Notepad un pirātisms

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Tava attieksme pret programmatūras pirātismu:

1. Pirātismam - kategorisks nē!
0
No votes
2. Pieļaujams, ja vajag programmu, kurai nav līdzvērtīgas freeware alternatīvas
2
6%
3. Pieļaujams izglītības nolūkos (testējam un nodzēšam)
2
6%
4. 2.+3. variants
8
25%
5. Labprāt visu legāli iegādātos. Ja būtu nauda.
7
22%
6. Pirātisms rullē!
10
31%
7. Cits variants (iespamot!)
3
9%

Total votes: 32

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Notepad un pirātisms

Post no samurajs » 26 Nov 2007, 21:58

Te mēs varam paspamot par programmatūras pirātisma apkarošanu vai atbalstīšanu, pie tam pie mums par to nebano (ceru, ka nesāksiet publicēt CD-key utml., kas ir aizliegts Noteikumos?).
Image

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 27 Nov 2007, 08:33

iespamoju :D
vieniigaa nelegaalaa programma uz manas kastes ir winrar
tikai taapeec, ka zem bezdes ir gruutiibas ar paroleetiem arhiiviem.
atbalstu opensourci un gnu/gpl softus :D

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 27 Nov 2007, 09:28

Nu ja es pirātiskos Tildes Biroja, Offisa un WinXP seriāļus zinu no galvas + man drīz mājās siena būs nolīmēta ar beigtajiem "rakstītajiem" diskiem, tad paši variet spriest cik "es esmu nelegāls" :D

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 27 Nov 2007, 16:19

Š odien ap 100 diskiem atdevu vienai meičai, priekš kaut kāda šova dekorācijām. Bija jau žēl, bet tā pat jau viss bija novecojis. Bet pirātisms baigais.

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 27 Nov 2007, 17:23

Viss Fox! Gaidam ciemos BSA vīreļus melnajos uzvalkos un saulesbrillēs ar melniem GMC džipiem :D

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 27 Nov 2007, 18:04

Edgar tev avatarā jau nav vīrelis no BSA?

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 27 Nov 2007, 18:32

Mana attieksme ir nu kā lai pasaka. Jau no bērnības visu lietoju nelegāi, ja neskaita opensource un freeware. Nu esmu pirāts :) Vienkārši man nav līdzekļu lai iegādātos visas progas legāli. Un ne vienmēr ir tik daudz laika, lai iegādātos progu, vnk vajag vienai lietai uz 20 min un vsjo.

deivs001- ta ir edgara ista bilde, laikam vinjsh sācis pie BSA strādāt :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 27 Nov 2007, 18:51

Tad jau pie foxs8 ieradīsies edgars pats!

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09

Post no drunk_lizard » 27 Nov 2007, 19:08

nozjeelojama diskusija.....

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 27 Nov 2007, 19:17

Edgars wrote:Viss Fox! Gaidam ciemos BSA vīreļus melnajos uzvalkos un saulesbrillēs ar melniem GMC džipiem.
deivs001 wrote:Edgar tev avatarā jau nav vīrelis no BSA?
usins wrote:deivs001- ta ir edgara ista bilde, laikam vinjsh sācis pie BSA strādāt
Tas nudien sanāca oriģināli :rofl: :rofl: :rofl:

marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Atrodas: Rīga

Post no marr » 01 Dec 2007, 00:35

Principā tēma cik gara tik plata: var skatīties no dažādiem viedokļiem, aspektiem.
Kāpēc es uzskatu, ka izglītības mērķiem, manuprāt, pirātisms nav tik melns kā viņu mālē? Tāpēc, ka ja apgūstot kaut ko, ko visdrīzāk dzīvē vēl kādu reizi izmantos, tad, ja tas tiešām būs biznesa vajadzībām, tad attiecīgo programmu es tiešām arī iegādāšos, tas savukārt dos peļņu attiecīgajam izstrādātājam. Taču, ja es to pašu būšu darījis ar roku, vai kādu bezmaksas alternatīvu, tad šim pašam uzņēmumam būs krietni jānopūlas (mārketings and stuff), lai pārliecinātu mani šo programmu izmantot, kad es to vēlēšos darīt biznesa vajadzībām, jo ar roku visdrīzāk ka nav ātrākais veids, kā nonākt pie risinājuma. Svarīgi pieminēt, ka šeit es nerunāju par fotošopa izmantošanu, lai samazinātu bildes izmēru un ievietotu to draugiem.lv, bet gan par šīs programmas padziļinātu izpēti, lai vēlāk attiecīgās zināšanas varētu pielietot profesionāli. Programmas nelegāla turēšana tikai tāpēc, lai viņa būtu un reizi mēnesī izmantotu vienu funkciju, kas bez jebkādām problēmām ir pieejama simts citos bezmaksas risinājumos nav atbalstāma un tā ir pirātisma negatīvā puse. Taču arī šeit var atrasties cilvēki, kas pamato visu to, ka arī šāds pirātisms popularizē programmu un tāpēc cilvēki, kam darbā nepieciešama kāda (piemēram) foto apstrāde sadomās nopirkt fotošopu, jo viņš būs dzirdējis, ka visi to izmanto. Tā teikt, nevar visu sadalīt "melns un balts"
No otras puses - legāli tas nav, taču likumi ir rakstīti visiem, tie ir jāievēro - tas, ka kāds var/zin kā nozagt nenozīmē, ka viņš to dara un atbalsta! (katrs taču zin, ka ieejot veikalā un paņemot alus pudeli un nesamaksājot mēs zogam un arī fiziski praktiski ikviens (teorētiski) to var izdarīt). Internetā tieši tāpat!
Ja reiz runā par šo tēmu, tad varu izteikt savu viedokli par augstāk minēto izglītības - pirātisma jomu. Man, personīgi, nav īsti skaidrs, kāpēc izglītības iestādēm pašām būtu jāpērk programmu licences (piemēram, specifiskai programmatūrai kā stata vai spss), ja pašām kompānijām pēc būtības ir izdevīgi, ka studenti mācoties apgūst tieši viņu programmas. Tieši atdeve pēc tam kompānijai lielāka ir tad, ja darbinieks jau prot apieties ar attiecīgo programmatūru, nevis jāsāk apgūt specifikācija no jauna. Piekrītu, ka tas nav nekas neizdarāms, taču kur paliek efektivitāte?

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 01 Dec 2007, 01:09

Kaut kas jau tiek darīts, lai padarītu maksas programmatūru pievilcīgāku legālai lietošanai, piem. M$ Office Student 2007 patlaban maksā tikai Ls 25 ar licenci priekš 3 datoriem. Tā kā ja OpenOffice nepatīk tad var samesties pa trijiem uz "Bila ofisu" par tikai ~8.50 no purna... :D
Image

marr
Vecākais lietotājs

Post no marr » 01 Dec 2007, 10:54

tas ir ļoti atbalstāmi, zinu vienu kursa biedru, kurš nopirka (ja nemaldos NOD) antivīrusu uz 2iem gadiem par 18 Ls - tīri šī paša iemesla dēļ. Man, personīgi šī studenta versija neliekas laba (sākot ar pašu man ne īpaši tīkamo 2007 offisa interfeisu), jo studenta versijā, cik man zināms, piemēram, solver nav iekļauts, kas reizēm man ir nepieciešams. Risinājums ir augstskolā ir 20 datori, kuros tas ir pieejams, taču atkal jautājums par efektivitāti un ērtībām to izmantot.

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 01 Dec 2007, 13:31

jā samuraj, bet tikai šitajā studentu versijā nav Access iekšā, kuru skolās arī māca, tā ka kas tā sūds par studentu versiju?
manis pēc tas onenote varēja nebūt.
Step By Step - ImageImage

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 01 Dec 2007, 13:58

rajah: nu galvenās progas kā Word, Excel tomēr tur ir... Es neesu cietpauris un pat 1 Ls pat to nemaksātu! Kas vainas OpenOffice 2.3?
Image

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 02 Dec 2007, 05:25

Ha! Mūsu Valmieras "Liesmiņā" bija iekšā baigākā reklāma, par to ka "JÄ€PĒRK Š ĪOFFICE 2007 VERSIJA, BŠªSIET LEGÄ€LI, UN JŠªSU DATORS BŠªS Ä€TRÄ€KS UN NEKÄ€RSIES NO NELEGÄ€LÄ€M PROGRAMMÄ€M, JO BŠªS TĪRS!". Viens darba klients bija uzlicis un sanāca tieši otrādāk - neielādējās vairāk "explorer.exe" un līdz ar to vispār ne ikonas ne taskbar, nekas vairs nebija redzams :D Vot tjebe Legality :D

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 02 Dec 2007, 10:29

Edgars: A ko tas klients nesūdz tiesā Bilu? Varētu pāris ļimonus nokāst sāpju naudas... :rofl:
Es notestēju MS Office 2007 Blue Edition, nekāda vaina no instalācijas viedokļa. Pēc tam gan ātri nahrenizēju jo galīgi nepatika.
Image

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 02 Dec 2007, 11:23

samurajs wrote:rajah: nu galvenās progas kā Word, Excel tomēr tur ir... Es neesu cietpauris un pat 1 Ls pat to nemaksātu! Kas vainas OpenOffice 2.3?
a to varētu Tu pateikt izglītības ministrijai - kādēļ netiek plānā ietverta iepazīstināšana ar programmām, kas var aizvietot Ofisu?
tur nav nekas minēts. sīkiem jau pats Offiss nepielec, kur nu vēl papildus kādas programmas.

tā kā vairs par učuku jau 3 gadus vairs nerukāju, var jau būt gan ka kaut kas ir tagad mainījies.

