
Īstenībā nekas nav tik vienkārši - nevar jaukt spirtu ar ūdeni kā grib. Dažādām spirta un ūdens proporcijām ir dažādi blīvumi, gala tilpumi, par garšas īpašībām nemaz nerunājot.
Piemēram 38-40% alkohols garšos pavisam citādi nekā 43-46%. Tas tāpēc, ka spirts ar ūdeni veido ķīmiskus savienojumus - hidrīdus. Mendeļejevs noteica 3 dažādus hidrīdu veidus.
Katrā ziņā izteikums, ka "labam degvīnam jābūt 40% stipram, jābūt izgatavotam no 2x destilēta graudu spirta, kurš filtrēts caur kokogli, un atšķaidītam ar mīkstinātu avota ūdeni" - bieži tiek piedēvēts izcilajam zinātniekam.

Ja jums interesē viss par alkoholu, Mendeļejevu un pat pašbrūvētā dzīšanu (un varbūt vēlaties pat kļūt par ekspertu) - studējiet šeit:
http://www.drinks.internet.ru/index.asp
http://alcopedia.ru/
Materiāli gan ir krievu valodā... un beidzot - Mendeļejeva Alkoholisko dzērienu periodiskā sistēma:
