopa to diska ikonu, nu tip lai buutu takaa windowsaa

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 01 Okt 2007, 23:22

Ja viņa tev pēc restarta neparādijās automātiski (es ceru, ka tu viņu montēji iekš fstab faila, lai automātiski piemontējas katru reizi), tad vnk uztaisi šortkutu no tās mapes (partīcijas) uz desktopa. Ja nesanāk, tad palasi sīkāk pat "ln" => konsolē: man ln
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 01 Okt 2007, 23:50

Tev tur Gnome laikam? Ar peles labo ausi uz desktopa, izvēlies "Jauns palaidējs (launcher) ". Ieraksti nosaukumu, piem. "Filmas", tad zemāk ceļu uz to mapi, teiksim /mnt/faili/filmas (protams, ja tev ir tāda win mape 'filmas'), tad klik uz ikonas un no saraksta varēs izvēlēties kādu piemērotu ikonu. Man tādā veidā ir tiešās saites uz visām NTFS mapēm.
Image

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 02 Okt 2007, 00:24

varat pateikt kas nepareizi ja man peec shitaa

/dev/hda1 /mnt/fat fat32 defaults 0 0

vairs nestarteejas linux gradiskaa vide un kkaadus errorus met

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 02 Okt 2007, 00:42

su
fdisk -l
=> Pārliecinies - vai tiešām hda1 ir FAT partīcija...
Un vai zem "mnt" ir mape "fat"?
Būtu jau labi, ja tu tos errorus pateiktu...
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 02 Okt 2007, 01:07

bu tgd viss ir ok, uztaisiju NTFS partiiciju un viss iet pagaidaam

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 02 Okt 2007, 12:46

veel tik palika uzlikt lai vareetu rakstiit kko ntfs partiicijaa, bet nesanaak , skatijos visaadus tutoriaalus ar ntfs-3g

fdisk -l
/dev/hda7 6629 19457 103048911 7 HPFS/NTFS

fstab

/dev/hda7 /mnt/win_c ntfs umask=0,nls=iso8859-15,ro 0 0

ir kaadi ieteikumi?

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 02 Okt 2007, 13:00

Izlasi ko tikko uzrakstīju un būs skaidrs! https://notepad.lv/viewtopic.php?t=810
Tas nekas, ka tev nav debian lenny, fstab tāds pat vien būs;)
nls labāk neliec, atstāj defaultā utf-8.
Image

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 02 Okt 2007, 13:22

mhm, ar force mount aizgaaja

Pievienot atbildi

Return to “Linux/BSD”