Portāla AllThingsD rīkotajā gadskārtējā konferencē D11 kā goda viesis piedalījās Apple vadītājs Tims Kuks, kurš sniedza apjomīgu interviju žurnālistiem Voltam Mosbergam un Karai Svišerei. Kuks atzīmēja, ka gaidāmi jauni, revolucionāri Apples produkti, bet ietiepīgi atteicās kaut ko konkretizēt.
Par TV ierīču tirgu T. Kuks atkārtojās, ka patreizējā televīzija kā tehnoloģija ir novecojusi, un drīzumā gaidāmas principiāli jaunas, neredzētas ierīces. Applei televīzija esot ļoti interesanta tēma, un jau pārdots 13 miljoni Apple TV ierīču.
Uz jautājumu par Google Glass Kuks atbildēja, ka neuzskata to par masu produktu. “Es nēsāju brilles, jo bez tām es neredzu. Bet es nezinu daudz cilvēku, kuri nēsātu brilles tāpat prieka pēc,” tā Kuks, un piebilst par rokassprādzēm, kas viņaprāt esot dabiskāks variants: “Arī par nepieciešamību nēsāt kaut ko uz rokas vēl cilvēki būs jāpārliecina.” Mūsdienu jaunatnes vairākums nenēsājot rokaspulksteņus, tomēr Apple interesējas par nēsājamo elektroniku. Arī pats Tims Kuks uz rokas valkā sporta ierīci Nike FuelBand.
Tālāk Apple vadītājs pastāstīja par Džonatana Aiva jauno iOS 7 dizainu (ar rakstu par to varam iepazīties šeit). Uz Mosberga jautājumu, kāpēc iPhone nevar izgatavot daudzveidīgus tāpat kā iPod atskaņotājus, Kuks atbildēja, ka tam neesot jēgas, un bez tam tas prasītu milzīgus resursus. Katram iPod ir sava niša; tos lieto cilvēki ar konkrētām prasībām, un ar konkrētu dzīvesstilu. Bet iPhone neesot tik cieši integrēts dzīvesstilā, lai sāktu radikāli dažādot modeļus. Tomēr esot iespējams, ka vienu jauku dienu Apple paziņos par otro iPhone modeli, kam būs citāda funkcionalitāte un kas būs lētāks.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tim_cook1_1.png[/img]
Avots