2013. gadā pikoprojektori kļūs ikdiena

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas 2013. gadā pikoprojektori kļūs ikdiena

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156952
    samurajs
    Participant

    Eiropas ražotājs STMicroelectronics nopircis Izraēlas specializēto sākumfirmu bTendo ar mērķi izstrādāt un ražot miniatūrus lāzerprojektorus (pikoprojektorus) mobilajām ierīcēm. Š obrīd tādi jau ir sastopami viedtālruņos (piem. Samsung Galaxy Beam), bet vēl ir visai liels retums.

    bTendo kopā ar STMicroelectronics vēlas izstrādāt tādu pikoprojektoru, kas spētu darboties uz jebkuras virsmas. Lietā tiek liktas bTendo pieredze projekcijas lāzertehnoloģiju izstrādē un STMicroelectronics mikroelektromehāniskās sistēmas.

    Gatavais prototips ļauj parādīt augstas kvalitātes bildes un HD video praktiski jebkur ar miniatūru ierīci, kuras augstums nepārsniedz 5 mm un tilpums – 1,7 cm3. Sagaidāms, ka nākamgad pirmie jaunie projektori atradīs vietu mobilajās ierīcēs, bet 2015. gadā ieplānots saražot jau 58 miljonus šādu ierīču.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_how_works_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_440_72115_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_111_1.jpg[/img]

    Avots 1, 2.

    #288912
    BERILS
    Participant

    Sci-Fi

    #288913
    ikrafts
    Participant

    Nākamā problēma, kas būs jārisina pēc šādu ierīču ieviešanas, būs- baču noturība. Ja pat mēreni lietojot šodienas smārtfonu, tas ir jālādē katru dienu. Nē, nu iztur jau arī ilgāk, bet lai otrajā dienā nepaliktu bez sakariem riskēt nevajadzētu. Ar šādu pikoprojektoru bača vienkārši kusīs kā pavasara sniegs. Galaxy Beam jau arī ēd uz veselību…

    #288914
    Aldis
    Participant

    Bet piemēram uz ierīces kā iPod Touch, vai kāda cita kabatas formāta aparātā šāds brīnums būtu perfekts. Gan izklaidei, gan piemēram, uz kaimiņa sienas noprezentē savu powerpoint prezentāciju, nedarbinot pc, pret griestiem projekcē sev filmu. 😉 Jūtu ka šī būtu laba nākotnes lieta. 🙂

    #288915
    lastguru
    Participant

    bačas ir tas retais tehnikas komponents, kurā īsti vērā ņemamās attīstības nav bijis jau ļoti ilgu laiku

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā