Kā pareizi pieslēgties TV? (atjaunots)

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Kā pareizi pieslēgties TV? (atjaunots)

Post no samurajs » 26 Okt 2007, 17:45

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 453231.jpg[/imgl] Š ajā rakstā Notepad lietotāji iegūs zināšanas par dažādiem videosignāla pārraides veidiem, iemācīsies pareizi noteikt optimālo veidu, kā televizoram pieslēgt PC un dažādu sadzīves videotehniku: DVD, mājas kinozāles, SAT uztvērējus, videomagnetofonus u.c.
Parasti mūsdienu TV ir vairākas pieslēgvietas jeb porti: SCART, S-video, RCA, HDTV utt. Jaunajiem LCD un plazmas TV mēdz būt arī HDMI un D-sub (VGA) porti. Bet sāksim par visu pēc kārtas.

1. Antenas ieeja. Tas ir visvecākais un kvalitātes ziņā vissliktākais pieslēguma veids, bet vēl šad-tad tiek lietots. Tas notiek tā: antenas spraudni iesprauž pieslēdzamajā ierīcē (parasti tas ir VHS videomagnetofons vai SAT uztvērējs). No tā antenas izejas ar parasti klātpielikto vadu ierīci savieno ar televizora antenas ligzdu. Vads izskatās šādi:

Image

Lietojot šādu savienojumu, uz televizoru vienlaikus pienāk gan ētera TV signāli, gan signāls no pieslēgtās ierīces. Parasti tam izmanto kādu no decimetru kanāliem. Tā kā pieslēdzamajā videoierīcē tiek izmantots īpašs augstfrekvences videomodulators, jārēķinās ar tā radītajiem signāla kropļojumiem. Tie parasti ir ievērojami. Metode ir normāli lietojama televizoros ar nelieliem ekrāniem līdz 21" un gadījumos, kad nepieciešams pieslēgt vairākas ierīces, bet videoieeja televizoram tikai viena.

2. Kompleksā videosignāla ieeja. Tas visu laiku bija visplašāk lietotais savienojuma veids. Pa vadu tiek pārraidīts zemfrekvences kompleksais standarta videosignāls CVBS (Complex Video Broadcasting Signal). Signāls sastāv no spilgtuma komponentes, krāsu komponentes un sinhrosignāliem.
Attēlos: VCBS test-signāls shematiski un tā oscillogramma

Image

Image

Š āds videosignāla pārraides veids ir ļoti ērts, pa labu kabeli var savienot visai attālas ierīces. Bet tam ir nopietns trūkums: spilgtuma un krāsainības komponenšu mijiedarbība pasliktina attēlu. It īpaši tas ievērojams, skatoties oriģinālos DVD diskus. Attēla smalkās detaļas izplūst un kļūst neskaidras. Bez tam šis PAL CVBS signāls SAT uztvērējos vai DVD atskaņotājos pats nerodas, bet tiek sintezēts. Tas ir vēl papildus kropļojumu avots.

CVBS signālu pārraida gan ar RCA savienotāju palīdzību, gan tas ietilpst jebkura SCART savienotāja sastāvā.
Attēlā: RCA kabelis (video= dzeltenais + 2 stereo audiokanāli)

Image

VCBS ietilpst arī vairāku PC videokaršu atbalstīto formātu klāstā. Ja jums ir tāda videokarte, tad ļoti viegli izgatavot vadu savienošanai ar TV:

Image

UZMANĪBU! Pirms spraužat šādu vadu, pārliecinieties, ka TV un PC ir izslēgti. Starp ieslēgtām ierīcēm ir liela potenciālu starpība, pastāv risks "izsist" videokarti!

Ieteikumi lietošanai: CVBS pieslēgumu ieteicams lietot VHS videomagnetofonu, analogo SAT uztvērēju, DivX pleijeru pieslēgšanai, kā arī PC pieslēgšanai ar mērķi skatīties DivX filmas. Š im mērķim kvalitāte ir pietiekoša.

3. S-video ir uzlabots CVBS, tanī ir atdalītas videosignāla spilgtuma un krāsainības komponentes. Attēla kvalitāte ir augstāka nekā CVBS. Š is standarts ir vispopulārākais PC un TV savienošanai, jo to atbalsta vairums videokaršu. Parasti videokartes ar apgādātas ar mini-DIN ligzdu:

Image

Ja tāda ligzda ir arī TV, tad tos var savienot ar standarta vadu:

Image

Ja TV nav šādas ligzdas, tad PC galā var apvienot spilgtuma un krāsainības signālus, un pārvērst S-video par parasto CVBS ar klasisko paņēmienu ( kondensators ir ļoti maza izmēra, to viegli iemontēt štekerī):

Image

UZMANĪBU! Pirms spraužat šādu vadu, pārliecinieties, ka TV un PC ir izslēgti. Starp ieslēgtām ierīcēm ir liela potenciālu starpība, pastāv risks "izsist" videokarti!

Ar S-video nevarēs pilnvērtīgi aizstāt datora monitoru, bet skatīties DivX filmas varēs pieņemamā kvalitātē. Skaņu pa S-video nepārraida, tam vajadzīgs atsevišķs vads.

4. SCART RGB komponentu savienojums ir mūsdienās visplašāk lietotais DVD, mājas kinozāļu, digitālo SAT uztvērēju pieslēgšanai televizoram. Katra krāsu komponente ir nodalīta (tādas tās iegūst digitālajās ierīcēs), un tās pievada "pa tiešo" TV videoprocesoram un tālāk videopastiprinātājiem. Nav nekādu parazītisko saišu starp signāliem, nekādu lieku pārveidojumu, līdz ar to perfekta attēla kvalitāte. Pieslēgšanai lieto pilno, 21-vada SCART kabeli, pa to pārraida arī skaņas stereokanālus.
Attēlā: SCART unificētā montāžas shēma

Image

5. HDTV savienojums. Nosaukums runā pats par sevi, tas ir labākais no analogo signālu pārraides veidiem. Savienojums sastāv no 5 ekranētiem kabeļiem, pa kuriem uz TV nonāk spilgtuma signāls Y, 2 krāsainības signāli Pb/Cb un Pr/Cr, kā arī L un R skaņas stereosignāli. Katram vadam RCA štekeris ir savā, unificētā krāsā, kas novērš nepareizu pieslēgšanu. Tādas pat krāsas ir arī ligzdām:

Image

HDTV tāpat kā RGB SCART lieto DVD, mājas kinozālēm, digitālajiem SAT uztvērējiem. Attēla kvalitāte ir teicama.

6. D-sub (VGA) savienojums Daudziem jaunajiem LCD un plazmas televizoriem ir paredzēta iespēja izmantot arī kā PC monitorus, tie ir apgādāti ar D-sub (VGA) ligzdu. Uz šāda aparāta var iegūt pilnvērtīgu attēlu no datora, spēlēt spēles augstā kvalitātē utt. Š ādu TV jāuztver kā parastu monitoru, un tam jāveic atbilstoši videokartes iestatījumi (izšķirtspēja, refresh frekvence).

7. Digitālie savienojumi. Populārākie no tiem ir DVI (Digital Visual Interface) un HDMI (High-Definition Multimedia Interface) standarti; tie dod ideālu signāla pārraides kvalitāti.
Abi standarti ir viegli savietojami. Mūsdienu videokartēm bieži ir universālie analog/digital DVI-I izejas termināļi:

Image

Tāpat mēdz būt videokartes ar HDMI izejām. Ja nepieciešams savienot datora DVI ar modernajiem televizoriem populāro HDMI, tad jāiegādājas pārejas vads:

Image

Avoti:
http://www.3dnews.ru/video/tv-out2/
http://www.thg.ru/howto/20051125/pc_int ... 01-03.html
Image

zhagis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 186
Pievienojies: 14 Mar 2007, 08:00

Post no zhagis » 28 Okt 2007, 06:35

afigel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 304
Pievienojies: 04 Nov 2007, 18:36
Atrodas: Bedrograda

Post no afigel » 04 Nov 2007, 18:39

SCART - vai nu kompoziitais video signaals+skanja, vai arii RGB signāls(ja tv kaste atbalsta.)
nav taada hdtv savienojuma.ir savienojumi, caur kuriem iet hdtv signaali - hdmi, komponentais.

