Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › AMD vs. Intel (1. daļa)
Tu te izklāsti savas domas, kas man nepavisam neinteresē. Tas, ka Tev labāk patīk AMD, nenozīmē, ka vari nepamatoti nodi*** Intelu……… Vienkārši vajag būt objektīvam, nevis mēģināt ar vienu rakstu iestāstīt citiem, ka Intelis smird, jo viņš ir dārgāks, jo Tev labāk patīk AMD. Katrā tehnikā ir savi plusi un mīnusi.
Ja es tik gudrs, cik tev pašam liekas, tad:
1) Nocitē no mana raksta, kur es saku, ka Intel smird.
2) Pasaki, kad pēdējo reizi skatījies tomshardware.com cpu čārtus
Es neesmu nekads prāvietis no AMD, un nesludinu, ka kopumā nav nekā labāka. Vnk gribu cilvēkiem atvērt acis, lai tie izvēlas procesoru ne tikai tāpēc, ka tas ir,piemēram, Intel, bet tāpēc, ka tas atbilst viņu vajadzībām un un tam ir atblstoša cenas/veiktspējas attiecība. Ja man būtu vajadzība pec uber jaudīga kompja un būtu attiecīgi daudz naudas, tad loģiski, ka es to būvētu ar 4kodolu Intel procesoru. Bet ja runā par vidējā budžeta datoriem, tad cenu segmentā līdz ~Ls110 (par procesoru), jaudas ziņā AMD ir ārpus konkurences.
Bet 4 kodolu frontē cena ir proporcionala jaudai. Gribi lētu 4kodolnieku – ņem AMD Phenom 9500 pa Ls130. Gribi kko par ~25% jaudīgaku – ņem Intel Q6600 par ~Ls165.
Avots: Digital Times, 2008, nr.2.
Bet Intela QX6850 procim 1333 mega-zeķes.
Teorētiski jūtama atšķirība.
Protams tas ir liels pluss, bet citās ziņās tas procis ir daudz ātrāks 😉
Pheomiem FSB ir 3600MHz Intel Core 2 Quad ir tikai FSB 1066 MHz -> teorētiski sanāk ka AMD PHENOM samaļ miltos Intel core 2 Quard, bet praktiski tā nav 😉
Preses relīzes