Veļasmašīnas: cik ātru centrifūgu vajag?

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Veļasmašīnas: cik ātru centrifūgu vajag?

Post no samurajs » 13 Nov 2007, 09:10

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200711130805119.jpg[/imgl]

Bieži, gatavojoties iegādāties veļas automātu, rodas jautājums - cik dārgu/ jaudīgu pirkt? No visiem veļasmašīnu parametriem vislielākā ietekme uz cenu ir centrifūgas griešanās ātrumam, tāpēc šajā rakstā apskatīsim, cik liels ātrums patiesībā reāli nepieciešams.

Pēc centrifugēšanas kvalitātes veļasmašīnas iedalās 7 klasēs: A, B... G. Visaugstākajā - A klasē - atlikušais mitrums pēc izspiešanas nedrīkst pārsniegt 45%, B klasei - 54%, C klasei - 63%, bet D klasei - 72%. Zemāku klašu ierīces vairs praktiski neražo.
Lai arī ievērojami lētākajai C klasei "mitruma cipars" ir ievērojami lielāks, mazgāšanas kvalitāti tas neietekmē. Vienīgais - var nākties mazliet ilgāk pažāvēt drēbītes pēc tam. Arī no visdārgākās veļasmašīnas pilnīgi sausu veļu iegūt nevarēs, jāžāvē būs tik un tā.

Kas nosaka izspiešanas kvalitāti? Pirmām kārtām jau centrifūgas griešanās ātrums. Parasti tas ir 1000-1200 apgr./min. Lētākajām mašīnām mēdz būt vēl 800 apgr./min.

No otras puses, ražotāji pacentušies izgatavot arī tādus "monstrus", kuri griežas ar 2000 apgr./min., piem. Gorenje WA 65205 (attēlā)
Image

Vai tādi "kosmiskie ātrumi" ir vajadzīgi? Un kā norisinās veļas izspiešanas process?
Lieta ir pavisam vienkārša - skalošanas beigās sūknis atsūknē ūdeni un veļas cilindrs sāk ātri rotēt ap savu asi. Veļā esošais ūdens pakļaujas centrbēdzes spēkam un pa sānu caurumiņiem nokļūst tvertnē, no kurienes to atsūknē. Maksimālo ātrumu elektrodzinējs (un cilindrs) sasniedz izgriešanas beigās, parasti uz pāris minūtēm.

Kas nosaka sistēmas drošumu? Pirmām kārtām tie ir gultņi. Pie lieliem ātrumiem gultņi tiek pakļauti milzīgai slodzei, tāpēc to kvalitātei ir izšķiroša nozīme. Lētajās mašīnās mēdz būt plastmasas gultņi vai arī Polijā ražotie. Īsti labā kvalitātē šīs detaļas ražo, piemēram, zviedru firmā "SKF".
Pērkot veļas automātu - vajadzētu noteikti veikalā painteresēties par gultņu ražotājiem. Solīdiem tirgotājiem būs šī informācija.
Pietiek "nobrukt" kaut vai vienam gultnim un jūsu veļas automāts vairs nestrādās:

Image

Mēdz teikt, ka "ātrgaitas" veļasmašīnas stipri vibrējot, pat lēkājot. Par to ražotāji arī padomājuši. Parasti vadības procesors seko līdz visiem procesiem, vajadzības gadījumā koriģējot tos. Tiek uzstādīti pamatīgāki amortizatori un papildus atsperes. Revolucionārs risinājums ir cilindra tiešā pievada lietošana - cilindrs atrodas tieši uz elektrodzinēja vārpstas; atkrīt dzensiksnu u.c. pievada elementu lietošana. Līdz ar to radikāli pieaug izstrādājuma drošība.
Attēlā: tiešā pievada veļasmašīna LG WD-14370TD

Image

Kādus izspiešanas ātrumus tad lietot? Ja arī mums ir "ūberkruta" mašīna ar 1600 apgr./min., pieļaujamie maksimālie apgriezieni vilnai, zīdam, plāniem audumiem ir 500 un mazāk. Pretējā gadījumā pastāv liels risks izņemt ārā bezformas džemperi vai zīda strēmeles krekla vietā. Lielā ātrumā var riskēt izspiest, piem. džinsa bikses vai lina dvieļus.
Ja starp 500 un 1000 apgr./min. jūtama liela starpība atlikušā mitruma ziņā, tad starp 1000 un 1200 - to vairs praktiski nejūt.

Bet ko darīt, ja gribas 100% sausu veļu, ko uzreiz likt skapī? Tad jāpērk automāts ar žāvētāju vai vislabāk - šāds komplekts: ( http://www.euroshop.lv/sadzives_tehnika ... b0_sn_wts/ )

Image

Avots: http://zoom.cnews.ru/ru/publication/ind ... _id80=2330
Last edited by samurajs on 13 Nov 2007, 13:02, edited 1 time in total.
Image

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Nov 2007, 10:37

Beidzot sen gaidīts raksts, par sadzīves tehniku. Š is noteikti palīdzēs izvēloties veļas mazgājamo automātu.

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 13 Nov 2007, 11:54

kaapeec nav apskatiitas energopateerinja klases, kas ir viens no galvenajiem vesjmasjiinas parametriem?

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 13 Nov 2007, 12:55

d_l: Tāpēc, ka ar nodomu nejaucu cilvēkiem galvu. Pamatā vairums normālo mašīnu energopatēriņa ziņā ir A un B. Kāda tev īpaša starpība, vai 1 mazgāšanas reizē apēdīs 4.62 vai 5.03 santīmus? Aliņš par ietaupīto vienalga nesanāks... :D

Un raksts tika veltīts nevis visiem vešmašīnu rādītājiem, bet konkrēti vienam... tirgotājiem tāda mānija slavēt superātrās, ka būšot pilnīgi sausa veša... bet tā nav!
Image

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 13 Nov 2007, 15:50

Ļoti labs raksts.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

Velko
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 19
Pievienojies: 28 Aug 2007, 09:55

Post no Velko » 13 Nov 2007, 16:14

Manuprāt energopatēriņš ir svarīgs faktors ierīcēm, kuras tiek darbinātas ilgstoši. Ledusskapim, piemēram.

zhagis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 186
Pievienojies: 14 Mar 2007, 08:00

Post no zhagis » 13 Nov 2007, 17:47

Nu vēl par centrafūgas griešanās ātrumu.
1000apg./min,1200apg./min reāli neko neizšķir.Lai sasniegtu tos 45%mitruma,centrafūgai ar 1000apg./min būs jagriežas par pāris min. ilgāk.Turpretī ar 1200apg./min šis mitruma % tiks panākts ātrāk.
Un jasaka,ka reālajā dzīvē tā tas arī ir.Tās specifikācijas ir tīri nosacītas.

rocky lv
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 01 Sep 2007, 09:41

Post no rocky lv » 20 Nov 2007, 17:30

Nu pagaidaam man tas isti nenoder bet kadam jau ljoti! pagaidaam man nav vajadziibas iegadaties veļasmašinu =] bet iznaacis ljoti labs raksts!

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 20 Nov 2007, 17:47

K dievs Samuraj :D Galīgā offtopicā jau iebraucis. :hmz: Š is taču ir IT vortāls nevis elektroniskā mājsaimnieču rokasgrāmata :D:D

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Nov 2007, 19:10

Edgars: atslābsti! Visvairāk % lietotāju aptaujā prasa jebkuru tēmu, kas tik būtu interesanta un noderīga. Mēs neesam IT portāls tīrā veidā, bet orientējamies uz visu, kas ar zinātni un tehniku saistīts. Un ne tikai.
Image

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 20 Nov 2007, 19:44

Tieši tā! Un jo vairāk šādu rakstu, jo labāk!
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

afigel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 304
Pievienojies: 04 Nov 2007, 18:36
Atrodas: Bedrograda