HDMI papildus augstas kvalitaates bildei paaraida arii liidz 7.1 skanju

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 04 Nov 2007, 18:54

afigel: Tāpēc jau tas ir SCART, ka tur ir abi - kompozītu un RGB signāli vienlaikus (bildē tak tas konkrēti parādīts). Eksistē apgraizītie vadi, kur patiešām tikai viens no tiem. No pilnā SCART kabeļa TV kaste pati atradīs, kuru signālu izvēlēties. Dažreiz menu ir izvēles iespējas.
HDTV analogais savienojums - ja tīri zinātniski, tas patiešām ir tirdzniecības nosaukums (nejaukt ar HDMI!)
Image

afigel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 304
Pievienojies: 04 Nov 2007, 18:36
Atrodas: Bedrograda

Post no afigel » 04 Nov 2007, 19:11

Nu doma bija taada, ka SCART negarantee autmaatisku RGB signaalu, jo veel ir palikushi aparaati, kuriem nav taadas iespeejas sanjemt/nodot sho signaalu.
un veel - RGB nav tas pats kas komponentais signaals.
un tajaa bildiitee ar 6 banaaniem tikai triis attiecas uz komponento signaalu.
Un saku veelreiz - nav taada HDTV savienojuma. Nu nav un viss. 8 gadus kraameejos ar sadziives elektrotehniku, nekad neemsu redzeejis. taa ir vienkaarshi tava interpetaacija.
Korekti buutu - HDMI un komponentais savienojums, kursh nodroshina HD signaala paaraidi.
et nu tas taa, veca kaskjiiga onkas viedoklis. :D

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 04 Nov 2007, 19:29

Nav jau gluži no pirksta izzīsts par HDTV: http://www.thg.ru/howto/20051125/ieee-f ... ilink.html

Par SCART: pats lietoju pilnos kabeļus (21 vads) un tajos tiešām ir visi signāli. Ja kāda veca TV kaste nesaprot RGB - pati vainīga :D

RGB- tas nav klasiskais komponenšu signāls, bet jau iepriekš sadalītas pamatkrāsas, kam tālāku dekodēšanu vairs nevajag.
Image

rodgerz
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 128
Pievienojies: 20 Apr 2007, 12:04

Post no rodgerz » 06 Nov 2007, 10:15

njaa raksts noderiigs... lai vai kaa ar vadu svideo -> scart man neizdodas piedabuut televizoru kaut ko maz raadiit :( bet tas taa... :)

preddetor
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 258
Pievienojies: 25 Mai 2007, 15:01

Post no preddetor » 06 Nov 2007, 15:17

Un ko tad rāda, ka neko nerāda? :rofl: TV& PC nokonfigurēji? Man HVZ cik vecs TV pat rāda, tikai melnbaltu!

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 06 Nov 2007, 19:42

Man HVZ cik vecs TV pat rāda, tikai melnbaltu!
Ja tev TV nav melnbalts, tad tev nav salikti pareizi tie režīmi..tur kur tie PAL utt...paeksperimentē tur.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 06 Nov 2007, 22:10

rodgerz wrote:njaa raksts noderiigs... lai vai kaa ar vadu svideo -> scart man neizdodas piedabuut televizoru kaut ko maz raadiit :( bet tas taa... :)
S-video => SCART (saprotu vads tāds?) tev var nepalīdzēt, ja tavs TV nepazīst to S-video standartu. Vai arī pazīst, bet SCART mammā uz TV attiecīgie kontakti lietoti RGB signālam. Un tā visbiežāk arī ir.

Ievēro - S-video ar RGB nav nekā kopīga!!!

Ieteicu pašam samontēt vadu ar RCA banānu otrā galā pēc shēmas, kas 3.punktā - "S-video" parādīta.

Ja TV ir tikai SCART, bet nav RCA ligzdu , tad 'signal' lodējam pie SCART papa 20. kājas, bet ekrānu (ground) - pie 17. kājas. Visas kājas ir numurētas.

Pēc tam varam ķerties klāt videokartes settingiem.
Image

rocky lv
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 01 Sep 2007, 09:41

Post no rocky lv » 07 Nov 2007, 22:01

oo paldies man lkjoti noderees!

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 08 Nov 2007, 16:05

shady wrote: Ja tev TV nav melnbalts, tad tev nav salikti pareizi tie režīmi..tur kur tie PAL utt...paeksperimentē tur.
Ēmmm... TV nav melnbalts, tikai jau kādu laiku nav pieejams! IZMESTS! :rofl: Tā kā nesanāks neko pārbaudīt, un jā... TV settingos nekā nebija par PAL u.t.t. PC nebija vainīgs, jo tika klāt pieslēgts DVD pleijeris, un jams arī bija melnbalts... Tagad ir cits... :D

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 08 Nov 2007, 16:15

preddetor - Tad tagad tev iet vai nē?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

quizzical
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 610
Pievienojies: 28 Apr 2007, 21:47

Post no quizzical » 08 Nov 2007, 17:07

iisti nesapratu kaadu tad man vadu vajag ja man ir geforce 7300 GT?
Image
Toreiz, kad braucu ar PB-70 34-tajā gadā, šitā te nebija, toreiz bija savādāk...

