Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Auto Lietas › dažÄdu ražotÄju auto plusi un mÄ«nusi?
apkopes, remonta, jaudas, etc ziņ ā?
jo īpaši mani intresē jūsu domas par mazdu un opeli.
personīgi man liekas, ka mazda (626, 1997.g) ir mana dzīves vislielākā kļūda, dārgs remonts, lūzt kā vells, turpretī vācu mašīnas esot izturīgākas, kā arī remonts tām ir krietni lētāks.. jo sevišķi tādām detaļām, kā gultņ iem, bremžu diskiem un bremžu kluāiem.
doma sakrāt naudu, pārdot mazdu un nopirkt ~2004-2005. gada opeli: Astra, jeb corsa hetābeku
kādas atsauksmes par opeļiem? pa ausu galam dzirdēju, ka opeļiem tehnaloģijas uzlabojoties..?
paldies 🙂
Runājot par detaļām. Protams, ka friči būs lētāki. Vācija, taču pa visam netālu. Pa ielām ripinās vairāk vācu auto, nekā Mazda. Pie tam, ap to pašu 90.gadu ražotos Audi un BMW var uzskatīt teju par vienu auto. Ļoti daudzas detaļas ir vienādas.
Kā saprast ‘Astra, jeb corsa’? Balts jeb Melns? Astra ir cits modelis un Corsa ir cits modelis, tos ar JEB nedrīkst saistīt.
Opeļu tehnoloģija tiešām ir tālu gājusi, jo nu Opelis ir sācis ražot štengru virsbūvi. Nevis tās rūsas čupas.
Kad meklēsi 2004. gada Astru, uzmanies, ka netrāpi kāda mācībnieka Astrā 🙂 Tur jau viss būs izdemolēts līdz pēdējam.
ja 94. gada mašīnas ir labi turējušas līdz šim, cik tal ilgi tās var turēt? nekas nav mūžīgs, 14 gadi mašīnai ir ilgs laiks.. turklāt vecām mašīnām patīk labi paēst 🙂
varbuut labaak jemt jaunu – garantija utt, jo jaunajaam mashiinaam ja kas birst – viss ir saliidzinoshi daargi.
otrs variants – labi uztureeta lietota mashiina.
mazdai ljoti svaki blekji, par kalposhanu – pasham bija – principaa braukshanas vaina.
gultņ i: tie, protams nolietojās jebkurai mašīnai, bremžu diski, kluāi, arī..
ātrumkārba? neredzu veidu, kā manas vainas dēļ tā varētu būt nobrukusi.. es varu izņ emt no ātrumiem, nespiežot sajūgu.. arī ielikt pirmajā ātrumā bez sajūga, reiz apstājos, ieliku ātrumā, izkāpu no mašīnas un tā aizripoja :))) … no ātruma izleca!
nu dien neiesaku mazdu, audi? labs, bet tā ir viszagtākā mašīna..
jauna mašīna ir pāris tūkstošus dārgāka, kuri man nav 🙂
btw man te darbaa koleegaam ir astras. 2004 gada. nobraukumi lieli. koleegas apmierinaati. labas hadenes.
Pat īpaši nerakājoties pa smadzenēm, es uzreiz varu nosaukt vismaz 4 pazīstamus cilvēkus kuri pārvietojas ar Mazdām.
Viens ir mans darba biedrs, kurš braukā ar 1986. gada 626. Viņa īpašumā tā ir no 96. gada. Pirmās reālās problēmas, kas prasa lielākus naudas ieguldījumus, sāka parādīties tikai pēdējā gada laikā. Tad nu tagad viņš beidzot nobriedis janvāra sākumā paņemt jaunu autiņu – KIA Ceed.
Tāpat viena labi pazīstama jaunkundze pārvietojas ar 93. vai 94. gada 323 Mazdu. Auto īpašumā ir gadus četrus, tajā laikā detaļu nomaiņā ieguldīts zem 100Ls.
Tā ka, manuprāt, tu pats vienkārši būsi nojājis savu vāģi 🙂
Mans ieteikums: Ja maz naudas, bet vajag auto – Līdz 94. gadam ražotie auto.
Ja maz naudas, bet tūlīt sapelnīsi lielo piķi – Auto pēc 94. gada.
Daudz piķis – Jauns auto.
Afigel ar to 97. gadu neaizraujies, kāds tevi salasīsies un nopirks B5 A4 😀
P.S. Vienmēr varu pabrīnīties par tavu komentāru toni un kategoriskumu, jo vairāk zinot, kas tu esi patiesībā. Kaut gan bobim ir šitā pati “firmware” galvā, tikai viņš ir pavisam nožēlojams
Tu to svarku visu laiku līdzi vedīsi?
Ok, offtopiks ahujennais, bet notepadā jau par to nebano, āāāāāāāāājj
Kļūdījos, nemaz veca nav.
Karoč, nopietni runājot, huiņa ir baigā, jo es biju izgājis pie podjezda uzpīpēt un kaut kur savā nelielajā istabā esmu veiksmīigi pa to laiku papisis savu Bonapartes pudeli, trīs 2l Pepsi pudeles gan es veiksmīgi atradu. Tas laikam nozīmē, ka doma iet normāli šovakar gulēt ir jāatmet, jāzvana vien kādam pazīstamam un jātin tusēt.
EDIT: pudeli atradu, bija ļoti labi paslēpusies galda kājas ēnā.
Loading viņam kāds gadiņš līdz pravām palicis. Pats šad un tad tiek pielaists pie fātera ūberkrutās B omes stūres un sapņo par līdzīgu govi 😀 Š is sapnis gan noteikti nav grūti īstenojams, par pāris štukām noteikti var dabūt pirmā izlaiduma B omi, uzliekam feisliftoto haubi un aidā
EDIT Kļūdījos, reku par mistiskām 800 eirām, bez TA
Preses relīzes