Post no afigel » 20 Nov 2007, 22:08

vai tik tie A B un C nebij energopateerinja klases?
un ja tu man ienaaktu veikalaa un paprasiitu, kaadi gultnji ir konkreetai veljasmashiinai, es apsardzi izsauktu.
1000 rpm pilniigi pietiek, ja esi izveirtis nopeerc 1200 :)
vienkaarshi vajag normalus brendus pirkt un viss.
no savas puses piebildiishu - nepeerciet LG un samsung.
var njemt e-lux un jaanjem ir AEG.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Nov 2007, 22:24

afigel: tu strādā sadzīves tehnikas veikalā? Atvaino, bet tu esi atlaists par nekompetenci... :rofl:

Vešmašīnām ir gan
1. energopatēriņa klase A,B,...
2. mazgāšanas kvalitātes klase A,B,...
3. izspiešanas/ centrifugēšanas klase A,B,...

Jebkurā labā veikalā uz cenu zīmēm ir uzrādītas visas šīs klases. Informācija sīkāk:
http://www.elektroline.lv/index.php?content=13&id=23

Liepājas veikalos pārdevēji zin gan par gultņiem, gan par citām sastāvdaļām un pat iesaka neņemt dažus no prestižajiem modeļiem tieši plastmasas detaļu dēļ (jo paši negrib pēc tam problēmas ar garantijas remontu).
Image

afigel
Reģistrēts lietotājs

Post no afigel » 20 Nov 2007, 22:29

kas tev skaitaas prestizhs modelis?
man gan vairaak bija audio/video, tachu sho-to pakjeeru no baltaas tehnikas ar.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 20 Nov 2007, 22:37

Nevaru vairs minēt konkrētos modeļus, jo tas bija pasen, bet tie bija no 'resnā gala', BOSCH ja nemaldos. Ražoti protams ne jau Vācijā, bet kkur Ä€zijā kā vairums visas tehnikas...;)
Image

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 21 Nov 2007, 13:09

afigel wrote: un ja tu man ienaaktu veikalaa un paprasiitu, kaadi gultnji ir konkreetai veljasmashiinai, es apsardzi izsauktu.
Vot šitādas piparu bodes vajadzētu slēgt bez brīdinājuma!Ka tik ko pārdot.Bet kad klients(garantijas laikā) vēršas pie pārdevēja ar problēmu,tad sākās atrunāšanās:
"Jums tak manuālī bija norādītas konkrētas detaļas".
Vot skuju!Tās rokas grāmatas ir domātas blondīnēm.
Par pārējo varu piekrist(gadus divus strādāju pie licenzēta veļas mašīnu meistara par palīgu),un šo to samācījos.
Bet,kas atiecās uz informācijas saņemšanu pie pārdevēja,tad skaidrs ir viens:
Informāciju klientam pilnā apmērā un pazemīgā veidā!!!(bet to"pārdevēji"Latvijā retais māk sniegt)

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Atrodas: Rīga

Post no shady » 21 Nov 2007, 16:38

Es esmu vairākkārtīgi nopircis preces, kur pārdevējs man nav pareizi sniedzis informāciju, BET patērētāju tiesības mani sargā:)
Nekad vēl neviens man nav beigās atdevis naudu atpakaļ vai apmainījis pret preci, kādu vēlos, JO priekšroka ir picējam - tāpēc pārdevējs var taisnoties kā vien grib - ir teicis/nav teicis..po!!! => Ja nedod atpakaļ, tad taisnā ceļā uz patērētaja tiesibu iestādi! Tur arī palīdzēs uzrakstīt ieniegumu utt.
Man pat pa 6ls lētām tupelēm veikals bija spiests samaksāt ~240Ls + protams, dabuju atpakaļ arī savus 6ls:)
Dažreiz patīk pakasīties ne tikai forumos, bet arī dzīve:)
Tāpēc nav ko baidīties - ja ir čeks un nav tava vaina, tad viņus var paņemt priekšā kārtīgi.