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 08 Nov 2007, 17:08

Negāja. Tagad ir cits TV!

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 08 Nov 2007, 18:52

quizzical wrote:iisti nesapratu kaadu tad man vadu vajag ja man ir geforce 7300 GT?
Tev tur redzu (no labās) S-Video, DVI-I un D-sub. Ja ir moderns LCD TV ar HDMI ieeju, tad protams jālieto DVI-I ar pārejas vadu. Parastajiem TV lieto S-video ligzdu. Tev vajadzēja arī TV ligzdas nobildēt un ielikt:)

Visdrīzāk tev vajadzēs šo gatavo vadu ( + ar skaņu):
http://www.argus.lv/product_info.php?cP ... b65bf5094e

Image
Image

quizzical
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 610
Pievienojies: 28 Apr 2007, 21:47

Post no quizzical » 08 Nov 2007, 19:26

skaidrs. bet nu man tur kur kompis ir, televizors taac nav neko jauns :D kraasains ir, pat pults [!] ir! :D bet vareetu buut kaadus 3-4 gadus vecs. buus jaap[askataas kaadas vinjam taas ieejas.
Toreiz, kad braucu ar PB-70 34-tajā gadā, šitā te nebija, toreiz bija savādāk...

Evert
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3
Pievienojies: 11 Nov 2007, 14:40
Atrodas: riga

Post no Evert » 11 Nov 2007, 14:52

Nu Probl. tāda - samsung LCD LE37S81B savienoju caur Scart ar Philips kinozāli , skatoties diskus ir viss OK, bet kad skatos TV ,tad skaņa spēlē tikai caur divām tumbiņām , domāju ka Scart izeja nenodrošina audio izeju uz visām tumbiņām. Vāl uz TV ir HDMI izeja , varbūt ir kāda pāreja no HDMI uz Scart ????
P.S. 6metriigs Scart vads man jau ir izvilkts caur sienām tapēc negibētos citu vilkt...
Nu taads pamuļķīts vien esmu šajā jomā...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 11 Nov 2007, 17:23

Evert: Diemžēl HDMI un SCART vienā maisā sabāzt nevarēs, jo viens ir digitālais, otrs - analogais. Pa SCART var pārvadīt skaņas stereosignālu L+R bet ne Dolby Digital 5.1.
Image

Evert
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 11 Nov 2007, 14:40
Atrodas: riga

Post no Evert » 11 Nov 2007, 17:37

Ehh.....ok, kaadi varianti???Vai ir pāreja no HDMI uz RCA ???Verbūt es varu izmantot Scart dzīslas un pielodēt abos galos HDMI štekerus, un vienā (pie kinozāles)iespraust pāreju uz RCA . ? :hmz:
Nu taads pamuļķīts vien esmu šajā jomā...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 11 Nov 2007, 17:43

HDMI ir saderība tikai ar DVI (PC videokartēm bieži mēdz būt šāda ligzda) un tādus vadus var iegādāties. Ne uz RCA, ne S-video nekādas pārejas neuztaisīsi- tie visi ir analogie standarti.
Image

rodgerz
Reģistrēts lietotājs

Post no rodgerz » 13 Nov 2007, 19:33

njaa man ir tieshi taads pats vads kaa raadiiji jautaajumam par 7300 karti... man tagad raada melnbaltu ar radeon 9550XT ieprieksh ar geforce 5700 un radeon 9550 vispaar nekaadu signaalu dabuut nevareeju ne ar skartu ne ar banaaniem! kad caur skaartu sleedzu videomagji viss ir smuki kraasaini... jaadabuun normaals s-video -> RCA vads un buus chiki cerams :) (arii ar x300 melnbalts... ;()

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 13 Nov 2007, 19:38

rodgers: Tu skaties, kas no tavas videokartes nāk laukā (mēdz būt dažādi varianti). Ja CVBS - derēs gatavs vads. Ja S-video, būs jāmontē mazā shēmiņa ar kondensatoru. Tas pats arī ja TV nepazīst S-video.
Image

rodgerz
Reģistrēts lietotājs

Post no rodgerz » 15 Nov 2007, 13:22

vienkaarshi man kaadu streekji atpakalj bija vads tulpe -> tulpe + svideo paareja pa 50 kapeikaam... un viss kaadu laiku smuki gaaja bet vienaa jaukaa dienaa bilde palika zilgani melnbalta ar kropljotu atteelu un nekaadu izmainju. taapeec arii nopirku s-video uz skaartu domaaju dikti labi viss buus a nekaa... nez jaameegjina atrast smukaaks vads pavandiities - pasham dikti liels slinkums kaut ko tur njemties...

