Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › 2009.g. aprīļa kaitīgās programmatūras TOP5
Trešajā vietā seko kaitīgā programmatūra Win32/PSW.OnLineGames, kuras uzdevums ir zagt multiplayer
Tālāk seko Win32/Agent, kuras uzdevums – zagt lietotāja personīgos datus, izplatība – 3,51%.
Piektajā vietā – Win32/TrojanDownloader ar uzdevumu “atvērt vārtus” citai kaitīgai programmatūrai. Tā sastāda 1,03% no kopskaita.
Bija viens PC, vajadzēja sataisīt, kaut kas ar ramiem gļuko, ok paņemu savu ramu, testēšanas nolūkos, tā pati problēma, nekas nemainās, ok beigās cilvēks paņēma jaunu PC, testa rams stāv plauktā, apmēram pēc nedēļas atnāk vēl viens PC, svaigs, nekādu problēmu, atlika man tikai ielikt savu testa ramu, rezultāts nebija no tiem patīkamākajiem. Otra datora rams tā teikt inficējās ar mana rama drazu, sabojāto elektroniku, etc sauc kā gribi, un atkal paliekam bez ramiem, spraudīsi uz mātes citu ramu, inficēsies arī tas, māte metama laukā. Š ādus jokus varēja novērot uz pavecāku tehniku, kam reāli nav izskaidrojuma, kā vienīgi vainu var novelt uz bojātu elektroniku vai kaut kādu mistisku “hardwarisko” drazu.
dators pieslēgts tīklā, to atvienoju no tīkla, caur safe mode palaidu CureIt, HijackThis, iztīriju no tām drazām, izņ ēmu cieto, pieslēdzu to pie usb, pārlaidu pāri AVG, ieliku datorā, pievienoju atpakaļ tīklam, pēc dažām dienām atkal datoriem pāri 1000 vīrusiem..
defaultā strādāja norman antivīruss.
ps, pirms tīrīšanas atslēdzu system restore, pēc – ieslēdzu atpakaļ.. kopumā bija 2 šādi datori no 6… kas tika darīts nepareizi? ir kādi ieteikumi? 😮
varēja atrauties “ÄŒernobiļu” un Hardwariskās drazas, kad draza pierakstās uz dzelžiem, vai arī elektronika pati tev sāk niķoties, liec tik ramus iekšā, tie inficēsies, aiznesīsi uz citu PC, sāksies tādi paši joki. Gan jau kāds zinās par ko es runāju 🙂
beidz dzert no riita
1. cjernobilja bija bootsektora viiruss
2. par viirusiem ramaa nekomenteesju…
pastaav teoreetiska iespeeja uzrakstiit viirusu, kas biosaa izmaina barosjanas spriegumus un nokauj dzelzjus, bet nav kkaa dzirdeeti taadi :>
nu diezvai ramā būs tā vaina, varbūt sakritība, jeb slēdzi klāt kādu flešu, “apsēstu tīklu”, etc? varbūt uzinstalēji kādu inficētu programmu?
mēģināji pārinstalēt biosu?
izredzētais: Tas bija ļoti sen, beigās netiku gudrs kur vaina un māti vienkārši izņemu, lai plauktā stāv.
Es jau par tām drazām runāju, kas bija X gadus atpakaļ, nejau par esošiem laikiem. 🙂
drunk_lizard: Droši “černobiļu” pats neesi atrāvies 🙂 Draza paliek draza.
sorry, saputroju :>
cjernobilja bija win95.cih – biosus graava nost)
un nee, pats neesmu atraavies :> kaut gan dziivoju bez antiviirusiem 🙂