Un vēlviens padoms - nekad nenodiet veikalā uz remontu!
Tev, kā picējam, ir tiesības veikt ekspertīzi neatkarīgi - bez veikala starpniecības.

Un vēlviens padoms - tajā brīdī, kad esat naivi atdevis preci veikalā, lai pārbauda - jūs esat piekritis, ka piekrītat remontam - daudu tad neredzēt atpakaļ kā savas ausis vai citu jaunu preci.

P.S. - Veikali di*š kā nemetas - un ir pilnīgi vienalga ko viņi saka par garantijām utt - bieži izdomā savus termiņus, bet diemžēl LR likumdošana kā minimālo laiku uz elektroniku (un ne tikai) paredz 2 gadus. Un, kad sabojājas, tad taisnā ceļā uz patrērētāja tiesībām, ar to palīdzību dabūsi ko vajag + papildus kādu summiņu arī veikalam pa sodu uzliks;)
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 21 Nov 2007, 17:41

shady!

Te vienkārši nav ko piebilst!Man ir gadījies trīs reizes ņemt naudu atpakaļ.Tik skumji ir tas,ka pārdevējs sāk bolīt acis un prasīt,kas tie par likumiem.Pēdējais gadījums tieši bija saistīts ar veļas automāta problēmām.Ja veikalā ko sāk pīkstēt,tad neatkarīgu ekspertīzi un miers.Pēc tam lai nelaimīgie sedz ekspertīzes izmaksas,transportēšanas.Un vēl var paņemt netīro veļu no visiem radiem/draugiem.Aiznest izmazgāt uz veļas māju(par to protams arī paņemot čeku).Jo veikals ilgāk čakarēsie,jo lielāki izdevumi radīsies viņiem pašiem.
Kad Latvijā patērētājs kļūs gudrāks/izglītotāks par savām tiesībām,tad arī izzudīs tās apšaubāmās piparu bodes un visu varenie"pārdevēji/konsultanti".Tā kā ja man būs vēlme,tad arī uzprasīšu no kāda metāla sakausējuma ir izgatavota skrūve.Kur nu vēl gultnis.

afigel
Reģistrēts lietotājs

Post no afigel » 21 Nov 2007, 22:34

zhagis wrote:
afigel wrote: un ja tu man ienaaktu veikalaa un paprasiitu, kaadi gultnji ir konkreetai veljasmashiinai, es apsardzi izsauktu.
Vot šitādas piparu bodes vajadzētu slēgt bez brīdinājuma!Ka tik ko pārdot.Bet kad klients(garantijas laikā) vēršas pie pārdevēja ar problēmu,tad sākās atrunāšanās:
"Jums tak manuālī bija norādītas konkrētas detaļas".
Vot skuju!Tās rokas grāmatas ir domātas blondīnēm.
Par pārējo varu piekrist(gadus divus strādāju pie licenzēta veļas mašīnu meistara par palīgu),un šo to samācījos.
Bet,kas atiecās uz informācijas saņemšanu pie pārdevēja,tad skaidrs ir viens:
Informāciju klientam pilnā apmērā un pazemīgā veidā!!!(bet to"pārdevēji"Latvijā retais māk sniegt)
mozz tev veel kurpes notiiriit? paardeveejs ir taads pats cilvis kaa tu, izlepushais "pacient" :) taa kaa - jaaizturaas vienam pret otru ar cienju.

