Neviens "Windows Vista" joprojām negrib...
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Neviens "Windows Vista" joprojām negrib...
[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 546912.png[/imgl]
Kā jau masu medijos tika ziņots, Microsoft atmetis domu par "pasaules visdrošākās operētājsistēmas" Windows Vista vispasaules ekspansiju; rezultātā Windows XP tiks tirgots vēl vismaz līdz 2008. gada jūnija beigām.
Tikai 1 no 10 ASV datorlietotājiem būtu ar mieru patreiz mainīt savu WinXP pret Vista. Pēdējā laikā ir tendence mājsaimniecību vajadzībām iegādāties vienkāršus, lētus PC, uz kuriem Vista nemaz nevar uzinstalēt "vārgo" dzelžu dēļ.
Jūlija beigās korporācijas "Acer" prezidents Gianfranco Lanci intervijā avīzei "Financial Times" apgalvoja, ka datorindustrija esot dziļi vīlusies Windows Vistā. Pēc viņa vārdiem, pircēji joprojām vislabprātāk iegādājas PC ar preinstalētu WinXP. Tāpat HP, Lenovo un Toshiba turpina tirgot datorus ar WinXP. Dell savukārt piedāvā izvēles iespēju.
Kā galvenie trūkumi joprojām tiek minēti Vista programmatūras un draiveru nesaderība ar iepriekšējām versijām.
Protams, Microsoft to visu neatzīst un turpina dziedāt himnas par itkā pieaugošajiem Windows Vista pārdošanas apjomiem...
Avots: cnews.ru
Kā jau masu medijos tika ziņots, Microsoft atmetis domu par "pasaules visdrošākās operētājsistēmas" Windows Vista vispasaules ekspansiju; rezultātā Windows XP tiks tirgots vēl vismaz līdz 2008. gada jūnija beigām.
Tikai 1 no 10 ASV datorlietotājiem būtu ar mieru patreiz mainīt savu WinXP pret Vista. Pēdējā laikā ir tendence mājsaimniecību vajadzībām iegādāties vienkāršus, lētus PC, uz kuriem Vista nemaz nevar uzinstalēt "vārgo" dzelžu dēļ.
Jūlija beigās korporācijas "Acer" prezidents Gianfranco Lanci intervijā avīzei "Financial Times" apgalvoja, ka datorindustrija esot dziļi vīlusies Windows Vistā. Pēc viņa vārdiem, pircēji joprojām vislabprātāk iegādājas PC ar preinstalētu WinXP. Tāpat HP, Lenovo un Toshiba turpina tirgot datorus ar WinXP. Dell savukārt piedāvā izvēles iespēju.
Kā galvenie trūkumi joprojām tiek minēti Vista programmatūras un draiveru nesaderība ar iepriekšējām versijām.
Protams, Microsoft to visu neatzīst un turpina dziedāt himnas par itkā pieaugošajiem Windows Vista pārdošanas apjomiem...
Avots: cnews.ru

Um, samuraj, kāpēc "it kā pieaugošajiem Windows Vista pārdošanas apjomiem"? Nezinu gan kā citās valstīs, bet pie mums paskaties uz laptopiem, vai tad vispār var nopirkt bez putna?
Godīgi sakot es nezinu pārāk daudz cilvēkus, kas šodien vēl pērk šādus PC. ;)Pēdējā laikā ir tendence mājsaimniecību vajadzībām iegādāties vienkāršus, lētus PC, uz kuriem Vista nemaz nevar uzinstalēt "vārgo" dzelžu dēļ.
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Sid: Patiesi, laptopu bez putna pagrūti nopirkt. Bet ne jau tāpēc, ka citādu nebūtu, bet pie mums nepazīst tādu lietu kā tirgus izpēte... resp. patērētāja vajadzības tirgotājiem ir poh..
Vārdu sakot - vai nu ņem to, ko to dod vai arī nedabūsi vispār neko!:P Un tad nu cilvēks nopērk PC ar pusizcepto putnu, uzreiz no tā atbrīvojas, bet Bils tik berzē rokas...
Kas attiecas uz lētajiem PC - tev nu atkal nav taisnība. Protams, ka IT tauta (tādi kā mēs) prasto tehniku nepirks, bet Liepājas veikalos lētā prece pazūd momentā. Un zinu, kādi PC-vraki ir man darbā un arī kādi kaimiņiem...
Rakstā gan ir dati par ASV. Bet pasaki, kam vajag dārgu PC attālā rančo, kur vēl joprojām internets ar iezvanpieeju un pats PC tiek lietots pamatā bifeļu uzskaitei?
Vārdu sakot - vai nu ņem to, ko to dod vai arī nedabūsi vispār neko!:P Un tad nu cilvēks nopērk PC ar pusizcepto putnu, uzreiz no tā atbrīvojas, bet Bils tik berzē rokas...
Kas attiecas uz lētajiem PC - tev nu atkal nav taisnība. Protams, ka IT tauta (tādi kā mēs) prasto tehniku nepirks, bet Liepājas veikalos lētā prece pazūd momentā. Un zinu, kādi PC-vraki ir man darbā un arī kādi kaimiņiem...
Rakstā gan ir dati par ASV. Bet pasaki, kam vajag dārgu PC attālā rančo, kur vēl joprojām internets ar iezvanpieeju un pats PC tiek lietots pamatā bifeļu uzskaitei?

Um.. A par to jau preinstalēto vistu diez m$ saņem naudu? Saņem tak, vai ne? Un vai tad tas nav svarīgākais?:)
Ok, man kaimiņam arī ir 1,7GHz celerons un vēl vienam čomam 2,5GHz celerons, bet tie tika pirkti jau kad.. Starp citu, es stipri apšaubu vai tas attālais rančo, ja pelna ar to rančo lielo naudu, var lāgā iztikt bez neta. Kas attiecas uz to lēto preci - nu jā, ir cilvēki kuriem nudien nevajag neko jaudīgu, bet es nesaskatu pārāk lielu pontu pirkt lūzni un pēctam raudāt, ka XP velkās.
:D
Ok, man kaimiņam arī ir 1,7GHz celerons un vēl vienam čomam 2,5GHz celerons, bet tie tika pirkti jau kad.. Starp citu, es stipri apšaubu vai tas attālais rančo, ja pelna ar to rančo lielo naudu, var lāgā iztikt bez neta. Kas attiecas uz to lēto preci - nu jā, ir cilvēki kuriem nudien nevajag neko jaudīgu, bet es nesaskatu pārāk lielu pontu pirkt lūzni un pēctam raudāt, ka XP velkās.
http://www.1a.lv/datortehnika/galdadato ... ?id=163741
=> Nu cammon - tas tak nav nekāds grausts!
Arī mans piecgadīgais PC, kuru kāds laikam sauktu par antikvariātu, iet bez problēmām gan ar WinXP, gan ar Linux/BSD....neizjūtu nekādu vēlmi pēc jaudīgāka datora..un nē - es uz viņa neskaitu bifeļus:D
Laikam jau esmu atpalicis un neesmu iekļāvis savā darba sarakstā skaitīt atomus Marsam or etc ko..
=> Nu cammon - tas tak nav nekāds grausts!
Arī mans piecgadīgais PC, kuru kāds laikam sauktu par antikvariātu, iet bez problēmām gan ar WinXP, gan ar Linux/BSD....neizjūtu nekādu vēlmi pēc jaudīgāka datora..un nē - es uz viņa neskaitu bifeļus:D
Laikam jau esmu atpalicis un neesmu iekļāvis savā darba sarakstā skaitīt atomus Marsam or etc ko..
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
Eu nu kamon, nu ok, winda uz tāda nelago, bet nopietni - vai jūs paši gribētu tādu tagad pirkt? Man bija p3 500MHz 256MB RAMs, es zinu ko nozīmē vecs hlams un tobrīd es būtu bijis laimīgs arī par tādu kā tajā linkā, bet kamon, ko es ar tādu iesāktu pēc gada?
Es, vairāk vai mazāk, esmu vienkāršs mājas jūzeris un man šad tad arī kādu spēlīti patīk uzspēlēt. ;)
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Re kur viens man pačukstēja. Ja tu uz portatīvā nevari uzmest XP, tad to var atbloķēt. Pagaidām tikai Liepājā to dara "LDC" un vēl varbūt pāris gudrinieki. Līdzīgi, kā atkodēt mobīlo telefonu.usins wrote:Acer jau visp cucigi dara- lielai daljai jauno portiku nevar pat XP uzlikt- nav draiveru, var neta atrast nelegālos draiverus vienīgais.
Benq piedāvā normāli- XP, Vista, Linux