ekstazi
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1
Pievienojies: 20 Aug 2008, 18:10

Post no ekstazi » 20 Aug 2008, 18:20

Izlasot sho postu es devos ciitiigi uz veikalu argus un nopirku sev vadu (hdmi - dvi). Videokarte - g-force 6200 AGP-8x, tv - http://24.lv/index.php?action=prod&aid= ... ref=search Saslēdzot abus kopā no datora puses viss ir kaartiibaa, uzraada, ka ir piesleegts tv un var arii itkaa reguleet abiem izshkjirtspeejas, bet tv rāda ka nav signāla. Vai kādam ir pieredze ar ko līdzīgu ?? Dodiet luudzu padomus.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Aug 2008, 20:06

Bet vai TV uz pareizo ieeju uzstellēts? Tam vesela kaudze to: D-sub 15-pin port, s-video, Video (composite) RCA, Video (component) RCA, Scart, HDMI...
Image

Retors
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 29 Aug 2008, 14:19

Post no Retors » 29 Aug 2008, 14:30

Ir vēlme pieslēgt Portatīvo pie Mājas kinozāles. Portatīvajam ir šādas izejas: VGA , MiniDin 6k (jeb s-video), HDMI, 3.5mm stereo (jeb austiņu izeja), Bet mājas kinozālei ir tikai SCART un RCA (banāns) ieejas. Esmu izvēlējies šo: http://www.argus.lv/product_info.php?cP ... s_id=38438 un šo: http://www.argus.lv/product_info.php?cP ... s_id=17603 vadu. Vai mana izvēle būs pareiza? Varbūt ir kāds cits, labāks pieslēgšanas variants? :hmz:

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 29 Aug 2008, 15:21

Ar audio problēmu nebūs.
No VGA uz TV jānāk ārā signāls ar Hsync= 15,625 Hz un Vsync= 50 Hz. Ja to var uzlikt - būtu jāiet. Man gan nav gadījies tā slēgt.
Image

Retors
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 29 Aug 2008, 14:19

Post no Retors » 31 Aug 2008, 13:14

Kur iegādāties savienotājvadu 7-Pin S-video/ ar pāreju uz SCART vai RCA? Varbūt kāds var uztaisīt? Pats neesmu ķimerējies ar lodēšanu, tādēļ pat nemēÄŸināšu!

Als
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 4
Pievienojies: 10 Sep 2008, 21:39

Post no Als » 10 Sep 2008, 21:48

Man tāda neliela problēmiņa... Nopirku Philips televizoru un LG mājas kinozāli... Abus ar SCART vadu savienoju... DVD filmas var skatīties un viss baigi labi, bet... Gribās arī Panorāmu caur kinozāli skatīties :D ... Pamēģināju - nekas nesanāca. Visādi būros caur pultīm , bet galu galā... Nekā... Vabūt kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu un var man palīdzēt? Vai varbūt Tu, Samuraj, zini kas par lietu?
Als

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 11 Sep 2008, 10:07

Tātad kinozālei nav skaņas ievads no SCARTa (laikam tāpēc, ka TV programmas ir mono un nekāda jēga nebūs vienalga).
Ja tai kinozālei ir AUX ieeja, tad jau izburties var principā. TV no SCART ligzdas skaņa vnm nāk ārā, tad vajag to tikai aizvadīt uz AUX ieeju. Darbs lodāmuram! :)

Pag, a varbūt tev ir apgraizītais SCART vads? Pilnajam jābūt ar 21 dzīslu.
Image

Als
Reģistrēts lietotājs

Post no Als » 16 Sep 2008, 00:40

Joki mazi... Man laikam apgrieztais SCART's ... 20 dzīslas.... Bet DVD raksītājam un satelītdekoderim arī 20 dzīslas... Es te kautko nesaprotu...

bet mūsu mīļajos veikalos nevar nopirkt pārejas no SCART uz AUX?
Mazliet bail, ka kaut ko nenosvilinu.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 16 Sep 2008, 08:38

Vads tev ir īstais, neuztraucies. Ekrāns ir tas 21. vads.
Nosvilināt neko nevar, pat ja uz īso salaid. Tās ir signāla ieejas/izejas, nevis barošanas.