1) normaals brends tev tos divus garantijas gadus ies, un iisti nebuutu dzirdeejis ka shamie liktu iekshaa leetos gultnjus par kapeikaam - BS
2)garantijas laikaa pats tu gultnjus nemainiisi, tas nu ir 100% .
3)manuaalii ir noraadiits, kaa lietot, kaadiem standartiem atbilst.
4)un infa vienmeer tiek sniegta taadaa apmeeraa, cik klientam taa ir nepiecieshama.

afigel
Reģistrēts lietotājs

Post no afigel » 21 Nov 2007, 22:39

shady wrote:
P.S. - Veikali di*š kā nemetas - un ir pilnīgi vienalga ko viņi saka par garantijām utt - bieži izdomā savus termiņus, bet diemžēl LR likumdošana kā minimālo laiku uz elektroniku (un ne tikai) paredz 2 gadus. Un, kad sabojājas, tad taisnā ceļā uz patrērētāja tiesībām, ar to palīdzību dabūsi ko vajag + papildus kādu summiņu arī veikalam pa sodu uzliks;)
tavs foruma paraksts atbilst patiesiibai - normaalas firmas labaak vienreiz nedaudz zaudee, samainot preci pret citu, tachu ieguust pastaaviigu klientu.

nevajag pirkt tupeles pa 6 ls, tad tev neviens bodee praatu nepisiis.
es uz euroskor kuropeem jau ilgaak par gadu dziivoju - nopirku rudenii, peec pusgada atliimeejaas zole, bija jau pavasaris, piemaksaaju dazhus ls un panjeemu pavasara kedas, taas arii jau uz rudens pusi sadaliijas nedaudz, atkal samainiiju. pagaidaam ie.

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 21 Nov 2007, 22:49

Man viereiz gadījās tā. Ieeju RD-Electornic veikalā. Skatos uz PC, kas tirgojās. Minimāli aprakstīts. Domāju pajautāsu konsultantam, kas pa iekšam. Atrodu to konsultantu un sāku prasīt viņam. Pēc 2 teikuma viņs jau dodas uz noliktavu pēc grāmatiņas, lai nosauktu man cik liela ir Int. video karte. Labi, man jau sāk patikt, domāju paņemšu vēl uz mulķi. Prasu, kādas firmas atmiņas moduļi ir tajā PC, šamais atkal dur uz noliktavu. :D Beigās pateicu, ka šādu PC neviens tā pat nepirks, dēļ augstās cenas un nepietiekamas preces informācijas.

Mans visnīstākais veikals ir "TOPO CENTRS", ieteiktu iet ar līkumu šiem veikaliem.

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 21 Nov 2007, 23:08

Te var strīdēties ilgi un dikti... un tas ir bezjēdzīgi...

Par to nav jāstrīdās šeit...

afigel
Reģistrēts lietotājs

Post no afigel » 21 Nov 2007, 23:15

foxsk8 wrote:Man viereiz gadījās tā. Ieeju RD-Electornic veikalā. Skatos uz PC, kas tirgojās. Minimāli aprakstīts. Domāju pajautāsu konsultantam, kas pa iekšam. Atrodu to konsultantu un sāku prasīt viņam. Pēc 2 teikuma viņs jau dodas uz noliktavu pēc grāmatiņas, lai nosauktu man cik liela ir Int. video karte. Labi, man jau sāk patikt, domāju paņemšu vēl uz mulķi. Prasu, kādas firmas atmiņas moduļi ir tajā PC, šamais atkal dur uz noliktavu. :D Beigās pateicu, ka šādu PC neviens tā pat nepirks, dēļ augstās cenas un nepietiekamas preces informācijas.

Mans visnīstākais veikals ir "TOPO CENTRS", ieteiktu iet ar līkumu šiem veikaliem.
nu par to pirks/nepirks vareetu striideeties, jo galugalaa viss ir atkariigs no paardeveeja.

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 21 Nov 2007, 23:28

un no pircēja arī atkarīgs.. Ja es ieeju veikalā ar domu: "es esmu gudrāks par pārdevēju"... Tu tāds arī ārā iznāksi... Bet ja tu radīsi labu valodu... Gan atlaidi sarunāsi, gan labs klients būsi... ;) Sevišķi jau RD veikalos... Tur jāprot runāt..

P.S. Pastāsti lūdzu, no kurienes nāk LG gultņu smērs? Vai arī, cik puteklīši kvadrātmetrā drīkst atrasties Samsung Electronics telpās.

