Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Dators vairs nevēlas ieslēgties.
Vakar no rīta dators funkcionē normāli. Atnāku vakarā mājās, vairs nestrādā. Lai vieglāk būtu izskaidrot, izveidoju šo video. 😀
Ir kādas idejas?
Video ir Radeon 2900 Pro. Vai tas nozime, ka karte ir nodegusi pa to laiku, kamer nebiju majas?
Ne, ne. Tas nebija cietais, bet gan cd rom. Varu uznemt vel kadu video ar to izpraustu. 😀
Kad 2007. pirku, jau tad nebija no tam svaigajam: Gigabyte ga-m565-se.
Video kartei ventilators griežas perfekti un tur problēmas nav (ja nu vien nedaudz putekļi).
Toties pamanīju ko jaunu: Barošanas bloka ventilators nelido kā parasti. Tas tā kā iegriežas uz sekundi iebremzē un iegriežas vēlreiz – nevienmērīgi rotē.
Tas nozīmē, ka video kartei varētu būt viss kārtībā, bet barošanas bloks ir sācis atdod galus vai ir pārāk piepildīts ar putekļiem?
Lasīju par datora tīrīšanu ar gaisa strūklu. Tā kā uzpūst ar muti, bet spēcīgāk. Š…emot vērā, latvieša domāšanu un to, ka tāda veida ierīca man nav pieejama, vai benzīntanka gaisa pūtējs derētu? Piedodiet par dumjo jautājumu.
Ieslēdzot datoru, procesora ventilators sāk griezties, bet ātri vien padodas un beidz to darīt. Kāds šim ir izskaidrojums?
Š…emsim vērā, ka vakardien no rīta viss vēl rūcēja bez problēmām, bet vakardienas vakarā vairs nekas nestrādāja un dators pa dienu nebija ieslēgts.
Ceru, ka Tavs padoms noderēs arī citiem, kas nav ar datoriem uz Tu.
“Es kaut kad driizumaa tiiriishu putekjus”. Tie pashi puteklji arii var buut vainiig, to nepadomaaji? Ar tiem putekljiem vareeji mieriigi kaut ko nobeigt.
Muusdien jaunatne. Riebjas vienkaarshi. AUtor, tev patiik staigaat piekakaataas apenees? To pashu paprasi arii kompim.
Piedzen pilnu ar putekljiem un briinies ka nestraadaa.
Dlja osobo tupih, ir pilns nets ar shiem kljuudu pazinjojumu atshifreejumiem. Tev, cik sapratu, bija viens garsh, divi iisi. Nu i meklee, kas vainiigs.
Es gan zinu, kaads buus naakoshais jautaajums, jo “gudri” tiks norauts procis.
Beidzot sanāca pārbaudīt vai video karte darbojas citā kastē un atbilde ir – jā! Pašreizējā video karte darbojas citā datorā un var pat palaist spēles bez problēmām.
Kas varētu būt nākamais solis, lai identificētu, kas tieši ir vainīgs pie datora nevēlēšanās slēgties iekšā?
Preses relīzes