Nu un tagad vajag noskaidrot, vai no TV nāk skaņa laukā, un tieši no SCART vada. Tev vajadzēs pārbaudei kaut kādu pastiprinātāju, piem datortumbiņas ar vadu. Pieskaries štekera galiņam ar pirkstu. ja tumbiņa sāk rūkt (visuresošais maiņstrāvas fons!) - viss OK, ierīce testam gatava.

Tagad vajag to otro kontaktu (kopiskais vads) no tumbiņas vada savienot ar SCART metāla ekrānu un ar galiņu pabakstīt SCART audio kontaktus. Kad pareizo uztrāpīsi - tumbiņās skanēs TV skaņa, un tu zināsi, pie kuriem kontaktiem lodēt AUX vadus.

Kā redzi bildē - stereo audio nāk ārā no 1 un 3 kontakta. Ja nav gadījumā SCART metāla korpuss savienots ar kopisko vadu - audio kopiskais ir SCART 4. kontakts.

Image
Image

Als
Reģistrēts lietotājs

Post no Als » 16 Sep 2008, 18:58

JA es visu izdariju, kā sacīji, tad kaut kas nav kārtībā... Kad pieliku prkstu pie AUX gala, tumbā skanēja dūkoņa(es pieslēdzu mūzikas centru), bet neatradu nevienu atbilstošu SCART kontaktu, kurš kopā ar štekeri nr. 21 laistu uz tumbas TV skaņu...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 16 Sep 2008, 19:29

Tātad skaņa nenāk laukā no TV (ražotājs nav paredzējis). Ja 21. kontakta vietā par masu ņem 4., tad arī nesanāk? Kādreiz 21. var arī nebūt pieslēgts...
Image

Als
Reģistrēts lietotājs

Post no Als » 20 Sep 2008, 09:53

Nekā...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Sep 2008, 14:26

Pēdējais variants - piekabini adatiņu tai vada galā un patestē tieši SCART ligzdu TV - ja tur nekur nenāk skaņa ārā, tad jārekonstruē TV :) Nav grūti, bet amatierim neieteicami... (Protams, TV tai laikā jāskan! Masu testam vari paņemt no antenas ligzdas ārējās bleķa čaulas)
Tie ķīniešu vadi nav uzticami, visādi gadījies...
Image

slinkais12
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 26 Nov 2008, 10:15
Atrodas: Jelgava

Post no slinkais12 » 26 Nov 2008, 10:21

ekstazi wrote:Izlasot sho postu es devos ciitiigi uz veikalu argus un nopirku sev vadu (hdmi - dvi). Videokarte - g-force 6200 AGP-8x, tv - http://24.lv/index.php?action=prod&aid= ... ref=search Saslēdzot abus kopā no datora puses viss ir kaartiibaa, uzraada, ka ir piesleegts tv un var arii itkaa reguleet abiem izshkjirtspeejas, bet tv rāda ka nav signāla. Vai kādam ir pieredze ar ko līdzīgu ?? Dodiet luudzu padomus.
Un kā Tev beidzās šis pasākums ar datora pievienošanu TV? Es mēģināju Fujitsu Siemens portatīvo pievienot pie Philips LCD, Divas pārejas- no VGA uz DVI, tad no DVI uz HDMI- rezultātā " no video signal" :(

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 11:02

slinkais12: bet ko tad tu gribēji??? :D Uz VGA ir tikai analogais signāls, DVI var būt abi divi, bet HDMI - tikai digitālais.
Ja tam Philips TV ir VGA (d-Sub) ieeja (daudziem ir) - tad caur to var...
Image

marchello
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 14 Jūl 2009, 12:15
Atrodas: liepaja

