Viedtālruņus ar Firefox OS tirgos nākamgad

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Viedtālruņus ar Firefox OS tirgos nākamgad

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Mozilla paziņojis, ka viņu mobilo operētāsistēmu tomēr sauks par Firefox OS agrākā Boot-To-Gecko vietā. Jaunā OS bāzēsies tikai uz atvērtajiem web standartiem un visas funkcijas tiks realizētas kā HTML5 programmas.

Jau noslēgta vienošanās par pirmo modeļu izlaidi, ko apņēmušās veikt divas kompānijas: TCL (ar zīmolu Alcatel One Touch) un ZTE. Š ie viedtālruņi būs apgādāti ar Qualcomm Snapdragon procesoriem.

Tāpat arī nosaukti projekta partneri. Mobilie operatori, kuri palīdzēs tirgot Firefox OS tālruņus, būs Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefonica un Telenor.

Kā precizēja Mozilla, Firefox OS atšķiras ar to, ka nebūs starpslāņu, kuru dēļ pie bāzes funkcijām var piekļūt tikai oriģinālās programmas. Viņu gadījumā lietotājam būs iespējams nomainīt pat specifiskās telefona programmas, panākot 100% ierīces personalizāciju.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_firefoxos_1.jpg[/img]Avots

Raivix
    Participant

Š aubos, vai tur kas labs sanāks. Viss tāds baigi ”zvērīgs” izskatās. 😀

dzhonsons
    Participant

Ej ka tu vienreiz dēt ar savu Nokiu un Maikrosoftu :>

RFIELd
    Participant

Nav jau nekāda vaina, bet tie softi pārāk daudz paliek. Ja jau Nokijas Symbian vai vēl kam tur vēl nekas neizdodas un arī windows telefoniem baigi spoži neiet, tad diez vai mozillai kaut kas sanāks, jo Androīds un ābols praktiski visu ir monopolizējuši

Raivix
    Participant

Ko tad es? Es jau neko.. 😀

Garinsh
    Participant

Mozillai ir jārada kaut ko patiešām varenu, lai ielaustos tirgū, ko dominē andrīši un ābolzombiji. Iespēja pielāgot it visu vidējam patērētājam nav nepieciešama.

Aldis
    Participant

Man gan šķiet, ka šis OS tiešām varētu aiziet strauji. Ja vien sāks ražot telefonus ar šo OS-u mums zināmāki telefona ražotāji.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā