Tet testē nākamās paaudzes interneta tehnoloģiju ar datu ātrumu 20 Gbit/s

Tehnoloģiju uzņēmums Tet vieni no pirmajiem pasaulē uzsākuši darbu pie nākamās paaudzes interneta tehnoloģiju testiem, kuros tiek izmantotas īpašas jaudīgā Tet optiskā interneta tīkla iekārtas, kas klienta ierīcēs nodrošina internetu ar datu ātrumu līdz 20 Gbit/s.

“Pēdējo 15 gadu laikā Tet optiskā tīkla attīstībā esam ieguldījuši vairāk kā 66 miljonus eiro un jaunie testi, pie kuriem strādājam, ir pierādījums, ka līdzšinējais darbs ir radījis labu augsni nākotnes tehnoloģiju ieviešanai. Mūsu eksperti, izmantojot jaunākās paaudzes tehnoloģijas, strādā, lai jau tuvā nākotnē klienti varētu izmantot modernākos un drošākos IT jomas sasniegumus,” pauž Uldis Tatarčuks, Tet galvenais izpilddirektors.

Ir zināms, ka interneta izmantošana strauji pieaug – vidēji gadā par 23%. Turklāt 65-80% no interneta datu plūsmas ir video. Tā kā šis apjoms ir nepieredzēti augsts, tehnoloģiju uzņēmumi, tostarp Tet, meklē risinājumus, kā datus droši un kvalitatīvi nogādāt no viena punkta līdz otram. Tiek ņemts vērā arī tas, ka jaunās bezvadu tehnoloģijas – gan jaunais WiFi7 standarts, gan 5G mobilā tehnoloģija spēj nodrošināt interneta pieslēgumu ar ātrumu līdz pat 20 Gbit/s, taču šādas jaudas praktiskai izmantošanai ir nepieciešami atbilstoši risinājumi.

Tet sadarbībā ar partneri pašlaik strādā pie risinājuma, kas īstenojams, izmantojot Tet izbūvēto un regulāri pilnveidoto optiskā interneta tīklu visā Latvijas teritorijā un sadarbības partnera ierīces, kas palīdz nodrošināt iecerētās idejas nākamās paaudzes tehnoloģiju jomā.

Paredzams, ka pozitīvu testu rezultātā saviem privātajiem un biznesa klientiem varēsim piedāvāt WiFi7 ar ātrumu līdz 20 Gbit/s, mākoņpakalpojumus klientiem, kam nepietiek ar 10 Gbit/s, jaudīgus 20 Gbit/s pieslēgumus video un TV studijām, mobilā tīkla bāzes staciju pieslēgšanu, pieejamību videospēļu entuziastiem ar mazāku aizturi u.c.