Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › AMD procesori
Mātesplate-
2. Procesors.
Es jautāju, jo man kaut kas teica ja ir Kodolu skaits mazāks un vairāk Takts frekvence (MHz), tas dažreiz ir labāk nekā vairāk kodolu un mazāk MHz.
P.S Es nēsmu nekāds Pro no šim lietām es zinu tikai pamatus PC veidošanai!
A8
Procesori Amd vs intel ir rupji sakot kā kvēldiega spuldze vs ekanomiskā pie tās pašas jaudas, bet cenu atšķirībā nav virs 100% kā tas ir ar spuldzem, bet gan lielākoties ~ +15%.
Normāli cilvēki pērk eko spuldzes, bet nez kapēc datortārpi ir stipri pasisti. AMD procesori ir tīrākās huiņas un paši to saprotot muļķajiem patērētājiem pasniedz vairākus kodolus, kur tiem takts frekvence jādala ar 2, lai salīdzinot ar intel būtu tā pati jauda. Ak jā, ir daži modeļi līdzjaudīgi, bet tad redz – pasistajiem AMD līdzarto vajag virs 95W kamēr intelim turpat pusi mazāk. Ei nu saproti šīsdienas hibrīdgalvas.
Ja AMD, tad kko no FX sērijas. Bet labāk jau kko no Intel Skylake, un tad videokarti nevajadzēs, jo integrētā pietiekami jaudīga.
AMD Zen FX sola Q4 2016, APU – 2017.
Otrkārt, Procesora izvēlē viss atkarīgs no programmām kuras lietosi. Ja programma neprot lietot vairāk par 1 kodolu, tad labāk ņemt kaukādu divkodolnieku, pēc iespējās ātrāku. Taču ja programma mūsdienīga, tad var arī 4kodolu., kur katrs kodols bik lēnāks. Bet, IMHO, spēles vairāk par 3 kodoliem nelieto. 1 grafikai, 1 priekš AI, 1 fizikai. Nu tas tāds aptuvens sadalijums.
P.S. Aceros kādreiz āksti (iedomu datorveikali) pārdeva visādus divkodolu parodijas naivajiem (arhitektiem). 1kodola 3GHz AMD strādāja daudz ātrāk par tām 1,86GHz parodijām, jo AutoCAD līdz pat 2009. neprata izmantot vairāk par 1 kodolu. To jau protams visi sertificētie un diplomētie pajolēni nespēja iedomāties 😀
Bet, IMHO, spēles vairāk par 3 kodoliem nelieto. 1 grafikai, 1 priekš AI, 1 fizikai. Nu tas tāds aptuvens sadalijums.
Doma pareiza, praksē tā NAU. Spēlītes liec mierā.
attiecībā uz komplektēšanu nākotnei – tagad noteikti nav tas brīdis kad to darīt. labāk sagaidīt vismaz vasaras vidu, kad nāks Polaris un Pascal videokartes, rudeni/ziemu kad būs jaunie AMD Zen proči. un ja nav steiga, tad 2017 gada AMD vega GPU un APU.
bet jaunākās jau izmanto līdz 8ām plūsmām/kodoliem.
bet tas, ka Skylake (ne skylike :D) maksā dārgāk kā, teiksim, Haswells ir galīgākās muļķības. ir Skylake proči, kas gandrīz pat lētāk maksā.
Š ī izvēle vairāk budžeta datoriem. internet veikalos dual core sit pušu visus processorus ja nu vienīgi i7 uzlikt tas gan sadotu parastiem pentiumiem.
Bet ir arī tādi laptopi. Un par tiem sakot – Amd vnk nevar uzražot procesoru, kas sadod pa mizu intelim. Ja ņem piemērā kādu standarta 35watt procesoru no inteli, tad amd, lai dabūtu to pašu jaudu vajag jau uz 50watt vai vairāk un tas nozīmē – pārkaršana
Var saukt daudzus inteļa dual corus, bet kā piemēru iedošu T4200 vai T4400, kuri vēljoprojām ir ejoša upgrade prece, kas ražota 2009 gada sākumā un neviens amd mobile procis nestāv viņiem klāt līdz 2012+ gadam jaudā, lai kādas tehnaloģijas vai kodoli ir tajos gados bijuši no amd mobile cpu platformā.
Man lapsī ir 2008 gada vasarā ražots Intel SU9400. Tas ir 10 Wattīgs35 Wattīgiem
Vari galddatoram pirkt to drusciņlētāku amd cpu, bet ilgtermiņā kopumā tāpat ieiesi mīnusā. Beigās tikai un vienīgi papisiens naudā un jaudā. Jaudā kuru varēji dabūt uzreiz no inteli.
Tas ka AMD ir iespējams jaudīgāks iGPU – arī neko nedod, ja pats procesors ir gliemis.
Vari galddatoram pirkt to drusciņlētāku amd cpu, bet ilgtermiņā kopumā tāpat ieiesi mīnusā
Paņem kalkulatoru un parēķini, nevis fantazē kaut kādu murgu. Pat pie 25W starpības (kas realitātē nav), summa ir smieklīga.
2. Tad par kādām cpu summām iet runa?! entry lvl var iegādāties ar 10-30 euro starpību, kur ir 15w starpība un tad nu sāc rēķināt, ko nemaz nevar precīzi izdarīt, bet cilvēkam, kam vesalais ir vietā – saprastu ka ilgtermiņā tā vien ir – mīnuss.
Preses relīzes