P.S. Vai 2007.ofisam ir iespēja pārslēgt izskatu, bez izvarošanas - citām programmām, pārslēgt uz iepriekšējo, 2003. izskatu?
Step By Step - ImageImage

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 02 Dec 2007, 11:42

rajah: domāju, ka nē - tur dizains un install Vistas stilā, viss pavisam citādi arī izskatās. Lai arī darbojas viss apmēram tāpat. Jau bijusi liela brēkšana - kas pieradis pie 2003.- esot grūti pārslēgties uz jauno. Tad jau OpenOffice līdzīgāks tam 2003.
Image

marr
Vecākais lietotājs

Post no marr » 02 Dec 2007, 12:05

tur gan varu tikai piekrist, office 2007 ir sataistīts tik ļoti ar GUI, ka vienkāršī neparocīgi. Nevar tur normāls cilvēks neko atrast, dažādām izvēnes iespējām novietojums pilnīgi neloģisks. Bet vispār, ne jau par office šeit topiks :P

afigel
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 304
Pievienojies: 04 Nov 2007, 18:36
Atrodas: Bedrograda

Post no afigel » 02 Dec 2007, 12:35

taa kaa bils nespeej garanteet sava softa darbiibu, tad es nespeeju to pirkt par naudu.

KaNeiet
Lietpratējs
Atbildes: 234
Pievienojies: 01 Nov 2007, 00:50
Atrodas: Talsi

Post no KaNeiet » 02 Dec 2007, 14:26

Rajah, ir iespējams - gan izmantojot papildus softu:
http://www.addintools.com/english/menuoffice/
Classic Menu for Office 2007
http://www.freedownloadscenter.com/Reviews/r3593.html
..

Vispār jau ne izglītības standarts (tāpat, kā ECDL, uz ko tas šobrīd bāzēts) ne skolas programma neliedz izmantot OpenOffice vai ko citu. Tas, gan, protams, prasa ieguldīt papildus darbu skolotājam, jo trūkst gan metodisko materiālu, gan mācību grāmatu. Neviens neliedz arī tos sagatavot un iesniegt izdevniecībā. Ja būs pieprasījums, noteikti arī tiks izdoti.
Nedomāju, ka jebkad būs valsts finansēts atbalsts desmit alternatīvu produktu apmācībai. Divu bija - LIIS laikā bija gan MS Office gan, šķiet, SmartSuite apmācība skolotājiem par gandrīz visu offisa programmu spektru.

Access pamatskolā nav. Arī vidusskolā ar to nav tik daudz jāstrādā, lai būtu nepieciešams to noteikti izmantot mājās.

Faust
E-žurnālists
Atbildes: 318
Pievienojies: 28 Apr 2007, 14:53
Atrodas: Valmiera

Post no Faust » 02 Dec 2007, 14:36

Vienīgais ko esmu gatavs iegādāties par naudu, ir datorspēles.

mezhawecis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 23
Pievienojies: 01 Dec 2007, 18:02
Atrodas: Jelgava

Post no mezhawecis » 03 Dec 2007, 17:32

Es, personīgi nesaskatu neko, kas piesaistītu uzmanību legālu programmu pirkšanai. Man uz datora nav pilnīgi nekā, ko varētu nosaukt par legāli iegādātu.

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 03 Dec 2007, 18:02

es varētu iegādāties visu legālu, ja nemaksātu virs 10 ls. tad tiešām būtu man legāli diski.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1

Post no shady » 03 Dec 2007, 18:22

usins wrote:es varētu iegādāties visu legālu, ja nemaksātu virs 10 ls. tad tiešām būtu man legāli diski.
Parasti jau Audio/Video iekļaujas šajā cenā.
Par programmām neredzu pieminēšanas vērtu, jo visam ir alternatīvas.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 14 Dec 2007, 20:24

Principiāli nepērku softu, kamēr cenas ir neadekvātas - tas viens. Otramkārtām, freeware ar ļŠoooti retiem izņēmumiem ir draza. Un treškārt - alternatīva? Linux? a ko darīt ja softs tikai priekš win? emulēt to pašu winxp(pirātisko of course) linux vidē? :D:D:D:D:D:D
Vajag tik cirst.

Pievienot atbildi

Return to “Aptaujas”