Post no marchello » 14 Jūl 2009, 12:43

Sveiki! Tātad man ar ir sekojoša problēma ar portatīvā pieslēgšanu pie tv, lai varētu skatīt filmas un klausīties mūziku uz tv! Portatīvais HP pavilion ar s-video(ar 7 caurumiņiem),austiņu izeja, hdmi un vēl izeju, lai pieslēgtu monitoram, tv ir panasonic paris gadu vecs, kuram aizmugurē ir 2 scart un priekšpusē 3 tulpītes un sv(ar 4 caurumiņiem). Vakar nopirku vadus- 1 pāreju no portatīvā s-video uz tulpīti, 1 pāreju no portatīvā austiņu izeju uz tulpītem, to visu iespraudu tv priekšpusē(tā kā parasti pieslēdz play station) un pārslēdzu tv ieejas uz attiecīgo ieeju. Rezultātā skaņa ir bilde nav! Izstaigāju caur portatīvā opcijām un konstatēju, ka lai arī ir veikt savienojums caur s-video uz tv video ieeju, tomēr portatīvais neredz ka tāds savienojums ir! Kāpēc tā? Varbūt mēģināt atrast pāreju no portatīvā s-video ar 7 caurumiem uz s-video ieeju tv ar 4 caurumiem? Jeb otrs variants, atrast pāreju no portatīvā izejas, kas domāta pieslēgt monitoram uz s-video ar 4 caurumiem tv, vai uz video tulpīti? Centos uzrakstīt pēc iespējas saprotamāk, tāpēc ceru, ka varēsiet palīdzēt ar padomu! :wink:

tox3
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 265
Pievienojies: 25 Mar 2008, 13:37

Post no tox3 » 14 Jūl 2009, 12:48

Portatīvajam nav kāda taustiņu kombinācija lai pārslēgtu video izeju...

jaunais
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 24 Nov 2009, 10:29

Post no jaunais » 30 Nov 2009, 12:20

Kā es varu videoprojektoram pieslēgt BluRay pleijeri,ja projektoram ir VGA ieeja,pie kuras rakstīts-computer in/s-video in/component in.Un kā te rakstits,tad no component pleijera izejas nāk HDTV.Tātad no BluRay component,uz projektora component būs HDTV bilde.Bet kā peslēgt,ja šie vadi kam vienā galā ir component,un otrā galā VGA,kā esu lasījis nemaz nederot. Bet vadi tādi ir pārdošanā. Vajagot kaut kādu kastīti.Bet vai tad ar to es redzēšu filmu HDTV?

blue_nun
Reģistrēts lietotājs
Pievienojies: 17 Feb 2011, 13:14

Post no blue_nun » 17 Feb 2011, 13:18

Veca tēma, bet man ir tā kā jautājums vairāk vai mazāk par šo tēmu!
Esmu interesējies arī citur, taču īsti pēc atbildes nevar saprast, to ko es gribētu tā kā zināt :)

Vai iet kopā šādas divas lietas:

Portatīvais: Asus U31JG http://www.dateks.lv...gb_win_7_hp.php

un

Monitors: Benq G2420HDBL 24" http://www.dateks.lv...420hdbl_24_.php

Ideja tāda ka portatīvajam pieslēdz monitoru un lieto paralēli abus ekrānus. Kā jau viens šeit ja nebaldos bija minējis, pim., uz lielā monitora iet filma un uz mazā kko dara ar dokumentiem vai otrādi!

garaisezis
E-žurnālists
Atbildes: 1186
Pievienojies: 15 Nov 2009, 08:41
Atrodas: Kanāda

Post no garaisezis » 17 Feb 2011, 17:06

ievisu skadriibu

ir RGB vads trīs tulbānmi ktra krāsa atsdeviski, pieliec vēl klāt papildus skaņu un sanāks HDMI
ir SCart vads jeb vnk vins videovads un visi vadi iet stereo skania, pinaijaa scart divi vadi prieks bildes un vēl divi skaņai reiz divi...
DVI- tas pats HDMI tikai bez skanas...
HDMI - sapnu piepildijums, tika cena vadam padarga, kaut gan nezinu kadel isti...!!! tadel pats izmantoju RGB tris tuplani bildei (zals, zils un sarkans vads) un atseviski vel divi iet uz tv un vel divi uz pastiprinataju kad klipus skatos...

......................................................

tik nesaprotu vienu, kadel pa parasto TV kabeli nevar iet analogā fullHD video materiāls ja man pa tādu pašu pienāk mājas nets 25MB un bez problēmām rāda online tv un youtube. Tā pat kāno šķīvja uz jumta uz dekoderi iet signāls.
Kaut kas no MEKSIKAS un ne tikai https://www.facebook.com/groups/1729959473959509/

garaisezis
E-žurnālists

Post no garaisezis » 17 Feb 2011, 17:19

Als wrote:Man tāda neliela problēmiņa... Nopirku Philips televizoru un LG mājas kinozāli... Abus ar SCART vadu savienoju... DVD filmas var skatīties un viss baigi labi, bet... Gribās arī Panorāmu caur kinozāli skatīties :D ... Pamēģināju - nekas nesanāca. Visādi būros caur pultīm , bet galu galā... Nekā... Vabūt kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu un var man palīdzēt? Vai varbūt Tu, Samuraj, zini kas par lietu?
Als
apskaties vērīgi, vai tai konozālei nav vads kas naķ no sienas jāzprauz ieksā un tad klāt tv un prgrammas regulējas tikai caur majas kinozāli...
Kaut kas no MEKSIKAS un ne tikai https://www.facebook.com/groups/1729959473959509/

