Kļuvis pieejams Windows 11 2022 atjauninājums

Foto: Microsoft, news.microsoft.com

Microsoft paziņojis par Windows 11 2022 atjauninājuma izlaišanu un pieejamību. Šis ir pirmais nozīmīgais Windows 11 atjauninājums kopš operētājsistēmas palaišanas pagājušajā gadā.

Daži pēdējie gadi nesuši būtiskas ​​izmaiņas svarīgākajos mūsu dzīves, darba un mācīšanās aspektos, un dators ieņem arvien svarīgāku loma cilvēka ikdienas dzīvē. Tiešsaistes iespējas, kas iepriekš nepastāvēja sapulcēm, tikšanās reizēm, ikdienas uzdevumiem un izklaides pieejamībai, un sākotnēji radās kā nepieciešamība, turpina darboties to ērtības un efektivitātes dēļ. Mēs veidojām jaunus ieradumus, un tie nostiprinājās. Dators mūs vieno emocionālākā līmenī nekā jebkad agrāk. Straujā pāreja uz elastīgāku darba režīmu un dzīvi vienlaikus arī dramatiski palielināja drošības apdraudējumus privātpersonām un uzņēmumiem, –  šobrīd ​​ik sekundi notiek 921 uzbrukumi parolēm. Pagājušajā gadā, izlaižot operētājsistēmu Windows 11, Microsoft piešķīra datoram modernu atsvaidzinājumu, padarot Windows par labāko vietu, kur savienoties, radīt un izklaidēties.

Ar nupat publiskoto Windows 11 2022 atjauninājumu, Microsoft koncentrējas uz inovācijām vairākās galvenajās jomās:

• Padarīt datoru vienkāršāku un drošāku lietošanai ikvienam: lai jau iepriekš paredzētu cilvēku vajadzības un ietaupītu viņu laiku, šajā atjauninājumā ir iekļauti izvēlnes “Start Menu” atjauninājumi, precīzāka meklēšana, ātrie iestatījumi, logrīku paneļa uzlabojumi un citi jaunumi.
Foto: Microsoft, news.microsoft.com

o Jaunas pieejamības iespējas ietver System Wide reāllaika subtitrus, lai automātiski ģenerētu titrus no jebkura veida audio satura operētājsistēmā Windows 11, balss piekļuve (priekšskatījums) ļauj lietotājiem kontrolēt savu datoru un autora tekstu, izmantojot tikai savu balsi, kā arī Natural Voices for Narrator, kas precīzāk ataino dabisko runu, radot patīkamāku skaņu laikā, kad lietotājs to izmanto lasot vai pārlūkojot tīmekli.

• Padarīt Windows par labāko vietu, kur savienoties, radīt un izklaidēties: Windows 11 2022 atjauninājumā ir iekļauti Windows Studio Effects, kas uzlabo video un audio zvanus, Microsoft Store lietotāja pieredzes uzlabojumi, papildu spēļu iespējas un citi jaunumi.
Foto: Microsoft, news.microsoft.com

o Šis atjauninājums uzlabos Microsoft Store lietošanas pieredzi, tostarp satur Microsoft Store Ads izmēģinājuma versiju izstrādātājiem un Amazon Appstore paplašināšanu starptautiskajos tirgos, nodrošinot klientiem vairāk nekā 20 000 Android lietotņu un spēļu.

o Game Pass ir iebūvēta tieši operētājsistēmā Windows 11, izmantojot Xbox lietotni, kurā spēlētāji var piekļūt simtiem augstas kvalitātes datorspēļu.

o Ar jaunu vadības un kontroles joslu, spēļu optimizāciju un jaunām HDR kalibrēšanas iespējām, datoros, kuros darbojas operētājsistēma Windows 11, būs vairāk spēļu funkciju nekā jebkad agrāk.

• Papildu drošības, pārvaldības un elastības nodrošināšana darba vidē: lai apmierinātu arvien sarežģītākās darba vides vajadzības, jaunais Windows 11 2022 atjauninājums nodrošina jaunas, īpaši svarīgas drošības funkcijas un jaunus pārvaldības rīkus IT efektivitātes palielināšanai.

o Microsoft Defender SmartScreen palīdzēs noteikt, kad lietotājs ievada savus identifikācijas datus ļaunprātīgā lietojumprogrammā un brīdinās viņu.

o Smart App Control operētājsistēmā Windows 11 bloķē neuzticamas lietojumprogrammas, script failus un ļaunprātīgas makro darbības.