Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Aptauja – Mākoņdatu servisi
Dropbox`u izmantoju visvairāk, jo tas ir smuki sakonfigurēts ar mobilo telefonu. man patīk, ja nofočēju kādu bildi, tad tas automātiski uzsūtās uz dropbox. Tā kā DropBox ir visizmantotākais, tad tas pie reizes tiek lietots arī dokumentiem un citiem failiem, kuriem vajag piekļuvi no jebkuras vietas. Kā bonuss man, tam vēl ir ~ 50 GB vietas, kad paies divi gadi, tad domāšu – pāriet uz maksas pakalpojumu vai izskatīšu alternatīvas iespējas.
Praktiski, kopš pārgāju uz mākoņservisiem, esmu aizmirsis par flash zibatmiņām – tās vienkārši vairs nav vajadzīgas. Izmantoju tikai USB HDD, lai uzglabātu bekapus un lielapjoma failus. Pie mākoņiem esmu jau tā pieradis, ka atgriezties atpakaļ “pagātnē’ nav nekādas vēlēšanās. Tas būtu apmēram tas pats, kas pateikt – nelieto vairs flash, lieto CD vai disketi. Mākonis vairs nav nākotne, tas ir jau sākums tagadnei.
Protams, ir dažādi cilvēki un to vajadzības. Es zinu vēl joprojām cilvēkus, kuri ikdienā izmanto disketes, tāpēc nav jāuzskata, ka mākonis ir vajadzīgs katram. Man ir – un visi pretargumenti ir mazsvarīgi.
Pārējos mākoņus nav sanācis laika izmēģināt, pagaidām nav arī vajadzība. Bet es labprāt uzklausītu citu viedokli, varbūt kāds cits serviss ir ar bagātīgām fīčām (kādām?), tāpēc padalieties ar viedokļiem.
Neesmu gluži paranoiķis, bet pietiekoši daudz ir gadījumu, kad lietotāju dati masveidā tiek nopludināti internetā, uzticība šiem servisiem īsti nav, ja arī neuzlauzīs, tad pārdos. Agri vai vēlu.
mūzikas kolekciju tāpās neaugšuplādēsi… 😀
un vakar parādījās vajadzība darba sakarā uztaisīt personīgo (dīvaini, ne?! :D) ar darbu nesaistītu akauntu skydrive…
tikai neliekas ērts tas skydrive… un rokas, laikam līkas, ka nevaru normālu helpu atrast… ёпта…
Ko veel vairaak vajag? Un tie kas ir pret maakonjservisiem, tad jau vajag vispaar atslegt jebkuru ieriici no interneta, jo visi dati nokljuust paljubom.
No jaunajiem mākoņiem varu pieminēt Acer klientiem domāto AcerCloud; esmu reģistrējis bezmaksas kontu, bet vēl nav sanācis laika kārtīgi izpētīt 🙂
Pats turu savus mākoņus FTP, SFTP formātā.. vai radmin… 🙂 Un tos izmantoju jau gadiem (Vēl pirms visa šitā mākoņbuma) 😀