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 17 Feb 2011, 17:51

garaisezis wrote:ievisu skadriibu

ir RGB vads trīs tulbānmi ktra krāsa atsdeviski, pieliec vēl klāt papildus skaņu un sanāks HDMI
Tu vari izraut kaut visas adatas no dibena, un arī tad tev nesanāks HDMI! :D

Atceries: tādi kā austiņu vads, SCART, RCA (tulpes), S-video ir analogie savienojumi
HDMI, USB - digitālie
DVI sastāvā ir gan analogās, gan digitālās līnijas.

Augstai kvalitātei (1080p) der tikai un vienīgi HDMI interfeiss.
Image

garaisezis
E-žurnālists

Post no garaisezis » 17 Feb 2011, 19:24

samuraj, nejauc parasto RCA ar digitālo RGB lūudzu...

RCA kas ir tas pats S-video

Image

RGB jeb saucamais komponentu

Image

RGB un DVI pēc būtibas ir viens un tas pats. HDMI ir uzlabots standarts jo klāt tam vēl nāk COAXIAL digitāla'audio skaņa, ieguvums, vis vienā vadā nevis atseviski video, plus vēl pāris audio plus vēr rezi divi ja vajag otrāzienā

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 18 Feb 2011, 13:03

Ezīt, es redzu, ka tev par tēmu nemaz nav nekādas nojausmas :D Sarunāsim: skaņu te iekšā nepīsim, visur, izņemot HDMI, tai vajag atsevišķus vadus.

Vispirms ieskaties Wikipēdijā, tur tu redzēsi, ka YPbPr (nevis RGB - tāda standarta nemaz nav!) signāls ir analogs, un sastāv 3 komponentēm: spilgtuma (melnbaltā bilde) un informācijas par krāsām - zilo un sarkano (tikai informācija, nevis pašas krāsas tīrā veidā!!!!).

Image

Tālāk: RCA nav nekā kopīga ar S-Video. RCA ir vienkārši savienotājs (tulpe jeb banāns, ar tiem var savienot jebko), bet S-Video ir analogais TV signāla pārraides standarts ar 2 līnijām: spilgtuma (melnbaltā bilde) un atdalīts krāsainības signāls ar 4,43 MHz subnesēju PAL sistēmā.

http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video

Kāpēc augstas kvalitātes TV signāla pārraidei vajag tieši digitālo signālu? Digitālajam signālam ir vienmērīgs spektrs, jo tas sastāv no "1" un "0" kombinācijas. Jebkurā kabelī būs zudumi, bet tie mūs neinteresē - pietiek, ja otrā galā spējam atšķirt "1" no "0".
Analogam signālam ir ļoti plašs spektrs. To pārsūtot, kabelī vienmēr augstākās frekvences tiks absorbētas vairāk nekā zemākās. Līdz ar to signāls tiks pamatīgi izkropļots - praksē tas izpaužas kā migla un izsmērējumi (atceramies vecās videonomas kasetes - tieši tāds efekts).

Ja TV ierīcē nav paredzēts HDMI savienojums, tad no analogajiem YPbPr ir vislabākais. Tālāk nāk SCART (līdzvērtīgs VGA, daudz sliktāki ir S-Video un CVBS. Vēl sliktāks variants ir tikai antenas ieeja.
Image

garaisezis
E-žurnālists

Post no garaisezis » 18 Feb 2011, 18:40

pēc tav teiktā spriežot mums visiem majas ir analogie monitori...

Pēc šajienas man sanāk kad HDMI var parveŠ—st par DVI un otrādi lai pieslēgtu TV (bez sakņas)
http://pinouts.ru/VideoCables/hdmi_dvi_ ... nout.shtml

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 18 Feb 2011, 19:15

DVI satur gan analogās līnijas, gan digitālās - tā kā tas ir universāls interfeiss, derēs jebkuriem monitoriem. Ar HDMI to patiešām arī var savienot.
Image

Pievienot atbildi

Return to “Raksti”