P.P.S. Nav RD darbiniekam jāzina, kas ražo RAM priekš HP Pavilion datora... Bet ja zin, tas tikai pluss... Nezin... Tev ir internets :)

P.P.P.S. Viss tomēr atkarīgs no mūsu attieksmes... Taisiet vienkāršākas sejas... būs labāk dzīvot

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 22 Nov 2007, 06:50

afigel wrote: mozz tev veel kurpes notiiriit? paardeveejs ir taads pats cilvis kaa tu, izlepushais "pacient" :) taa kaa - jaaizturaas vienam pret otru ar cienju.
Vari tur aizbijdināties cik gribi.Atrodoties darba vietā,katram ir savas tiesības un savi pienākumi.Ja pārdevēja pienākumos ietilpst pienākums notīrīt tupeles,tad arī tīrīs-basta.
Ja pārdevējs godprātīgi veiks savus tiešos pienākumus,tad neviens nebūs neapmierināts.Vai tiešām to ir tik grūti saprast.
Un vēl.Normālā veikalā parasti pārdevēji/konsultanti ir sadalīti pa sektoriem(Jānis-TV,Juris-veļas automāti ect...)Bet ne tā,ka viens pārdevējs/konsultants uz visu veikalu.Nu tad arī nav brīnums,ka no visa pārdevējs/konsultants zina virspusēji.Vot čoms rukāja RD Elektronic.Kādas stulbības tik nav jaborē pircējam,lai prece tiktu pārdota.Blīns!Ja patērētājs atnes uz veikalu atpakaļ tehniku,un pieprasa atgriest naudu.Ok.Bet ja pēc tam no augšas nāk rīkojums atgriesto preci likt atpakaļ plauktā un tirgot it kā nekas nebūtu bijis!!!Tad jau tas ir bezpriģels.

afigel
Reģistrēts lietotājs

Post no afigel » 22 Nov 2007, 19:13

zhagis wrote:
afigel wrote: mozz tev veel kurpes notiiriit? paardeveejs ir taads pats cilvis kaa tu, izlepushais "pacient" :) taa kaa - jaaizturaas vienam pret otru ar cienju.
Vari tur aizbijdināties cik gribi.Atrodoties darba vietā,katram ir savas tiesības un savi pienākumi.Ja pārdevēja pienākumos ietilpst pienākums notīrīt tupeles,tad arī tīrīs-basta.
Ja pārdevējs godprātīgi veiks savus tiešos pienākumus,tad neviens nebūs neapmierināts.Vai tiešām to ir tik grūti saprast.
es te taakaa necenshos aizbildinaaties, a probleema saprast laikam ir tev - kur te ir kaads koments, ka kaads atsakaas pildiit savus pienaakumus? Un gruuti apjeegt, ka paaredeveeja pienaakumos nu nekaadi nelien kurpju tiirishana - tas jau ir pavisam cits klasifikatora kods imo.

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 27 Nov 2007, 14:43

afigel wrote:un ja tu man ienaaktu veikalaa un paprasiitu, kaadi gultnji ir konkreetai veljasmashiinai, es apsardzi izsauktu.
man nāk prātā gadījums Rīgā kad iegāju Elkorā jautāt par videokameras fīčām.

Tur kaut kāda (sorry) **dritvai kociņ** konsultante (nu diez vai nebija kāda apkopēja pārģērbusies) (vēlreiz sorry). Š ī metās uzreiz pie datora skatīties to pašu ko es jau biju vakardien skatījies. Kad saku kad esmu bijis sony.ru lapā, un man vajag kaut ko vairāk par sausu info, seko atbilde - diez vai jūs te varējāt VISPÄ€R būt.
Kad ieraudzīju ka ekrānā IE uzlikti vissīkākie burtiņi un šī ļoti nomocās kaut ko izlasīt LCD ekrānā, pateicu lai nomaina uz lielākiem - tur tak acis var izmežģīt. sekoja arkārtīgi apgrūtināta cilvēka nopūta. un kad es ieraudzīju ka šis cilvēks neprot rīkoties ar lapas meklētāju - man viss tapa skaidrs. - pie šitik kompetenta cilvēka vairs klāt neiešu.

:rofl:
Step By Step - ImageImage

Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 13 Dec 2007, 16:39

A es muļķis visu laiku domāju, ka cilvēkiem interesē elektro un ūdens patēriņš :rofl: A izrādās ka dzīvē svarīgākais ir GULTŠ…I! :rofl:
Vajag tik cirst.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 13 Dec 2007, 18:06

Stiivais wrote:visu laiku domāju, ka cilvēkiem interesē elektro un ūdens patēriņš
Tad tik domā vien tālāk! Pirmā vietā - konstrukcijas drošība, tikai tad viss pārējais. Ko dos tev lielais elektro/ūdens taupītājs, kurš pēc gada atņirgsies?

Iesaku visiem - tikai netaupiet to ūdeni! Pēc slikti izskalotiem mūsdienu ķīmiskajiem veļas pulveriem varēsiet kasīties, it kā jums būtu blusas...
Image

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 13 Dec 2007, 18:51

Tieši tā, labāk lai litrs ūdens vairāk, nekā Ariel vai OMO nepārtraukti ādu kairina.

Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 10:47

Tehnikai parasti dod 2 gadu garantiju, tā kā tavi argumenti samuraja kungs ir nevietā. Un lielāko cilvēku daļu interesē tieši elektro un ūdens patēriņš kā arī gabarīti. Bet par gultņiem es vienkārši parēcu :rofl: :rofl: :rofl:
Vajag tik cirst.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 19 Dec 2007, 11:40

Gabarīti - jā,piekrītu... cik kg var izmazgāt reizē, tas arī. Energopatēriņš ir fufelis, jo kur tas paliek? 90% tava H2O uzsildīšanai, nekas zudumā neiet. Šªdens patēriņš: ar to tikai tavu veļu skalos, ne jau kaimiņa! Un parasti normālā mājā vešmašīnu darbina reizes 2 nedēļā... nu iztērēsi +/- 50 santīmus mēnesī, nu un?
Bet ja sliktas kvalitātes izstrādājumu dabūsi vest uz to pašu garantiju - redzēsi, cik tas tev būs patīkami! Nav jau pūciņa! :D
Image

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 19 Dec 2007, 23:34

Vēl gadījums iz dzīves:
-Mūsu pilsētiņā apmetās uz dzīvi pensionāri(amīši/latvieši).
Vajagot redz viņiem uzstādīt veļasautom.,žāvētāju.
Protams tika piegādāts"AEG".Pensionāri brīnās,kapēc tik daudz pogas verķim!?..
Saka:
-Mums Amerikā pāris pogas,nospied,un viss notiek.
Redz!Amīšiem ir cits tirgus.Te cits.(Zviedri tāpat preces ražo savam tirgum,un serviss viņiem cits)

Š eit Latvijā,joprojām iesaku pirkt vešmašīnas ar minimāliem pribambasiem!!!
Principā vešmašīna ir motors ar mucu(Rīga-13:))

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 25 Dec 2007, 21:35

Ja pajautā cilvēkus kuriem ir bijušas 3-4 veļasmašīnasa, tad parasti var dzirdēt tādus komentārus:
800 apgriezienu par maz, sanāk vēl pamitras
1000 ir tīri ok
1200 par daudz sausas un saburzītas :)
Es paņēmu Whirlpool 1000 un ir ok :)

zhagis
Reģistrēts lietotājs

Post no zhagis » 25 Dec 2007, 23:17

Tvinky!
Man pašam ir galīgi sūdīgs automāts:)
Tā pat arī drēbnieks-bez biksēm staigā:)
Lai visiem nākamo gadu AEG!!!

Pievienot atbildi

Return to “Raksti”